mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1029/1524)

Chrupiące nuggetsy w parmezanowej panierce 71

płaska łyżeczka soli 0,6 łyżeczki pieprzu mielonego  1 ząbek czosnku  0,5 łyżeczki curry  0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki oliwa  Przygotowanie: kurczaka oczyść i potnij na mniejsze kawałki, umieść go w misce i dopraw solą, posiekanym czosnkiem, curry, pieprzem. Dobrze przyprawy wmasuj w mięso i został pod przykryciem

Niezły Młynek
Zapiekanka z domowego makaronu i pieczarek 133

przepisu wychodzi 4 spore porcje. Bezmięsna, więc osoby nie jedzące mięsa będą zadowolone. Sporo przy niej pracy, ale warto. Zróbcie. Posmakuje Wam :) Dobrego dnia :) Potrzebujemy: Na makaron domowy: 2 szklanki mąki tortowej 4 małe jajka pół łyżeczki soli Na pieczarki: 50 dag pieczarek 2 duże cebule pieprz czarny mielony do smaku sól do smaku zioła prowansalskie według uznania bazylia

Izabelawkuchni
Sałatka Cezar z kurczakiem, chipsami z boczku i sosem worcestershire 146

łyżeczka soku z cytryny 3 łyżki tartego parmezanu Świeżo mielony pieprz do smaku Sól himalajska do smaku Sposób przygotowania: Filet z kurczaka umyć, osuszyć, ewentualnie pozbyć się błonek, natrzeć oliwą i posypać ziołami włoskimi. Grillować na rozgrzanej patelni, podlewając odrobiną oliwy aż będzie miękki i upieczony. Odstawić mięso na deskę aby odpoczęło i pokroić na cienkie paski. Boczek pokroić

Wanilia i Kardamon
Soczysta pierś z kurczaka 129

łyżeczki soli 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 4 ząbki czosnku mleko Przygotowanie: Umyte i osuszone piersi posypujemy przyprawami, przekładamy do miski, dorzucamy pokrojony w plasterki czosnek i całość zalewamy mlekiem ( tyle by w całości zakryło mięso ). Wkładamy do lodówki na 2 godziny

NiePieprz.pl
Kurczak a’la Tandoori 143

Masala 1/2 łyżeczki Kurkumy 1/2 łyżeczki Płatków chilli 1 łyżeczka Mielonego Kminu Rzymskiego 400 ml Mleka Kokosowego 1 łyżeczka Koncentratu Czosnkowego Hotz ((lub po łyżeczce czosnku i imbiru granulowanego)) 2 łyżeczki Miodu lub Erytrytolu Sól ((do smaku)) Tłuszcz do smażenia ((najlepiej Ghee)) Natka Kolendry ((opcjonalnie)) Przygotowanie na patelni Mięso pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do niego przyprawy, wymieszaj

Oslov.
Schab kanapkowy-czyli pieczony w niskiej temperaturze 143

czosnku 1 łyżka pieprzu ziołowego 1 łyżka cukru 1 łyżka mielonego pieprzu czarnego 1 litr wody oraz 1 łyżka oleju 2 łyżki majeranku Do podania: Chrzan PRZYGOROWANIE: Schab myjemy, suszymy, oczyszczamy z błon i tłuszczu. Do wody wsypujemy wszystkie przyprawy oprócz majeranku i oleju. Do naczynia żaroodpornego wkładamy mięso i zalewamy marynatą-powinno być całe zanurzone. Przykrywamy i wkładamy

Kopystką po garach
Chrupiące nuggetsy w parmezanowej panierce 216

płaska łyżeczka soli 0,6 łyżeczki pieprzu mielonego  1 ząbek czosnku  0,5 łyżeczki curry  0,5 łyżeczki suszonej natki pietruszki oliwa  Przygotowanie: kurczaka oczyść i potnij na mniejsze kawałki, umieść go w misce i dopraw solą, posiekanym czosnkiem, curry, pieprzem. Dobrze przyprawy wmasuj w mięso i został pod przykryciem

Niezły Młynek
Stir-fry z marynowaną wołowiną czyli obiad w pół godziny 101

papryki pół łyżeczki mielonej słodkiej papryki pół łyżeczki mielonego czarnego pieprzu Przygotowanie marynaty Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.  Uwaga:   Składniki takie jak mirin, mieszanka shichimi togarashi i wiele innych przypraw charakterystycznych dla kuchni Wschodu (japońska, chińska, koreańska, indyjska) można kupić w sklepach typu Kuchnie Świata Przygotowanie Mięso wkładam na 3-4 godziny do zamrażarki. Zmrożone mięso

Cztery Fajery
Kotlety z grzybów. 632

świetną propozycją obiadową lub lunchową, gdy uwielbiasz grzyby, nie jesz mięsa lub chcesz spróbować czegoś nowego. Składniki: 1/2 kg świeżych grzybów leśnych 1 szkl. ugotowanego ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki bułki tartej + do panierowania kotletów 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu lub tymianku 1/2 łyżeczki mielonej kolendry lub pieprzu ziołowego sól, pieprz czarny do smaku olej

Codziennik Kuchenny
Polędwiczki wieprzowe z warzywami. 216

polędwiczka wieprzowa 1 papryka 1 cukinia sól, papryka słodka mielona, pieprz Polędwiczkę kroimy na około 1 cm plastry, doprawiamy papryką oraz pieprzem. Paprykę kroimy w słupki, cukinię w cienkie plasterki. Warzywa smażymy na odrobinie oleju - wrzucamy już na rozgrzaną patelnię, doprawiamy papryką, solą. Na osobnej patelni smażymy mięso do zrumienienia -solimy dopiero po odwróceniu polędwiczek na drugą stronę. Podajemy

Moje-pitraszenie
Medaliony wieprzowe w sosie chrzanowym 148

mąka pszenna 3 łyżki, woda 1,5 szklanki, papryka słodka mielona pół łyżeczki, liść laurowy 2 szt, ziele angielskie 4 ziarna, sól i pieprz, olej do smażenia, chrzan starty 1,5 łyżki, śmietanka 30 % 70 ml, posiekana natka pietruszki 2 łyżki, Sposób przygotowania: Mąkę mieszamy ze słodką papryką. Mięso myjemy, osuszamy i obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej

kulinarne odsłony pati
Cudowny domowy pasztet 185

szynkę, oddzielnie kurczaka. Można też wykorzystać kurczaka z rosołu. Gdy mięso mięknie dodajemy obrane i pokrojone warzywa. Chwilę jeszcze gotujemy by warzywa zmiękły. Pieczarki smażymy z cebulką pokrojoną w kostkę, odrobinę solę. Wątróbkę podsmażamy pod koniec odrobinę solimy. Gdy wszystkie składniki są miękkie, wykładam je kolejno na sito. Mielę 2 razy w maszynce do mielenia. Do masy dodaję jajka

MojaQchnia.pl
Ziemniaki faszerowane, mocno serowe, zapiekane w piekarniku. 11164

być też świetnym dodatkiem do pełnego obiadu podane z mięsem i surówką stanowią fajnie urozmaicony posiłek. Polecam :) Składniki - 9 średniej wielkości ziemniaków -  łyżka masła - 3 łyżki śmietany 12 lub 18% - 15 dag sera żółtego - zielenina ( zielona cebulka, szczypiorek lub pietruszka czy koperek ) - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, słodka mielona papryka Wykonanie Ziemniaki wyszorowałam i ugotowałam na półmiękko, odcedziłam. Ostudzone

Kuchnia z widokiem na ogród
SZYBKA ZUPA Z KAPUSTY Z WĘDZONYMI KABANOSAMI 274

kawałki i również dodać do wywaru. Przyprawić solą, pieprzem, mielonym kminkiem i przyprawą do bigosu. Dodać maggi lub odrobinę octu i gotować 20 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do całości i gotować do momentu, aż będą miękkie – jakieś 15 – 20 minut. Wyciągnąć skrzydełka, wyskubać mięso do miski i zalać zupą. * używam maggi własnej roboty

kuchniabellissima.wordpress.com
Spaghetti Florentine z kurczakiem, grzybami i szpinakiem 382

śmietanki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu, grubo mielonego 300 g spaghetti, waga sucha 3 czubate łyżki parmezanu 250 g świeżego szpinaku Pokrój piersi z kurczaka na małe podłużne kawałki i przełóż do miseczki. Oprósz przyprawą, solą i dobrze wymieszaj. Rozgrzej 1 łyżkę masła i usmaż mięso na złoty kolor. Smaż 2 minuty w wysokiej temperaturze. Mięso powinno

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania