Przepis na… – Tortellini in brodo, świąteczny smak Bolonii

Przepis na… – Tortellini in brodo, świąteczny smak Bolonii

Przepis na… – Tortellini in brodo, świąteczny smak Bolonii

Tortellini in brodo są popularne w środkowych i północnych Włoszech. Łatwe w przygotowaniu, wyborne w smaku – doskonale nadają się do zaadoptowania w polskiej kuchni także, jako danie świąteczne. Składniki: bulion Farsz: 100 gr mięsa mielonego, 100 gr pokrojonego prosciutto, 70 gr parmigiano-reggiano, jajko, łyżeczka masła, sól, pieprz. Ciasto: 2 jajka, 1,5 szklanki mąki, oliwa. Na maśle dusimy mięso mielone i prosciutto, dodajemy jajka i parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Na ciasto mieszamy j... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Ton Italia

Autor

BonTonItalia

Projekt Bon Ton Italia ma na celu promowanie włoskiej kultury i świadomego wyboru produktów, abyśmy sięgali tylko po to, co najlepsze.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, ciasto, tortellini, mięso mielone, mięso, świąteczne przepisy, świąteczne, mięso duszone, ciasto na niedziele, zupa, łatwe , boże narodzenie, jajka z farszem, łatwe ciasto, zupa z mięsem mielonym, ciasto na boże narodzenie

Inne przepisy z Bon Ton Italia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.