mięso mielone - 22854 przepisów (strona:237/1524)

Wyśmienita zapiekanka z ziemniakami, kapustą kiszoną i mięsem mielonym pod plastrami boczku 378

tartej (opcjonalnie) czosnek  gałka muszkatołowa  cynamon kminek  papryka słodka mielona  pieprz ziołowy zatar (opcjonalnie)  olej lniany olej (do smażenia i polania zapiekanki) sól WYKONANIE Ziemniaki obieramy, kroimy w grubsze talarki i gotujemy (byleby się nie rozgotowały) w osolonej wodzie. Mięso mielone, smażymy na oleju, dodając czosnek, szczyptę cynamonu, gałkę muszkatołową, paprykę(...)niej startą marchew, kilka łyżek oleju lnianego oraz kminek. Żaroodporne naczynie smarujemy olejem i wykładamy pierwszą warstwę ziemniaków, które posypujemy papryką w proszku oraz pieprzem ziołowym. Na to wykładamy mięso, a następnie kapustę, którą posypujemy papryką w proszku, pieprzem ziołowym oraz przyprawą zatar. Ostatnia warstwa to ziemniaki polane odrobiną oleju, przykryte plasterkami boczku, posypane papryką w proszku, pieprzem ziołowym oraz

Zofiana
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 269

mielony pieprz   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (termoobieg). Ugotować ryż, wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Kapustę poszatkować. Wrzucić do dużego gara z wrzącą i dobrze posoloną wodą. Gotować ok. 10 minut (w przypadku młodej kapusty, obgotowywanie może nie być konieczne). W misce wymieszać mięso mielone(...)usmażoną cebulką, ryżem oraz jajem. Dobrze przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę 1/3 kapusty, następnie warstwę z połowy farszu. Na to znów 1/3 kapusty, resztę mięsa. Na górze ostatnia warstwa kapuściana. Podlać całość 5 łyżkami wody. Przykryć. Piec przez 1h i 20 minut. Wyciągnąć z pieca i pozostawić jeszcze przez 10 minut przed krojeniem.   Przygotowanie

Moja Delicja
Zupa meksykańska 568

porcji) 50g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 ½ strąka czerwonej papryki 6-8 pomidorów (zamiennie 2 puszki pelatti) Szklanka bulionu warzywnego lub wieprzowego 2 kolby kukurydzy (zamiennie 1 puszka) puszka czerwonej fasoli ½ puszki ciecierzycy przyprawy: sól, czarny pieprz, chilli, suszona kolendra, kmin rzymski, cynamon Sposób przygotowania: Mięso mielone doprawiamy do smaku przyprawami: solą(...)kukurydzy. W dużym garnku z szerokim dnem rozgrzewamy 1-2 łyżami oleju i wkładamy mięsne kulki. Przesmażamy na złoto ze wszystkich stron. Odkładamy na talerz. Na tłuszczu z smażenia mięsa podsmażamy poszatkowane w drobną kostkę cebule i przeciśnięte ząbki czosnku. Gdy cebula się zeszkli dodajemy z powrotem mięsne kuleczki oraz posiekaną w kostkę czerwona paprykę i obrane ze skórki

Pyry na Gaz
Krokiety z brokułem i pieczarkami 92

wszystkich stron do zrumienienia.   [caption id="attachment_9315" align="aligncenter" width="1200"] Krokiety z brokułem i pieczarkami[/caption] Zobacz inne przepisy na krokiety: Krokiety Po Meksykańsku Z Mięsem Mielonym Krokiety Z Gyrosem Krokiety Z Pieczarkami I Serem Żółtym Krokiety Z Ryżem I Pieczarkami Zapiekane Krokiety Z Cukinią I Mięsem Mielonym Krokiety Z Szynką, Pieczarkami I Serem Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 152

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Naleśnikowe krokiety z mięsem i pieczarkami 117

jako samodzielne danie z dodatkami typu ziemniaki, sos i surówka. Tanie i proste w przygotowaniu urozmaicą każdy obiad. Składniki (4 porcje) -4  naleśniki -300 g mielonego mięsa -200 g pieczarek -1/2 cebuli -1 jajko -bułka tarta do panierowania -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Przygotować naleśniki. Pieczarki pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Zeszklić(...)odparowania wydobywającego się z pieczarek soku. Na patelnię dołożyć mięso i całość razem smażyć do ścięcia. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie ostudzić i zmielić 2 krotnie w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem. Przygotowane naleśniki posmarować farszem. Zagiąć brzegi i zwinąć w ruloniki. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco

Zielona Kuchnia
Gniazdka z mięsem i serem, spaghetti inaczej 98

nadzieję że Wam się podoba. Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekany czosnek i pokrojony w drobne paseczki por. Smażyć aż por zmięknie. Dodać mielone mięso, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, kurkumą, bazylią suszoną. Wymieszać i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć jeszcze chwilkę. Wlać pomidory

Kuchnia Pokoleń
Sałatka makaronowa z mięsem mielonym 117

schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne. Składniki 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone 1 garść grzybów(...)łyżki sosu czosnkowego od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas

R'n'G Kitchen
Zrazy mielone owinięte w skórki z kurczaka 190

patelni. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula jajko  sól, pieprz, wegeta susz warzywny Skórki wyczyścić , posypać przyprawami i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką. Wodę z warzywami

Moje domowe kucharzenie
Dufinki z mięsem 2765

ulubionym sosem. SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg ziemniaków, 1,5 szklanki mąki. 1 jajko, sól, Farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Farsz: Cebulę obieram i kroję w kostkę. Mięso mielone oraz cebulę przekładam na patelnię. Smażę na oliwie około 10 minut. Oprószam solą i pierzem. 2. Ciasto: Ziemniaki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczona kasza gryczana 214

robi się coś na wzór „mięsa mielonego”. Oczywiście nie ma co porównywać tych dwóch produktów. Po prostu używam jej tam, gdzie mięsożercy użyliby skwarek lub wspomnianego mięsa mielonego. Jest zdrowym dodatkiem do dań, ponieważ zawiera bardzo małą ilość tłuszczu, ale za to masę smaku, który niesamowicie może wzbogacić sos bolognese, jednogarnkowe spaghetti , pizzę, smalec z fasoli

Blendman
Paluchy z wędzonym serem i papryką 167

Kolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają kotlecikom wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne. Składniki 1/2 kg mielonego mięsa 1/3 czerwonej papryki 4-5 plastrów wędzonego żółtego sera 1 jajko 4-5 łyżek ugotowanego … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zupa porowa z pulpecikami i prażoną cebulką 109

łyżki masła 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego śmietana prażona cebulka sól, pieprz Pulpeciki: 200g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki + mleko do namoczenia 1/2 cebuli mąka (opcjonalnie) sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku     Przygotować pulpeciki.   Mięso mielone wymieszać z odciśniętą z mleka bułką, jajkiem, posiekaną cebulą oraz przyprawami. Uformować kuleczki, każdą

Di gotuje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 220

Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 3 cukinie, 40 dag mięsa mielonego wieprzowego, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, 15 dag sera żółtego, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso mielone  razem z posiekaną cebulą podsmażam na oliwie. Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podlewam niewielką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Z nachosami i mięsem mielonym 129

Witam Was🤗🤗🤗🤗 Dziś zapraszam na pyszną sałatkę Mojego autorstwa - Z Nachosami I mięsem mielonym ;) Jest znakomita ;) Będzie mi bardzo miło jeśli(...)polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤ ❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Wszystkie przyprawy jakie użyłam w przepisie znajdziecie na stronie sklepu internetowego -- Skworcu;) https://www.skworcu.com.pl  Składniki:  Mięso : 300 g mięsa mielonego np.z indyka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka mielonego czosnku Skworcu 1 łyżeczka papryka mieloną Skworcu 1 łyżeczka majeranku Skworcu Olej rzepakowy do smażenia

Gotowanie Patki

Proponowane wyszukiwania