wołowiny i jagnięciny, ja postanowiłam przygotować je z chudego mięsa z indyka w takiej formie bardzo lubią je dzieci, polecam z pikantnym sosem paprykowym. Składniki 500 g mielonego mięsa z indyka 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich słodka papryka ostra papryka sól do smaku pieprz biały do smaku oliwa do smażenia Sposób przygotowania(...)Cebulę i czosnek obrać ze skórki,drobniutko posiekać-czosnek można przecisnąć przez praskę,wymieszać z mielonym mięsem z indyka,wbić jajko,doprawić do smaku solą,pierzem, szczyptą papryki ostrej oraz ziołami dalmatyńskimi,wymieszać masę dokładnie. Podzielić na około 8 części,w zwilżonych słoniach formować wałeczki,obtoczyć lekko w słodkiej papryce,kłaść na rozgrzaną oliwę na patelni i smażyć
Wanilia i Kardamoncukinie 1 opakowanie mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól pieprz szczypiorek 5-10 dag żółtego sera Wykonanie: Cukinię szoruję pod bieżącą wodą, kroję wzdłuż na połowy i wydrążam środek z nasionami. Delikatnie wydrążam miąższ powiększając miejsce na farsz i przekładam na patelnię. Mięso mielone podsmażam na suchej(...)patelni, dodaję wydrążony miąższ z cukinii. Cebulę i czosnek drobno siekam i dodaję do mięsa. Wbijam jajka, podsmażam chwilę. Doprawiam solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym. Farszem nadziewam cukiniowe łódeczki. Szczypiorek myję, osuszam, kroję i posypuję farsz po wierzchu. Piekarnik rozgrzewam do 180'C, wstawiam cukinie na 15-20 minut. Żółty ser ( mój był w plasterkach) kroję w paseczki
Bea(u)ty kitchengłowy na co najmniej 3 dni. Zakupy: - pół kg mięsa mielonego ( ja kupuję wieprzowo - wołowe) - jajko - 2 łyżki mąki - cebula - bułka tarta "na oko" :) - przyprawy (według uznania) - sos pomidorowy ( w butelce w Biedronce) - lub pomidory z puszki i drobina koncentratu pomidorowego - jogurt naturalny Przygotowanie; Mięso mielone przekładam do miski. Wsypuję 2 łyżki mąki, dodaję jajko(...)bułkę tartą. Cebulę kroję w małą kostkę i dodaję do mięsa. Dosypuję przyprawy. W garnku zagotowuję osoloną wodę. Z mięsa formuję kulki i jak woda się już zagotuje wrzucam po kilka kulek i gotuję ok. 5 min. W drugim garnku przygotowuję sos pomidorowy a mianowicie wlewam gotowy z butelki i doprawiam przyprawami i odrobiną jogurtu naturalnego. Przekładam do sosu
Tanio smacznie i prostomozarelli 100 g kaszy kuskus 250 g mięsa mielonego 1 łyżeczka pikantnego kremu paprykowego lub gulaszowego kawałek pora 1/2 papryki czerwonej sól 1/4 łyżeczki przyprawy uniwersalnej pieprz natka pietruszki 1/2 łyżeczki musztardy PRZYGOTOWANIE: Kaszę wsypujemy do miski, posypujemy przyprawą uniwersalną i zalewamy wodą na ok 1 cm ponad kaszę. Mięso mielone podsmażamy na patelni, doprawione solą(...)pieprzem. Pora i paprykę myjemy, osuszamy i kroimy na drobne kawałeczki. Podsmażone mięso mieszamy z kaszą, papryką, porem, musztardą, kremem paprykowym i posiekaną natką pietruszki. Farsz doprawiamy sola i pieprzem. Z cukinii ucinamy końcówki, kroimy wzdłuż na połówki i łyżką usuwamy środek z pestkami. Tak przygotowane cukinie posypujemy pieprzem i natką pietruszki i uzupełniamy przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPulpety mięsne w sosie własnym to idealny pomysł na obiad dla całej rodziny. Doskonale smakują z ziemniakami lub ryżem. Składniki mięso mielone jajko mąka masło śmietanka 18% marchewka pietruszka cebula koper sól, pieprz Przygotowanie Mięso mielone wymieszać z jajkiem, solą, pieprzem, uformować pulpeciki, obtoczyć w mące i obsmażyć z obu stron. Warzywa pokroić udusić na masełku
Wasze PrzepisySkładniki: kapusta młoda 2 główki większe, ryż 3 szklanki, mięso mielone z szynki 50 dag, cebula 1 sztuka, jajka 2 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego VEGETA NATUR "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieprz mielony 1 łyżeczka, sok pomidorowy 1 litr, śmietana 12% 200 gram Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i krótko sparzać liście ściągając
W Mojej Kuchni Lubięwieprzowo-wołowego, 1 średnia cebula, 1 średnia główka czosnku, 1 jajko, 1 namoczona czerstwa bułka, 1 łyżeczka soli, ale nie czubata, 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu, sporo bułki tartej olej rzepakowy do smażenia, patyczki do szaszłyków Wykonanie: Mięso przekładamy do miski, dodajemy posiekaną drobno cebulę, czosnek wyciśnięty przez praskę, jajko, odciśniętą z wody namoczoną bułkę, sól, pieprz(...)wyrabiamy kotlety z całego mięsa i układamy na desce. Na patelnię wlewamy sporo oleju, rozgrzewamy i układamy tyle kotletów, ile zmieści się na patelni. Smażymy do ciemnozłotego koloru z każdej strony, co jakiś czas odwracając. Układamy na talerzu, wycieramy patyczki papierowym ręcznikiem. Jemy na ciepło lub na zimno. Smacznego :)) mięso mielone, wieprzowina, wołowina, cebula, czosnek
Bułka z Chlebemmięsa mielonego ▫ 250 g passaty ▫ 30 g mąki gryczanej ▫ makaron wedle uznania, tłuszcz do smażenia Przygotowanie: 1. Z doprawionego mielonego mięsa zwilżonymi rękami formować pulpeciki i obtaczać je w mące gryczanej 2. Podsmażyć mielone z obu stron , pod koniec dolać passatę i dusić 10 min co jakiś czas mieszając 3. Podawać na ugotowany makaron lub makaron
Zdrowie i pysznie na talerzuGołąbki Składniki: mielone mięso wieprzowe, 500 g 1 duża kapusta 1 duża cebula 1 woreczek ryżu naturalny, domowy przecier pomidorowy, 2 szklanki sól pieprz 2 liście laurowe kminek Kapustę zalałam wodą i gotowałam na wolnym ogniu łącznie ok 1 h. Ważne jest, aby liście zmiękły(...)dobrze się odrywały. Liście odrywałam etapowo. To raczej proces parzenia i czas zależy od wielkości kapusty. (moja była duża). Ryż ugotowałam do miękkości. Cebulkę pokroiłam w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszałam z ryżem i cebulką, dodałam sól, pieprz i kminek. Odpowiednio przygotowane mięso z ryżem nałożyłam na liście i ciasno zawinęłam. Dno dużego garnka wyłożyłam pozostałymi liśćmi
nietadieta500g mielonego mięsa z indyka (ja swoje kupuję w Biedronce) 700g passaty pomidorowej (również made by Biedronka;-) dużą cebulę 1 marchewkę 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju rzepakowego sól, pieprz oregano, bazylia słodka i ostra papryka Cebule kroimy w większą kosteczkę i szklimy na łyżeczce oleju. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i chwilunię smażymy dalej. Dodajemy mięso mielone
Restauracyjka Literackaindyka 100 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1 średnia papryka 1 cebula papryka ostra mielona, pieprz, szczypta soli Cukinie przekrawamy na pół wyciągamy środek, zostawiamy wydrążone "skorupki". Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Mięso mielone podsmażamy na odrobinie oliwy, kiedy się zarumieni dodajemy paprykę i cebulę - posypujemy papryką(...)solą. Kiedy kasza już się ugotuje odcedzamy ją i dodajemy do mięsa na patelnię - mieszamy, posypujemy pieprzem. Smażymy jeszcze przez chwilę, mieszając. Tak przygotowany farsz wykładamy do łódeczek - po brzegi. Wkładamy do nagrzanego, do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 30 minut. Na górę można dodać ser do smaku. Smacznego
Moje-pitraszeniegram mielonego mięsa z indyka lub kurczaka sól pieprz zioła prowansalskie, oregano oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów (w sezonie 3-4 świeże pomidory) 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 gram sera grana padano lub parmezanu świeża bazylia Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Mięso mielone doprawiamy
Mango Papajakukurydziany 300 gram mielonego mięsa z indyka sól pieprz zioła prowansalskie, oregano oliwa z oliwek 1 puszka pomidorów (w sezonie 3-4 świeże pomidory) 1/2 czerwonej papryki 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 20 gram sera grana padano natka pietruszki opcjonalnie Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (al dente). Mięso mielone doprawiamy solą
Mango Papajaprzygotowania: 80 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 26,00 zł SKŁADNIKI: 2 bakłażany 100 g startej mozzarelli 30 g tartego parmezanu SKŁADNIKI na farsz: 500 g mielonego mięsa wieprzowego (łopatka) 1 puszka pomidorów bez skórki 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 cebula czerwona włoszczyzna ( 1 marchewka, 1 pietruszka, 1/2 średniego selera, 1/2 pora) 1 łyżeczka suszonego oregano(...)kostkę i blanszujemy. Powinny być aldente, niech zachowają swoją chrupkość. Warzywa odcedzamy i odstawiamy na bok. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i pora. Następnie dodajemy mięso mielone, które obsmażamy. Dodajemy wcześniej przygotowaną włoszczyznę, pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mięso dusimy pod przykryciem przez ok 15 min na małym ogniu. Co jakiś czas mieszając
kulinarnyJaSkładniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka 2 jajka 3 łyżki kaszy manny 1 duża cebula 50g żółtego sera 6-7 szt. pieczarek 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia 1 łyżka masła Przygotowanie: 1. Cebulę ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)Łączymy w misce: mięso, cebulę, kaszę mannę, jajka, przyprawy. 3. Z powstałej masy formujemy owalne, płaskie kotlety. 4. Obtaczamy kotlety w bułce tartej i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Kotlety pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200℃ (góra-dół) przez 1 godzinę. 6. W czasie, gdy kotlety się pieką, kroimy
Prosto z Kotła