„Frytki” z piersi kurczaka w cieście

„Frytki” z piersi kurczaka w cieście

Przepis na : obiad

Pachnące mięsne paseczki, czyli „frytki” z piersi kurczaka w cieście. To pyszna przekąska, przystawka lub mięsny dodatek do obiadu . Z pewnością przypadną do gustu szczególnie najmłodszym. Smakują jednak tak dobrze, że zapewne mama i tata też sobie nie odmówią tej frajdy Warto wspomnieć w kilku słowach o mięsie, z którego będziemy wycinać „frytki” . Godne uwagi jest to, żeby pierś była lekko przymrożona. Wtedy o wiele łatwiej będzie nam się kroić w ładne i kształtne paseczki. Przed z...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Na Wypasie

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.