mięso mielone - 22854 przepisów (strona:209/1524)

Pulpety mielone z kuskusem w sosie koperkowym 96

brązowym ryżem - to smaczny i zdrowy obiad. Składniki: -500 g mięsa mielonego -pół szklanki kaszy kuskus -pół szklanki bułki tartej -1 jajko -1 szklanka wrzącej wody -przyprawa do mięsa mielonego, sól, pieprz -olej do smażenia, mleko Wykonanie: Bułkę tartą namaczamy w mleku. Kaszę kuskus zalewamy szklanką wrzącej wody i przykrywamy folią, czekamy chwilę aż spęcznieje. Do mięsa dodajemy

KasiekGotuje
Zapiekanka z mięsa mielonego 229

kiszonej 20 dag sera żółtego 1 jajko 50 ml śmietany 30% 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej 1 łyżka keczupu pikantnego 3 szczypty soli olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso mielone smażymy na niewielkiej ilości oleju około 20 minut, tak aby całkowicie straciło surowość. W tym czasie drobno siekamy cebulę(...)ogórek kiszony kroimy w drobną kosteczkę. Kapustę kiszoną przelewamy dwukrotnie zimną wodą, aby wypłukać nadmiar kwasu, następnie odciskamy i bardzo drobno siekamy (aby się nie ciągnęła w zapiekance). Gdy mięso będzie usmażone wrzucamy cebulę z czosnkiem i smażymy aż się zeszklą. Wtedy dodajemy kapustę, ogórek i paprykę, dusimy razem około 15 minut. Całość doprawiamy i dodajemy keczup, dokładnie mieszamy

Kolorowy Przepisownik
Pulpety z szynki w sosie koperkowym 133

zmagam się z remontem, z tego też powodu staram się robić potrawy mało skomplikowane. Może i Wam przepis się przyda a potrawa przypadnie do gustu. Składniki: 500 gram mięsa mielonego z szynki ( można zastąpić innym ) 2 jajka 100 ml mleka Ok. ½ szklanki bułki tartej Sól Pieprz 2 marchewki Kawałek pietruszki Kawałek selera 1 mała cebula Pęczek koperku(...)warzywa będą się gotowały przygotowujemy pulpety. Do bułki tartej dodajemy mleko ( tak aby bułka tarta stała się wilgotna, dzięki temu pulpety będą delikatne ) a następnie całość przesypujemy do mięsa mielonego razem z jajkami. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety. Jeżeli mięso będzie się zbyt bardzo kleiło do rąk, ręce wystarczy zwilżyć wodą. Do gotującego się wywaru dodajemy pulpety

Smaki Ewy
Pieczeń rzymska. Klops z jajkiem 696

Pieczeń rzymska czyli klops z jajkiem. Dobrze znana i lubiana potrawa z mielonego mięsa. Pieczeń można podawać na gorąco lub na zimno i tak właśnie lubimy. Taki klops doskonale smakuje z dodatkiem ćwikły, chrzanu lub sałaty. Pieczeń rzymską piekę przynajmniej raz w roku, na Wielkanoc. To chyba przez te jajka w środku kojarzy mi się właśnie z tymi świętami(...)dobra przy każdej okazji. Można ją podać na półmisku razem z innymi mięsami pieczonymi i wędlinami, można włożyć do codziennych kanapek, można pokroić w grube plastry i podać jako kawałek mięsa na obiad. Zróbcie tak jak chcecie i jak lubicie. Pieczeń rzymską przeważnie robi się z mięsa mielonego wołowo-wieprzowego. Ja jednak tym razem wykorzystałam samą wołowinę, ale można

Smaczna Pyza
Pieczeń Drobiowo - Wieprzowa z Dodatkiem Pieczarek i Papryki 107

czerwona 1/2 papryki zielonej 2 łyżki natki pietruszki 2 cebule 2 jajka czosnek albo sól czosnkowa sól pieprz papryka słodka mielona WYKONANIE: 1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, wystudzić. 2. W dużej misce umieścić mięso mielone, filet z kurczaka pokrojony w grubszą kostkę, usmażoną cebulkę, pieczarki pokrojone w ćwiartki, papryki w kostkę, natkę, jajka, doprawić(...)solą, pieprzem, solą czosnkową oraz papryką. 3. Wszystko dokładnie wyrobić. 4. Mięso umieścić w foremkach aluminiowych, uklepać, wierzch posmarować olejem, zapiec w piekarniku w temperaturze 180* 80-90minut

Dziś Ja gotuje
Kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym + zapiekane ziemniaczki 162

Dziś pierwszy raz testowałam kotlety mielone z pieczarkami i sosem sojowym japońskim zamiast soli. Smakowite i proste danie   Składniki: - 500g mięsa mielonego, wieprzowego - 1 kg ziemniaków - 1 jajko - bułka tarta - sos sojowy japoński - 1 cebulka - 3 ząbki(...)czosnku - suszony koperek - przyprawy do ziemniaków - olej - 4 duże pieczarki - pieprz mielony Kartofelki obieramy i kroimy w duże kostko-kawałki. Układamy na blaszce skrapiając olejem, posypujemy mieszanką przypraw do ziemniaków zapiekamy ok. 40 minut w temperaturze 200 stopni. W misce mieszamy pokrojone w kostkę (obrane) pieczarki, mięso mielone, pokrojoną w kostkę cebulkę, jajko. Dodajemy wyciśnięty czosnek, trzy

upichcona
Kotlety mielone (pieczone) z wkładką 117

piekę i piekę, ale za każdym razem nadziewam kotlety czym innym., Dziś polecam przepis na kotlety pieczone z nadzieniem z marchewki, cukinii i sera. Wyszło pysznie Składniki: – 600g mięsa mielonego (u mnie wołowo-wieprzowe, mielę kawałek wieprzowiny i wołowiny razem z cebulą i czosnkiem) – 2 cebule – 4 ząbki czosnku – 1 mała cukinia (około 150g(...)smaku (u mnie czubryca zielona, papryka słodka wędzona, kurkuma, sól, pieprz, bazylia, kolendra) – 1 łyżka ulubionego tłuszczu (u mnie masło klarowane) Mięso zmielić razem z 1 cebulą i czosnkiem. Jeżeli przyrządzacie kotlety z gotowego mięsa mielonego, należy czosnek i cebulę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach lub zblendować na papkę. Do mięsa dodać przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie

Smaki Armine
Żurek z klopsikami i grzybami wg Aleex 168

ochotę spróbować? Składniki: • porcja mięsa wędzonego • porcja warzyw na wywar: marchewka, korzeń pietruszki, kawałek selera, cebula • 2 garście grzybów suszonych • 150 g wędzonego boczku • 1 cebula • 400 g mielonego mięsa wieprzowego • 50 g ugotowanej kaszy gryczanej • 1 surowe jajko • 5 jajek ugotowanych na twardo • zakwas do żurku • przyprawy: sól, pieprz, majeranek • olej Sposób przygotowania: 1. Grzyby namoczyć. Włożyć suszone(...)grzyby pokroić w paseczki. Wodę spod grzybów zostawić. 3. Ugotować wywar na wędzonej porcji mięsa, np. wędzonym udku oraz na warzywach. 4. Boczek pokroić w kostkę. Zrumienić na patelni razem z 1 cebulą posiekaną w kosteczkę. Odstawić. 5. Ugotować kaszę gryczaną. Ostudzić. 6. Mięso mielone połączyć z jajkiem, wystudzoną kaszą gryczaną i przyprawami. Dokładnie wyrobić, dodając 1 łyżkę

W mojej kuchni
Danie jednogarnkowe : ratatouille z klopsikami 105

Składniki: 500 gram mięsa mielonego 1 bakłażan 1 cebula Kilka pieczarek Pomidory z puszki Kilka różyczek brokułu Sól Pieprz Zioła prowansalskie olej Wykonanie: Z przyprawionego solą i pieprzem mięsa mielonego formujemy małe klopsiki. Podsmażamy je przez chwilę na oleju. Po chwili dodajemy pokrojoną cebulę i dalej smażymy. Do mięsa dodajemy kolejno pokrojone pieczarki i bakłażana. Całość dalej podsmażamy

Smaki Ewy
kotleciki mielone z kaszą i marchewką 115

podac klasycznie z ziemniakami i buraczkami a mogą też być fajną wkładką do domowych burgerów.  A tak poza tym ten przepis się przyda kiedy będziecie mieć mało mięsa mielonego a zapotrzebowanie na więcej kotletów. No po prostu palce lizać.  Składniki: 300 g mięsa mielonego 50 g kaszy jaglanej duża marchewka duża cebula 2 ząbki czosnku jajko

