mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:2/400)

Gołąbki we włoskiej kapuście (z piekarnika) 148

Ostatnio miałam ochotę na gołąbki, ale jednak było mi szkoda czasu na podsmażenie i duszenie mięsa z kapustą. Dlatego też postanowiłam przygotować gołąbki pieczone w piekarniku. Mięso zawinęłam w liście włoskiej kapusty, dzięki którym gołąbki były miękkie i delikatne w smaku. Najlepiej smakowały polane domowym sosem pomidorowym. Jestem pewna, że polubicie tą metodę przygotowania gołąbków, ponieważ zaoszczędzicie czas(...)zacznie wrzeć to partiami zaparzać liście kapusty. Z mięsa formować podłużne pulpeciki.  Na każdy liść umieścić farsz, następnie podwinąć boki i całość zrolować. Przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (łączeniem do dołu). Najlepiej, aby były ciasno ułożone. Piekarnik rozgrzać do 195 ºC. Na dno naczynia wlać wodę. Przygotowane gołąbki piec ok. 45 minut pod przykryciem i co najmniej

Ugotować
Udka pieczone w pomidorach 135

Pomidory z puszki wymieszać z wodą, doprawić solą, pieprzem, paprykami i wlać na mięso. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż mięso będzie miękkie. U mnie trwało to około 1,15 h. Po wyjęciu z piekarnika posypać natką pietruszki. Udka pieczone w pomidorach

O kuchni z uczuciem
Placki ziemniaczane z mięsem 93

Przepis na nietuzinkowe placki ziemniaczane z mięsem i marchewką, pieczone w piekarniku. Składniki: 7-8 ziemniaków 2 marchewki ok 300 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera cebula 2 łyżki mąki pszennej jajko papryka ostra, sól, pieprz Przygotowanie Obrane ziemniaki, cebulę(...)marchew ścieramy na tarce. Z ziemniaków odciskamy wodę. Składniki wkładamy do jednej miski, dodajemy mięso mielone, mąkę, ser starty na tarce, jajko i przyprawy. Całość mieszamy dokładnie ze sobą. Łyżką nakładamy masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, formując placki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 35 minut

e-PrzepisyKulinarne
Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku – zawsze soczysta 445

Jeśli nie – pieczemy dalej i sprawdzamy za 10 minut. Gdy mięso osiągnie wewnątrz wymaganą temperaturę wyjmujemy je z piekarnika na deskę, dajemy mu 5 minut odpocząć, żeby soki rozeszły się po mięsie i przestały buzować. Sos pozostały na patelni można wykorzystać jako sos do podania, zagęszczając go zimnym masłem, dowolną mąką czy śmietaną. Albo zjeść samą pieczoną, soczystą

Karo in the Kitchen
Pieczony karczek na kanapki lub obiad 171

ziele angielskie, liście laurowe i owoce jałowca. Zostawić w temperaturze pokojowej, aż mięso nie będzie zimne. Nagrzać piekarnik do temperatury 200 ° C. Nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego i włożyć mięso do piekarnika. Piec łącznie 2 godziny. W połowie czasu mięso obrócić na drugą stronę, zaś 30 minut przed końcem pieczenia, zdjąć pokrywę naczynia żaroodpornego. Mięsa nie kroić od razu, tylko zostawić

Passions hobbies life
Pieczona polędwiczka wieprzowa 147

zawinąć w nią mięso, ułóż na niej plastry szynki, a następnie na nie mięso, zawiń je w plastry wędliny, a następnie dokładnie owiń folią, tak by podczas pieczenia nie wyciekły z niej soki i mięso zostało soczyste, wstaw naczynie do piekarnika i piecz ok 30-40 minut w 180 stopniach w czasie gdy mięso się piecze, zrobisz mus z mandarynki(...)masła do musu jeśli lubisz, ja nie dodawałam) mięso wyjmij z piekarnika po czasie pieczenia, od razu go nie odwijaj, niech nie ucieknie wilgoć z niego, po ok 5 minutach rozwiń je z folii, pokrój na grube plastry, przełóż na półmisek i polej musem mandarynkowym doskonale pasują do tak przygotowanego mięsa pieczone ziemniaczki, na które przepis znajdziesz tutaj

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Szynka w miodzie i musztardzie 172

mięso i wkładamy na noc do lodówki.Następnego dnia mięso lekko podsmażamy na odrobinie oleju. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem. Bulion powinien sięgać do połowy wysokości mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni, pod przykryciem przez 40 minut. Następnie zdejmujemy przykrycie, posypujemy wierzch mięsa ulubionymi przyprawami lub ziołami i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.Studzimy

Czerwona Porzeczka
KARKÓWKA W SOSIE BARBECUE PIECZONA W PIEKARNIKU 220

sól * sos barbecue Wykonanie: Plastry karkówki posolić. Do miski wlać sos barbecue, zamoczyć w tym mięso, wstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w formie do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180'C. Mięso wstawić do nagrzanego piekarnika i piec po ok. 25 minut z każdej strony

Zrób to smacznie
Pieczeń z łopatki z morelami 140

pieczeni cudownego smaku i aromatu. Wbrew pozorom nie jest trudna do przygotowania, a dużo zdrowsza niż mięsa smażone. Na pieczeń najlepiej wybrać dużą porcję miesa. Będzie wyśmienite  zarówno jako danie obiadowe, jak i domowa wędlina. Nie wymaga wiele pracy, a prezentuje się atrakcyjnie. By mięso było kruche i soczyste najlepiej je wcześniej zamarynować i nie trzymać w piekarniku(...)dłużej niż podaje przepis. Inna opcja to pieczenie w rękawie, wstawiasz mięso do piekarnika i wyjmujesz gotowy obiad (instrukcję pieczenia w rękawie znajdziesz tutaj ). Przepis pochodzi z "Kuchni polskiej". Składniki: około 2 kg łopatki ze skórą 20 dkg suszonych moreli 6-8 goździków 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1+1  łyżka musztardy 2 łyżki miodu 1 łyżka drobno posiekanego imbiru

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Gęsina w pieczarkach wg Aleex 144

oliwą – wystarczy natłuścić dłonie i przyłożyć je do mięsa. 3. W skórze zrobić małe dziurki, aby tłuszcz miał którędy wypłynąć. 4. Blaszkę, w której będziemy piec mięso, natłuścić odrobiną oleju i pustą wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 10 minut. 5. Po tym czasie wyjąć blaszkę i skórą do dołu położyć kawałki mięsa. Włożyć do piekarnika nadal(...)pieczarek. Dodać do grzybów pozostałą część smaku mięsnego. Chwilkę jeszcze poddusić. Odstawić. 13. Gdy do końca pieczenia mięsa zostało 40 minut, wystawić brytfannę z piekarnika i odlać większość wytopionego tłuszczu. 14. Do brytfanny dodać pieczarki. Wstawić do piekarnika. Polewać podczas pieczenia. 15. Gęś jest gotowa, gdy mięso odchodzi od kości. 16. Podawać z ziemniakami, czerwoną kapustą i buraczkami. Smacznego

W mojej kuchni
pieczona galanytna z kurczaka faszerowana bakaliami 128

godzinę.  Na blasze układamy tuszkę kurczaka ( skórą do dołu), nożem odcinamy cześć mięsa z piersi i układamy w miejscach w których był kręgosłup ( staramy się aby mięso na całej tuszce było rozłożone równomiernie). Teraz na tuszce  u kładamy suszone owoce i  rolujemy ( tak jak robimy to z roladą), a następnie obwiązujemy całość nicią w sposób identyczny(...)naczynie i pieczemy galantynę przez dalsze 40 minut. Mięso zostawiamy w wyłączonym piekarniku przez 15-20 minut pozwalając mu wchłonąć na powrót  sos wypłynięty podczas pieczenia.  Następnie wyjmujemy mięso z piekarnika kroimy na plastry i podajemy na zimno lub na gorąco. Jeżeli chcemy podać galantynę z sosem, to od razu  po upieczeniu mięsa odlewamy do rondelka

Miód i pieprz
Pierś z kurczaka z serem pleśniowym otulona boczkiem wędzonym. 246

kieszonki. Oprószamy mięso solą i pieprzem (również w środku). Do środka wkładamy pokrojony w plasterki ser pleśniowy. Całość owijamy boczkiem (jedna pierś ok. 3 plasterki boczku). Tak przygotowane mięso pieczemy w piekarniku ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni. Na koniec można przypiec mięso z góry by szybciej się zarumieniło. Smacznego

Magia jedzenia.
Pieczeń rzymska z królika 360

papierem do pieczenia. Na spód formy wykładamy trochę mięsa, następnie układamy obrane ze skorupek jajka. Na koniec wykładamy na jajka pozostałą część mięsa. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 90 min. Jak na wierzchu pieczeni zobaczymy gdzieniegdzie z cięte białko mięsa to pieczeń powinna być upieczona. Pieczeń można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno

IMPRESJA SMAKU
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 98

cebuli i jabłkach ułożyć pierś z kaczki. Naczynie przykryć. Można użyć kawałka folii aluminiowej - błyszczącą stroną do mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni przez około godzinę. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 180 stopni, odkryć mięso i dopiec do miękkości i zrumienienia skórki. W zależności od wielkości piersi, może to zająć kolejną godzinę. Po upieczeniu skórka powinna(...)ciepło. Tak upieczone mięso jest miękkie i soczyste. Nabiera pięknego aromatu od cebuli, jabłek i majeranku.  W naszym domu najczęściej jako dodatek są buraczki. W formie sałatki z cebulką i jabłkiem lub w zasmażane na maśle, z dużą ilością czosnku. Jeśli lubicie kaczkę, to zerknijcie też na jeden ze starszych przepisów na pieczoną kaczkę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Schabik kanapkowy pieczony nocą 166

żaroodpornego naczynia i polewamy od góry olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni a po 30 minutach zmniejszamy do 150. Pieczemy przez godzinę i wyłączamy piekarnik ale mięso zostawiamy w piecu. Musi powoli ostygnąć a najlepiej jakby poleżało w piekarniku jeszcze przez kilka godzin. Polecam podać schabik z chlebem i buraczkami

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania