mięso mielone - 22854 przepisów (strona:251/1524)

Potrawka gołąbkowa 456

jednym garnku. Naprawdę smakuje jak gołąbki!  200g ryżu 500g mięsa mielonego (u mnie drobiowe) 1/2 główki kapusty 3 marchewki  1 słoiczek koncentratu pomidorowego  2 cebule 1 pęczek koperku vegeta, pieprz, czosnek granulowany 2 łyżki masła 1. Na rozgrzanym maśle podsmażamy mięso mielone wraz z pokrojoną w kostkę cebulą. Dodajemy poszatkowaną kapustę i startą

Szefowa kuchni
Gołąbki z kapusty coolwrap 233

przygotowania gołąbków, sushi, lazanii oraz jako dodatek do zdrowych kanapek. Polecam.Ja gołąbki gotowałam w multicookerze, ale można tradycyjnie w garnku. 1 główka kapusty coolwrap 50 dkg mięsa mielonego(...)ryżu 5 dkg kaszy jęczmiennej 1 jajko 1 cebula susz warzywny  sól, pieprz, słodka papryka, wegeta koncentrat pomidorowy listek, ziele  Kapustę delikatnie sparzyć.Ryż , kaszę ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulkę ,ryż i kaszę , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w wolnowarze, dodać warzywa, listek ,ziele

Moje domowe kucharzenie
Pulpety pietruszkowe 107

sposób możemy ją też przemycić ). Traci ona wiele na wartości podczas gotowania, ale lepsze to niż nic. Pulpety gotujemy stosunkowo krótko i delikatnie. Składniki: 500 g mięsa mielonego(...)indyka (może być też inne) 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka czubrycy zielonej Duży pęczek natki pietruszki 1 łyżka almette śmietankowe Bulion/woda Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, sól, pieprz, czubrycę i posiekaną pietruszkę. Mieszamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety. Gotujemy je w niewielkiej ilości bulionu warzywnego ( ewentualnie osolonej wody ) przez kilkanaście minut

Smaki Ewy
KLASYCZNA PIECZEŃ RZYMSKA 110

(u nas wieprzowo-wołowe) 3 jajka 3 łyżki kaszy manny sól pieprz 1 łyżka płatków suszonych pomidorów 1 łyżka płatków papryki masło i forma do posmarowania formy Do mięsa mielonego dodajemy dodajemy jajka, kaszę manną, płatki suszonych pomidorów, płatki papryki, sól oraz pieprz. Wyrabiamy dokładnie. Formę smarujemy masłem oraz obsypujemy boki bułką tartą. Wykładamy masę do formy, wyrównujemy

Kuchnia w oparach
Kapuśniak z mięsem mielonym i okrą 105

grzyby 3 łyżki kaszy pęczak 2 łyżki koncentratu pomidorowego kilka strąków okry kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Jarzyny obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Kapustę szatkujemy. Grzyby obgotowujemy, kroimy w paski. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso mielone, przy pomocy szpatułki rozdrabniamy na mniejsze fragmenty. Następnie wrzucamy jarzyny wraz

R'n'G Kitchen
KOTLETY MIELONE Z INDYKA I KASZY JAGLANEJ 151

czosnkiem. Następnego dnia wyjmujemy schłodzoną masę mięsną z lodówki, formujemy kotlety i smażymy z obu stron na rumiano. Polecam dla całej rodziny. SKŁADNIKI / 8 sztuk 250 g mielonego mięsa indyka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 1-2 łyżka bułki tartej / opcjonalnie, jeśli nie mamy czasu na schłodzenie masy sól, świeżo zmielony czarny pieprz(...)gotujemy 8-9 minut, bezmieszania, aż kasza wchłonie całą wodę. Odstawiamy z ognia, zostawiamy do ostygnięcia. Lekko solimy, mieszamy. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o małych oczkach. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy ugotowaną kaszę, jajko, cebulę i czosnek oraz bułkę tartą. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dokładnie wyrabiamy dłońmi. Odstawiamy na 30 minut do lodówki

cool and minty
Rolada z mięsa mielonego z szynką i serem. 267

Ostatnio miałam robić na obiad mielone ale wpadłam na pomysł przygotowania takiej rolady. Powiem Wam że wyszła pyszna nadaje się na obiad jak i na kanapki. Łatwa i szybka w przygotowaniu. Zapraszam do wypróbowania :)   około 700 g mielonego mięsa może być z szynki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej bazylii(...)śmietanki 30 % 5 dużych prostokątnych plastrów sera żółtego 6 dużych plastrów szynki ( może być konserwowa ) Cebulę, czosnek obieramy. Bułkę kajzerkę zalewamy wodą lub mlekiem i odstawiamy do napęcznienia. Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i bułką. Następnie dodajemy roztrzepane jajka, śmietankę i przyprawy. Całą masę dobrze wyrabiamy. Na stolnicy układamy dość duży kawałek papieru do pieczenia, na papier wykładamy mięso

Sama słodycz i szczypta chili
KOTLETY Z MIĘSA I BROKUŁAMI 178

Kotlety z mięsa mielonego z  indyka z gotowanymi brokułami oraz świeżym jarmużem. Idealna alternatywa do tradycyjnych mielonych(...)Kotlety nie są w panierce co dodatkowo odejmuje im zbędnych kalori. W wersji fit kotlety można upiec w piekarniku ok 30 min w 180 stopniach. Smacznego . SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 6 łyżek bułki tartej np. Domowej 3 łyżki świeżego drobno siekanego jarmużu 15 dag ugotowanych brokuł 2 jaja Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki

Gotowanie Patki
Spaghetti mexicana 93

Dziś prezentuję dzieło mojego narzeczonego, które z chęcią skonsumowałam :) Pyszny, ostry makaron - palce lizać! Składniki na spaghetti mexicana (3 porcje): mięso mielone(...)łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku cebula pomidory krojone w puszce 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli sól pieprz trzy łyżeczki pikantnej papryki oregano bazylia Podsmażyć mięso mielone na patelni razem z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wlać krojone pomidory i dodać przecier pomidorowy. Dosypać kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodać także

Karola gotuje
Gołąbki z włoskiej kapusty 92

elastyczna i szybko się gotuje.  Składniki: 300 g ryżu 600 g mięsa mielonego 1 cebula sól, pieprz, wegeta włoska kapusta Sposób wykonania: Kapustę opłukać wyciąć głąb, sparzyć, oddzielić liście, przestudzić, wyciąć nerw. Ryż ugotować , przestudzić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć. Ryż, mięso mielone i cebulkę wymieszać, doprawiając solą, pieprzem i wegetą. Na każdy liść nakładać

Darcia w kuchni
Kotleciki wieprzowe w plastrach boczku na oleju rzepakowym 171

naszej codziennej diecie. Kotleciki wieprzowe w plastrach boczku SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko ½ łyżeczki czubricy sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki bułki tartej olej rzepakowy do smażenia 6 plastrów boczku parzonego – długie plastry  PRZYGOTOWANIE: Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy czubricę, wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartę oraz sól i pieprz

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Palmiery Bolognese - Partyhits! 302

karnawałową przekąskę sprawdzą się idealnie. Składniki na 16 sztuk: 250 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki oleju 200 g przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól,pieprz,cukier 1 łyżeczka suszonego oregano 1 opakowanie ciasta francuskiego a`275 g 1 łyżka mąki Wykonanie: mięso mielone podsmażyc na rozgrzanym oleju na rumiano.Dodać przecier pomidorowy i koncentrat ,sól

