mięso mielone - 22854 przepisów (strona:222/1524)

Gołąbki z kaszą bulgur 102

wody, zmniejszam płomień do średniego i gotuję około 5-7 minut. Cebulę kroję w małą kostkę, natkę pietruszki siekam. 2. Do mielonego mięsa dodaję cebulę, natkę pietruszki,  ryż, kaszę bulgur, przecier z czerwonej papryki i przyprawy - mielone chili, suszoną miętę, sól i pieprz.  Wszystko dokładnie mieszam. 3. Ugotowany liść pora kładę na desce do krojenia

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Letnie burrito z miesem mielonym z indyka i cukinią 158

wystarczy zrobić wcześniej farsz a potem zamknąć w tortilli i podgrzać na patelni grillowej lub samym grillu. Uwielbiane również przez najmłodszych. SKŁADNIKI: 8-10 placków pszennej tortilli ½ kg mielonego mięsa z indyka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 cukinia ¾ szklanki passaty pomidorowej 20 dag sera żółtego grana padano lub cheddar 1 mała puszka kukurydzy 3 łyżki sosu słodko kwaśnego(...)smaku Olej do podsmażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na patelnię wlewamy niewielką ilość oleju, rozgrzewamy, dodajemy drobno posiekaną cebulę i ząbki czosnku, chwilę smażymy aż cebula stanie się szklista.  Dodajemy mięso mielone z indyka  oraz pokrojoną w drobne słupki cukinię przykrywamy patelnię i dusimy aż mięso będzie gotowe i warzywa zmiękną. Gdy będzie dużo soków należy odkryć patelnię

Wanilia i Kardamon
Jarzynka a la Vegeta – prosty przepis krok po kroku 460

soli himalajskiej) Sposób przygotowania krok po kroku: 1. Marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz selera obieramy i myjemy. Pomidory, pory oraz zieleninę dokładnie myjemy. 2. Wszystkie warzywa mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Możemy je wcześniej pokroić na mniejsze kawałki, aby ułatwić sobie ich wrzucanie do otworu maszynki. Jeśli nie posiadacie maszynki do mięsa, możecie je równie dobrze zetrzeć na tarce(...)zieleninę posiekać. Użycie maszynki do mielenia mięsa jest po prostu szybszym i wygodniejszym sposobem. 3. Zmielone lub starte warzywa mieszamy z solą. Ważne jest dokładne wymieszanie tak, aby dobrze rozprowadzić sól. 4. Tak przygotowaną jarzynkę nakładamy do słoików i zakręcamy. I to już wszystko! Nasza jarzynka jest już gotowa. Można ją teraz odstawić lub od razu używać A Wy robicie

Okiem Blondynki by McBlondi
PAPRYKA FASZEROWANA KASZĄ ORKISZOWĄ 185

woreczek ugotowanej kaszy orkiszowej 200g mielonego mięsa z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek 2 duże papryki olej rzepakowy 1/2 szklanki wody Sposób przygotowania: Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Olej rozgrzewamy na patelni, wrzucamy cebulę i smażymy.  Gdy cebula zeszkli się dodajemy mięso mielone i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy(...)minut, do momentu, aż mięso będzie przysmażone. W międzyczasie doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Ugotowaną kaszę mieszamy z usmażonym mięsem i ewentualnie doprawiamy jeszcze solą, pieprzem czy majerankiem. Papryki myjemy i odkrawamy górną część. Ze środka papryki wydrążamy nasiona. Wydrążone warzywa napełniamy farszem i przykrywamy wcześniej odkrojoną górną częścią. Nafaszerowane papryki układamy w naczyniu żaroodpornym, podlewamy 1/2 szklanki wody. Pieczemy

Prosto i Smacznie z Anetą
Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami 146

Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej. Składniki: 500g mięsa mielonego (ja daję pół na pół drobiowe i wieprzowe) 300g wątróbki drobiowej (lepiej z kurczaka, niż indyka) 300g boczku w plastrach (ja akurat tutaj miałam taki szeroki parzony, 10 plastrów(...)nerkowiec tak samo kruchy i miękki i podobny w smaku:)) pokruszonych w mniejsze kawałki. Wątróbkę umyć i oczyścić. Połowę drobno posiekać (nie mielić, to cały sekret), drugą połowę posolić i zostawić póki co. Posiekaną wątróbkę, z mięsem mielonym i całą resztą dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś ma czas – odstawić na kilka godzin, albo całą noc – ja robię

Pociąg Do Kuchni
Pulpety w kalarepce 165

Kalarepek 1 woreczek ryżu 25 dag mielonego mięsa 1 jajo 1 łyżka masła 5 łyżek śmietany 1 łyżka mąki Sól, pieprz Mielona papryka Koperek Wykonanie: Kalarepki opłukać, pokroić w kostkę zalać wrzątkiem , dodać tłuszcz, lekko posolić i ugotować na półmiękko. Również na półmiękko ugotować ryż. Mielone mięso wymieszać z jajkiem, wystudzonym ryżem i przyprawami. Następnie formować

Tradycyjna Kuchnia
Placek ziemniaczany z mięsem mielonym 130

zmodyfikowana wersja placka po węgiersku:) Placek ziemniaczany z mięsem mielonym SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 2 łyżki mąki pszennej 1 ząbek czosnku 1 cebula 1 jajko 500 g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz, tymianek, majeranek, zioła prowansalskie, chili,olej Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek(...)kosteczkę. Dodać mąkę, jajko, sól, pieprz, starannie wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć po jednym dużym placku. Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na oleju dodać rozgnieciony czosnek. Po chwili dodać mięso, podsmażyć a następnie dodać odrobinę wody. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i dusić całość jeszcze około 15 minut. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, ziołami,chili. Na usmażonego placka nałożyć farsz

MarciochaKucharzy
Zupa krem z kukurydzy z mięsem mielonym 163

gotujemy około 20 minut, aż ziemniaki i kukurydza zmiękną. Następnie zupę zdejmujemy z palnika i blendujemy na jednolity krem.Mięso mielone smażymy na patelni, przyprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką.Zupę podajemy z usmażonym mięsem, posypaną natką pietruszki i plasterkami papryczki chili

Smakowity Blog Kulinarny
szybkowar-gołąbki bardzo smaczne... 151

Składniki: kapusta włoska 1 duża, mięso mielone 70 dag, ryż ugotowany 3 saszetki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 2 łyżeczki, ząbki czosnku 4 sztuki, przecier pomidorowy 4 łyżki, woda 4 szklanki mięso mielone z łopatki wymieszać z ryżem ugotowanym, kucharkiem, pieprzem, posiekanym czosnkiem i nakładać porcje na obgotowane liście kapusty włoskiej ciasno zawijać gołąbki

W Mojej Kuchni Lubię
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 84

koniecznie musicie ją sprawdzić. Składniki Bułki wiejskie (oczywiście można wybrać inne) Mielone mięso wołowe (jeden burger około 200 g) Jalapeño (papryka chilli) Buraczki zasmażane (babcine, w słoiku) Sałata strzępiasta Rukola Sól, pieprz Przygotowanie Jalapeño siekamy bardzo drobno i łączymy z wołowym mięsem mielonym oraz doprawiamy solą i pieprzem. Ilość jalapeño zależy od tego jak ostre jedzenie lubicie(...)polecam przesadzać na początek. Z tak przygotowanego mięsa tworzymy nasze burgery, które smażymy na rozgrzanej patelni grillowej przez około 4 minuty z każdej strony. Czas smażenia zależy od grubości burgerów. Bułki przekrawamy na pół. Na dolną część układamy sałatę strzępiastą, następnie usmażonego burgera wołowego, buraczki zasmażane oraz rukolę. Całość przykrywamy górną częścią bułki

Programista w kuchni
Burger wołowy z jalapeño, buraczkami zasmażanymi, rukolą i sałatą strzępiastą 130

koniecznie musicie ją sprawdzić. Składniki Bułki wiejskie (oczywiście można wybrać inne) Mielone mięso wołowe (jeden burger około 200 g) Jalapeño (papryka chilli) Buraczki zasmażane (babcine, w słoiku) Sałata strzępiasta Rukola Sól, pieprz Przygotowanie Jalapeño siekamy bardzo drobno i łączymy z wołowym mięsem mielonym oraz doprawiamy solą i pieprzem. Ilość jalapeño zależy od tego jak ostre jedzenie lubicie(...)polecam przesadzać na początek. Z tak przygotowanego mięsa tworzymy nasze burgery, które smażymy na rozgrzanej patelni grillowej przez około 4 minuty z każdej strony. Czas smażenia zależy od grubości burgerów. Bułki przekrawamy na pół. Na dolną część układamy sałatę strzępiastą, następnie usmażonego burgera wołowego, buraczki zasmażane oraz rukolę. Całość przykrywamy górną częścią bułki

Programista w kuchni
Kalafior zapiekany z pulpetami 177

macie pomysłu na kalafiora, to polecam Wam pyszną sycącą zapiekankę. Takie danie jednogarnkowe z piekarnika. Na blogu znajdziecie więcej przepisów na to smaczne warzywo. Szczególnie polecam kalafior faszerowany mięsem mielonym . Mega! Jeśli(...)ktoś z Was skorzysta z mojego przepisu to proszę o podzielenie się opinią w komentarzu. Składniki 1 średni kalafior Kalafiora ugotować w posolonej wodzie na półtwardo. Pulpety 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1 cebula 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki pszennej Do miski włożyć mięso, pokrojoną drobno cebulę

O kuchni z uczuciem
LAZANIA Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 195

SKŁADNIKI : 500 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 1 opakowanie makaronu do lazanii 500 g Lubella  1 puszka pomidorów  1 kostka rosołowa 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii sól, pieprz, papryka słodka do smaku 2 łyżki oleju 200 g sera żółtego tartego(...)PRZYGOTOWANIE :  Cebulkę kroimy drobno, podpiekamy na oliwie w wysokiej patelni lub garnku. Następnie dodajemy mięso mielone, kostkę rosołową, pomidory z puszki i poszatkowane pieczarki.  Chwilkę smażymy, około 15 minut, ciągle mieszając aż mięso się połączy ze wszystkimi składnikami. Doprawiamy do smaku bazylią, solą, papryką i pieprzem.  Płaty lazanii gotujemy w osolonej wodzie, z dodatkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
Sajgonki 133

dań, na które każdy czasem ma ogromną ochotę. Od dziś będziecie mieli sajgonki bez wychodzenia z domu :) Składniki(na ok. 8 sajgonek): - 8 arkuszy papieru ryżowego - 200 g mięsa mielonego z łopatki - średnia cebula - 4 suszone grzyby mun - 3 liście kapusty pekińskiej - ok 25 g makaronu ryżowego - łyżeczka czosnku granulowanego - szczypta imbiru i chilli - dwie łyżki sosu sojowego - sól(...)także zalewamy gorącą wodą, odczekujemy 5 minut, odcedzamy, przelewamy zimną wodą, także kroimy. Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, kapustę drobno szatkujemy. Wszystkie powyższe składniki przekładamy do miski, dodajemy mięso mielone, jajko, sos sojowy i przyprawy.  Wszystko dokładnie mieszamy. Arkusze papieru ryżowego maczamy w gorącej wodzie, rozkładamy na desce, na gotowym arkuszu układamy porcję farszu i zawijamy

Cook&Love
Makaron w sosie pomidorowym z gorgonzolą 223

północnych Włoch. Danie jest bardzo aromatyczne, dla miłośników tego sera taki obiad to strzał w 10! Składniki na 3-4 porcje: 400 g makaronu rurki 500 g mięsa mielonego(...)mnie chude z szynki) słoiczek sosu pomidorowego z gorgonzolą (Barilla 400g) 1/4 szklanki sera typu parmezan (np. Grana Padano) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania przyprawy do mięsa mielonego sól, pieprz olej do smażenia listki bazylii do dekoracji Przygotowanie: Makaron ugotuj wg wskazówek na opakowaniu (al`dente). Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, wrzuć mięso, drobno posiekaną

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania