mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:89/704)

Niedzielna pieczeń z wieprzowiny. 184

Od lat gości na naszym stole. Niby nic takiego- kawał mięsa, trochę czosnku, garść ziół i przypraw, pięć minut i zrobiona, a później niekończące się oczekiwanie

Rozpustne gotowanie
Nadziewane kotlety schabowe (nadziane schaby). 232

     Schabowy w moim domu gościł od zawsze i pewnie nic w twej kwestii się nie zmieni. A że Męża mam mięsożercę (ewentualnie rybożercę

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 246

     Kotlety mielone, pulpety, klopsiki, pieczeń rzymska i inne smakołyki z mięsa mielonego są w moim domu zawsze mile widziane :-) Warunek jest jeden- mięso

Rozpustne gotowanie
Wieprzowina w cebuli. 161

     Uwielbiam takie rozgotowane, rozpływające się w ustach mięsko. A jeszcze dodatek cebuli i czosnku, garść ziół i już wiem, że będzie pysznie :-) Składniki

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone z boczniakami. 157

     Powiem szczerze, że takich kotletów się u nas w domu nie jadało. Więcej, nigdy bym nie wpadła na taki dodatek do mięsa, ale

Rozpustne gotowanie
Roladki z wieprzowiny z jajkiem i warzywami. 190

      Kupiłam wczoraj piękny kawał łopatki wieprzowej w kształcie kuli. Miałam ją udusić z cebulką i czosnkiem, garścią przypraw, podała bym ją w tym

Rozpustne gotowanie
Pieczeń rzymska. 185

     Pieczeń rzymska to nic innego jak klops, tyle tylko, że nadziany jajkami ugotowanymi na twardo. Można ją podawać na ciepło jak i na

Rozpustne gotowanie
Karczek pieczony. 224

    Karczek pieczony z czosnkiem, otulony przyprawami i ziołami jest po prostu pyszny! Uwielbiam go za ten niesamowity smak i prostotę przygotowania. Gdy już

Rozpustne gotowanie
Wieprzowina w sosie pomidorowym z fasolką szparagową. 182

     Nie ma to jak poczciwy, soczysty kawałek mięsa, skąpany w pysznym, warzywnym sosie, z dodatkiem fasolki szparagowej. To danie można podać z pieczywem

Rozpustne gotowanie
Pieczone ćwiartki z kurczaka. 401

     Lubię pieczonego kurczaka, a najbardziej ćwiartki lub skrzydełka. Chrupiąca, aromatyczna skórka, oprószona przyprawami i ziołami... Lubię je również dlatego, że tak łatwo je

Rozpustne gotowanie
Kurczak gotowany, smażony w panierce. 397

     Czasami gdy nie mamy już pomysłu co można zrobić z mięskiem z rosołu, warto wypróbować ten sposób. Kurczak wychodzi obłędny, najlepiej do panierowania

Rozpustne gotowanie
Klopsy z ziołami. 154

     Lubczyk od zawsze rósł w naszym ogrodzie. Zazwyczaj dodajemy go do rosołu lub innych zup jarzynowych, ale w naszej kuchni ma on szersze

Rozpustne gotowanie
Wieprzowina z cynamonem. 211

     Przepis na tę potrawę ma swe korzenie w Portugalii. Dostałam go już chyba z dziesięć lat temu od znajomej i przeleżał wciśnięty w

Rozpustne gotowanie
Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym. 161

     Soczyste, mięsne kąski zatopione w kremowym, aksamitnym, koperkowym sosie, pycha! Nic skomplikowanego, za to efekt niesamowity. Polecam! Aromatyczne kotleciki w sosie koperkowym KOTLECIKI

Rozpustne gotowanie
Kotlety schabowe z serem i brokułami. 541

   Kotlety schabowe często goszczą na polskich stołach, są głęboko zakorzenione w naszej kuchni, z racji tego, że nie są zbytnio pracochłonne, za to są

Rozpustne gotowanie