mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:770/1172)

ROLADKI Z KURCZAKA Z PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU I SOSEM CZEKOLADOWYM 125

Dzisiaj pokaże Wam danie proste ale zarazem zaskakujące. Połączyłam mięso drobiowe z czekoladą i groszkiem. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania 2 piersi z kurczaka 300 g zielonego groszku 1 pomidor 200 g czekolady gorzkiej 80 ml wiśniówki 80 ml mleka skondensowanego pół łyżeczki chilli w proszku kiełki groszku sól, pieprz Groszek blanszować przez 5 minut. odcedzić i zmiksować. Doprawić solą(...)pieprzem. Kurczaka rozbić na cienko. Nałożyć puree z groszku i na to pokrojony w paski pomidor. Zwijamy. Roladki obwijamy dodatkowo folią aluminiową. Pieczemy pół godzin w 180 st. Przygotowujemy sos: czekoladę rozpuszczamy. dodajemy wiśniówkę, skondensowane mleko, chili oraz szczyptę soli i wymieszać aż wszystko się połączy. Roladki odwijamy z folii aluminiowej. Kroimy na mniejsze części i podajemy z sosem czekoladowym

Kuchnia w oparach
Rolada z karpia nadziana warzywami podana z sosem śmietanowym 189

Powinien mieć taką samą grubość na całej szerokości. Na sam koniec, przygotowany filet z karpia delikatnie przyprawić solą i pieprzem (z obu stron).  Wykrojone kawałki mięsa pokroić w drobną kostkę. Do miseczki przełożyć połowę warzywnego farszu, dodać pocięte resztki karpia i 1 łyżeczkę śmietany. Całość wymieszać. Przygotowane nadzienie wyłożyć na środek filetu z karpia. Całość zrolować i zawinąć(...)stron przygotowaną roladkę z karpia. Następnie zmniejszyć ogień, na patelnię przełożyć śmietanę i dodać pozostały warzywny farsz. Chwilę smażyć. Przygotowaną roladkę wraz z sosem przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec bez przykrycia około 20 minut w 180ºC. Przed podaniem pokroić w grube plasterki i polać przygotowanym sosem śmietanowym. Krojenie warzyw do farszu za pomocą noża szefa kuchni z linii PREMIUM

Ugotować
Roladki ze schabu nadziewane fasolką 267

młodych ziemniaczków z koperkiem:) Żółtą fasolkę ugotować do średniej miękkości. Plastry schabu położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić płaską stroną tłuczka na cienkie plastry. Każdy kawałek mięsa doprawić pieprzem i solą (ale nie dużo, bo szynka jest słona). Na każdym plastrze schabu położyć kawałek masła, plaster szynki, ser i po 6-7 strączków fasolki. Zwinąć w roladki(...)wszystkich stron. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, wysmarowanego masłem. Przykryć folią aluminiową, wstawić do gorącego piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekać przez 40 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia zdjąć folię, aby roladki ładnie się przyrumieniły. Podawać zaraz po upieczeniu. Źródło: mniammniam.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Dom Polski na Belwederskiej – recenzja restauracji 132

wędzoną słoniną i kiszonym ogórkiem z Hajnówki Carpaccio z jelenia z serem bursztyn i marynowanym borowikiem Babeczka z musem z koziego sera Bio, karmelizowaną cebulą i żurawiną. Krem z pieczonego buraka z kuleczkami koziego sera i jajkiem przepiórczym Comber z sarny z knedlem ze śliwką podaną w sosie wiśniowym Tarta z kwaśnym kremem cytrynowym z kawałkami kruchej słodkiej bezy(...)żeby produkty były najwyższej jakości, nawet jeśli oznacza to przywożenie kiszonek aż z Hajnówki. Restauracja stawia na polskie produkty jak borowiki czy kozi ser. W karcie króluje dziczyzna. To mięso, które trzeba umiejętnie kupić i przyrządzić. Bardzo smakował mi krwisty comber z sarny. Carpaccio z jelenia nie było zbyt wyraziste w smaku. Prawdziwym hitem była niepozorna babeczka z kozim serem

Ugotowane pozamiatane
Pierożki z ciasta francuskiego z kurczakiem 200

lekko cebulkę. Do niej dodajemy drobno pokrojonego kurczaka (jeżeli kawałki będą za duże będziemy mieć kłopoty żeby zmieścić je do ciasta) doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem i dusimy. Gdy mięso jest już białe dodajemy pokrojone kawałki sera topionego i podgrzewamy dopóki ser się nie rozpuści. należy zmniejszyć ogień i co jakiś czas mieszać, bo potrawa lubi przywrzeć(...)ładnie połączy pozostałe składniki wyłączamy ogień. Farsz nakładamy na kwadraty i zlepiamy rogi ciasta tak jak to się robi do pierogów. Wkładamy w nagrzany do 210 st piekarnik i pieczemy ok 20 minut. Poniższe zdjęcie pokazuje pierożki z 1 opakowania ciasta francuskiego

