mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:43/1172)

Karkówka z kminkiem pieczona w woreczku 158

idealnie pasuje do tego rodzaju mięsa. Karkówka wyszła w środku bardzo soczysta, zaś z zewnątrz przyjemnie przypieczona. Karkówkę piekłam w woreczku do pieczenia firmy Gosia, co pozwoliło zachować wewnątrz karkówki cały smak i aromat. Mięso pieczone w woreczku jest bardzo soczyste, idealnie sprawdza się podane  na ciepło w porze obiadowej, jak i na zimno w kanapce. Użycie

Kuchcik gotuje
Niedzielny obiad - polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym z ... 109

czerwonego wina (użyłam wina domowej roboty) 200 ml śmietanki 30% 200 ml wody około szklanki bulionu użyłam bulionetki pieczeniowej knorr na zasmażkę: 2 łyżki masła 2 łyzki mąki Pieczone ziemniaki : ziemnianki ilość jest kwestią gustu ;P zioła prowansalskie świeżo zmielona sól morska i pieprz czarny oliwa Sałatka : sałata lodowa (1/2 główki) duży(...)powstał podczas pieczenia mięsa zlać do kubka - użyty zostanie do sosu   Sos pieprzowy : na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę dodać zielony pieprz z zalewą a po chwili wlać wino. Całość gotować około 5 minut aż wino odparuje wlać śmietankę oraz wodę dodać bulion oraz sos z pieczonej polędwiczki i gotować około

cucinare
Niedzielny obiad - polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym z ... 199

czerwonego wina (użyłam wina domowej roboty) 200 ml śmietanki 30% 200 ml wody około szklanki bulionu użyłam bulionetki pieczeniowej knorr na zasmażkę: 2 łyżki masła 2 łyzki mąki Pieczone ziemniaki : ziemnianki ilość jest kwestią gustu ;P zioła prowansalskie świeżo zmielona sól morska i pieprz czarny oliwa Sałatka : sałata lodowa (1/2 główki) duży(...)powstał podczas pieczenia mięsa zlać do kubka - użyty zostanie do sosu   Sos pieprzowy : na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę dodać zielony pieprz z zalewą a po chwili wlać wino. Całość gotować około 5 minut aż wino odparuje wlać śmietankę oraz wodę dodać bulion oraz sos z pieczonej polędwiczki i gotować około

cucinare
CHRUPIĄCE STRIPSY Z KURCZAKA JAK KFC, z sosem curry + FILMIK 938

miski wsypujemy mąkę do panierowania. Kawałki mięsa maczamy dokładnie w cieście a później w mące. Układamy je na desce i rozgrzewamy ojej. Kiedy olej jest bardzo gorący wkładamy kolejno kawałki kurczaka i pieczemy około 2-3 minuty z jednej i drugiej strony, ( piekłam je we frytkownicy bo tam jest większą temperaturę  pieczone w garnku miały mniejsze płatki

Kulinarne Fantazje Marioli
Karkówka nadziewana suszonymi śliwkami i czosnkiem 168

smaczne. Karkówkę przygotowałam w szybkowarze, ale Wy możecie w ten sam sposób przygotować danie, np. w naczyniu żaroodpornym czy w folii do pieczenia. W obu przypadkach należy zwiększyć czas pieczenia mięsa (co najmniej trzykrotnie!).  Składniki na 4-6 porcji: 1 kg karkówki (w jednym kawałku) 100 g suszonych śliwek co najmniej pół główki czosnku 2 listki laurowe 2 kulki(...)obsmażcie na patelni lub w garnku. Następnie usmażone mięso należy przełożyć do naczynia żaroodpornego, całość zalać wodą, dodać listki laurowe i ziele angielskie. Piec w piekarniku w 180ºC co najmniej 1,5 godziny (aż do miękkości mięsa

Ugotować
GOLONKA PO BAWARSKU + FILMIK 98

Golonka po bawarsku to przysmak nie jednej osoby. Mięso natarte przyprawami, pieczone z piwem jest  mięciutkie a skórka chrupiąca. Jest to na prawdę pyszne danie dla miłośników mięsa.  SKŁADNIKI : 3-4 kg golonki 3 liście laurowe 4 kulki ziela, kilka kulek pieprzu 1 łyżka soli 1 łyżka pomieszanej papryki z ostrą woda do gotowania(...)golonki i zalewamy piwem, tak aby dno było zakryte.  Pieczemy w piekarniku 1-2 godziny do miękkości. Mięso musi być mięciutkie a skórka chrupiąca. Ewentualnie czas pieczenia wydłużamy.  Mięso podajemy z ulubionymi dodatkami.  Smacznego .                                      Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka 305

sposób pieczone piersi kurczaka, które zamiast natychmiastowej konsumpcji warto odłożyć na bok i wykorzystać do innych szczytnych celów Tak przynajmniej jest u nas w domu. Dzieląc kurczaka z góry zakładamy, że piersi trafią do dań w pozostałe dni tygodnia. Patentów na wykorzystanie pysznych, pieczonych filetów jest bardzo wiele. A do tego tak przyrządzone mięso smakuje o wiele(...)jedząc w azjatyckiej restauracji zastanawialiście się skąd połyskliwa glazura na smażonym mięsie to odpowiedź brzmi, że to najpewniej karmel. Nasz kurczak to wariacja na temat kurczaka smażonego w karmelu. U nas mięso było już gotowe, wystarczyło go tylko obsmażyć. Macie jeszcze jakieś pomysły, co można zrobić z resztek pieczonego kurczaka? Chętnie poznamy Wasze patenty i je przetestujemy. Jeśli wpis

Niedzielny kucharz
KACZKA PIECZONA Z OWOCAMI I MIODEM + FILMIK 114

Kaczka przygotowana według mojego przepisu jest smaczna i łatwa w przygotowaniu. Mięso pieczone z owocami nabiera delikatnego, lekko słodkawego posmaku, natomiast skórka jest chrupiąca. Mój przepis na kaczkę z owocami i miodem jest rewelacyjny. Polecam.  SKŁADNIKI :  1 duża kaczka 1 pomarańcz, jabłko 1/2 część cytryny 2 gruszki do nacierania - sól, pieprz  odrobina chili  odrobina(...)majeranku, szczypta tymianku odrobina czosnku granulowanego 2 łyżki rozpuszczonego miodu  1 cebula do pieczenia PRZYGOTOWANIE :  Kaczkę myjemy i przyprawiamy, na koniec polewamy miodem i nacieramy całe mięso.  Owoce myjemy, wycinamy gniazda nasienne, cytrynę obieramy, wszystko kroimy w ćwiartki. Nadziewamy kaczkę. Następnie układamy w naczyniu do zapiekania, obok układamy ćwiartki cebuli i resztę owoców. Przykrywamy naczynie i pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ziemniaczana zapiekanka z leśnymi grzybami 145

grupach. No więc grzyby nazbierane, więc musiałam je jakoś wykorzystać. Kolczaki usmażyłam i dodałam do ziemniaczanej zapiekanki. Ziemniaczana zapiekanka to bardzo popularne szwedzkie danie , które idealnie pasuje do pieczonego mięsa lub ryby. Zapiekanka ma kremową konsystencję, a powstały sos podczas pieczenia z powodzeniem zastąpi tradycyjny sos. Ziemniaczana zapiekanka z leśnymi grzybami Składniki: 4 – 6 porcji okrągła forma(...)śmietaną. Wstaw zapiekankę do nagrzanego piekarnika na 175ºC na termoobiegu i piecz przez około 4o minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia przykryj zapiekankę aluminiową folią. Gotową zapiekankę wyjmij z piekarnika. Nabieraj łyżką i podawaj zapiekankę do mięsa lub ryby

codojedzenia
Poniedziałek: Wegetariańska zapiekanka pasterska ze słoika 110

Danie podwójnie przekręcone: nie dość, że wegetariańskie to jeszcze zapieczone w słoiku. Zapiekanka pasterska zrobiona z cieciorki i boczniaków jest, naszym zdaniem, lepsza niż w wersji z mięsem, pieczenie w słoiku to natomiast wygodny sposób przygotowania i później jedzenia. Zamknięty słoik można po prostu wrzucić do torby i zabrać do pracy na lancz. Czas przygotowania : 25 minut Czas pieczenia(...)jagnięciną lub baraniną). Niezależnie od nazwy wszędzie chodzi o to samo: trzeba przykryć mięsny sos warstwą tłuczonych ziemniaków i zapiec na złoto w piecu. Skład sosu jest dowolny: marchew, pietruszka, seler, groszek, cebula i mięso, lub w wersji wegetariańskiej cieciorka, soczewica. Całość powinna się dusić na wolnym ogniu do miękkości. Do warzyw dobrze jest dodać szklankę wina, albo dobrego portera

Niedzielny kucharz
Soczysty schab pieczony z majerankiem 176

godziny w lodówce. Przekładamy do rękawa foliowego, zamykamy i wkładamy do zimnego piekarnika. Piekarnik nastawiamy na 200 st. C i pieczemy mięso 1,5 godziny.3. Schab jest gotowy, gdy jego wierzch się zarumieni.4. Dzięki temu, że schab jest pieczony w rękawie, nie traci swojej soczystości.Smacznego!!!Źródło: mniammniam.com

Kuchnia domowa Ani
Bożonarodzeniowe tradycje kulinarne - Włochy 145

rodzin. Posiłek ten kończy 24-godzinny post, a co bardziej tradycyjni Włosi zasiadają do niego dopiero po powrocie z kościoła. Tak jak w Polsce, w Wigilię nie spożywa się mięsa, a na stole królują dania z ryb i warzyw . Z tej tradycji wywodzi się druga nazwa kolacji wigilijnej – Uczta Siedmiu Ryb , na pamiątkę siedmiu sakramentów, która składa się z siedmiu(...)lasagne alla Bolognese , cannelloni, pasticcio al forno , czy różne pierożki - agnolotti, ravioli, tortellini – przygotowywane „na bogato”, z dużą ilością mięsa i sera. Na południu popularna jest lasagne z sosem pomidorowym, mięsem wieprzowym i kilkoma rodzajami serów. Secondo to obowiązkowo sztuka pieczonego mięsa , najchętniej jagnięciny, cielęciny, wołowiny, czy kurczaka z ziemniakami i warzywami. Crostini z pasztetem z wątróbki, lo zampone

Chilli Czosnek i Oliwa
Soczysta pieczeń wieprzowa 661

Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pieczoną karkówkę. Z zewnątrz jest lekko chrupiąca, a w środku miękka i bardzo soczysta. Rzadko jemy mięso, ale takiej pieczeni nikt w domu nie oprze się. Jeśli nie zjecie całej na obiad, to do kanapek jest rewelacyjna. Można ją wtedy podawać z kanapkami na zimno lub na gorąco. W swoim domu(...)wierzchu położyć przyprawione mięso. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni. Piec pod przykryciem około półtorej do dwóch godzin. Po tym czasie odkryć mięso, zwiększyć temperaturę do 180-190 stopni i piec przez około 40 minut do zrumienienia i miękkości mięsa. Po upieczeniu pozostawić mięso pod częściowym przykryciem na około 10-15 minut, żeby "odpoczęło". Tak upieczone mięso

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pieczony filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 582

mizerią z ogórków. Polecam Pieczony filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Składniki -4 pojedyncze piersi z kurczaka -2 pomidory* -opakowanie sera mozzarella -świeża bazylia -pesto z bazylii -sól, pieprz -2 łyżki oleju Przygotowanie --> Każdą pierś z kurczaka nacinamy wzdłuż (nie do końca) tworząc kieszonki w mięsie. Każde wgłębienie smarujemy pesto, w środek(...)łyżkami oleju. Powstałym sosem polewamy mięso. --> Filety układamy w naczyniu żaroodpornym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy mięso około 20-25 minut. --> Smacznego Notatki *jeżeli mamy większe pomidory to możemy je przekroić na połowę Post Pieczony filet z kurczaka z mozzarellą i pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa 775

Schab z piekarnika – wędlina kanapkowa Pieczenie mięsa w niskiej temperaturze sprawia, że jest ono zwarte i soczyste. Wcześniej należy je jednak zamarynować na minimum 5 dni. Przygotowany w ten sposób schab jest mięciutki, aromatyczny i zachowuje swoją soczystość. Do przygotowania mojej domowej wędliny użyłam soli peklowej, wiem jednak (choć osobiście tego nie sprawdziłam), że możemy ją zastąpić solą himalajską(...)piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy (bez przykrycia!) przez 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 120’C i pieczemy w tej temperaturze jeszcze przez 70 minut. Wyłączamy piekarnik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy mięso do wystygnięcia. Następnie przekładamy mięso do lodówki i już po kilku godzinach schab jest dobry do spożycia *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: DOMOWA

Blog z Apetytem