paprykę oraz pokruszyć papryczkę chili- bez pestek. Dodać do tego pokrojoną polędwicę-smażyć Dodać umytego, pokrojonego w plastry fileta - smażyć 5 min. z obydwu stron Dodać sos śliwkowy, smażyć aż mięso straci surowiznę Mango i grzyby pokroić w paseczki, dodać do mięsa Smażyć 2 min., dodać mleko kokosowe i dusić, aż część płynu wyparuje i powstanie gęsty aromatyczny
Proste PotrawyMoja propozycja na dobry obiadek. Dużo warzyw i mięsko, mniam. Schab lekko rozbić, jeśli ma tłuszczyk na bokach to ponacinać. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni
Kuchnia Pokoleńbulionu. Brytfankę przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy ok. 40 min w temp. 180°C. W połowie pieczenia odwracamy mięso, a cebulę przesuwamy do sosu jaki nam się wytworzył. Filety pieczemy już bez przykrycia do uzyskania złotawego koloru. Co jakiś czas odwracamy mięso, aby równomiernie się przyrumieniło. Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w lekko
Moniki Smakołykirumiano ze wszystkich stron.Wyjac z tluszczu.Do garnka wlac mleko,zagotowac.Przelozyc przyprawy.Do wrzacego mleka wlozyc obsmazony schab.Dusic pod przykryciem 1,5 do 2 godzin.Kiedy schab bedzie miekki, mieso wyjac,trzymac w cieple,a sos odparowywac tak dlugo ,az zgestnieje.Trwa to kilka minut.Jesli pojawia sie grudki przecedzic przez sitko.Mieso wyjac z rondla,pokroic w plastry i podawac z powstalym mlecznym sosem.Wbrew pozorom
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Wyborna propozycja obiadowa dla całej rodziny: gulasz wołowy na dziko podany z kluskami śląskimi. Miękkie kawałeczki mięsa w aksamitnym acz wyrazistym sosie, doprawione cebulą, czosnkiem, papryką i aromatycznymi przyprawami. Całość dania uzupełnia subtelny smak czerwonego wina… Poezja :) Składniki: 1 kg wołowiny bez kości (np. udźca) 2 cebule 4 ząbki czosnku 10 ziaren czarnego pieprzu 6 ziaren ziela angielskiego 4 liście(...)papryki oraz pieprz. Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu. W razie potrzeby gulasz uzupełniamy wodą lub bulionem. Gdy mięso jest już miękkie (po ok. 1,5-2 godzinach) doprawiamy sos mąką wymieszaną ze śmietaną, a także solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gulasz wołowy na dziko podajemy z kluskami śląskimi lub kopytkami, ziemniakami czy ryżem
MyCookBook.plshank with vegetables. Składniki: 0,7 kg gicz wołowa 2 gałązki rozmaryn 3 szt. ziele angielskie 2 liście laurowe pieprz świeżo zmielony vegeta ocet balsamiczy czarny sos chilli bulion z drobiu Wykonanie: Mięso przyprawić i odstawić na 3 godziny, następnie obsmażyć z obu stron na oliwie, podlać częścią bulionu i wstawić najlepiej w żeliwnym garnku do piekarnika nagrzanego do temp(...)150oC i piec około 4 godzin, uzupełniając wytworzony w trakcie pieczenia sos, bulionem. Pieczenie w tak niskiej temperaturze sprawi, ze mięso będzie bardzo soczyste i smaczne. Jako dodatek warzywa duszone
Kulinarny karnet Christopheradodać czosnek, wszystko zalać bulionem i śmietaną. Doprowadzić do wrzenia, a następnie dodać suszone pomidory. Przykryć patelnię pokrywą i dusić na wolnym ogniu około 5 min. Wyjąć mięso na talerz. Do sosu na patelni dodać natkę pietruszki, sól, pieprz i gotować do zgęstnienia. Gorącym sosem polewamy pierś z kurczaka. Możemy podawać z ryżem, kaszą lub ziemniakami
O kuchni z uczuciemdokładnie wstrząsnąć, aż się połączą w sos. Część sosu wymieszać z sałatą, a resztę zostawić do polania gotowego dania (opcjonalnie). Na upieczone placki nałożyć porcję sałaty, grillowane mięso i polać odrobiną sosu. Zwinąć i zajadać. Artykuł DOMOWE TORTILLE PSZENNE Z KURCZAKIEM pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniajest to bardzo poważna rekomendacja! Te żeberka są najpierw gotowane, a potem szybko zapiekane w glazurze. Efekt jest taki, że mięso niemal rozpływa się w ustach, a kostki same leciutko wychodzą. Ach... ;) Składniki: 1 kg żeberek 200 ml sosu sojowego 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa 2 cebulki dymki 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy(...)łyżki miodu sól Wykonanie: Żeberka pociąć na pojedyncze kostki. Umieścić w garnku z 3 ząbkami czosnku, 2 łyżeczkami kuminu, 1 łyżeczką papryki i 100 ml sosu sojowego. Zalać wodą do przykrycia mięsa. Zagotować i zredukować ogień do małego. Gotować pod przykryciem 2 godziny. W tym czasie przygotować glazurę. W rondelku rozgrzać oliwę i dodać pozostały kumin i paprykę
zadanie-gotowanieprzekroic wzdluz na pol. Doprawic pieprzem i sola. Na kazdym kawalku miesa ulozyc po plasterku szynki i po dwa listki szalwi. Mieso zrolowac i spiac wykalaczka.Roladki mozna ugrillowac - to pierwszy wariant.Drugi wariant to dusic roladki w sosie(...)wina i bulionu. Na oliwie z oliwek podsmazamy mieso z kazdej strony. Nastepnie dodajemy cebule i podsmazamy ja do miekkosci. Dolewamy bulion i wino i dusimy mieso okolo 15 minut. W tym czasie sos powinien sie zredukowac.Smacznego
Przysmaki Karolkimieć w związku z tym wyrazisty, ostrzejszy smak. Zapiekanka wyszła pysznie. Składniki: • 4 średnie bataty • 500 g mięsa mielonego z indyka • 1 opakowanie mrożonego groszku zielonego • 1 cebula • 3 łyżki oliwy • 1 puszka pomidorów krojonych • 2 łyżki sosu sojowego • sól, pieprz do smaku • 1 łyżka(...)majeranku • 150 g sera żółtego Wykonanie: • Bataty obrać i pokroić w plastry. • Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oliwie, dodać mięso mielone i podsmażyć. • Wlać pomidory, sos sojowy, majeranek. Przyprawić do smaku i 5 minut poddusić. • Dodać groszek zielony i gotować sos jeszcze chwilę, aż groszek będzie miękki. • Naczynie
To co kochamnaczynia żaroodpornego wlać ½ litra ciepłej wody, włożyć pokrojoną cebulę z selerem, liściem laurowym i mięso. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę, podlewając powstałym sosem. Pod koniec pieczenia wlać ½ litra posolonej wody. Gdy mięso będzie upieczone, warzywa przetrzeć lub zmiksować i zaciągnąć mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w zimnej wodzie, sos doprawić do smaku pieprzem, ketchupem i zagotować
Tradycyjna Kuchniadokładnie zmiksować i przetrzeć przez sito dla uzyskania wspaniałego, gładkiego sosu, jeżeli sos jest zbyt gesty można dolac nieco bulionu. Przed podaniem sos nieco podgrzać. Tak przygotowanym sosem polac dowolnie przygotowane mieso (pieczone, smażone lub gotowane, może to być czysta piers lub kawałki miesa z koscia) podawac z czerwonym ryzem (przepis poniżej), sos posypac uprazonymi ziarnami sezamu. Czerwony Ryz Meksykanskie
Codzienne Gotowanietypu dania jest wiele, jedni pieką mięso w całości inni duszą w kawałkach. Ja podzieliłam je na duże fragmenty, zmacerowałam i dusiłam podlewając rosołem. Efekt rewelacyjny, mięso rozpadające się pod naciskiem widelca, sos intensywny i klarowny. Niewątpliwą zaletą tego dania jest to, że im dłużej razy je podgrzewamy - tym jest smaczniejsze. Więc śmiało można przygotować dużą porcję. Na około(...)wykorzystać ) - 6-8 suszonych śliwek węgierek ( nie wędzonych ) - ok. 250-300 ml rosołu drobiowego( może być z kostki ) - 2 średnie cebule - 2 kulki ziela angielskiego - olej do podsmażenia Mięso pokroić w sporą kostkę ( 3 x 3 cm ). Przełożyć do miseczki. Czosnek zgnieść płaską stroną nożna a następnie przesiekać. Dodać do mięsa wraz z solą, pieprzem i rozmarynem. Marynować w chłodnym
kawawszklancebrakuje mi pomysłów na obiad, czasem składników, a innym razem czasu. Dlatego dziś danie, które przygotowałam z pomocą Pomysłu na... Winiary. Tak powstały Klopsiki w sosie bolońskim z pełnoziarnistym makaronem . Składniki: - 500 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki wieprzowej) - 1 opakowanie Winiary Pomysł na... Klopsiki w sosie bolońskim - 1 puszka krojonych pomidorów - 1 mała cebula dodatki: - makaron pełnoziarnisty gniazda(...)przyprawy z opakowania. W drugiej misce łączę pomidory, pokrojoną w kostkę cebulę oraz resztę przyprawy. Wszystko dokładnie mieszam. Z mięsa robię małe klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucam je do woreczka, który znalazłam w opakowaniu z przyprawą. Całość zalewam powstałym pomidorowym sosem. Zamykam worek specjalnym zamknięciem i przekładam do naczynia żaroodpornego. Tak przygotowane klopsiki wkładam do nagrzanego piekarnika. Temperatura piekarnika
Kuchnia co dnia