przygotowane mięso z kurczaka podaję z gotowanym ryżem -tutaj z firmy SYS , to ciekawa i smaczna odmiana zwykłego fileta z kurczaka, pomidory doskonale przełamują mdły smak sosu, idealnie też skomponuje się z grubym, makaronem. Ja uwielbiam takie dania, w sumie robi się samo, a jak smakuje...poezja! Spróbujcie :) Składniki 1 podwójna duża pierś z kurczaka 1 łyżka(...)suszone w kostkę a cherry na połówki. Wrzucamy do tłuszczu warzywa-cebulę paprykę czosnek oraz suszone pomidory przesmażamy około 3 minuty, po czym dodajemy mięso wrzucamy świeże pomidory zalewamy słodką śmietanką i dusimy aż sos zacznie gęstnieć mieszając od czasu do czasu.Doprawić do smaku solą i ewentualnie pieprzem. Podawać gorące z gotowanym na sypko ryżem
Wanilia i Kardamonprzecier, imbir, sól i pieprz do smaku. Sos należy zagotować i polać nim skrzydełka, następnie wstawić do piekarnika i piec pod przykryciem do miękkości mięsa. W czasie pieczenia jeden raz skrzydełka należy odwrócić i polać sosem, aby nie wyschły za bardzo
Jadło i czytadłoumówmy się...urodą nie grzeszą ;P Jeżeli szukacie pomysłu na niecodzienną potrawę z kaszy gryczanej, to bardzo dobrze trafiliście! :D Możecie podawać je same lub z sosem pomidorowym albo innymi pysznymi dodatkami, jak mięso, gulasz czy pieczarki. Rozsmakujcie się w kaszy gryczanej i jej wspaniałych właściwościach ;) Rozmarynowe placuszki z kaszy gryczanej Potrzebujesz: 3/4 szklanki suchej kaszy gryczanej 1/2 papryki
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMarynowane piersi gęsi z grilla Dobrze przygotowaną gęsinę z grilla można przyrównać do najlepszego steka – fileta Mignona zwłaszcza gdy marynujemy ją w doskonałej marynacie do mięsa czerwonego. Składniki: 2 szklanki piwa 1 ½ łyżeczki sosu Worcestershire ½ – 1 łyżeczki soli czosnkowej lub czosnku w proszku sól i pieprz ½ łyżeczki czerwonej papryki 4 piersi z gęsi Przygotowanie: Wymieszać sos Worcestershire, sól, pieprz, czerwoną
naRuszciewymieszac na drugiej patelni rozgrzac maslo ghee i zeszklic pokrojona w drobna kostke cebule i czosnek.Dolozyc mielone mieso i smazyc,caly czas rozgniatajac widelcem mieso,az straci kolor surowizny do miesa wmieszac 2/3 sosu bolognese.Reszte sosu wylozyc i rozmarowac na dnie naczynia,w ktorym bedziemy zapiekac cannelloniOprzec rurke na dloni przytrzymujac ja palcami i przy pomocy malej lyzeczki napelniac
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dżemem 100 % owoców (bez dodatku cukru). II Śniadanie 10:30 Mango Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana ze szpinakiem. II Danie 16:00 Spaghetti. Mięso mielone podsmażyłam na patelni z cebulą, a później ugotowałam sos pomidorowy. Oprócz tego, Lilce zrobiłam pulpeciki więc trochę nietypowo jak na spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej się je takie kuleczki. Mięso mielone zmiksowałam w thermomixie
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSkładniki na 2 osoby : szpinak rukola pomidorki koktajlowe ser feta filet z piersi kurczaka (podwójny) sezam do posypania Składniki na marynatę do mięsa: Łyżka oleju z suszonych pomidorów (ja miałam ze swoich zeszłorocznych - polecam!) Łyżka sosu teryiaki Łyżka przyprawy do kurczaka Galeo łyżeczka majeranku Składniki dressingu: łyżka oleju sezamowego łyżeczka octu jabłkowego łyżeczka soku z cytryny łyżeczka sosu sojowego(...)pół łyżeczki miodu łyżeczka sosu chili pieprz Galeo, kolendra, majeranek ło jej, perspektywa się wali :o Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki dressingu wlewamy do słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy na pół, fetę kruszymy lub kroimy
CynamonemPoOczachżeby nie zapomnieć przepisu zamieszczam go tutaj;) Porcja dla 2 osób: 100 g makaronu ryżowego 400 g piersi z indyka łyżka prażonego sezamu zalewa do mięsa: 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki łyżka jasnego sosu sojowego łyżka ciemnego sosu sojowego łyżka sosu Worcester 2 łyżki oliwy z oliwek łyżeczka płatków chilli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka imbiru (sproszkowanego) 1/2 łyżeczki
kuchcikowniaoliwek i obsmażyć je z obu stron na patelni grillowej. Odstawić do wystygnięcia. Mielone mięso wrzucamy do miski. Kroimy w kostkę mozarellę i jedną cebulę, dodajemy do mięsa. Doprawiamy solą, pieprzem, 3 łyżeczkami oregano oraz 1 łyżeczką cynamonu. Dodajemy starty na tarce ser grana padano, w ilości około 40 gramów. Na samym końcu dodajemy dwa żółtka, dokładnie wszystko(...)sosu dodajemy kolejno masło. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Włączamy piekarnik, ustawiając temperaturę na 170/180 stopni z termoobiegiem. Mięso zawijamy w plastry bakłażana. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość sosu pomidorowego, na sosie układamy roladki, zalewamy pozostałością sosu. Posypujemy pozostałym serem grana padano. Wkładamy do piekarnika na nie więcej niż 30 minut
Garniec Magaliegodzinę do lodówki. Po tym czasie podsmażyć na wolnym ogniu, aż mięso lekko się zarumieni. Paprykę umyć, wydrążyć i również pokroić w drobną kostkę. Odstawić. Pieczarki umyć i pokroić w talarki. Rozgrzać patelnię i przesmażyć je na maśle, dodając pod koniec smażenia przyprawy Kucharek. Odstawić. Teraz czas na sos pomidorowy. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszać. Dodać kilka łyżek wody(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Gdyby ciasto zbytnio nam się kleiło, najlepiej maczać dłonie w ciepłej w wodzie - a następnie formować spód pizzy. Wyłożyć połowę porcji sosu pomidorowego (fot.3), połowę pieczarek, połowę papryki i połowę mięsa z kurczaka. Posypać żółtym serem (fot.4). Piec około 15 - 20 minut w temperaturze 260ºC. Podawać gorącą
Świat Ciastarazem. Zrobiłam roladę ziemniaczaną z ciasta podobnego do tego na kopytka. Roladę nadziałam mieszanką szpinaku i suszonych pomidorów. Taką roladę śmiało można podać do każdego rodzaju mięsa. Można ją także jeść samą z sosem, na przykład pieczarkowym bądź szpinakowym. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Przygotowanie Wskazówki Składniki
mecooksklarowny, do zimnego przecedzonego rosołu dodać 2 białka kurze i powoli podgrzewać mieszając. Przecedzić przez gazę. Ja jednak nie robiłam tego kroku, rosół wspaniały. Warzywa i mięso użyć do farszów lub zjeść z sosem musztardowym lub chrzanowym. Warzywa świetnie nadają się do sałatki jarzynowej. Smacznego
Zasmakuj Kuchnidusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Na samym końcu papryki pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać do mięsa. Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do mięsa, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania sosu. Doprawić przyprawami do smaku. Ciasto ziemniaczane: Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach (ja tarłam za pomocą robota) Dodać pozostałe składniki ciasta, dobrze wymieszać. Smażyć grube
Kuchnia Danusiilość oliwy. Kiedy cebula się zeszkli z czosnkiem wlewamy przecier pomidorowy (jeśli robicie z mięsem to na tym etapie wrzućcie przesmażony już mięso np. filet lub mięso mielone) i doprowadzamy go zagotowania się sosu i następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą i próbujemy czy jest wystarczająco przyprawiona. Brytfannę nasmarowujemy oliwą, i polewamy sosem. Sosu nalezy wlać
Gotuj z MąkąWiśnie nie tylko w deserze. Obiad dla tych co lubią połączenie mięsa i owoców. roladki z wiśniami z sosem wiśniowo miętowym.Polecam wykorzystać polędwicę wieprzową. 1 polędwica wieprzowa 500 g wiśni 6 plastrów boczku wędzonego sól, pieprz 1 łyżka miodu 1 łyżeczka sosu balsamico cynamon, kardamon 6 gałązek mięty 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka oregano i bazylii 1/3 opakowania(...)kroję na plastry 2 cm, rozbijam posypuje pieprzem, oregano i bazylią. Nie sole bo feta i boczek jest słony. Wiśnie dryluję i przekładam na sitko żeby sok odsączyć. Na mięsie układam rozgnieciony ser feta, dodaję po 6-8 wiśni i zwijam ciasno. Każdą roladkę owijam plastrem boczku i związuję nitką. Roladki smażę na maśle z jednej strony 5 minut potem
wesoła kuchnia