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pomylone na patyku 151

troszkę inna odsłona mięsa mielonego i nie smażone standardowo na patelni w postaci kotletów mielonych tylko na grillu jako mielone szaszłyki,gwarantuje że smakują równie pysznie jak kotlety mielone .Mięsko mielone uwielbiam w każdej postaci wiec i taka też jest bardzo fajna . Składniki   0,5 kg mielonego(...)łyżeczka pieprzu ziołowego   sól czosnkowa  2 jajka  bułka tarta   patyki do grilla na szaszłyki    Wykonanie  Do miski wkładamy mięso mielone i dodajemy całe dwa jajka wszystkie przyprawy ,cebulę obieramy i przesmażamy na odrobinie oliwy i dodajemy do mięsa ,następnie dodajemy bułkę tartą i dokładnie mieszamy i sprawdzamy czy mięso

Mój Smak
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 238

pasuje do nich wszystko – jeśli w domu skończą się ziemniaki, to zawsze makaron czy kasza będą równie dobrym dodatkiem. Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym: 500 g mielonego mięsa z cielęciny (można też użyć drobiowego) 2 łyżki bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 duże jajko 1 łyżka listków świeżego tymianku 1 łyżka posiekanego koperku do pulpecików + 1 łyżka(...)domowego bulionu (1/2 szklanki) 2 łyżki mąki pszennej 1-2 łyżki masła sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do cielęcego mięsa mielonego dodajemy bułkę tartą, jajko, wyciśnięte ząbki czosnku oraz po łyżce świeżych ziół np.: tymianku i posiekanego koperku. Przyprawiamy solą i za pomocą dłoni wyrabiamy jednolitą masę. Formujemy okrągłe

Poezja smaku
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA I MARCHEWKĄ 135

SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego z indyka 4 łyżki płatków owsianych 1 kulka mozzarelli 2 marchewki 2 jajka 5 łyżek przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu pikantnego PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone przekładam do miski. Dodaję płatki owsiane, przyprawy. Następnie wbijam jajka. Marchewkę obieram i trę na grubych oczkach. Dodaję do mięsa. Następnie dodaję mozzarellę porwaną w mniejsze kawałki

Gotowanie Patki
ZRAZY KRÓLEWSKIE 120

duże ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej musztardy szczypta estragonu i majeranku (opcjonalnie) sól pieprz słodka mielona papryka mąka  olej A jak to zrobić: Plastry schabu bardzo dokładnie rozbić, aby były cienkie, co ułatwi ich zwijanie. Każdy oprószyć solą i pieprzem. Mięso mielone połączyć z pokrojoną w kostkę cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startymi na grubych oczkach(...)złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć papryką i piec pod przykryciem 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut, by mięso jeszcze bardziej się zarumieniło. Swoją wersję podałam z leśnymi grzybami, kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam i życzę smacznego

Kuchnia w opałach
Pieczeń z mięsa mielonego z zielonym groszkiem 215

Nieco odmieniona wersja pieczeni z mięsa mielonego. Można podawać na ciepło lub na zimno. Składniki: 1 kg mielonego mięsa (łopatki) 2 ząbki czosnku 2 surowe jajka 1 bułka moczona w  wodzie 1 - 2 łyżki suchej kaszy manny 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki rozmarynu 1/2 łyżeczki tymianku 1 puszka zielonego groszku sól(...)pieprz Sposób wykonania: 1. Do mięsa dodajemy jajka, odciśniętą bułkę, kaszę manną, sól, pieprz, majeranek, rozmaryn i tymianek. Dodać również zmiażdżone ząbki czosnku. Wszystko dokładanie wymieszać. 2. Do mięsa dodać odsączony groszek i delikatnie wymieszać. 3. Formę keksówkę posmarować olejem i oprószyć bułką tartą. Wyłożyć mięso. Całość piec w 180 st.C przez 1,45h. 4. Na ciepło zjedliśmy z dodatkiem

Kuchnia domowa Ani
Kofty czyli mielone na patyku 125

prezentują na talerzu i są łatwe w przygotowaniu. Mięsko można doprawić ulubionymi przyprawami. składniki: 500 g mięsa mielonego, u mnie z łopatki 1 łyżka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano sól czosnkowa do smaku Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę i przyprawy. Dokładnie wyrobić masę. Następnie brać

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania