mięso mielone - 23354 przepisów (strona:242/1557)

Sałatka Big Mac 115

Składniki 4 bułki od burgera 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 4 korniszony pół cebuli 200 g sera żółtego pół sałaty lodowej sól pieprz papryka słodka przyprawa do mięsa Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 3 łyżki ketchupu 3 łyżki kwaśniej śmietany Przygotowanie Usmaż 0,5 kg mielonego mięsa wołowego, na koniec smażenia dodaj sól, pieprz, paprykę

Wasze Przepisy
Krokiety z brokułem i pieczarkami 141

wszystkich stron do zrumienienia.   [caption id="attachment_9315" align="aligncenter" width="1200"] Krokiety z brokułem i pieczarkami[/caption] Zobacz inne przepisy na krokiety: Krokiety Po Meksykańsku Z Mięsem Mielonym Krokiety Z Gyrosem Krokiety Z Pieczarkami I Serem Żółtym Krokiety Z Ryżem I Pieczarkami Zapiekane Krokiety Z Cukinią I Mięsem Mielonym Krokiety Z Szynką, Pieczarkami I Serem Artykuł

e-PrzepisyKulinarne
Faszerowane roladki z mięsa mielonego 195

Pyszne roladki z wieprzowego mięsa mielonego faszerowane warzywami i wędzonym boczkiem polane aromatycznym sosem. Prosty i sycący obiad dla całej rodziny. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 0,5 szklanki bułki tartej 10 dkg wędzonego boczku 0,5 niedużej cukinii 0,5 papryki czerwonej 1 niewielka cebula 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól, pieprz, majeranek, papryka

Krokusowy Dom
Naleśnikowe krokiety z mięsem i pieczarkami 166

jako samodzielne danie z dodatkami typu ziemniaki, sos i surówka. Tanie i proste w przygotowaniu urozmaicą każdy obiad. Składniki (4 porcje) -4  naleśniki -300 g mielonego mięsa -200 g pieczarek -1/2 cebuli -1 jajko -bułka tarta do panierowania -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Przygotować naleśniki. Pieczarki pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Zeszklić(...)odparowania wydobywającego się z pieczarek soku. Na patelnię dołożyć mięso i całość razem smażyć do ścięcia. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie ostudzić i zmielić 2 krotnie w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem. Przygotowane naleśniki posmarować farszem. Zagiąć brzegi i zwinąć w ruloniki. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać na gorąco

Zielona Kuchnia
Gniazdka z mięsem i serem, spaghetti inaczej 149

nadzieję że Wam się podoba. Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekany czosnek i pokrojony w drobne paseczki por. Smażyć aż por zmięknie. Dodać mielone mięso, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, kurkumą, bazylią suszoną. Wymieszać i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć jeszcze chwilkę. Wlać pomidory

Kuchnia Pokoleń
Sałatka makaronowa z mięsem mielonym 164

schłodzeniu smakuje wybornie. Dzięki aksamitnemu i delikatnemu czosnkowemu sosowi od Folwark smaki wszystkich składników są wyraźnie wyczuwalne. Składniki 250 g makaronu kritharaki (w kształcie ryżu) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 3 ogórki kiszone 1 garść grzybów(...)łyżki sosu czosnkowego od Folwark sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, mięso mielone, pokrojone w kostkę papryki, kukurydzę, pokrojone w kostkę grzyby, obrane i pokrojone w kostkę ogórki, lekko oprószamy solą i pieprzem. Smażymy przez kwadrans na największym płomieniu, cały czas

R'n'G Kitchen
Zrazy mielone owinięte w skórki z kurczaka 235

patelni. skórki drobiowe 50 dkg mięsa mielonego 1 cebula jajko  sól, pieprz, wegeta susz warzywny Skórki wyczyścić , posypać przyprawami i odstawić do lodówki na 12 godzin.Do mięsa mielonego dodać jajko, pokrojoną cebulkę i doprawić do smaku. Dokładnie wyrobić, formować niewielkie kotleciki i nałożyć na kawałek skórki.Ciasno zawinąć w roladki i spiąć wykałaczką. Wodę z warzywami

Moje domowe kucharzenie
Dufinki z mięsem 2803

ulubionym sosem. SKŁADNIKI: Ciasto: ½ kg ziemniaków, 1,5 szklanki mąki. 1 jajko, sól, Farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowego, 1 cebula, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Farsz: Cebulę obieram i kroję w kostkę. Mięso mielone oraz cebulę przekładam na patelnię. Smażę na oliwie około 10 minut. Oprószam solą i pierzem. 2. Ciasto: Ziemniaki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczona kasza gryczana 278

robi się coś na wzór „mięsa mielonego”. Oczywiście nie ma co porównywać tych dwóch produktów. Po prostu używam jej tam, gdzie mięsożercy użyliby skwarek lub wspomnianego mięsa mielonego. Jest zdrowym dodatkiem do dań, ponieważ zawiera bardzo małą ilość tłuszczu, ale za to masę smaku, który niesamowicie może wzbogacić sos bolognese, jednogarnkowe spaghetti , pizzę, smalec z fasoli

Blendman
Paluchy z wędzonym serem i papryką 244

Kolejna kulinarna wariacja z mielonym mięsem. Papryka oraz wędzony ser nadają kotlecikom wyrazistego smaku a ryż sprawia, że danie jest bardziej pożywne. Składniki 1/2 kg mielonego mięsa 1/3 czerwonej papryki 4-5 plastrów wędzonego żółtego sera 1 jajko 4-5 łyżek ugotowanego … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Zupa porowa z pulpecikami i prażoną cebulką 158

łyżki masła 2 liście laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego śmietana prażona cebulka sól, pieprz Pulpeciki: 200g mięsa mielonego 1/2 suchej bułki + mleko do namoczenia 1/2 cebuli mąka (opcjonalnie) sól, pieprz i ulubione przyprawy do smaku     Przygotować pulpeciki.   Mięso mielone wymieszać z odciśniętą z mleka bułką, jajkiem, posiekaną cebulą oraz przyprawami. Uformować kuleczki, każdą

Di gotuje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i papryką 266

Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację. SKŁADNIKI: 3 cukinie, 40 dag mięsa mielonego wieprzowego, 1 papryka czerwona, 1 papryka żółta, 1 cebula, 15 dag sera żółtego, bazylia, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso mielone  razem z posiekaną cebulą podsmażam na oliwie. Dodaję pokrojoną w kostkę paprykę. Całość podlewam niewielką

Tradycyjna kuchnia Kasi
Z nachosami i mięsem mielonym 172

Witam Was🤗🤗🤗🤗 Dziś zapraszam na pyszną sałatkę Mojego autorstwa - Z Nachosami I mięsem mielonym ;) Jest znakomita ;) Będzie mi bardzo miło jeśli(...)polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤ ❤https://m.facebook.com/gotowaniepatki/  Wszystkie przyprawy jakie użyłam w przepisie znajdziecie na stronie sklepu internetowego -- Skworcu;) https://www.skworcu.com.pl  Składniki:  Mięso : 300 g mięsa mielonego np.z indyka sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka mielonego czosnku Skworcu 1 łyżeczka papryka mieloną Skworcu 1 łyżeczka majeranku Skworcu Olej rzepakowy do smażenia

Gotowanie Patki
Pasztet z selera z suszonymi śliwkami 218

zanieczyszczone) 3 łyżki mielonego siemienia lnianego 250 ml warzywnego bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 płaska łyżeczka gałki muszkatołowej 1 łyżka majeranku 1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego (lub do pasztetów) 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czubrycy 1 łyżeczka kozieradki kilka listków laurowych kilka ziarenek ziela angielskiego kilka ziarenek jałowca oliwa z oliwek sól, świeżo mielony(...)minut do zgęstnienia. Dodaj je do reszty składników i wszystko dokładnie wymieszaj.  Teraz czas na przyprawy! Do pasztetu dodaj gałkę muszkatołową, majeranek, czubrycę, słodką paprykę, kozieradkę, przyprawę do mięsa mielonego oraz czosnek. Dokładnie wszystko wymieszaj i w razie potrzeby popieprz i posól do smaku. Pasztet przełóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Górę ozdób listami laurowymi i zielem

Food Square
Placek ziemniaczany z mięsem i warzywami 148

Chrupiący placek ziemniaczany z pysznym farszem z mięsa mielonego i warzyw. Danie jest bardzo szybkie do przygotowania, smaczne i bardzo sycące. Czas przygotowania: 40 minut Ilość porcji: 2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 1100 g ziemniaków 500 g mięsa mielonego wieprzowego 200 ml passaty pomidorowej 4 jajka 4 łyżki śmietanki(...)dużych pieczarek szczypiorek 7 łyżek mąki 1.5 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu młotkowanego z kolendrą olej do smażenia 1. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Przyprawiamy szczyptą soli, pieprzu z kolendrą i papryki. Następnie kroimy warzywa w kostkę i dodajemy do mięsa. Całość podlewamy passatą pomidorową, 4 łyżkami śmietanki i mieszamy. Zmniejszamy ogień przykrywamy

karolgotuje