mięso mielone - 22854 przepisów (strona:238/1524)

Pasztet z selera z suszonymi śliwkami 177

zanieczyszczone) 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 250 ml warzywnego bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżka majeranku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego (lub do pasztetów) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżeczka kozieradki kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca oliwa z oliwek sól, świeżo mielony(...)minut do zgęstnienia. Dodaj je do reszty składników i wszystko dokładnie wymieszaj.  Teraz czas na przyprawy! Do pasztetu dodaj gałkę muszkatołową, majeranek, czubrycę, słodką paprykę, kozieradkę, przyprawę do mięsa mielonego oraz czosnek. Dokładnie wszystko wymieszaj i w razie potrzeby popieprz i posól do smaku. Pasztet przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Górę ozdób listami laurowymi i zielem

Food Square
Placek ziemniaczany z mięsem i warzywami 99

Chrupiący placek ziemniaczany z pysznym farszem z mięsa mielonego i warzyw. Danie jest bardzo szybkie do przygotowania, smaczne i bardzo sycące. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 1100 g ziemniaków 500 g mięsa mielonego wieprzowego 200 ml passaty pomidorowej 4 jajka 4 łyżki śmietanki(...)dużych pieczarek szczypiorek 7 łyżek mąki 1.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą olej do smażenia 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu z kolendrą i papryki. Następnie kroimy warzywa w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy passatą pomidorową, 4 łyżkami śmietanki i mieszamy. Zmniejszamy ogień przykrywamy

karolgotuje
Roladki z cukinii z mięsem w pomidorach 269

mięsa mielonego z kurczaka 1 cebula - mała 2 ząbki czosnku 4 pieczarki - duże 2 łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do karkówki - można zastąpić przyprawą do mięsa mielonego/mięsa duszonego itp. 1/3 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu czarnego  2 łyżki przygotowanego j.w. sosu Farsz Na rozgrzanej patelni podsmażyć mięso mielone(...)kostkę cebulkę. Smażyć na średnim ogniu do zeszklenia. Dopiero wtedy dodać czosnek przeciśnięty przez praskę - lub pokrojony w drobną kosteczkę - i jeszcze przez chwilę smażyć. Przełożyć do miski z mięsem. Patelnię odstawić chwilowo na bok - jeszcze się przyda ! Wyszorowane szczoteczką pod bieżącą wodą pieczarki pokroić na drobne kawałki i wrzucić na patelnię. Smażyć do odparowania - pieczarki o ponad połowę zmniejszą

Grunt to przepis!
100% domowy fit burger 180

Składniki (3 porcje): bułeczki hamburgerowe 0,5kg mięsa mielonego 2 ząbki czosnku mała garść świeżych ziół (u mnie zielona pietruszka, mięta) łyżka ziół suszonych (u mnie mieszanka dalmatyńska) papryka słodka papryka ostra/chili pieprz sól ulubione warzywa (np. u mnie sałata, ogórek, pomidor, czerwona cebula) zdrowe jogurtowe dipy Przygotowanie: Mięso mielone przełóż do miski, dodaj do niego przeciśnięty(...)poszatkowane zioła i według Twoich preferencji i smaku przyprawy (zioła suszone, papryka słodka, ostra/chili,pieprz). Dobrze wszystko wymieszaj, najłatwiej dłońmi. Odstaw do schłodzenia do lodówki na około 30min, ponieważ mięso powinno być zimne. Dłońmi uformuj kotleciki (trzeba je porządnie docisnąć, by się nie rozlatywały) i posól stronę dolną. Burgery od razu smaż na dobrze rozgrzanej i naoliwionej patelni/patelni grillowej

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Bakłażan faszerowany 132

Polecam! Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać mięso mielone  i podsmażyć na lekko rumiany(...)czasu.Doprawić solą, pieprzem, paprykami. Pieczarki pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko razem wymieszać z pieczarkami i mięsem. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Bakłażana przeciąć wzdłuż i  ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. Wyjąć

O kuchni z uczuciem
Kotleciki kofte. 161

mięsa zrolowanego wokół patyczków, kuleczek lub kotlecików. Ponieważ mamy tydzień kotletowy, to oczywiście wybrałem taką właśnie postać tego pysznego dania. Istotą kofte jest odpowiednio pikantne i aromatyczne przyprawienie mięsa mielonego i dodanie do niego dużej ilości zieleniny. Ponieważ potrawa pochodzi z tych(...)rejonów świata, gdzie nie jada się wieprzowiny, to jej podstawą najczęściej jest mięso baranie (jagnięce). Bardzo dobrze sprawdza się też drób (szczególnie indyk), a nie widzę żadnych przeciwwskazań by w naszych warunkach użyć jednak wieprzowiny - najlepiej mieszanej z wołowiną, dla ciekawszego smaku. Składniki: 500 g mięsa mielonego 2 duże kromki chleba 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka

zadanie-gotowanie
ZAPIEKANKA WIEJSKA -COTTAGE PIE 123

SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego 1 opakowanie 450 g mrożonki, marchewki z groszkiem 2 łyżki oleju 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów sól, pieprz do smaku 1 kostka rosołowa szczypta majeranku 2 łyżki mąki pszennej(...)PRZYGOTOWANIE :  Ziemniaki gotujemy, odcedzamy i ubijamy z masłem, mlekiem i przyprawami.  W garnku na oleju podpiekamy pokrojoną cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso mielone, pomidory z puszki, groszek z marchewką kostkę rosołową i przyprawy. Prużymy na małym ogniu często mieszając aż płyny znacznie odparują. Mąkę mieszamy w odrobinie wody, wlewamy do mięsa i energicznie mieszamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Przepis na kofty 128

naszym talerzu całkiem niedawno. I na pewno będą na nim częstszym gościem. Czym są kofty? W wersji greckiej to grillowany, bądź pieczony w piekarniku szaszłyk z wieprzowego mięsa mielonego. Podaje się go zazwyczaj z dipami. My podajemy go w towarzystwie sosu tzatziki, który nadaje trochę orzeźwienia i świeżości, oraz pity z oliwkami. Bardzo smaczne lekkie danie. Kofty – ZOBACZ

Jakugotujesz.pl
Zapiekane Naleśniki z Mięsem Mielonym 77

Kolejny świetny patent na wykorzystanie urządzenia wielofunkcyjnego firmy DEZAL. Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym(...)ciasto jest pyszne i chrupiące. SKŁADNIKI NA CIASTO NALEŚNIKOWE: 2 szkl. wody gazowanej 2,5 szkl mleka 2 jajka 4 szkl mąki szczypta soli SKŁADNIKI NA FARSZ Z MIĘSA: 400g mięsa mielonego 350g passaty pomidorowej 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonego grochu 1 cebula 2 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka oregano sól pieprz 1 łyżka oleju DODATKOWO: Urządzenie wielofunkcyjne firmy

Dziś Ja gotuje
Domowe gołąbki 132

Składniki kapusta, 1 główka ryż, 2 woreczki mięso mielone wieprzowe, 500g jajko, 1 sztuka sól, pieprz Składniki na sos przecier pomidorowy 30%, 3 łyżki śmietana 12%, 100ml mąka pszenna, 2 łyżki Przygotowanie Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)ilości wrzącej wody, tak aby cała główka była zanurzona i zdejmujemy kolejno liście, pozostawiając je do ostygnięcia. Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu na sypko i pozostawiamy do przestygnięcia. Mięso mielone, ryż i jajko łączymy ze sobą i wyrabiamy masę  dodając sól i pieprz do smaku. Poszczególne liście kapusty układamy na blacie. Z mięsa formujemy owalne kule

Gotowanie moimi oczami
Szynka wieprzowa z szynkowara 176

Składniki 800 g szynki wieprzowej 250 g mięsa mielonego wieprzowego 100 ml wody 1 łyżka soli peklowej 1 płaska łyżeczka cukru 2 łyżeczki żelatyny 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego 1/3 łyżeczki majeranku 2 - 3 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej Instrukcje Szynkę kroimy w małą kostkę, pozostawiając tłuszcz. Dodajemy mięso mielone, czosnek przeciśnięty przez praskę i doprawiamy do smaku(...)gorącej wody dodajemy żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Następnie dodajemy cukier, sól peklową, mieszamy i odstawiamy. Kiedy żelatyna schłodzi się do temperatury pokojowej dodajemy ją do mięsa i wyrabiamy dokładnie około 3-4 minut, aż mięso będzie kleiło się do rąk i będzie szkliste. Woreczek foliowy wkładamy do szynkowaru i partiami przekładamy mięso, dokładnie ugniatając każdą warstwę

Wędrówki po kuchni
Przekąska z mięsem mielonym, szpinakiem i beszamelem 150

możemy bez problemu spakować je do plecaka czy torebki.   Są chrupiące i wbrew pozorom bardzo pożywne.   PRZEPIS 🌿 ciasto francuskie xxl 1 op.  🌿 mięso mielone 300 g.  🌿 cebula 1 szt.  🌿 olej do smażenia 3-4 łyżki  🌿 szpinak w brykiecie(...)brykiety  🌿 vegeta natur 3 łyżeczki  🌿 pieprz mielony 1/2 łyżeczki  Do beszamelu  ↡ 🌿 masło 1 łyżka 🌿 mąka pszenna 1 łyżka 🌿 mleko 1 szkl.  🌿 mozzarella w kulce 1 op.  🌿 sól, biały pieprz do smaku Obraną cebulę posiekać, zeszklić na oleju. Dodać przyprawione vegetą natur i pieprzem mięso mielone. Przesmażyć na złoty kolor. Dodać rozmrożony

Kuchnia Paulettes
SPAGHETTI BOLOGNESE 106

pełnoziarnistym makaronem Lubella będzie strzałem w dziesiątkę! Zmodyfikowane spaghetti według Gordona Ramsay’a wykonaniu mojego mężczyzny. Najlepsze, jakie jadłam. Składniki: opakowanie makaronu spaghetti Lubella 70- 80 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 cebula 2 marchewki 2 puszki pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 2 plastry boczku(...)drobną kostkę. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Smażymy. Gdy marchewka będzie miękka dodajemy pokrojony w kostkę boczek. Gdy składniki na patelni będą już podsmażone dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy np. widelcem, tak aby nie powstały grube mięsne kulki, podduszamy.    Dodajemy wino, gotujemy kilka minut, aby alkohol mógł odparować.  Pomidory z puszki rozdrabniamy

Słodki Zakątek
Zielone Spaghetti z gulaszem mielonym-wołowym 154

długiego Zielonego Spaghetti 300 g mięsa mielonego wołowego 20 dag sera żółtego 3 łyżki koncentratu pomidorowego słoik ok 350 ml zmiksowanych pomidorków 2 cebule 2 ząbki czosnku Przyprawy:sól,pieprz,czosnek granulowany,słodka papryka, suszony koperek  oliwa z oliwek do smażenia 0.5 l wody  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:  1. Mięso Mielone Wkładam do Miski  następnie(...)grubym dnie rozgrzewam oliwę. 4. Cebulę kroję .  5. Czosnek kroję w kostkę.  6. Na rozgrzaną oliwę wykładam cebulę i czosnek smażę ok 2 minut.  7. Dodaję mięso.  8.Całość smażę ok 5 minut, aż mięso będzie złotawe. 9. Do odobnej miseczki wlewam 500 ml wody, wkładam koncentrat pomidorowy, przyprawy oraz słoik z przecierem pomidorowym. 10. Całość

Gotowanie Patki
Lasagne bolognese 237

klasyczne włoskie danie wbrew pozorom jest bardzo proste do przygotowania i baaaardzo pyszne ;) Składniki około 300-350g makaronu lasagne sos pomidorowy z mięsem: 500g mięsa mielonego 2 średnie cebule marchew 2-3 gałązki selera naciowego 2 żabki czosnku 2-3 łyżki oliwy pomidorowej puszka pomidorów pelatti przecier pomidorowy łyżka pesto bazyliowego sól czarny pieprz, ostra papryka, oregano(...)garnku podgrzewamy oliwę pomidorowa i szklimy na niej drobno posiekana cebule i przeciśnięty czosnek. Dodajemy pokrojona w kostkę marchew i seler naciowy. Przesmażamy razem kilka minut i dokładamy mielone mięso. Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i ostrą papryką. Dodajemy pelatti, przecier pomidorowy, pesto bazyliowe i pół szklanki wody. Gotujemy razem kilka minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą, czarnym

Pyry na Gaz

Proponowane wyszukiwania