Państwo Wojtczuk gotują
RoloPizza 204

patelni szklimy na maśle, dodajemy pieczarki pokrojone w paski i delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.  2. Na tej samej patelni na oleju podsmażamy mięso, dodajemy sprasowany czosnek oraz przecier pomidorowy. Wszystko doprawiamy, solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz bazylią, tak aby powstał gęsty sos przypominający w smaku boloński.  Ciasto dzielimy na dwie równe części(...)oraz farsz pieczarkowy. Wszystko równo posypujemy serem i zawijamy w roladę.  Rolady układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym z zachowaniem odstępu tak aby rolady się nie skleiły podczas pieczeniaPieczemy w 200C ok 35-40 minut, aż się równo zarumienią. Smacznego

Niezły Młynek
Pasztet zielona soczewica z porem 176

czasie przełożyć do osobnej miski. Resztę przetartych warzyw smażyć przez około 10 minut w tej samej patelni, już bez dodatku oleju. 4. Masa pasztetowa: W maszynce do mięsa na oczku 3 mm zmielić wystudzoną soczewicę, następnie usmażoną marchewkę, pietruszkę oraz seler. Do zmielonych warzyw dodać smażony por, 1 jajko i dobrze wymieszać. Jeżeli masa jest za sucha można dolać oleju(...)dodaje pieczystego smaku w pasztetach warzywnych, przez co zbliża je w smaku do pasztetów mięsnych. Jeżeli konsystencja pasztetu nas zadowala, pozostaje doprawić solą morską i pieprzem według uznania. 5. Pieczenie: Do wysmarowanej olejem foremki aluminiowej przełożyć masę pasztetową i piec 45 minut w temp. 180 st. C w funkcji termoobiegu.  Pasztet należy przechowywać w lodówce, a w razie potrzeby

Pij soki wyciskane
Meksykańskie naleśniki zapiekane z serem 138

dodatku tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Z podanych składników zrobiłam 9 naleśników.  Cebule obieramy, siekamy drobno i podsmażamy na oleju. Dodajemy mięso, chwile podsmażamy, a następnie dodajemy pokrojon ą  w kostkę czerwon ą  paprykę, pomidory z puszki i dusimy pod przykryciem do miękkości. Farsz co jakiś czas należy(...)przez praskę do farszu. Gotowy farsz nakładamy na naleśniki i zwijamy w rulon lub w kieszonkę . Naleśniki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy startym serem żółtym i zapiekamy 15 min w 180 stopniach. Smacznego

kulinarne odsłony pati
Pasztet warzywno-jaglany 165

listki laurowe Kaszę jaglaną gotować 15 minut w lekko osolonej wodzie z listkami laurowymi Cebulę posiekać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, por w krążki, orzechy utłuc tłuczkiem do mięsa, przez folię Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać masło klarowane i poddusić cebulę Gdy cebula będzie gotowa, dodać warzywa oraz przyprawy, wymieszać i pod przykryciem(...)klarowane Ugotowaną kaszę jaglaną dołożyć do warzyw i całość wymieszać Nastawić piekarnik na 190 na stopni - termoobieg Blenderem zmiksować wszystkie składniki i przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - moja o wymiarach 11cm x 16,5cm Piec 40 minut, wyłączyć piecyk i po 5 minut uchylić drzwiczki. Potrzymać pasztet w środku jeszcze ok. 15 minut Wyjąć i zostawić

Szczęśliwa kuchnia
Pasztet warzywno-jaglany 166

listki laurowe Kaszę jaglaną gotować 15 minut w lekko osolonej wodzie z listkami laurowymi Cebulę posiekać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę, por w krążki, orzechy utłuc tłuczkiem do mięsa, przez folię Cukinię obrać, wydrążyć środek i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzać masło klarowane i poddusić cebulę Gdy cebula będzie gotowa, dodać warzywa oraz przyprawy, wymieszać i pod przykryciem(...)klarowane Ugotowaną kaszę jaglaną dołożyć do warzyw i całość wymieszać Nastawić piekarnik na 190 na stopni - termoobieg Blenderem zmiksować wszystkie składniki i przełożyć masę do foremki wyłożonej papierem do pieczenia - moja o wymiarach 11cm x 16,5cm Piec 40 minut, wyłączyć piecyk i po 5 minut uchylić drzwiczki. Potrzymać pasztet w środku jeszcze ok. 15 minut Wyjąć i zostawić

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Wytrawne naleśniki z nadzieniem mięsnym 180

złoty kolor. Dodać posiekane ząbki czosnku i znowu chwilkę smażyć. Teraz już kolej na mięso mielone, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, bazylią suszoną. Smażyć tak długo, aż mięso straci kolor surowizny. Na patelnię wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, papryki oczyszczone i pokrojone w kostkę i chilli. Smażyć, co jakiś czas mieszając chwilkę. Wlać sos ajwar lub dowolny(...)dużo. Na koniec wrzucić pokruszoną mozzarellę i potarty ser. Podgrzewać, aż sery się rozpuszczą. Nadzienie położyć na naleśniku, zawinąć. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec około 10 minut. Jak dotkniesz naleśnika powinnien być lekko podpieczony. Podawać można z dowolną sałatą i polane sosem np czosnkowym. To już wtedy będzie” miód malina” Przepis na sos czosnkowy

Kuchnia Pokoleń
Pstrąg faszerowany pieczarkami w jabłkach zapiekany 209

Tradycyjna kuchnia polska w nietypowym wydaniu Chyba wszyscy się zgodzą, iż mięsa zapiekane z jabłkami to tradycyjna potrawa w kuchni polskiej. Same jabłka są typowym surowcem wielu polskich dań, deserów, nalewek i przetworów. Kuchnia polska docenia produkty runa leśnego, jak choćby grzyby . Od wieków jadamy zgodnie z tradycją ryby słodkowodne , do których należy m.in pstrąg tęczowy , odławiany z rzek(...)bystrym prądzie. Typowe dla naszej rodzimej kuchni są węglowodany, czyli potrawy zbożowe , takie jak m.in. kasze .  A gdyby tak wszystkie te elementy połączyć razem? Kaczce pieczonej z jabłkami nikt się nie dziwi. Ale pstrąg faszerowany pieczarkami i zapiekany na jabłkach i z kaszą podany - co to za dziwoląg, powiecie! A wcale nie taki dziwoląg... Potrawa ta zawiera wszystkie

Grunt to przepis!
Kurczak pieczony z owocami 170

które aktualnie mamy w ogródku lub są łatwo dostępne w sklepach czy na targu. Ja postanowiłam połączyć porzeczki z jabłkiem. Porzeczki mają lekko kwaskowy smak, który łagodzi słodkie jabłko. Mięso wyszło soczyste i aromatyczne. Składniki: 2 filety z kurczaka (ok. 500 g) 5 gałązek świeżego lubczyku jabłka porzeczki czerwone porzeczki czarne sól, pieprz, majeranek Kurczaka umyć, oczyścić i pokroić(...)poukładać kawałeczki kurczaka. Przyprawić, i ułożyć na wierzchu oczyszczone owoce (jabłka pokroić w ćwiartki, a jeśli są małe to wystarczy je wydrążyć). Naczynie przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut w 250 stopniach

Dobra karma
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 238

ilość gorącej wody. Lekko zredukowany sos przelewamy do naczynia do zapiekania i rozprowadzamy go po całym dnie. ROLADKI : Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170ºC ( grzanie góra i dół bez termoobiegu). Mięso mielone przekładamy do naczynia z podmażonym czosnkiem i cebulką. Dodajemy startą na tarce cukinię, posiekaną natkę pietruszki, połowę pokruszonego sera feta oraz sól i pieprz do smaku. Delikatnie wyrabiamy ręką(...)układamy w naczyniu żaroodpornym, zanurzając delikatnie w sosie. 50 g sera feta kroimy w plastry lub kruszymy i układamy pomiędzy roladkami. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25-30 minut.  SZPINAK : Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy, wrzucamy posiekany czosnek i posmażamy cały czas meszając przez około 1 minutę. Dodajemy szpinak

cool and minty
Calzone 169

ciasta smarujemy sosem, posypujemy serem i wykładamy ulubionymi składnikami. Ja położyłem ser zarówno pod, jak i na pozostałe składniki. Wstawiamy pieroga do piekarnika rozgrzanego do ok. 220°C i pieczemy przez przez ok. 12-14 minut. Gdy ser się stopi, a ciasto zarumieni – calzone jest gotowe. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest ciekawą, niestandardową wersją pizzy. Ile razy(...)kolejnym przepisem z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. Geniusz tkwi w prostocie! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Podobnie jak w przypadku pizzy – powyższy przepis ma nieskończoną ilość możliwości konfiguracji. Mięso, owoce, warzywa, różne sosy – kombinowanie pozostawiam już

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania