mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:764/1172)

Szybka sałatka ze szpinakiem i cieciorką 164

Szybka sałatka ze szpinakiem i cieciorką. Prosty przepis na pyszną sałatkę skomponowaną z minimalnej ilości składników. Lekka, pyszna. Smak wzbogaciłam wspaniałym olejem porowym. Zastanawiacie się co

Słodkie okruszki
Ciasto cytrynowe - babka cytrynowa 587

Ciasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze

Korniszonki
Bakłażan zapiekany z pomidorem i mozzarellą 152

Przepis na szybką i smaczną przekąskę. Bardzo lubię bakłażany pod każdą postacią, ale przyrządzony w ten sposób smakuje mi chyba najbardziej. Składniki: 1 bakłażan 2 pomidory

kuchnia doski
Muffinki pomarańczowe z mąki pełnoziarnistej 135

Tak mnie naszło wczoraj późnym wieczorem żeby zrobić muffinki. Wiedziałam, że jak dzieci rano wstaną to się ucieszą :) Akurat miałam ładne pomarańcze, więc upiekłam muffinki pomarańczowe

kuchnia doski
Placuszki bananowe 150

Często mam problem z wymyślaniem śniadań dla mojego trzylatka, bo na nic nie ma ochoty. Ostatnio zastanawiając się czym go zachęcić, wymyśliłam placuszki bananowe. I to

kuchnia doski
Gęś owsiana pieczona w czerwonych pomarańczach 129

Dzień dobry! Gęsina jest bardzo popularna w okolicy święta Św. Marcina, w końcu powstała nawet akcja Gęsina na Św. Marcina sygnowana przez Slow Food Polska. Oprócz

Pora coś zjeść
BITKI WOŁOWE W SOSIE GRZYBOWYM 276

Proste do zrobienia danie, które świetnie nadaje się do odgrzewania w kolejnych dniach.  Gotowany na wolniutkim ogniu sosik z suszonymi grzybkami, kusząco pachnie i przyciąga domowników. Mięso cieniutko rozbijamy, doprawiamy dużą ilością świeżo zmielonego czarnego pieprzu i suszonego oregano, podsmażamy, a na koniec gotujemy w bulionie do miękkości. . Pieczarki podsmażamy z cebulką i dodajemy do sosu pod koniec gotowania(...)pietruszki DO PODANIA: puree z ziemniaków wymieszane z 2 łyżkami chrzanu ze słoiczka WYKONANIE Wołowinę kroimy w grube plastry, osuszamy na papierowym ręczniku i układamy na arkuszu papieru do pieczenia. Posypujemy solą, połową ilości świeżo zmielonego pieprzu i suszonego oregano. Przykrywamy arkuszem folii spożywczej i cienko rozbijamy. Odwracamy, doprawiamy solą oraz  pozostałym pieprzem i oregano. Przykrywamy i ponownie rozbijamy

cool and minty
Tarta - ostre kuleczki drobiowe w masie serowo ziołowej 172

małych orzechów włoskich. Żeby nam mięso nie przyklejało się do dłoni można użyć niewielkiej ilości mąki. Ja ulepiłam ok. 30 szt., można więcej. Rada: kuleczki muszą być małe, żeby mięso się upiekło. Ciasto: Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej gładkiej masy.  Rada: można dodać 1-2 łyżki wody, jeśli ciasto nam się nie klei, jej ilość zależy(...)dokładnie wylepiamy dno i ścianki.  N akłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. lub zamrażalnika na 10 min. Piekarnik nastawiamy na 220°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 15 min. W tym czasie przygotowujemy masę i kuleczki mięsne. Masa: Jajka łączymy z pokrojonym na kawałki serem kanapkowym, śmietaną  i miksujemy na najwyższych obrotach (za pomocą robota

Moniki Smakołyki
Sałatka z tuńczykiem 126

Święta za 3 tygodnie, a my już ponad połowę przepisów z cyklu Boże Narodzenie 2018 Wam pokazaliśmy. Przed nami jeszcze tylko sandacz w papilotach i pieczone pierogi ze szpinakiem. No i tytułowa sałatka z tuńczykiem, oczywiście. Taka sałatka być może nie jest polską tradycyjną potrawą. Ale pomyśleliśmy, że warto czasami nieco odejść od tradycji, chociażby po to, żeby(...)znajduje się jakaś sałatka, zawsze jest jakaś ryba, to i sałatka z tuńczykiem nie będzie jakimś dużym faux pas. Jako, że w tradycji chrześcijańskiej ryba nie jest uważana za mięso, taka sałatka będzie idealna na Wigilię. A skoro już o Wigilii mowa, to warto żebyście poznali kilka ciekawostek o tym dniu. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Domowe tapas z boczkiem i ogórkiem 186

Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 177

American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady Amerykańskie ciasteczka są naprawdę pyszne! Chrupiące na brzegach i miękkie oraz lekko ciągnące w środku i oczywiście z

Korniszonki
BABECZKI LASAGNE 114

cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skóry sól pieprz bazylia makaron typu lasagne ser olej Sos boloński: Cebule kroimy w drobną kostkę. Na oleju zeszklić cebulę. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy aż zmieni kolor z czerwonego na brązowy. Dodajemy pomidory w puszce, przyprawiamy i dusimy ok 1 godziny na małym ogniu. Dodajemy posiekaną świeżą bazylię. Sos beszamelowy(...)trochu mleka i mieszamy tak aby nie było grudek. Gotujemy aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron chwile podgotowujemy. Foremki na muffinki wykładamy papierem do pieczenia. Następnie podgotowanym makaronem wykładamy foremki z papierem do pieczenia. Dodajemy łyżkę sosu beszamelowego a na niego dodajemy sos boloński. Wycinamy koła z makaronu wielkości foremek i układamy koło na sosie bolońskim

Kuchnia w oparach
Białe kiełbaski w miodzie i piwie 132

symboliczny sposób jeść potrawy serwowane ogółowi. Tutaj na ratunek wychodzą nam substytuty mięsa, czyli soja. Jak już wcześniej wspomnieliśmy, są one równie smaczne, równie podatne na obróbki termiczne, jak mięso. Polecamy wszystkim do wypróbowania. Smak Was zaskoczy. Składniki 200 g kiełbasek sojowych 2 duże cebule 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki miodu (np. lipowy) 1 łyżka(...)miski wlewamy sos, olej, piwo, dodajemy miód, cukier palmowy i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Marynatę dodajemy do cebuli. Kiełbaski nacinamy w poprzek, nie za głęboko, by nie popękały podczas pieczenia. Cebulę wraz sosem przelewamy do naczynia żaroodpornego, układamy kiełbaski i zapiekamy 45-50 min w temperaturze 190°C . Pod koniec na 5-10 min można włączyć termoobieg. Podajemy z ulubionymi

R'n'G Kitchen
Najłatwiejsza babka cytrynowa 2175

Wielkanoc to czas, kiedy na stołach i w koszyczkach królują babki. Do wyboru mamy drożdżowe, piaskowe i ucierane. Mam dla was przepis na prostą babkę cytrynową

Korniszonki
Naleśniki z zasmażaną kapustą i kurczakiem 161

Naleśniki lubią wszyscy (a zwłaszcza dzieci)! Można je podać na mnóstwo sposobów. Proponuje nadzianie ich zasmażaną kapusta kiszoną i kurczakiem. Będzie pysznie! Składniki: naleśniki: 3 jajka

Pyry na Gaz
ZAPIEKANKA MEKSYKAŃSKA 187

tarce żółtego pęczek natki pietruszki Sposób przygotowania: Cebulę obieramy z łupin i kroimy w drobną kostkę. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Cebulę i czosnek szklimy na tłuszczu. Dodajemy mięso. Gdy przestanie być surowe wlewamy bulion. Dokładamy pokrojoną w paski paprykę i pokrojone pomidory. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajmy chilli i słodką paprykę. Dusimy przez ok. 30 minut. Dokładamy odsączoną(...)wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. Wierzch posypujemy pokruszonymi chipsami. Składniki sosu dokładnie łączymy ze sobą. Doprawiamy. Polewamy zapiekankę. Wierzch posypujemy serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy do czasu aż ser się roztopi. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny Ilość porcji: 6-8 Czas przygotowania: ok. 1,5 h plus pieczenie Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
PRZEPISY NA KURCZAKA! 355

Kurczak to najczęściej wybierane mięso przez Polaków, gości on na naszych stołach w różnych postaciach. Chciałabym Wam pokazać, jak łatwo można przygotować kurczaka, całkwoicie inaczej niż robiliście to do tej pory. Tak abyście poznali jego smak na nowo. Postanowiłam zgromadzić w jednym poście kilka najlepszych przepisów na kurczaka, które będą smakowały całej rodzinie. A Wam pozwolą polubić obiady przygotowywane(...)składnikiem w roli głównej.  Koniec nudy w kuchni! KURCZAK W SOSIE CURRY Z ANANASEM! MNIAMMM! PIECZONY KURCZAK W ZIOŁACH Z BURACZKAMI KURCZAK W SOSIE PAD THAI! KURCZAK W SOSIE POMIDOROWYM KURCZAK LUB INDYK W GĘSTYM KREMOWYM SOSIE, Z BOCZNIAKAMI I RUKOLĄ, NA WŁOSKIM MAKARONIE!  KURCZAK W SOSIE ŚLIWKOWYM Z ROZMARYNEM! KURCZAK W SOSIE POMIDOROWYM Z KURKUMĄ

SMYKWKUCHNI
Łódki z farszem mięsnym 130

mieszamy do połączenia składników, dodajemy oliwę i zagniatamy 5 minut. Ciasto nakrywamy ściereczką i odkładamy na 5 minut.   Farsz: cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Dodajemy mięso i smażymy aż straci czerwony kolor. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Dodajemy pomidory, paprykę pokrojoną w paski i dusimy razem, aż pomidory zaczną się rozpadać i powstanie(...)prostokąt grubości 0,5 cm. Na środek każdego kawałka ciasta nakładamy porcję farszu. Końce zlepiamy jak w pierogach zostawiając środek otwarty. Łódeczki układamy na papierze do pieczenia.   Do piekarnika wstawiamy dużą blachę. Piekarnik nagrzewamy do 240 stopni z blachą w środku, po nagrzaniu się piekarnika na rozgrzaną blachę przenosimy wraz z papierem łódki

Smak mojej kuchni
Tarta z wołowiną i zieloną fasolką 164

mąki 115 g zimnego masła 1 żółtko szczypta soli i estragonu 5 łyżek zimnej wody 1/2 szklanki śmietany 2 jajka szczypta soli, tymianku i estragonu 1/4 szklanki mleka Przygotowanie Mięso opłukać, osuszyć i zmielić w jedną cebulą. Podsmażyć na łyżce oleju oczywiście z przyprawami i czosnkiem. Fasolkę podgotować w osolonym wrzątku przez 5 min. Cebulę pokroić w piórka zeszklić(...)Mąkę z masłem, żółtkiem, przyprawami i wodą zagnieść i włożyć do lodówki na ok 30 min.  Rozwałkowanym spodem wykleić foremkę do tarty, przykryć folią i posypać grochem. Piec 15 min w 180 st C i jeszcze 5 min po usunięciu grochu.  Farszem wypełnić upieczony spód, zalać śmietaną z jajkami i mlekiem (ja wlewam kiedy już mam tartę

