zainspirowała mnie swoim obiadem: bitki wieprzowe z cebulką. Ona ich co prawda nie zapieka, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by to zrobić. Wpadłam na to, gdy przygotowałam obiad wcześniej i trzeba było go odgrzać. Świetny plan!Składniki:200g wieprzowiny2 duże cebule2 łyżki oleju rzepakowegobulion: 250ml wody, obrana marchewka, ziemniak, przyprawy: kurkuma, sól, pieprz, papryka słodka, pietruszkasól, pieprz, łyżka(...)taka potrzeba, kroimy w kostkę i rozbijamy na 0,5 centymetrowe części. Solimy i pieprzymy z każdej strony, panierujemy w mące.Na patelni dobrze rozgrzewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy mięso i obsmażamy przez ok. 2 minuty z każdej strony, aż będzie złociste.Podsmażone mięso dodajemy do gotującego się bulionu. Zostawiamy pod przykryciem na ok. 20 minut.Na patelni (na tym samym
Kitchens AlphabetDzisiaj bardzo wykwintny obiad lub kolacja, jednak tylko dla dorosłych, na wyjątkowe chwile. Dlaczego dla dorosłych? W skład wyjątkowego sosu wchodzi sporo alkoholu, nie jest on wyczuwalny jednak aromat podkręca cały smak. Niby zwykły i znany sos dla większości z Was, a jednak inny. Do tego białe wino i kochani mężczyźni możecie się popisać z wieczorną kolacją. Porcja(...)osób.Składniki:500 g mielonego mięsa wołowego680 g pasty pomidorowej - Passata Rustica firmy CIRIO50 ml koniaku200 ml piwa pszenicznego500 g makaronu casarece 1 cebula czerwona3 ząbki czosnkugarść świeżej bazyliiszczypta tymiankuszczypta oreganokilka kropli tabasco1 łyżeczka papryki czerwonejłyżka oliwy do smażeniasól, pieprz do smaku100 g sera Lazur SkalmierzyckiPrzygotowanie:W garnku gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie.Na rozgrzanej patelni
Niezły Młynekporcji schab bez kości, - w opisie farsz, 1 szklanka olej rzepakowy, 2 sztuki jajka, 3 łyżki mąka pszennaumyte i osuszone kotlety schabowe dość cienko rozbić FARSZ: 10 dag mielonego mięsa drobiowego, 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, posiekany pomidor, cebulka, 1 łyżeczka grill barbecue Royal Brand, natka pietruszki, żółtko, jarzynka kucharka = wszystko dobrze wymieszać nałożyć łyżkę farszu na schab i zwinąć roladki(...)jajka i białko wymieszać z 2-3 łyżkami mąki i maczać w jajku roladki na gorącym oleju smażyć na złocisto roladki z każdej strony smaczne, kruche roladki do obiadu lub kolacji na ciepło, podać z czym lubisz........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwiele lepsze niż kebab, a co! :D Soczysty kurczak doprawiony na ostro, tradycyjnymi indyjskimi przepisami, podany właśnie z chlebkami naan oraz świeżymi warzywami jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i prowiant na piknik. Spróbujcie! Gwarantuję , że będziecie zachwyceni! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * chlebki naan – przepis na blogu MARYNATA: * jogurt naturalny – 2 łyżki * garam masala – 1 łyżeczka * chili(...)wkładamy do lodówki ( im dłużej w marynacie, tym smak będzie intensywniejszy ). Po zamarynowaniu wkładamy na blachę, pieczemy ok. 20 minut ( do miękkości ) w 170C. Rozcięte chlebki naan napełniamy mięsem , podsmażoną cebulką, pokrojonymi pomidorami, papryką i posypujemy świeżą kolendrą. Zajadamy gorące! Smacznego
Ostra na Słodkotrasie. Mowa oczywiście o panierowanej piersi z kurczaka z pieczarkami oraz żółtym serem. Nie mogło zabraknąć dodatków, czyli zielonej fasolki szparagowej oraz niezawodnych frytek. Jeżeli masz ochotę na taki obiad warto go przyrządzić samemu w domu, przynajmniej mamy pewność, że korzystamy ze świeżych składników, a przy okazji zaoszczędzisz trochę pieniędzy. Składniki Podwójna pierś z kurczaka 1 jajko Mąka Bułka tarta(...)trzech miseczkach przygotowujemy mąkę, roztrzepane jajko z solą i pieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny, złoty kolor. Po odwróceniu na drugą stronę na pierś z kurczaka nakładamy przygotowane wcześniej, usmażone pieczarki, które następnie posypujemy startym
Programista w kuchnisamym schabem grillowanym i ogórkami człowiek żyje. Nadszedł w mojej kuchni dzień, w którym musiałam znów uśmiechnąć się do zawsze gotowego czy tam "w gotowości" kuraka. Chciałam przygotować jeden obiad dla naszej trójki - bez oddzielnego gotowania dla Synuszaka. Tym bardziej, że od powrotu z wakacji rozkochał się na dobre w "dorosłym" jedzeniu, a ja we wspólnym gotowaniu. Cóż za oszczędność(...)sojowo-grzybowego 4 śliwki węgierki 1 ząbek czosnku sól, pieprz kolorowy majeranek Przygotowanie: Umyte udka nasoliłam i solidnie obsypałam pieprzem. Nacięłam też lekko skórę w kilku miejscach by mięso wchłonęło przyprawy. Odstawiłam na pół godzinki, a w tym czasie wzięłam się za przygotowanie zalewy do natarcia drobiu. Wymieszałam olej z sosem sojowo - grzybowym. Wtarłam do tego ząbek czosnku. Dodałam
Kuchnia po mojemuBardzo smaczne danie, do przygotowania w szybki sposób. Pyszne zrazy faszerowane czerwoną fasolą, podane z sosem koperkowym i ulubionymi dodatkami to pomysł, nie tylko, na codzienny obiad. Składniki 4 plastry schabu 4 plastry dowolnej wędliny (polędwicy, szynki) 1 mała puszka czerwonej fasoli Bounduelle sól pieprz ok. 4 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 ziela angielskie 1 liść laurowy koperek olej(...)smażenia 1. Plastry schabu rozbijamy tak jak na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z obu stron. 2. Na każdym układamy po plasterku wędliny i kilka czerwonych fasolek. 3. Mięso ostrożnie zawijamy. Możemy wbić wykałaczki, aby całość nie rozpadła się. 4. Zrazy obtaczamy w mącę i obsmażamy na oleju. 5. Zalewamy wodą, dodajemy ziele i liść, dusimy. 6. Kiedy mięso będzie
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyRolady (zrazy) z karkówki Podrzucam pomysł na pyszny obiad. Soczyste i aromatyczne roladki z karkówki w pysznym sosie z grzybową nutą. Polecam! Składniki: 6 plastrów karkówki 2 ogórki kiszone 10dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 liście laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz 3-4 suszone grzybki 1 i 1/2 szklanki wody olej do smażenia 6 łyżeczek(...)musztardy sznurek do związania roladek 1 łyżka mąki do zaciągnięcia sosu *** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i rozbijamy na kotlety. Oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem. Na mięsie rozsmarowujemy po łyżeczce musztardy. Ogórki, cebulę i boczek kroimy w kostkę. Na każdym kotlecie układamy porcje farszu *** *** Mięso z farszem zwijamy w roladki i związujemy sznurkiem *** *** Obsmażamy na rozgrzanym oleju
Blog z ApetytemJakiś czas temu mignął mi filmik gdzie była rolada z szynką i serem w środku owinięta boczkiem. Zrobiłam i mogę śmiało powiedzieć, że jest przepyszna :) Świetna
Pani na deser4-5 40 min+ Średnie Przystępne Przepis na aromatyczny i soczysty schab pieczony. Składniki schab bez kości Marynata: 4 łyżki musztardy sarepskiej 5 ząbków czosnku 2
PysiaGotuje.plPrzepis na obiad, który można z łatwością zabrać ze sobą do pracy. Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach z dodatkiem brokułów. Czas przygotowania i ilość porcji 30 minut, 4 porcje. Produkty pierś z kurczaka, brokuł, słoiczek suszonych pomidorów, makaron, bazylia, sól, pieprz. Przygotowanie Pierś z kurczaka pokrój w kostkę. Na patelnie wlej odrobinę oleju ze słoiczka z suszonymi pomidorami. Olej(...)rozgrzej i usmaż na nim mięso. Mięso przypraw solą oraz pieprzem. Brokuł pokrój na mniejsze części i ugotuj. Suszone pomidory pokrój na małe kawałki. Gdy mięso się usmaży dodaj do niego pokrojone pomidory i ugotowane brokuły. Przypraw solą oraz pieprzem i dodaj bazylię. Jeśli danie jest zbyt suche dolej jeszcze trochę oleju z suszonych pomidorów. Podawaj z makaronem. Spróbuj także
Fit&Fast KitchenRosół to tradycyjne polskie danie, które na naszych stołach gości z okazji różnych uroczystości i niedzielnych obiadów. Na specjalne okazje warto pokusić się o pewną alternatywę i przygotować rosół z kaczki. Składniki: Porcja rosołowa z kaczki Szponder wołowy lub bulionetka wołowa Włoszczyzna: marchew, pietruszka, seler, natka pietruszki, pęczek lubczyku, cebula, por, sałata. Liść laurowy Ziele angielskie Jałowiec Kurkuma Kmin rzymski(...)Chili Sól Pieprz Do przygotowania zupy w pięciolitrowym garnku potrzebować będziemy ok. kilograma porcji rosołowej i 200-300g. mięsa wołowego (można zastąpić bulionetką). Jeżeli smak kaczki jest dla Was zbyt intensywny, można dodać także mięso drobiowe lub kostkę rosołową. Mięso wkładamy do zimnej wody. Gdy się gotuje, zbieramy małym sitkiem szumowiny, które pływają na powierzchni. Po 10 minutach
MarcinChefKebab jako najz drowszy fast foo d zawitał dzisiaj u mnie w domowym wy daniu . Ten sposób zrobienia sytego dania sprawia , że sami możemy stworzyć ulubioną
ChilliJemy