zawierają w ogóle ości, czy pieczemy, czy dusimy, czy robimy na parze zawsze wychodzi idealna. Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić Was na szybki, smaczny i nietuzinkowy obiad. co nam będzie potrzebne:- świeży imbir- śmietanka 30%- filet łososia około 300g- natka pietruszki lub natka kolendry- oliwa z oliwek- masło solone- sól, pieprz- cytryna- tagliatelle szpinakowe najlepiej włoskie(...)instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, mieszamy z łyżką oliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i drobniutko pokrojony imbir, skrapiamy cytryną, bardzo delikatnie smażymy mięso łososia, tak aby się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia, wlewamy śmietankę około 1/3 szklanki, stawiamy na kuchni, na małym gazie odparowujemy, jak sos zgęstnieje dodajemy natkę
SMYKWKUCHNISezon na cukinię trwa. Jednak po jakimś czasie leczo się nudzi, ketchup z cukinii zrobiony i co dalej? Dalej kremowa cukinia z mascarpone, zawinięta w szynkę
CzarnawisienkaNo to "popłynęłam" po tym daniu, kwintesencja smaków i aromatów, oczy cieszą się kolorami a dusza zapachem, brzuch woła więcej i więcej. Zróbcie, to
Moje Małe CzarowanieNigdy nie byłam fanem takich steków, ale teraz po kilku próbach w dobrej restauracji stwierdzam że jak są dobrze usmażone to są pycha. Nie jest to
Kuchnia PokoleńSmaczna, sycąca, ekspresowa sałatka z delikatnej kaszy kuskus, młodego, soczyście zielonego bobu, najpyszniejszych na świecie orzeszków pistacjowych i lekko pikantnej, aromatycznej bazylii. Całość prezentuje się niebywale
Fitsweet.meTen przepis jest inspirowany kurczakiem po myśliwsku Nigelli. Nosiłam się ze zrobieniem go od kilku lat, ale jakoś zawsze nie było okazji. W końcu go zrobiłam
Cooking MonsterDieta? Nie! Detox organizmu od fast foodów, od niezdrowego jedzenia... Czyli ogólna poprawa samopoczucia! :) Dzisiaj coś ogólnie wszystkim znanego ale w wersji fit!
Kuchnia moimi oczamiTe gołąbki z tradycyjnymi mają wspólną… nazwę Niedoścignioną mistrzynią staropolskich gołąbków jest moja Mama, ja z kolei w swojej kuchni bawię się smakami i świadomie
gutfutSkładniki: ćwiartka z kurczaka 3 marchewki 3 pietruszki 0,5 selera 4 ziemniaki cebula 10 ogórków kiszonych 2 łyżki masła sól, pieprz ziarnisty, ziele angielskie 3
Qchnia po prostuBiedronka zrobiła jakiś czas temu tydzień portugalsko-hiszpański. Pomyślałam sobie, że to dobra okazja na przybliżenie Wam rasy i pochodzenia hiszpańskich czarnych świń. Dzisiejszy wpis nie
Karo in the Kitchenhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na panierkę zaczerpnęłam (już baaaardo dawno) z jakiegoś programu telewizyjnego. Osobiście sprawdziłam ją na różnych kotletach: z
Di gotujeSkładniki: 500 g zmielonej łopatki wieprzowej 2 - 3 cebule 3 ząbki czosnku lubczyk, cząber, majeranek sól, pieprz jajko całe i jedno żółtko 2 łyżki bułki tartej
Gaździnka warzyBigos z kapusty kiszonej: Bigos z kapusty świeżej i kiszonej: Składniki: 1,2kg kapusty kiszonej, mała główka kapusty świeżej (ok.1kg) (można również bigos zrobić
W kuchni u MonikiSkładniki: ok. 1/2 szklanki ryżu pełnoziarnistego, pojedyncza pierś z kurczaka (240g), 2 ząbki czosnku, 3 świeże papryki, 2 świeże pomidory (mniejsze), kilka suszonych pomidorów, sól, pieprz
W kuchni u MonikiDzisiaj prezentuję Wam przepis na pyszny barszczyk z suszonych buraczków. To idealny dodatek do krokietów czy pierogów. Do przygotowania barszczyku wykorzystałam buraczki suszone, które otrzymałam do
Tradycyjna kuchnia Kasi