mieso w sosie - 1636 przepisów (strona:33/110)

Najprostszy sos pieczarkowy 347

jednak pamiętać, że surowe pieczarki są ciężkostrawne. W kuchni możemy je przyrządzić na tysiąc sposobów. Te grzyby mają ogromny potencjał kulinarny. Ugotujemy z nich zupy, kremy, sosy. Możemy je smażyć, dodawać do duszonych mięs i warzyw, do różnych past i faszerować nimi jajka. Możliwości jest bez liku. Jedzmy więc i doceniajmy pieczarki ! Podrzucam jeszcze kikla pomysłów: Pieczarki

Kulinarne przygody Gatity
Sos pomidorowo-chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs i ryb) 125

Gładki uniwersalny sos, który pasuje zarówno do różnych makaronów, jak i do ryżu. Możecie użyć go samego i zrobić, np. spaghetti lub dodać do niego mięso mielone lub kawałki kurczaka, by powstało smaczne i pożywne danie takie jak zapiekanka czy gęściejsza zupa typu krem. Moja rada : jeśli chcecie poeksperymentować usmażcie kawałki ulubionej ryby podobne np. do dania ryby po grecku(...)pomidory z puszki, łyżeczkę chrzanu oraz tarty kozi ser, wszystko dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby przypraw do smaku. Na końcu zmiksuj na gładko.   Sos pomidorowo-chrzanowy z kozim serem (idealny do makaronów, ryżu, mięs

Zasmakuj Kuchni
GULASZ WIEPRZOWY ZE SZPARAGAMI 209

Pyszny i sycący gulasz z łopatki wieprzowej. Z cieniutkimi plasterkami pikantnej kiełbaski chorizo, świeżymi pomidorami i zielonymi szparagami. Mięso jest idealnie miękkie, a do tego kruchutkie. Dzięki długiemu gotowaniu sos nabiera odpowiedniej konsystencji i bogatego smaku. Można podać go z ziemniaczkami, ryżem lub kaszą. SKŁADNIKI / 4-6 porcji 2 łyżka oleju np. kokosowego 500 g łopatki wieprzowej sól morska, świeżo(...)solą i pieprzem, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu przez około 1i 1/2 godziny, co jakiś czas mieszając. Na koniec mięso powinno być miękkie.  Na 15 minut przed końcem gotowania dodajemy pokrojone szparagi. Gotujemy bez przykrycia, aż sos zredukuje się i zagęści. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.  Podajemy z kleksem kwaśnej śmietany

cool and minty
Sos chrzanowy z żurawiną 186

Sos chrzanowy z żurawiną podaje się z wędlinami, pasztetami lub pieczonymi mięsami. Dodatek żurawiny i jogurtu łagodzi smak chrzanu. Jeśli chcecie jeszcze bardziej urozmaicić smak tego sosu, namoczcie żurawinę w czerwonym wytrawnym winie.  Ten sos chrzanowy przygotowuje się  bez wysiłku  w kilka chwil, a zwyczajny chrzan zyskuje nowe oblicze;) Składniki: 4 łyżki chrzanu tartego - wykorzystalam chrzan

Codziennik Kuchenny
MAŚLANA BUŁKA Z KURCZAKIEM 136

Polecam i Smacznego :) SKŁADNIKI:   Bułka 4 okrągłe bułki maślane 12 plastrów ogórka zielonego Musztarda do posmarowania np. Miodowa 4 liście sałaty Masło do posmarowania Mięso 1 filet z kurczaka podwójny 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka suszonej bazyli Sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę PRZYGOTOWANIE

Gotowanie Patki
Pulpety w sosie musztardowym z pieczarkami i marchewką 141

zmieniają smak wraz z sosem jaki do nich przygotujemy;). Wersja musztardowo-warzywna na pewno przypadnie Wam do gustu!  Pulpety: 500g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, lubczyk 1 mała cebula Sos: 500g pieczarek 2 marchewki 2 cebule 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki ostrej musztardy  3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki mąki

Szefowa kuchni
Gołąbki z mięsem i kaszą orkiszową 399

łyżki oleju sól, pieprz ząbek czosnku łyżeczka papryki w proszku 1/2 łyżeczki majeranku duża główka młodej kapusty 1 litr rosołu 300 ml domowego sosu pomidorowego  Farsz: na oleju przesmażyć posiekaną cebulkę, dodać mięso, posiekany czosnek, przyprawić do smaku i usmażyć. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu, odsączyć i dodać do mięsa. Wymieszać, ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą(...)nakładać sporą łyżkę farszu. Zwinąć. Na dnie większego szerokiego garnka ułożyć pozostałe, malutkie, nie nadające się na gołąbki liście. Na nich ciasno układać zwinięte gołąbki. Rosół wymieszać z sosem pomidorowym, zalać gołąbki. Przykryć i dusić ok 15-20 minut. Po tym czasie powinny być już gotowe. Zamiast domowego sosu pomidorowego można użyć małego słoiczka koncentratu

Smakołyki Asi
KLOPSIKI W SOSIE TERIYAKI 235

KLOPSIKI W SOSIE TERIYAKI z dodatkiem ananasa są wilgotne i... Artykuł KLOPSIKI W SOSIE TERIYAKI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Żeberka w sosie z grzybów leśnych 254

Mięciutkie żeberka wieprzowe w aromatycznym sosie z grzybów leśnych. Długo duszone, co sprawia, że mięso z łatwością odchodzi od kości. Do tego dania warto wybrać mięsne i nietłuste żeberka. S KŁADNIKI: 1 kg żeberek wieprzowych sól pieprz czarny ok 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 cebula 400ml grzybów leśnych 1 łyżka mąki 1/3 szklanki śmietanki 30% smalec Żeberka

https:KKuchniaMniam
BURGERY WOŁOWE Z FETĄ 134

/gotowaniepatki/ SKŁADNIKI NA  6 SZTUK: Kotleciki 400 g mięsa mielonego wołowego 150 g sera feta 1 drobno posiekanej cebulki 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu Dodatki 6 bułek typ kajzerka 15 dag sera żółtego tartego Dowolne warzywa Dowolny sos PRZYGOTOWANIE:  Z podanych składników formujemy kotleciki.  Na blachę(...)wzdłuż, posypujemy serem i wkładamy do piekarnika na ok 3 min w 200 stopniach tak by ser się rozstępił a bułka była chrupiąca.  Kiedy mięso będzie gotowe, przekładamy jeden kotlecik do bułki, polewamy sosem, dodajemy warzywa

Gotowanie Patki
GULASZ Z SOCZEWICĄ I MAKARONEM – Minestra di lenticchie e pasta 253

Dziś znów zabieram Was na wycieczkę do Włoch! Mam dla Was przepis na danie wegetariańskie – mimo, że bez mięsa to niesamowicie sycące i rozgrzewające. Połączenie makaronu z soczewicą i sosem pomidorowym na czerwonym winie tworzy fantastyczną całość rodzaju gulaszu albo gęstej zupy, której nawet fani mięsa się nie oprą. Ja jestem zachwycona – mam nadzieję, że i Wy będziecie

Ostra na Słodko
Klopsiki z jelenia w sosie z brandy 237

Klopsiki z jelenia w sosie z brandy 2018-07-14 13:27:19 Porcje 4 Lubicie dziczyznę? Jeśli nie mieliście okazji próbować, to zachęcam. Mięso z dziczyzny ma tą zaletę, że pochodzi od zwierząt, które nie są sztucznie dokarmiane. Żywią się głównie roślinami z lasu, więc nie natkniemy się w nim na wszelkie niespodzianki nowoczesnego świata w postaci antybiotyków, pestycydów(...)minuty. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy, musztardę, śmietanę oraz cukier. Całość gotujemy około 15 minut. Do sosu dodajemy klopsiki i gotujemy kolejne 10 minut. Klopsiki podałam z makaronem tagliatelle. Świetnie również będą smakować z kaszą bądź ziemniakami. Notes - Pamiętajmy, że mięso musi pochodzić ze zidentyfikowanego miejsca i koniecznie musi być przebadane przez weterynarza, aby potwierdził, że mięso nadaje się

Wędrówki po kuchni
Pomidorowe udka z sałatką z sałaty masłowej i pomidora w sosie jogurtowym (kurczak) 361

pomidory pokroić na półplasterki. W miseczce przygotować sos jogurtowy: do jogurtu dodać sól, pieprz i sok z cytryny (wszystko wymieszać). Przygotowanym sosem polać sałatę masłową, a na sam wierzch ułożyć pokrojone pomidory i posypać posiekany szczypiorek. Upieczone mięso podawać z młodymi ziemniakami i przygotowaną sałatką

Ugotować
Gotuj z Julia- podstawowy sos winegret oraz salatka na zimno 352

śledzenia całej akcji i jej przepisów tutaj. Drugi element wpisu to moja wersja jej sałatki z mięsem na zimno. Wg Julii wystarczy jakikolwiek kawałek mięsa duszonej wołowiny, cielęciny, wieprzowiny lub drobiu zamarynować w sosie winegret, dodać kilka warzyw, korniszonów, oliwek, kaparów i pyszna przekąska gotowa. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
TACOS Z WIEPRZOWINĄ W SOSIE HOISIN 212

Chrupiące TACOS Z WIEPRZOWINĄ W SOSIE HOISIN i karmelizowaną cebulą,... Artykuł TACOS Z WIEPRZOWINĄ W SOSIE HOISIN pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania