mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:39/1172)

Schab z cebulą 109

polej je z wierzchu.Przykryj i wstaw do piekarnika. Cebulę pokrój w piórka i po 20 min dodaj ją do mięsa. Dolej wodę i od czasu do czasu polewaj sosem mięso. Piec około 1h do miękkości mięsa

O kuchni z uczuciem
Golonka w piwie 164

polałam mięso piwem, przykryłam folią aluminiową, piekłam wpierw w piekarniku nagrzanym do 220 *C. przez 30 min. a potem prawie 1 i 1/2 godz.w temp. 200 *C W trakcie pieczenia mięsa, polewałam je sosem który się wytworzył, dolewałam też świeżego piwa, ponieważ płyn szybko parował. Moja golonka była dość ostra w smaku :) Świetnie smakowała z  chrzanem tartym własnej roboty

Proste Potrawy
Sałatka ziemniaczana 302

takie przepisy najczęściej są najlepsze, bo są nieprzekombinowane. Taka też jest dzisiejsza sałatka – prosta, szybka i kilku-składnikowa. Świetnie nada się jako dodatek do grilla lub do pieczonego mięsa (ja swoją podałam z pieczonym kurczakiem). W lato jest na pewno o wiele lepsza aniżeli gotowane ziemniaki. Ja swoją także chętnie zabrałam w pojemniku jako drugie śniadanie do kanapek

Fabryka pomysłów
Pieczone kotlety mielone z pomidorową glazurą 88

Pieczone kotlety mielone (inaczej) z pomidorową glazurą nie są klasycznym mielonym serwowanym na niedzielnym stole. Bardziej przypominają one mini pieczeń z mięsa mielonego, zapieczoną pod glazurą przygotowaną na bazie ketchupu, musztardy i cukru brązowego. Bardzo ciekawe danie, które najlepiej komponuje się z ryżem lub kaszą z warzywami oraz szybką i lekką sałatką. Artykuł Pieczone kotlety mielone

Pogotujmy.pl
Żeberka w coli 120

Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, zostawi ć na całą noc w lodówce. Następnego dnia każdą porcję obtoczyć w mące i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Włożyć w rękaw do pieczenia mięsa i zalać coca -colą, zamknąć. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 1,5 h.  Moje wrażeni a .  Żeberka były smaczne, lekko słodkie i kruche. Warte zrobienia

Darcia w kuchni
schab pieczony z wędzonymi śliwkami 138

temperaturze pieczemy mięso, bez przykrycia, przez pierwsze 20 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 170 stopni, przykrywamy schab i pieczemy przez kolejne 60 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń na 30-40 minut. Jest to bardzo ważny etap, niestety często pomijany podczas pieczenia. Umożliwia on mięsiwu, wchłonięcie z powrotem soków, które z niej wypłynęły w trakcie pieczenia. Teraz możemy wyjąć(...)schab z piekarnika i podać ją na gorąco, podlewając porcje sosem z pieczenia, lub na zimno Jeżeli podajemy schab na gorąco, warto z sosu z pod pieczeni, przyrządzić śliwkowy sos. Sos śliwkowy ( składniki nie ujęte w przepisie) W garnku roztapiamy 50 g masła, wrzucamy na masło 50 g suszonych śliwek, smażymy je przez dwie minuty i  dodajemy

Miód i pieprz
Szynka i boczek - pieczone razem w marynacie 140

mnie - mięso jest z wiadomego pochodzenia to już rewelacja! :) Boczek? No nie przepadam... Owszem zjem, ale tylko smażony lub na przykład jako skwareczki do kopytek, pyzów, ziemniaków, sałatek... Za to mój Mąż uwielbia, w nocy go obudzić i powiedzieć, że jest boczek do zjedzenia to wstanie i zje :) jeśli więc piekę to dla Niego. Szynkę pieczoną uwielbiam(...)potęgi N-tej :D wiem skromność - ale taka prawda :) Postanowiłam zamarynować mięso razem i upiec też razem. Tylko z innymi dodatkami. Być może dzięki wspólnemu pieczeniu mieliśmy porcję naprawdę doskonałego mięsa, które bardzo szybko znikło - śmiałam się, że się narobiłam, a jedzenia na jeden dzień: śniadanie + kolacja :) Ta pierwsza porcja była w zasadzie próbą moich umiejętności. Kolejne były już

Kolorowy Przepisownik
baleron długo pieczony czyli domowa wędlina prosto z piekarnika 147

baleron długo pieczony Wieprzowy kark, oraz wykonane z niego wyroby, to artykuły wielce cenione w tradycyjnej kuchni Dzisiaj chciałbym zaprezentować sposób,  przygotowania kawałka karkówki, poprzez długotrwałe pieczenie jej w niskiej temperaturze. Taka obróbka termiczna doskonale wpływa na kruchość mięsa, a jednocześnie go nie wysusza. Dzięki temu nasz wyrób zachowuje swą naturalną soczystość i zyskuje niezwykły smak. składniki(...)wykonanym z naturalnych włókien. Teraz mięso układamy na ruszcie ( zapewni mu to dostęp powietrza z każdej strony) i wstawiamy je do piekarnika, nagrzanego do 75 stopni. W tej temperaturze pieczemy mięso (bez przykrycia), przez pierwsze 150 minut. Następnie zwiększamy temperaturę do 85 stopni i pieczemy przez kolejne 40-50 minut. Wyłączamy piekarnik, zostawiając w nim pieczeń do wystygnięcia, następnie przenosimy

Miód i pieprz
Udziec sarny z sosem z grzybów 135

wino i dusić do miękkości grzybów, w razie potrzeby dolewając wodę. Do grzybów dolać 3-4 łyżki sosu wytworzonego podczas pieczenie mięsa, doprawić solą i pieprzem, zagotować , zdjąć z ognia i dodać 3 łyżki zimnego masła, dokładnie wymieszać. Pieczony udziec z sarny z sosem grzybowym podałam z frytkami z topinambura.   zastawa

królestwo garów
Aromatyczny schab pieczony z herbatą Earl Grey. Idealny na Wielkanoc 308

Grey. Pieczeń to zawsze idealne rozwiązanie kiedy na obiad przychodzi większa grupa osób. Jeden kawałek mięsa, który elegancko prezentuje się na talerzu, i który można szybko podzielić na klika równych części a potem podać z ulubionymi przystawkami. Ta pieczeń wspaniale komponuje się z pieczonymi jabłkami i koprem włoskim. Na zimno doskonale smakuje na kanapkach z zielonym ogórkiem. Schab pieczony(...)nakłuwać mięsa!) wyjąć z pieczeń piekarnika i brytfanny i odstawić polędwicę na deskę do krojenia na ok. 15-20 minut (pod żadnym pozorem nie przekrajać ani nie nakłuwać mięsa, ponieważ pieczeń cały czas piecze się w środku; jej przecięcie spowoduje, że soki wydostaną się na zewnątrz i straci ona swoją idelną teksturę i walory kulinarne!). Podawać pokrojoną w plastry plastry

Jem więc Jestem
Paluszki drobiowe zrolowane w boczku 219

porcji (po 5 paluszków z jednej piersi). Dodajemy wszystkie składniki marynaty (dużo chilli, powinno być ostro), mieszamy z mięsem i odstawiamy na ok. 1,5 godziny. Warzywa myjemy, oczyszczamy. Rozpuszczamy masło, dodajemy sól wędzoną. Kukurydzę wkładamy do woreczka do pieczenia, dodajemy pokrojone na ćwiartki szalotki, trochę skórki cytrynowej, polewamy przygotowanym masłem (część zostawiamy do groszku), skrapiamy lekko sokiem z cytryny(...)formy wyłożonej folią, przykrywamy kawałkiem folii,  wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200° C i pieczemy ok. 35 minut.  Pod koniec pieczenia odkrywamy folię, aby boczek się zrumienił.  Jednocześnie z mięsem pieczemy warzywa, (potrzebują trochę mniej czasu) mają być al dente.Paluszki drobiowe zrolowane w boczku podajemy z warzywami i ulubionym sosem. Mogą być na przystawkę, kolację lub stanowić danie obiadowe. Mięso

mojewypiekiinietylko
Kurczak pieczony z nutą cytrynową i czosnkiem 186

kurczaku lub w rynience naczynia. Kilka plasterków cytryny można włożyć do środka mięsa od strony szyi Natrzeć mięso marynatą, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny. Nie jest to jednak konieczne, można kurczę piec od razu Piecyk nagrzewamy do temperatury 200 stopni C (termoobieg) Wkładamy kurczaka, zmniejszamy(...)grzanie do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 minut. Po tym czasie  podlewamy kurczaka połową bulionu. Pieczemy dalej kolejne 30 minut i znowu podlewamy kurczaka i oblewamy mięso. Pieczemy dalej przez ok. 30 minut aż kurczak się bardzo mocno zarumieni. Może nawet trochę w niektórych miejscach się mocno przypiec, ale to nic. Mięso w środku będzie dzięki temu

Szczęśliwa kuchnia
Kurczak pieczony z nutą cytrynową i czosnkiem 258

kurczaku lub w rynience naczynia. Kilka plasterków cytryny można włożyć do środka mięsa od strony szyi Natrzeć mięso marynatą, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1,5 godziny. Nie jest to jednak konieczne, można kurczę piec od razu Piecyk nagrzewamy do temperatury 200 stopni C (termoobieg) Wkładamy kurczaka, zmniejszamy(...)grzanie do 180 stopni C i pieczemy ok. 30 minut. Po tym czasie  podlewamy kurczaka połową bulionu. Pieczemy dalej kolejne 30 minut i znowu podlewamy kurczaka i oblewamy mięso. Pieczemy dalej przez ok. 30 minut aż kurczak się bardzo mocno zarumieni. Może nawet trochę w niektórych miejscach się mocno przypiec, ale to nic. Mięso w środku będzie dzięki temu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kaczka faszerowana grzybami 241

Wnętrze kaczki wypełnić farszem grzybowym. Zszyć lub spiąć wykałaczkami, związać udka. Naczynie do pieczenia wysmarować masłem. Ułożyć w nim kaczkę piersią do dołu. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 30 minut. Obniżyć temperaturę do 160°C piec kolejne 30 minut, w tym czasie dwa razy podlewając mięso sosem z pieczenia. Kaczkę obrócić, piec 1 godzinę i 15 minut. W tym czasie(...)często podlewać mięso sosem z pieczenia. W 3 łyżkach wody rozmieszać 2 łyżeczki soli. Temperaturę zwiększyć do 220°C. Kaczkę piec jeszcze 15 mniut, 3 razy smarując ją w tym czasie solanką. Upieczoną kaczkę wyjąć, odłożyć na 15- 20 minut, żeby mięso odpoczęło. Smacznego! Moje uwagi: - Jeżeli kaczka jest mrożona, trzeba rozmrażać ją powoli, np. w lodówce lub w niskiej

Pełny talerz
Pieczeń z baraniny marynowanej w oleju rzepakowym 134

właściwości zdrowotne, ale również, dlatego, że jest neutralny w smaku i zapachu i nie zakłóca smaku potraw. Mięso pieczone w niskiej temperaturze przez długi czas po prostu rozpływa się w ustach… Zapraszam na aromatyczną pieczeń z baraniny. Pieczeń z baraniny marynowanej w oleju rzepakowym Składniki: około 1,5 kg łopatki baraniej 0,5 szklanki oleju rzepakowego(...)solą i dodajemy obrany i pokrojony w plasterki czosnek. Zalewamy olejem rzepakowym. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni. Mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20-30 minut. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną na ćwiartki cebulę, wino i rozdrobnione sardele. Przykrywamy naczynie, zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy około 2,5 godziny

UgotujmyTo.pl

Proponowane wyszukiwania