Bardzo lubię jednogarnkowe dania z dużą ilością warzyw. To taka swoista fuzja leczo z bigosem i nie wiadomo czym jeszcze :) Często pojawiają się na naszym stole
Pyry na GazSzczerze mówiąc, ten gulasz był jednym z nielicznych dań, które jeszcze nie tak dawno potrafiłam zrobić W czasach studenckich jakoś nie miałam chęci ani zapału do
karmelowySurówka pomidorowo - ogórkowa z nutką bazylii i czosnku to smaczna przekąska w ciągu dnia lub pachnący dodatek do kolacji, obiadu, czy mięsa z grilla. Składniki: 4 pomidory 3 małe ogórki gruntowe 1 duża czerwona cebula ząbek czosnku pół czubatej łyżeczki suszonej bazylii sól pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy
Smak mojego domuW dzieciństwie jedną z moich ulubionych bajek był "Zakochany kundel", z resztą do dziś uważam, że to najpiękniejsza opowieść o miłości, oddaniu, wolności i przyjaźni. Wielkie
Przepysznik - BLW i nie tylkoNa cześć mojego znajomego z Hiszpanii, który we wtorek opowiadał mi o Święcie Ognia, które co roku w marcu odbywa się w Walencji, postanowiłam przygotować coś
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Wyzwanie czas rozpocząć! Jak już wspominałam w poprzedniej notce pierwszym krajem, którego kulinarne specjały zagoszczą w mojej kuchni, będzie Francja. Ojczyzna
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Spaghetti to jedna z naszych ulubionych potraw, jadamy ją bardzo często w najróżniejszych postaciach, choć furorę robi u nas klasyczna wersja
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Kiedy za oknem pada deszcz, a nam pozostaje tylko rozpłaszczyć nos na szybie i słuchać kropel deszczu uderzających o ziemię, dobrze
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Ostatnie dni miesiąca włoskiego powinny obfitować w rozmaitości kulinarne absolutnie typowe dla tego regionu Europy. Stwierdzam jednak, że to dość trudne
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Dziś dzień spod znaku braku czasu. Prawie wszystko poza szyciem strojów na Flamberg robię szybko i nie do końca tak dobrze
Przepysznik - BLW i nie tylkop { margin-bottom: 0.21cm; } Dziś mamy pierwszy dzień nowego roku szkolnego (bo jak dla mnie pierwszy września to tylko przywitanie bez trudniejszych zadań). W związku
Przepysznik - BLW i nie tylkoRozpoczął nam się zatem karnawał, tańce, hulanki, swawola. Jest to idealny czas na to, co chciałam Wam pokazać już od jakiegoś czasu, obok przepisu na idealny
Przepysznik - BLW i nie tylkoKisiel jabłkowy z poprzedniego posta jest ambrozją, to na pewno, słodziutką i przywracającą do życia, natomiast trochę za małego daje kopa energetycznego po tak wycieńczającej chorobie
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzisiaj chciałam wam zaprezentować danie dla typowych mięsożerców, idealne na wszelkie imprezy, ponieważ pięknie i bardzo smakowicie się prezentuje. Jest to jedna z wersji mięsnej rolady
Przepysznik - BLW i nie tylkoDzisiaj mam dla was propozycję dania w stylu włoskim (nie wiem czy pamiętacie, ale to moja absolutnie ulubiona kuchnia jak na razie), coś w stylu pizzy
Przepysznik - BLW i nie tylko