mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI NA 15 SZTUK Kotletów : 1/2 kg Mięsa Mielonego z Indyka(...)dałam 2 % tłuszczu (najlepiej samemu zmielić filet) 3 jajka 5 łyżek płatków owsianych np. błyskawicznych 1 łyżeczka Czosnku Grys Skworcu 3 łyżki Przyprawy do mięsa mielonego Skworcu 2 łyżki Natki Pietruszki Skworcu sól i pieprz do smaku Dodatkowo: Panier Skworcu Olej rzepakowy do smażenia PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki kotlecików dokładnie łączymy
Gotowanie PatkiPRZEPIS TUTAJ *** *** Bogracz PRZEPIS TUTAJ *** *** Wiejskie roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Polonezy – faszerowane roladki schabowe PRZEPIS TUTAJ *** *** Golonka pieczona w piwie i kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Zawijane zraziki z mięsa mielonego PRZEPIS TUTAJ *** *** Kurcze pieczone w pysznej marynacie PRZEPIS TUTAJ *** *** Schab po bałkańsku PRZEPIS TUTAJ *** *** Żeberka pieczone w kapuście PRZEPIS TUTAJ *** *** Kotlety schabowe inaczej PRZEPIS TUTAJ *** *** Sezamowe roladki drobiowe
Blog z Apetytemwiadomo czemu sporo ludzi jej nie lubi. A to taka pycha <3 Połączenie z mięsem jest rewelacyjne <3 Składniki 10 szt brukselki 250 g mięsa mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 l bulionu warzywnego 1 jajko bułka tarta kminek mielony 1 duża cebula 2 łyżki oleju 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonej(...)false false false MicrosoftInternetExplorer4 Brukselkę czyścimy, gotujemy al dente w posłodzonej wodzie (2 łyżki). Odcedzamy i studzimy. Mięso wyrabiamy z bulionem (50 ml), jajkiem i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Każdą brukselkę owijamy mięsem mielonym. W rondlu podsmażamy posiekaną cebulę, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i paprykę. Doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy pulpety
R'n'G Kitchenlaurowy 1 łyżka majeranku 2 ząbki czosnku, zmiażdżone 2-3 ziarna ziela angielskiego pieprz mielony czarny sól , vegeta pęczek świeżego koperku śmietanka u mnie 30% Wykonanie: Do garnka wlać ok 700-800ml wody, wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, nieco vegety, zagotować. Mięso mielone doprawić, uformować klopsiki i wrzucić do gotującego się wywaru. Gotować
W garach u GosiSkładniki: -500 g. mięsa mielonego z szynki wieprzowej -Ketchupy Kotlin (3 małe łagodne, 1 mały ostry - jeśli ktoś woli bardziej ostre niech zrobi 2/2) -2 ząbki czosnku -oregano -sól -pieprz Sposób przygotowania: Mięso mielone podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwile ze sobą podsmażamy i dodajemy ketchupy. Na koniec doprawiamy ewentualnie
Magia jedzenia.Prosto i smacznie Składniki 250 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki) 3 ząbki czosnku por (biała część) marchew mały seler jajko 2 łyżki mleka sól ,pieprz łyżeczka sosu sojowego bułka tarta olej do smażenia Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem ,posiekanym porem ,jajkiem ,sosem sojowym ,mlekiem ,startymi na dużych oczkach selerem i marchewką ,masę
R'n'G Kitchensmakuje najlepiej z makaronem. Zresztą spróbujcie sami. Zapraszam!!! Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, 1 jajko, 0,5 bułki ( kajzerki), 3 marchewki, 2 korzenie pietruszki, 0,5 selera, duży pęczek kopru, sól, pieprz, wegeta, liście laurowe, ziele angielskie, woda Wykonanie: Mięso mielone mieszamy z namoczona w wodzie bułką i jajkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem
Passion of CookingSkładniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki(...)płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do smażenia Wykonanie: Platki kruszymy na mniejsze kawałki.Mięso zmielone ,przekładamy do salaterki ,gdzie będziemy mieszać wszystkie składniki.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do mięsa mielonego wbijamy jajko ,dodajemy płatki .Dodajemy marchewkę i cebulkę. Doprawiamy solą i formujemy kotleciki.Smażymy
w mojej kuchnimielonego (łopatka, szynka, drób) 1 jajko trochę kaszy manny sól pieprz Wykonanie: Warzywka myjemy, obieramy wrzucamy do garnka z wodą, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, solimy i gotujemy. Mięso mielimy, dodajemy do niego jajko, kaszę manną, sól, pieprz i wyrabiamy na gładką masę. Mokrą dłonią formujemy niewielkie pulpeciki i wrzucamy na wodę z naszymi warzywkami. Gotujemy ok 20 minut
Walijskie PichcenieKrążki papryki faszerowane mięsem mielonym wraz z dodatkiem ryżu, cebuli oraz pomidorków to pomysł na szybkie i proste danie obiadowe. Całość przed podaniem warto posypać zieloną pietruszką. Jeżeli znudziliście się tradycyjną formą(...)podawania faszerowanych papryk , to ta poniżej powinna przypaść Wam do gustu... i smaku :) Składniki na porcję dla 3-4 osób: 2 papryki, np. czerwona i zielona 0,5 kg mięsa mielonego, np. z szynki 2 małe pomidorki 1/2 czerwonej cebuli 1/5 szklanki ryżu 1/3 szklanki wrzącej wody sól, pieprz ostra papryka do dekoracji starty, żółty ser posiekana zielona
Ugotowaćdoprawione czosnkiem, bazylią - ale zamiast makaronu CUKINIA! To pyszna alternatywa dla osób, które lubią dobrze zjeść a liczą kalorie ;) Składniki: 4 średniej wielkości cukinie, 3 pomidory, 1 kg mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo - wołowego, 3 ząbki czosnku, 2 cebule, 250g sera żółtego, duża kulka mozzarelli, kulka sera buratta, 180 g przecieru pomidorowego, łyżka masła, łyżeczka soli, duża(...)szczypta pieprzu, łyżeczka bazylii, łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem i bazylią Przygotowanie: Cebulę obieramy, kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na łyżce masła wraz mięsem mielonym przez 10 minut. Pomidory należy sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę. Z cukinii odcinamy końcówki. Za pomocą większej obieraczki do warzyw kroimy cukinię po długości na plastry. Układamy obok siebie
Lena Gotujewedług jej przepisu to prawdziwe mistrzostwo świata. Łapcie przepis, lećcie na zakupy i do roboty. Składniki: 1 główka kapusty (najlepiej młodej), 1 szklanka ryżu, około 0,7 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 2 średniej (lub 1 duża) wielkości cebulki, 2 ząbki czosnku, około 500 ml przecieru pomidorowego, 1 litr bulionu lub wody, pieprz i sól, ulubione przyprawy do smaku(...)cebulkę (ok. 4-5 minut). Ząbki czosnku drobno siekamy, przepuszczamy przez praskę lub gnieciemy w moździerzu. Lekko solimy, aby wydobyć jego smak i a romat. Do dużej miski wrzucamy mięso mielone, ryż oraz jajko, cebulkę i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Bierzemy dość duży garnek i dno wykładamy najmniejszymi liśćmi kapusty (tak, aby żaden gołąbek nam się nie przypalił
Gar Zdrowiarezultat przerósł moje oczekiwania, ponieważ enchilada wyszła praktycznie identycznie jak ta, którą dostaję w jednej z moich ulubionych restauracji. Składniki na enchiladę zapiekaną z serem (4 sztuki): mięso mielone wieprzowo - wołowe około 250 g 4 placki pszenne tortilla puszka pomidorów krojonych przecier pomidorowy mały puszka fasoli czerwonej konserwowej(...)Gouda około 100 g cebula 2 ząbki czosnku sól pieprz ostra papryka oregano bazylia Cebulę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć na patelni, dodać mięso mielone (rozdrabniać widelcem) i doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Smażyć około 5 minut. Wlać pomidory krojone (350 z 400 g, pozostałe 50 g na osobną patelnię), dodać
Karola gotujepomidorów sól, pieprz, słodka mielona papryka, zioła prowansalskie 0,5 łyżeczki cukru 4-5 łyżek pikantnego keczupu 1 łyżka sosu sojowego 2 pełne łyżki śmietany 18% 1 zielona cukinia pieprz ziołowy ok. 150-200 g sera żółtego mozzarella Ziemniaki obrać i podgotować, aż zaczną mięknąć. Odstawić do ostygnięcia. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć mięso mielone, dodać obraną(...)sojowy i śmietanę, wszystko dokładnie wymieszać i dusić jeszcze przez kilka minut na niedużym ogniu. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki. Na nie wyłożyć mięso z warzywami. Na mięso równomiernie wysypać połowę startego na tarce o dużych oczkach sera. Na serze poukładać cienkie plastry cukinii, oprószyć je delikatnie solą i pieprzem ziołowym. Wierzch obsypać resztą
Simply FoodZraziki z ryżem w sosie śmietanowym, to dość szybkie i proste danie ale wyjątkowo smaczne. Przygotowałam je z mięsa mielonego, z szynki. Jako dodatek mogą być kluski śląskie, ziemniaki itp . U mnie kluski śląskie prawdziwe, tak określa to mój mąż, który jest Ślązakiem. Czyli jakie, Ja mówię na nie żelazne i chyba większość takie zna. Tak czy siak, dodatek(...)nadzwyczajną sytuacją obiad był łączony, mąż robił kluski swoim sposobem a Ja zraziki. Polecam takie duety w dobie epidemii, zapraszam do przepisu i życzę miłego gotoooooooowania:)) Składniki 500 g mięsa mielonego z szynki lub innego 80 g ugotowanego ryżu 1 cebula , drobno posiekana 1 szklanka rosołu z kostki 1 jajko 1 łyżka masła sól, pieprz olej mąka pszenna
gotuj ze mnąwoda gaz. – 50 ml – jajko – 1 szt – olej – 2 łyżki – proszek – 1 łyżeczka – sól – szczyptaFARSZ: – mięso mielone – 300 g – cukinia – 1 szt – pomidor – 2 szt – szczypiorek – 1 pęczek – cebula(...)cebula czerwona -1 szt – ser żółty – 100 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :NALEŚNIKI:Składniki dokładnie mieszamy i smażymy duże , cienkie naleśniki na odrobinie oleju.Odkładamy w ciepłe miejsce.FARSZ:Mięso mielone ( u mnie zmielona łopatka ) podsmażamy na odrobinie rozgrzanego oleju – ciągle mieszamy , uważając , by się nie przypaliło.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Cukinię myjemy , obieramy ze skórki ( jeśli
Ostra na Słodkoz łopatki wieprzowej 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 700 ml mleka 1 pęczek koperku sól, pieprz Przygotowanie: Liście wycinamy, lekko sparzamy. Ryż gotujemy al’ dente. Mieszamy z mięsem mielonym, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Masło rozgrzewamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy mleko, wrzucamy posiekany koperek
R'n'G KitchenSkładniki: 1 główka młodej kapusty 500 g mięsa mielonego 200 g ryżu 1 jajko sól, pieprz, majeranek, słodka papryka koncentrat pomidorowy śmietana 18 % Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu odejmując 2 minutki żeby ugotował się al dente. Mięso mielone oraz przestudzony ryż doprawiamy, mieszamy dokładnie ze sobą, dodajemy jajko i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Z kapusty odrywamy
Moje-pitraszenieIdealne na zimowe dni, bo bardzo szybko rozgrzewa i syci. Składniki: 100g mięsa mielonego drobiowego 100g jarmużu 100g passaty pomidorowej 3 łyżki kaszy owsianej 1 łyżka oleju przyprawy: jarzynka i suszone pomidory Sposób przygotowania: Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy jarmuż i mięso mielone. Uważamy, aby się nie przypaliło. Na koniec dodajemy przyprawy. Po wyłączeniu patelni
Truskawkowa Fiestaoczku 3 mm. Dodać przeciśnięte 2 ząbki czosnku oraz sól i pieprz według uznania. Por umyć i pokroić w plasterki. Usmażyć na patelni najpierw por, a następnie mielone mięso. Całość smażyć ok. 15 minut i dodać pokrojone pomidory z puszki. Podgrzewać jeszcze 10 minut, a następnie przykryć patelnię pokrywką w celu lekkiego podduszenia mięsa i nabrania aromatu(...)lekkiego zrumienienia. Bakłażan dość szybko się utlenia i ciemnieje, więc należy go pokroić bezpośrednio przed zrumienieniem. Ziemniaki osolić. 3. Ułożenie musaki: W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: ziemniaki, mięso mielone z indyka, bakłażan, paprykę. Co drugą warstwę podlewać olejem oraz doprawiać do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie można dodać przeciśniętego czosnku. 4. Sos beszamelowy: W garnku rozpuścić
Pij soki wyciskaneopakowanie papieru ryżowego olej Farsz: 250-300g mieszanki chińskiej 300g mięsa mielonego (najlepiej wołowego, choć niekoniecznie) 1 jajko sos sojowy sos chilli (czosnkowy) curry, imbir sól, pieprz olej Mieszankę chińską podsmażyć na odrobinie oleju (10-15 minut - aż zmięknie). Dodać mięso mielone, sos sojowy, sos chilli, odrobinę curry oraz imbiru. Na koniec wbić jajko, wymieszać
Di gotujeporcji wychodzi około 20 klopsików wywar drobiowy około 1,5 litra 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego(...)cebule 1 jajko mały pęczek koperku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka cząbru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej Do mięsa mielonego dodajemy całe jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy najlepiej ręką. Formujemy małe okrągłe klopsiki. Wrzucamy partiami na gotujący się wywar. Wyciągamy, gdy będą
Humanistka w kuchni