mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:38/1172)

Kurczak pieczony po chińsku – kurczak kantoński 216

jednym z najpopularniejszych składników w kuchni chińskiej. Chińczycy używają wszystkich części kurczaka – również kurzych rapek a nawet grzebieni, aby przygotować naprawdę pyszne dania. Mięso kurczaka najczęściej jest smażone, często duszone i gotowane, rzadziej pieczone. Ten przepis(...)kurczaka pieczonego w całości pochodzi z Kantonu – miasta w południowo-zachodnich Chinach w prowincji Guangdong. Klucz do sukcesu w tym przepisie to długie marynowanie i odpowiednie wysuszenie powierzchni kurczaka. Przez połowę czasu pieczenia kurczak dostaje bardzo mocnego temperaturowego kopa – to pozwala idealnie wypiec skórkę i wytopić spod niej cały tłuszcz, który nawilża mięso. Następnie mięso pieczone jest

Karo in the Kitchen
Pieczeń drobiowa z migdałami i olejem rzepakowym 310

Robicie sami wędliny domowe czy pieczone mięsa do podania na zimno ? To doskonała alternatywa dla przemysłowych wędlin, naszpikowanych czasami różnymi dziwnymi substancjami. Mięsa w nich coraz mniej i smak pozostawia wiele do życzenia. Dla mnie wszystkie szynki ze sklepu smakują tak samo a nie zawsze mam okazję czy środki na kupienie czegoś robionego w tradycyjny sposób. Taką domową(...)pieczeń z kurczaka można doprawić wedle własnego gustu i jeśli przyrządzimy ją z dobrego jakościowo mięsa to będziemy dobrze wiedzieli co jemy. To wcale nie jest trudne a efekt świetny. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Burgery z miodowym pulled pork 200

się w ustach i co najważniejsze potrawa idealnie komponowała się z tym rodzajem piwa. Domyślam się, że niektórych może przerazić czas przygotowania potrawy (kilka godzin marynowania i 8 godzin pieczenia mięsa) ale tak naprawdę wystarczy zagnieść bułki i natrzeć marynatą mięso. Nic łatwiejszego a resztę zrobi za Was piekarnik ;) Do dzieła! 1 kg łopatki wieprzowej marynata: 4 kopiaste łyżki miodu(...)nacieramy powstałą mieszanką Szczelnie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny ( tym razem marynowałam mięso ponad 20 godzin). Zamarynowane mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego (takiego z przykrywką), polewamy resztą marynaty, przykrywamy i pieczemy w 90 stopniach przez 8 godzin. W między czasie przewracamy je około 2 razy. Bułki możemy przygotować dzień wcześniej albo w czasie

Mienta blog
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem/Pieczeń rzymska 126

Uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego, więc często je przyrządzam z różnymi dodatkami. Tym razem chciałam Wam zaprezentować prostą i lubianą przez wszystkich wersję z jajkiem. To doskonała propozycja na ciepło do obiadu lub na zimno do pieczywa. Pieczeń jest bardzo smaczna oraz dzięki jajkom wygląda dość efektownie. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam(...)posiekać.   Wszystkie składniki masy mięsnej należy dokładnie wyrobić. Całość doprawić do smaku oraz podzielić na 2 części. Formę wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować masłem oraz obsypać bułką tartą i napełnić 1/2 masy mięsnej. Wzdłuż mięsa delikatnie zrobić wgłębienia, w których należy umieścić (jedno za drugim) uprzednio ugotowane jajka. Jajka zakryć pozostałą masą, a wierzch wyrównać i uformować

Di gotuje
Roladki z piersi kurczaka – potrójnie mięsne 198

Sami przyznajcie – pierś z kurczaka ciężko czasami upiec „w punkt”. Kiedy szykuję je w całości, najczęściej korzystam ze znanego Wam już przepisu , w którym mięso pieczone jest z dodatkiem masła i rosołu. Roladki z piersi kurczaka też można naszykować w tak soczystym wydaniu – wystarczy je nafaszerować czymś tłustym i dodatkowo w coś tłustego zawinąć. Wypróbujcie! Kurczak i bekon(...)połączenie. Ale kurczak i pasztet? Pasztet jest tłusty z założenia – szczególnie jego smarowne wersje, które są wilgotne i tłuste jednocześnie. Mocno doprawione pasztety dodadzą mięsu smaku, a tłuszcz zawarty w nich nie pozwoli wyschnąć pieczonej kurczęcej piersi. Żeby po upieczeniu nie było nudno i mdło – dodatek marynowanego zielonego pieprzu i suszonych pomidorów podbije wszystkie smaki. Jest pysznie! Piersi kurczaka

Karo in the Kitchen
Pieczony kurczak w sosie barbecue 360

Kawałki kurczaka pieczone w aromatycznym, pomidorowym sosie z dodatkiem cebuli. Bardzo smaczne, pieczone mięso, które można przygotować w większej ilości bez dużego wysiłku. 6 sztuk udek z kurczaka lub ćwiartek 2 łyżki oleju rzepakowego do smażenia SOS BARBECUE: 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki wina czerwonego wytrawnego 2 łyżki cukru brązowego 1 szklanka przecieru(...)kawałków tłuszczu i ściągnąć również skórę. Przekroić w stawie na dwie części. Zalać przestudzonym sosem i dokładnie w nim obtoczyć każdy kawałek mięsa. Odstawić w chłodne miejsce na ok 3 godziny. Zamarynowanego kurczaka wykładać na blachę do pieczenia, tak aby każdy kawałek leżał obok siebie. Pozostającym sosem polać po wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec prze

https:KKuchniaMniam
Kaczka z chrupiącą skórką 144

chrupiącą skórką, pieczona w całości. Taki obiad przygotowałam dla moich rodziców. Mieszkają daleko i z tego powodu bardzo rzadko ich widuję. Ponieważ mój tato jest miłośnikiem pieczonego mięsa to trafiłam w dziesiątkę. Bardzo wszystkim smakowała. Sposób przygotowania bardzo prosty, ale efekt końcowy doskonały. Polecam Wam również. Składniki 1 kaczka pekińska 1 jabłko sól pieprz oliwa z oliwek(...)piekarnika nagrzanego do 200 stopni C. Po około 40 minutach obrócić kaczkę , posmarować pędzelkiem wytopionym tłuszczem i ponownie piec zmniejszając temperaturę do 180 stopni C. Piec około 2 godzin co jakiś czas smarując mięso wytopionym tłuszczem. Kaczka po upieczeniu powinna być rumiana. kaczka z chrupiącą skórką

O kuchni z uczuciem
Udka z kurczaka faszerowane porem i słonecznikiem 232

dookoła papryką słodką, solą, pieprzem oraz majerankiem.  3. Przygotowane udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam olejem. Naczynie przykrywam. Piekę 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. W czasie pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Klops z jajkiem / Fałszywy zając / Pieczeń rzymska 124

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); KLOPS Z JAJKIEM / FAŁSZYWY ZAJĄC / PIECZEŃ RZYMSKA Składniki: - 500 gram mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 papryczka chilli - 1 czerstwa bułka nasączona w mleku - 1 cebula - 4 jajka (3 ugotowane na twardo) - papryka słodka - pieprz - sól Przygotowanie: Cebulę obieramy(...)mięso, bułkę i 1 jajko łączymy, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dzielimy mięso na dwie części. Jedną wykładamy dno, następnie wykładamy jajka, a potem drugą część mięsa. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 45 minut. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Pikantne Udka Pieczone 161

moim ulubionym naczyniu Lekue Steam Roaster . Dlaczego ulubionym? Bo niezwykle łatwo się je myje, bo nie trzeba dodatkowo mięsa podlewać wodą, bo naczynie się zawija i dzięki temu mięso piecze się w marynacie i własnych sokach, pod koniec pieczenia wystarczy je otworzyć i przypiec skórkę. Składniki|: 2 udka ( u mnie była jedna ćwiartka, ale marynaty spokojnie wystarczy na dwie takie(...)naczynie można tak zamknąć. że folia nie jest już potrzebna. Piekłam udka około 30 - 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Kiedy wbijecie widelec w mięso i będzie miękkie, możecie podkręcić temperaturę pieczenia do 220 stopni i piec kilka minut do czasu aż skórka stanie się lekko chrupiąca. To byłoby na tyle :) SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Pizza z kurczakiem, pikantnym coleslawem i sosem bbq 218

przynajmniej na 12 godzin. Po tym czasie wyjąć ciasto na stolnicę i pozostawić w temperaturze pokojowej na 30 minut. Następnie ciasto rozciągnąć/rozwałkować, nałożyć dodatki i piec zgodnie z przepisem. Udka z kurczaka można zastąpić 2 filetami z piersi kurczaka (o łącznej wadze około 500 g). W tym przypadku, do naczynia żaroodpornego, wlać część sosu bbq. Włożyć przyprawione solą(...)stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i zapiekać przez 25 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić i rozszarpać mięso przy pomocy 2 widelców. Wolno pieczone mięso z kurczaka jest soczyste i aromatyczne. Ilość ząbków czosnku, jak i dodatek jalapeno do surówki, można dowolnie zmieniać. Sos barbecue można zastąpić np. dobrej jakości pikantnym ketchupem. Zmieni

Gospodyni Miejska
Schab pieczony w musztardzie 1974

Takim schabem poczęstowała mnie moja siostra w wakacje.  Zachwyciła mnie soczystość mięsa, co w przypadku schabu nie jest wcale łatwe do uzyskania.  Ponieważ ostatnio coraz częściej pieczemy sami wędliny w domu postanowiłam skorzystać z przepisu mojej siostry i przygotować schab w domu.  Okazało się, że u nas też mięso wyszło niezwykle soczyste i aromatyczne.  Wchodzi(...)Posmarować ze wszystkich stron musztardą.  Zawinąć w folię i schować do lodówki na kilkanaście godzin do zamarynowania (moje stało prawie dobę).  Piekarnik rozgrzać do 180 stopni.  Piec mięso w folii przez około godzinę

Sto kolorów kuchni
Szynka peklowana z piekarnika 133

niedługo Święta Bożego Narodzenia i różnorodne pyszności. Na świątecznym stole nie może zabraknąć pieczystych, więc podaję Wam przepis na pyszną peklowaną szyneczkę pieczoną w piekarniku. Pierwszy raz robiłam peklowane mięso i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona z efektu. Peklowanie to proces technologiczny polegający na działaniu solanki lub mieszanki peklującej(...)papryką, i związać sznurkiem nadając ładny kształt szyneczek. • Włożyć do woreczka do pieczenia razem z przyprawami wyjętymi z marynaty, szczelnie zamknąć woreczek. • Piec mięso w temp. 180 st.C przez 1 godzinę. Pozostawić szynkę w wyłączonym piekarniku na 10 minut. • Ostudzić szynkę w worku, po czym wyjąć, zawinąć w folię

To co kocham
Soczysty kurczak pieczony 184

połowa cytryny 1,5 szklanki wody do naczynia żaroodpornego do pieczenia Przygotowanie: Kurczaka umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać olejem i ponacierać w mięso wszystkie złączone przyprawy. Na dno naczynia wlać wodę, kurczak podczas pieczenia nie wyschnie. Połowę cytryny pokroić w plastry i razem z czosnkiem wrzucić do wody wokół kurczaka. Odstawić na kilka godzin bądź chociaż na pół(...)kilkanaście minut wytapiającym się z niego sosem / wodą, którą wlałam. Dzięki temu kurczak ma piękną, złocistą i chrupiącą skórkę. Podobnie zawsze postępuję z kaczką. Niektórzy pieką mięso z termometrem (koszt: około 10 - 15 zł). Wtedy taki kurczak powinien mieć blisko 85 C w jego środkowej, największej części mięsa. Po upieczeniu kurczaka zostawcie

Zasmakuj Kuchni
Rolada drobiowa z brokułowym środkiem 120

oraz rozgnieciony brokuł. Brokuł przyprawiamy solą i pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Na wierchu rozkładamy plastry boczku. Roladkę układamy na foli aluminiowej, skrapiamy olejem.  Folię szczelnie zamykamy. Mięso pieczemy przez 50 minut w 190*C. Przed końcem pieczenia możemy odwinąć folię aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania