Chciałam znaleźć jak najbardziej tradycyjny przepis na Spaghetti Napoli. Zamarzył nam się taki makaron, gdyż jest on prosty, zdrowy, a zarazem aromatyczny i pyszny. Brnąc w
Karola gotujeRosołek wyszedł rewelacyjny, delikatny i pyszny. Podany z lanymi kluseczkami to pyszności. Przepis na lane kluseczki patrz tu – http://kuchniapokolen.pl/lane-kluseczki-jajeczne/ Wykonanie rosołu – do
Kuchnia PokoleńJesień chyba rozgościła się na dobre.. z dnia na dzień jakby lato się nagle spakowało i odeszło w siną dal.. a na takie chłodne
Bernika - moj kulinarny pamietnikDziś chciałabym zaproponować coś lekkiego na kolację , dla tych co dbają o linie , a czasami pod wieczór lubią sobie co nie co na
Mój SmakSkładniki: 2 piersi kurczaka 0,5 małego słoika suszonych pomidorów w oliwie 1 cebula 20 dag śmietany 18% 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz ser
Qchnia po prostuTen sos jest bardzo szybki i nieskomplikowany. Jednocześnie bardzo charakterny, zdecydowany i wykwintny. Nie da się go popsuć, przedobrzyć, nie doprawić. Suszone pomidory i niebieski pleśniowy
Karo in the KitchenIndyk jest zdecydowanie zdrowszy od wieprzowiny, bo jest chudszy i bardziej bogaty w białko. Klopsiki z indyka w smaku nie ustępują tym wieprzowym ani tym zrobionym
Karo in the KitchenOd czasu do czasu lubię więcej czasu poświęcić jakieś potrawie.Dzisiaj to był Filet z indyka faszerowany pastą z bobu i szpinaku i filetem z kurczaka .Trochę
Eli GotowanieSkładniki: 8 plastrów schabu, 0,8l wody, 2 łyżki musztardy sarepskiej, mąka pszenna, 2 łyżeczki posiekanego koperku, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Plastrów schabu nie rozbijać, posolić
W kuchni u MonikiMam straszną migrenę i wielką ochotę na kapustę. Jakąkolwiek i w jakiejkolwiek postaci. KAPUSTA KISZONA Z KASZĄ Składniki: - około 1,5 kilograma kapusty kiszonej (2 słoiki
Życie zamknięte w smakuI już po kolejnym listopadowym święcie, co oznacza, że najbliższe święta, których będę oczekiwać to Boże Narodzenie. Czas leci bardzo szybko, tak samo zresztą minął mi
psgotujemyDzisiejszy przepis jest takim małym eksperymentem... Moi czytelnicy zapewne wiedzą, ze bardzo lubię rabarbar. Do tej pory serwowałam go głównie w wersji na słodko, w ciastach
Kulinarne przygody GatityZdrowa i praktycznie bez tłuszczu, zrobiona w domu. Moja nowa wędlina z indyka. Kilka dni temu kupiłam szynkowar. To takie urządzenie do parzenia wędliny w domowych
IzaGotujeW ubiegłym tygodniu zaproponowałam Państwu przepisy na BURACZKI NA ZIMNO, dziś kolejna odsłona tych pysznych warzyw, tym razem na gorąco. Przepis ten ma już trochę
Kuchnia BeatyBakłażan jest podstawowym składnikiem wielu tradycyjnych dań - prowansalskiego ratatouille - greckiej musaki, arabskiej baba ghanoush, czy rosyjskiego kawioru z bakłażana nazywanego również kawiorem biedaków. Można go smażyć
mojewypiekiinietylko