Gaździnka warzy
domowy pasztet 141

lekko przykrywać mięso,  które  się skurczy, tłuszcze się wytopią, trochę odparuje i będzie akurat :) Pięć minut przed końcem gotowania dodajemy wątrobę żeby się ładnie sparzyła... Tak przygotowane mięso zostawiamy do wystygnięcia :) Potem zabieramy się za mielenie, wszystko mielimy razem z liśćmi i zielem,  2-3 suche bułki moczymy w rosole, który został z gotowania i też przepuszczamy(...)łyżką gałki, 3 łyżkami majeranku...próbujemy czy jest dobre :) Dodajemy rosół z gotowania, sok z pomarańczy i 100 ml brandy ... Potem dodajemy 5 jaj mieszamy i nakładamy do blaszek... Pieczemy 1,5 h w 200 st. C ... Następnie wyjmujemy, studzimy i zostawiamy w lodówce na kilka godzin... Najlepszy będzie po dwóch dniach :)  Polecam ! Smacznego ! p.s.... można zamrozić pasztet przed

chleba naszego
Kanapka, grillowany kurczak, rukola z pieczonym czosnkiem, sos z rokitnika z curry 204

łyżki gęstego jogurtu naturalnego Rukola z czosnkiem: 1 garść rukoli 1-2 ząbki czosnku 2-3 łyżki oliwy Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, natrzeć szczyptą soli i curry. Mięso smażyć na patelni grillowej, bez tłuszczu. Obok położyć skropiony oliwą, nieobrany czosnek. Grillować do miękkości. Sos - olej kokosowy roztopić na patelni, zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wsypać curry i smażyć(...)rokitnika. Gotować na wolnym ogniu przez około 10-15 minut, aż sos zgęstnieje. Wystudzić. Majonez połączyć z jogurtem naturalnym, dodać wystudzony sos, wymieszać. Dodać kawałki grillowanego kurczaka, połączyć. Pieczony czosnek wycisnąć, połączyć go z oliwą. Rukolę polać oliwą z czosnkiem, dokładnie wymieszać. Bułkę lekko podpiec, położyć na jej dolnej części kurczaka z sosem, na nim rukolę, przykryć wierzchem bułki

Domowa cukiernia Ewy
Pasztet mięsny Ani 192

Następnego dnia wyjmij z wywaru liście laurowe i zmiel mięso wraz z warzywami 2 razy na drobniejszych oczkach w maszynce.  Dodaj 6 łyżek wywaru, w którym gotowało się mięso. W tym także wywarze namocz kajzerkę, porwij ją i zmiel. 3. Dodaj do masy 3 jajka i łyżkę bułki tartej, mocno przypraw, pasztet ma być wyrazisty w smaku. Chyba(...)smakiem wyłóż ją do keksówek wysmarowanych masłem i podsypanych bułką tartą. Pamiętaj, aby dokładnie wysmarować blaszki tak by pasztet później łatwo było wyjąć. 5. Zrób widelcem ozdobny wzorek, piecz pasztet przykryty folią aluminiową w temp. 180C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez 90 minut. Po tym czasie zdejmij folię i piecz jeszcze 20 minut do zrumienienia. Czas pieczenia może

Zasmakuj Kuchni
Karkówka w jesiennej scenerii z winem i jabłuszkami 133

jabłka 4 szt wino wytrawne do zalania mięsa i jabłek Dodatkowo: majeranek do natarcia mięsa sól czosnkowa do natarcia mięsa czosnek niedźwiedzi do natarcia mięsa pieprz ziołowy do natarcia mięsa   Wykonanie: Karkówkę myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, wzięłam nożyk i nakłułam mięsko gdzie się dało, Nacieram mięsko majerankiem, solą czosnkową, czosnkiem niedźwiedzim i pieprzem. Zostawiam na dwie(...)jabłuszka w ćwiartki bez skórki oczywiście, przekładam do naczynia żaroodpornego i kładę na nie mięsko. Zalewam winem dosyć sporo aby jabłka zakryło i doszło też do mięska. Zapiekam w piecu jakieś dwie godzinki , przekręcam mięsko w czasie zapiekania by równomiernie się upiekło . Jabłka się rozgotują wyjdzie taki sosik , a z dodatkiem  wina będzie rewelacja, wiem bo jadłam

Różowa kuchnia
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 173

likiery) i perfumiarskim.  Mielony będzie idealnym dodatkiem do sosów czy zup – na przykład jesienno-zimowej zupy z dyni. Jest również doskonałym dodatkiem do ciastek lub deserów (np. pieczonych jabłek). Musimy jednak pamiętać, by nie używać go w dużych ilościach, bo jego smak zdominuje całą potrawę.  Natomiast surowy korzeń imbiru wzbogaci i zaostrzy smak owoców morza(...)zmniejszyć wzdęcia, zredukować problemy trawienne, poprawić apetyt oraz pomaga przy biegunce, wymiotach i nudnościach. (Przyprawowy.pl). Kardamon   Jest jedną z najdroższych przypraw świata po szafranie i wanilii. Ma słodkawy, piekący smak i bardzo charakterystyczny korzenny zapach. Kardamon, bo o nim mowa zyskał miano królowej przypraw (królem natomiast  jest pieprz). Są go dwa rodzaje: zielony - pochodzący z Indii

Zasmakuj Kuchni
Kurczak pieczony ze szparagami i fetą / Roasted chicken with asparagus nad feta cheese 169

Wiosna zawitała do nas na dobre, dlatego nadszedł czas na przepisy szybkie i lekkie, najlepsze na ciepłe dni. W sklepach też mamy już mnóstwo pięknych i

karmelowy
Pizza z kurczakiem gyros 123

kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i przyprawić przyprawą do mięsa gyros, solą oraz pieprzem. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki. Następnie rozgrzać patelnię z odrobiną oleju. Mięso przesmażyć na złoty kolor. Ostudzić. Pomidory pokroić w kostkę. Na patelnię wlać odrobinę oliwy z oliwek i dodać pokrojone pomidory. Całość posypać solą oraz ziołami prowansalskimi. Smażyć tak długo, aż pomidory(...)pół i pokroić w plasterki. Surowy spód do ciasta podzielić na dwie mniejsze części. Z każdej uformować kulkę, którą należy rozwałkować i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Spody do pizzy posmarować podsmażonymi pomidorami. Następnie ułożyć usmażone kawałki udek z kurczaka, pokrojoną cebulę i kawałki sera feta. Całość posypać ziołami prowansalskimi, startym żółtym serem i ewentualnie parmezanem. Przygotowaną pizzę

Ugotować
Udko z kurczaka w panierce kokosowej z zielonym groszkiem 129

Składniki: 3 uda z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 limonka 2 łyżka sosu sojowego 100 ml czerwonego wina 4 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki mąki 2

kgwjanczewo
Kiełbasa Szlachty według Jacka W 228

mieszamy. Mięso z przyprawami dobrze wymieszane chowamy do lodówki na 8-12 godz.Następnie wszystkie mięso ładujemy do kątnicy wieprzowej która  ma być dokładnie umyta.Staramy się dokładnie nakładać mięso ściśle aby nie było powietrza ale jednocześnie trzeba uważać aby nie przedziurawić kątnicy. Później kątnicą sznurujemy dokładnie ponieważ jest to spory kawałek musi dobrze,pewnie wisieć na kiju  wędzarniczym(...)Osuszanie w wędzarni 45 min w temp 35-40 stopni Wędzenie 55-60 stopni do kolorku który nam pasuje  czas wędzenia u mnie to 4,5 godz Pieczenie w piekarniku Przed włorzeniem do piekarnika nakuwamy kiełbasę w  kilku miejscach wykałaczką i  wkładamy do naczynia żaroodpornego.Naczynie żaroodporne ma być zamknięte. Temp 120 stopni i do momentu uzyskania

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pulled chicken w stylu azjatyckim / Asian style pulled chicken 179

Jakiś czas temu mój ukochamy zażyczył sobie na obiad pulled porka. Jakiś czas temu robiłam i bardzo mu posmakowała taka kanapka, a ja byłam zadowolona bo

karmelowy
Udka faszerowane szpinakiem i żółtym serem 232

skórą) 150 g szpinaku, np. mrożonego w liściach lub świeżego kilka plasterków żółtego sera sól, pieprz 1 ząbek czosnku olej Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości, delikatnie "zeskrobać" mięso i wyjąć kość oraz wyciąć chrząstki (instrukcja obrazkowa tutaj ). Następnie udka bez kości lekko rozbić (pozostawić skórkę!). Przyprawić solą oraz pieprzem. Do garnka wlać odrobinę oleju. Dodać szpinak, przeciśnięty ząbek(...)plasterkami żółtego sera. Za pomocą wykałaczek wszystko ze sobą "połączyć". Przygotowane udka przełożyć do naczynia żaroodpornego (skórką do góry), zalać wodą (musi przykryć dno naczynia), położyć pokrywkę i piec około 40-50 minut w 180ºC. Jeżeli chcecie, aby skórka była lekko przypieczona - to 15 minut pod koniec pieczenia należy zdjąć pokrywkę

Ugotować
Karczek z grilla 119

4-5 kotletów z karczku 2 łyżki octu balsamicznego sól selerowa szczypta chili w płatkach 1 łyżeczka suszonej papryczki słodkiej szczypta czosnku niedźwiedziego 3 łyzki oliwy

Gotowanie jest łatwe
Gulasz wołowy z dynią i grzybami leśnymi 162

Skoro wrzesień to grzyby, skoro jesień to dynia koniecznie do tego pyszna wołowina i gulasz że aż oczy się śmieją na sam widok a kubki smakowe

Moje Małe Czarowanie
Karkówka zapiekana z warzywami i serem 341

Pierwszy raz jadłam takie kotlety u mamy mojego ukochanego. Pamiętam, że mięso było niezwykle soczyste, a dodatek cebuli i marchewki świetnie pasował do tego dania. A że bardzo mi ono posmakowało, postanowiłam przygotować takie kotlety w domu. Przepis na nie znajdziecie poniżej. Potrzebne nam: - 4 kotlety z karkówki - marchewka - średnia cebula - przyprawa uniwersalna - pieprz - 2 duże plastry sera żółtego - keczup(...)majonez Przygotowanie: Kotlety umyć i wysuszyć po czym lekko rozbić. Przyprawić z obu stron pieprzem i przyprawą uniwersalną. Ułożyć na blasze do pieczenia wyłożonej papierem. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Podzielić na cztery części i ułożyć na kotletach. Cebulę pokroić w piórka i ułożyć na marchewce. Kotlety polać wybranym sosem. Ser pokroić w cienkie paseczki

W poszukiwaniu inspiracji
Pulpety chlebowe z gulaszem 165

Doskonały sposób na wykorzystanie czerstwego pieczywa, takie właśnie ma zastosowanie w tym daniu, oto nietypowe pulpety jarskie, ale z dodatkiem gulaszu stanowią znakomity duet na obiadowe

kgwjanczewo
Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa 320

zawrotnym tempie.  Całe szczęście potrzebne składniki są dostępne przez cały rok i  zawsze można sobie do produkować potrzebną ilość ;).   Świetnie pasuje do kanapek i zapiekanek, mięsa, ryb, serów i gotowanych warzyw. Czas przygotowania: ok. 2,5 godziny Składniki: 6 czerwonych papryk,   2 duże bakłażany,   4  ząbki czosnku,   2-3 papryczki chili(...)zioła wg. uznania. Przygotowanie:   Papryki, przekrojone na pół bakłażany i czosnek w łupinkach upiec w 190 stopniach przez 30 minut. Papr yki  kilka razy przekręcić w trakcie pieczenia.   Gorące warzywa zamknąć w foliowej torebce na 15-20 minut, co ułatwi obieranie ich ze skóry, po tym czasie obrać .   Do o bran ych  warzyw  dodać

SzczyptaSmaQ