mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:84/704)

Consommé drobiowe z porowo-szpinakowym ravioli 184

Po raz kolejny w mojej kuchni spotykają się tradycje dwóch krajów, tym razem - Francji oraz Włoch. Consommé i ravioli długo za mną chodziły, ale obawiałam się

Życie zamknięte w smaku
Akcja: Tydzień z podrobami 187

W sklepach zazwyczaj mijamy je bez zaszczycenia choćby spojrzeniem, a gdy przypadkiem nasz wzrok zostanie przy nich na dłużej, krzywimy się z niechęcią. Kiedyś powszechne, dzisiaj

Życie zamknięte w smaku
Tydzień z podrobami: Serce wieprzowe zapiekane ze szpinakiem 191

Co sądzicie o gotowaniu z podrobów? Niezwykle jestem ciekawa Waszego zdania na temat tych właśnie, konkretnych produktów ;) Serca są przez kucharzy mniej odtrącane niż inne podroby

Życie zamknięte w smaku
Tydzień z podrobami: Płucka wieprzowe na kwaśno 194

Przyznam szczerze, że eksperymentowanie z płucami było dla mnie najtrudniejszym kulinarnym wyzwaniem (tak, nawet większym niż mózg). Jedynym, co przychodzi mi do głowy, gdy próbuję porównać

Życie zamknięte w smaku
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 237

Nie ma, co się oszukiwać - każdy lubi czasami zjeść hamburgera. Dzisiaj, zwłaszcza w dużych miastach, zjedzenie jego zdrowej wersji nie jest już problemem. Burgerowe foodtrucki podbiły

Życie zamknięte w smaku
Polędwiczka wieprzowa grillowana w marynacie z czarnych oliwek, kaparów i musztardy z oliwą z suszonych pomidorów 143

Okej, przyznajmy to otwarcie, ta marynata nie wygląda najatrakcyjniej. Szary kolor nie zachęca do jedzenia. Niestety składniki mają taką barwę i nie da się ich zastąpić

Życie zamknięte w smaku
Nuggetsy w panierce kukurydzianej 139

Serwowałam Wam już, Moi Drodzy, kurczaka w panierce chipsowej , a teraz przyszedł czas na kolejne z dań tego typu - nuggetsy w panierce kukurydzianej. To idealny sposób

Życie zamknięte w smaku
Stek z polędwicy wołowej (test dłoni i mity) 149

Mięso podałam na puree z selera . Tak naprawdę nie istnieje idealna recepta na stek. Wiele rzeczy trzeba wypróbować i zrozumieć samemu. Nie jestem w stanie podać

Życie zamknięte w smaku
Kiełbasa nadziewana na makaron w sosie pomidorowym 144

Żyję ostatnio w wiecznym niedoczasie, więc bardzo często przygotowuję potrawy, które nie wymagają spędzenia ogromu czasu w kuchni (chociaż potrawy czasochłonne także przyrządzać będę, nie wycofuję

Życie zamknięte w smaku
Stek z rostbefu nacierany kolorowym pieprzem i aromatyzowany czosnkiem oraz rozmarynem 145

Po steku z polędwicy wołowej i opisie technik oraz tricków przy przygotowywaniu tego typu mięsa, przyszedł czas na stek z rostbefu. Ten urozmaiciłam nieco przyprawami. Możecie

Życie zamknięte w smaku
Paluszki Fatimy 154

Kuchnia marokańska i paluszki Fatimy. Rodzaj nadziewanego, smażonego ciasta. Klasycznie wykonuje się to cudo z wykorzystaniem ciasta "ouarka", ale przepis na nie jest strzeżoną przez pokolenia

Życie zamknięte w smaku
Polędwiczka wieprzowa w cieście czosnkowym z płatkami owsianymi 119

Kiedy przygotowywałam się do Masterchefa, zrobiłam chyba milion polędwiczek wieprzowych. Od tamtej pory nie mogę na nie patrzeć. Widzę polędwiczkę i zaraz przypominają mi się tego

Życie zamknięte w smaku
" Risotto " z kaczką i bobem 154

Tego typu "risotto" pojawiło się już w innej wersji na blogu ( z królikiem ), jednak żeby zademonstrować Wam, jak podatne na zmiany jest to danie, zdecydowałam się

Życie zamknięte w smaku
Gęś pieczona faszerowana kaszą gryczaną 174

Sezon na gęsinę rozpoczyna się we wrześniu i trwa do grudnia. W tym czasie dane jest nam spożywać mięso najświeższe i najsmaczniejsze. Każde zresztą mięso ma

Życie zamknięte w smaku
Pierś kaczki barberie pięć smaków z chow mein 210

Kocham kaczkę. Piszę to pod każdym na tego ptaka przepisie. To najlepsze, najsmaczniejsze mięso na świecie. Nie żebym jadła wszystkie rodzaje. Wiele jest takich, których nigdy

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania