szybkie danie na obiad. Składniki: 1 filet z kurczaka 1 por masło sól pieprz majonez ketchup Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i na nim układamy pora pokrojonego na 3-centymetrowe kawałki. Na porze układamy pokrojone filety z kurczaka, doprawiamy je solą i pieprzem. W naczyniu mieszamy trochę majonezu i ketchupu (ilość według uznania). Takim sosem smarujemy mięso. Pieczemy w piekarniku
Salonik smakówpoprzedniego obiadu. Serdecznie polecam;) Składniki: 1 kg ziemniaków po ugotowaniu 1 jajko 200 g mąki pszennej pieprz do smaku 2 łyżeczki majeranku bułka tarta olej do smażenia Farsz: 1 kg pieczarek 3 cebule 200 g sera żółtego typu gouda masło Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić w maszynce do mięsa na najmniejszych oczkach
Krakowskie smaki Anipodać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą skórką szynki kryje się aromatyczny smak kurczaka. Składniki: 5 udek z kurczaka 25 dag pieczarek 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej sól pieprz Udka myjemy i usuwamy z nich kości. Ostrożnie zdejmujemy skórkę, aby jej nie przeciąć (skórki mogą się jeszcze przydać do innej potrawy). Mięso rozkładamy na desce
Salonik smakówsklarowanego). Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, przesmażoną cebulkę, sól, pieprz, majeranek i odrobinę bułki tartej. Dokładnie mieszamy, do uzyskania gładkiej masy. Następnie zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kotleciki i delikatnie obsypujemy każdy bułką tartą.Blachę smarujemy niewielką ilości masła. Układamy kotlety i pieczemy w temp. 170st ok. 40minut.Efekt... poniżej...a poniżej już cała "wersja" dzisiejszego obiadu, z ziemniaczanymi kulkami
Walijskie PichcenieDzisiejszy obiad jest z cyklu: Z ziemi włoskiej do polskiej... bo patrząc na calzone, można tak powiedzieć. Ciasto na pizzę można wykorzystać w inny sposób niż jako rozwałkowane kółko z dodatkami. Wystarczy je zwinąć w pieróg i mamy włoskie danie w swojskiej postaci. A nadzienie pozostawiam Waszej wyobraźni. Mini calzone a'la bolognese mięso mielone Fix Spaghetti Bolognese przyprawy (ostra
bastalenaMieszanki są od razu gotowe do spożycia, czyli wystarczy je wsypać do miski, dodać wybrane składniki i macie gotową sałatkę. Możecie je też podgrzać, wykorzystać jako dodatek do obiadu lub jako bazę do różnych zdrowych potraw. Choćby sprawdźcie moje przepisy na szybkie kotlety i ekspresowe kaszotto. Rice & More 90 sek. szukajcie w sklepach Carrefour, Żabka(...)kaszą, kukurydzą i pieczonym kurczakiem Składniki / na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka 1/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki płatków chilli sól, pieprz oliwa do posmarowania mięsa 1 opakowanie Monini Rice&More 90 sek. 7 ziaren (ryż biały długoziarnisty, jagody pszenicy, quinoa biała, quinoa czerwona, ryż czerwony, ryż dziki, kasza bulgur z pszenicy, soczewica) 1/2 puszki kukurydzy
Chilli Czosnek i Oliwarzepakowego. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę razem smażymy. Przekładamy do garnka, zalewamy ok 2 szklankami wody, dodajemy pokrojoną w talarki marchewkę, listek, ziele i chwilę dusimy. Kiedy mięso jest podduszone dokładamy kapustę najlepiej partiami, aby jej nie rozgotować. A całość nie zmieści się nam w garnku. Chwilkę gotujemy. Kiedy kapusta zrobi się szklista i delikatnie zmięknie dokładamy pokrojone(...)dodajemy do bigosu. Czekamy chwilkę, aż całość się nam zagotuje wyłączamy gaz i całość posypujemy sporą ilością posiekanego koperku.Ja życzę smacznego i chyba mam już pomysł na jutrzejszy obiad
Malinowe PocałunkiNieziemsko pachnące, delikatne i soczyste udka z kurczaka marynowane z aromatycznymi przyprawami kuchni marokańskiej, która uchodzi za jedną z najlepszych na świecie. Kardamon, cynamon, szafran i
Szalona Kuchnia Eweliny” Nagoya’s cochin ” szaszłyki drobiowe Nagoya’s cochin , swoją nazwę zawdzięcza rasie kur z mięsa , których robi się tą potrawę , jest to
Ogrodnik w podróżyTak wiem, ostatnio już był kurczak, ale nie mam czasu na gotowanie z pstrykaniem zdjęć i sięgam do
Dieta moja pasjaNajlepsza zupa rybna! Bo z polskiej ryby, z polskich stawów, dzisiaj na talerzu wita Was- amur! Amur to ryba słodkowodna, podobna w smaku do karpia, ale
SMYKWKUCHNISkładniki filet z kurczaka 2-3 ząbki czosnku puszka groszku pół butelki cydru kilka pieczarek 125 ml śmietanki 2-3 chochle bulionu warzywnego sól, pieprz
Gaździnka warzyMogłabym mieszkać we Włoszech, Hiszpanii, Chorwacji lub w Portugalii. Ryby uwielbiam pasjami. Mając na wyciągnięcie ręki targi rybne byłabym też w stanie całkowicie zrezygnować z mięsa
Karo in the KitchenNawet nie wiecie jaki mam problem z jedzeniem teraz czegokolwiek... Jako że karmię piersią nie chcę zaszkodzić Młodemu. Słuchając Teściowej i Położnej powinnam ograniczać się do
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: podwójna pierś z kurczaka - wyjdzie 6 kotletów, 2 jajka, mąka, łyżka mleka, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Piersi z kurczaka podzielić na 6 kotletów. Rozbić, jeżeli
W kuchni u Moniki