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lasagne bologne 132

mięsa mielonego 2 łyżki bazylii suszonej łyżeczka oregano sól pieprz beszamel: 3 łyżki masła szklanka mleka 3 łyżki mąki szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli łyżka masła dodatkowo: dwie łyżki masła Przygotowanie: Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Cebulę drobno siekamy podsmażamy na małej ilości tłuszczu do zeszklenia się cebuli. Dodajemy mięso mielone oraz marchewkę(...)gałkę muszkatałową. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy łyżką masła oraz wykładamy niewielką ilość sosu beszamelowego następnie układamy płaty makaronu tak aby na siebie nachodziły, na nie wykładamy sos pomidorowy z mięsem oraz niewielką ilość sera, ponownie beszamel, który przykrywamy makaronem. Układamy warstwy do momentu skończenia składników pamiętając by na sam wierzch wyłożyć: sos beszamelowy oraz małe kawałeczki masła, które posypujemy dużą

Lena Gotuje
Egipskie CUDA NA PATYKU z kaszą manną! 294

pysznie ;-)! Buzia aż się sama uśmiecha na takie rarytasy! Dzisiaj wędrujemy po zdrowe gotowanie aż do Egiptu ;-). To właśnie z tamtą wywodzą się szaszłyki na patyku, przygotowywane z mięsa mielonego i bardzo, bardzo, bardzo ( ;-B ) dużej ilości świeżych ziół. Arabowie lubią uzywać dość sporo świeżej mięty jak i kolendry. I dobrze bo nie dość, że lubię te przyprawy(...)mięso na takich szpadkach, patyczkach Wam nie spadało, i tutaj wyciągamy z rękawa zbawienny składnik, jakim jest kasza manna instant- Kupiec, czyli taka która kleikuje na zimno. Tuż po dodaniu do mięsa, zagęści i spowoduje zwartą teksturę mięsa. Nie ma mowy żeby Wam coś się tam ześlizgiwało ;-). O to cały sekret! To do dzieła! SKŁADNIKI: - 500 g mięsa mielonego

SMYKWKUCHNI
Sos bolognese z cukinią 94

Włoski sos bologniese na bazie mięsa mielonego, pomidorów, cebuli, czosnku z dodatkiem cukinii. Znakomity do spaghetti, lasagne, ale również do innych zapiekanek a nawet kaszy(...)prostu do pieczywa. Warto zrobić dużą porcję i połowę zamrozić – będzie na szybki obiad!. PRZEPIS NA SOS BOLOGNESE Z CUKINIĄ Składniki na sos bolognese z cukinią: 500 g mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 3 cebule 2 łodygi selera naciowego kieliszek (150-200ml) białego wina puszka krojonych pomidorów 200g koncentratu pomidorowego 1 marchewka 2 cukinie 3 ząbki czosnku

Dorota Smakuje
Sos bolognese 95

seler naciowy? Jesteście zdziwieni? My także byliśmy. Okazało się jednak, że ten przepis jest świetny i według niego zrobiliśmy doskonały sos bolognese . Składniki na sos bolognese 250 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 150 g wędzonego boczku 2 średnie marchewki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 2 łodygi selera naciowego 1 puszka pomidorów bez skórki 1 przecier pomidorowy(...)wrzucić posiekany czosnek, tymianek oraz cebulę, podsmażać, aż cebula się zeszkli. Dodać marchew i seler, wlać 1 / 2 szklanki wody, dusić pod przykryciem do czasu, aż warzywa zmiękną. Dodać mięso mielone, dokładnie je rozdrobnić. Gdy będzie już ścięte, wlać szklankę mleka i podgrzewać dalej do jego odparowania. Następnie wlać wino i je także odparować. Pomidory z puszki drobno

niecodziennikpary
Pomidory faszerowane 112

dużych twardych pomidorów 2 cebule 500 g mięsa mielonego 200 g brązowego ryżu 2 ząbki czosnku 1 papryka chilli jogurt (175 ml) żółty ser pieprz, sos sojowy, papryka słodka, oregano, bazylia, sól Zaczynamy od pokrojenia w kostkę cebuli. Podsmażamy na patelni. Po 2-3 minutach dodajemy mięso mielone, podlewamy sosem sojowym, pieprzymy, mieszamy i zostawiamy na malutkim(...)dodajemy drobniutko pociętą papryczkę chilli i duuuuuużo świeżego oregano i bazylii. Trochę soli i gotujemy. Jak zagotujemy to zaprawiamy jogurtem. I teraz tak: na dno naczynia żaroodpornego wylewamy trochę mięsa z patelni. I faszerujemy pomidory: napychamy je całe naszym mięsem, na górę kładziemy plaster sera i zakrywamy je tą częścią pomidora, którą odcinaliśmy na początku. Układamy je ciasno obok siebie

Marder&Marder Manufacture
Makaron z Klopsikami w Sosie Pomidorowym – Spaghetti 148

przygotowaniu więc polecam wypróbować przepis powinien każdemu smakować kto lubi dania z makaronu i mięsa:). Będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti lub innego na klopsiki: 500 g mięsa mielonego -  ( użyłam 250 g wieprzowego i 250 g wołowego) 2 jajka 50 g bułki tartej (około 5 łyżek) 70 g sera żółtego 2 łyżki usiekanej natki pietruszki sól , pieprz(...)kroję w drobna kostkę i dodaję do czosnku. Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach. Umyte i osuszone listki pietruszki drobno siekam. Teraz przygotuję klopsiki: Do miski daję mięso mielone , jajka , bułkę tartą , natkę pietruszki , ser żółty , doprawiam solą (dwie szczypty ) i pieprzem (dwie duże szczypty ) . Całość dokładnie wyrabiam dłonią tak żeby powstała jednolita masa (można wymieszać

Uwaga Babcia Gotuje
Shepherd’s Pie wg Gordona Ramsay’a 77

możemy zwolnić się z gotowania. Przygotowanie większej porcji wcale więcej nie kosztuje, a zyskujemy sporo czasu. Jednym z takich dań jest Shepherd’s Pie, czyli dobrze doprawione mięso mielone z warzywami pod ziemniaczaną pierzynką. Ponadto, możemy przygotować go na różne sposoby – w brytfance, czy nawet(...)postaci tarty na kruchym spodzie. Jeżeli nie mieliście okazji jeść tego wykwintnego dania – koniecznie musicie to nadrobić! Przepis na 6-8 porcji. Składniki na mięsną warstwę: – 800g mięsa mielonego wołowego – 1 łyżka oleju – 1 duża marchew – 1 duża cebula – 225g groszku mrożonego lub świeżego – 1 łyżka świeżego rozmarynu – 1 łyżka świeżego

Be Fit Be Strong
Chilli con carne 66

dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne. Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 2 puszki pomidorów krojonych * 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie * 4 łyżki kukurydzy z puszki * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * sól, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę

Pieprzyć z Fantazją
Chilli con carne 117

dobre na wielki głód. Domowe wykonanie chilli con carne. Składniki: * 40 dkg mięsa mielonego wołowego * 2 puszki pomidorów krojonych * 2 puszki czerwonej fasoli w zalewie * 4 łyżki kukurydzy z puszki * 2 łyżki koncentratu pomidorowego * 1 cebula * 3 ząbki czosnku * sól, papryka ostra i słodka Mięso mielone podsmażyłam bez dodatku oleju w garnku. Dodałam pokrojoną w kostkę cebulę

Pieprzyć z Fantazją
BABECZKI LASAGNE 108

mąki 500 ml mleka sól pieprz gałka muszkatołowa SOS BOLOŃSKI 500 g mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skóry sól pieprz bazylia makaron typu lasagne ser olej Sos boloński: Cebule kroimy w drobną kostkę. Na oleju zeszklić cebulę. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy. Dodajemy pomidory

Kuchnia w oparach
Co Lila jadła w środę? 34 (kulinarne inspiracje dla całej rodziny) 193

roślinnym + kiwi + banan. Naleśnik z dżemem 100 % owoców (bez dodatku cukru). II Śniadanie 10:30 Mango Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana ze szpinakiem. II Danie 16:00 Spaghetti. Mięso mielone podsmażyłam(...)patelni z cebulą, a później ugotowałam sos pomidorowy. Oprócz tego, Lilce zrobiłam pulpeciki więc trochę nietypowo jak na spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej się je takie kuleczki. Mięso mielone zmiksowałam w thermomixie, dodałam paprykę słodką, pieprz, suszoną natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę. Smażyłam na maśle klarowanym. Kolacja 19:00 Chlebek z ziarnami bez mąki

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Pieczeń z jajkiem w środku 105

porze roku. Polecam wypróbować. Pieczeń z jajkiem w środku 800 g mięsa mielonego 1 bułka 2 jajka surowe 3 jajka ugotowane sól, pieprz, kucharek 1/2 opakowania kukurydzy 1/2 puszki groszku 1/2 słoiczka marynowanej papryki czerwonej poszatkowana garść natki pietruszki   Do większej miski wkładamy mięso mielone, przyprawiamy, wbijamy 2 jajka i bułkę, którą należy wcześniej namoczyć

Gotuję Testuję
GOŁĄBKI MIĘSNE Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 176

koperku 3 g. 2 sparzone liście kapusty 50 g.  4 łyżki mielonego mięsa z indyka 120 g. 0.5 jaja 25 g. 0.5 małej cebuli 10 g. sól pieprz duży ogórek konserwowym 150 g. 1 łyżeczka - 1.5 koncentratu pomidorowego 1 szkl.soku pomidorowego 200 ml  *******************************************"**" Mielone mięso dokładnie wymieszać z jajem , startą na tarce cebulą , pieprzem.Sparzone liście

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szpinakowe spaghetti 145

posypać dużą ilością sera żółtego i sera feta, smakuje wtedy doskonale! :-) 500g mięsa mielonego 400g mrożonego szpinaku 2 cebule 2 ząbki czosnku 200ml śmietanki 12% 100g sera feta 50g żółtego sera sól, pieprz olej 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone, smażymy do zarumienienia. 2. Szpinak rozmrażamy, dodajemy do smażenia wraz

Szefowa kuchni
Klopsy z ziołami. 121

mleku) 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka soli 0,5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 4 łyżki świeżego, drobno pokrojonego lubczyku lub 2 łyżki suszonego 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka świeżego rozmarynu lub 0,5 łyżeczki suszonego mąka do panierowania olej do smażenia      Mięso mielone przekładamy do sporej miski, dodajemy lekko roztrzepane jajka, cebulę, namoczone

Rozpustne gotowanie
Ogórki nadziewane w śmietanowym sosie 102

faszerowanymi ogórkami. Wyszły pyszne! Składniki: 3 szklarniowe ogórki, 20 dag mięsa mielonego, 1 czerstwa bułka, 1 jajo, ½ szklanki śmietany, sól do smaku, pieprz, koperek, 1 łyżeczka mąki, 1 łyżka masła. Wykonanie: Ogórki umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i wydrążyć nasiona.  Mięso mielone zmieszać z namoczoną i odciśniętą bułką, jajkiem, lekko przyprawić do smaku, dokładnie

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi z mięsem + film 130

farsz 40 dag mięsa mielonego łyżka oleju do smażenia 2 cebule 1/2 szklanki bułki tartej zioła prowansalskie sól pieprz 15 dag boczku wędzonego przepis  Cebulę kroimy w drobną kosteczkę następnie na rozgrzanym tłuszczu rumienimy cebulkę. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy zrumienioną cebulkę, jajko, doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi , dodajemy bułkę tartą i dłonią wyrabiamy

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania