mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:204/1172)

Domowy pasztet i karkówka z majerankiem na kanapki! 289

dodajemy wątróbkę, marchewkę i cebule. Gotujemy jeszcze chwilę. Bułkę namaczamy (można w wywarze z mięsa). Wszystkie składniki mielimy wraz z odsączoną kajzerką. Dodajemy jajka i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wykładamy powstałą masę do formy (może to być duża brytfanna lub duża keksówka) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 - 190 stopniach przez godzinę. Ponieważ w naszym domu jadamy dość pikantnie(...)całą noc w lodówce. Po tym czasie ponownie obtaczamy mięso w marynacie i przekładamy do naczynia żaroodpornego lub rękawa do pieczenia. Dodajemy listki laurowe i pieczemy w 180 stopniach przez godzinę. Wystudzone mięso kroimy w plasterki. Idealne do kanapek. Smacznego!!! Ponieważ przepis był na zamówienie, a zamówienie było na cito - brakuje zdjęcia.  Uzupełnię je najszybciej jak będzie to możliwe

Miksturownik
Piersi z gęsi w sosie śliwkowym z pieczonymi ziemniakami 243

tłuszcz do miseczki i ponownie kładziemy piersi na suchej patelni tym razem mięsem do dołu. Smażymy ok 2 – 3 minuty, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy przygotowanym sosem śliwkowym i przykrywamy. 8. Piekarnik z funkcją termoobiegu nagrzewamy do temperatury 170 st. i wkładamy przygotowane danie. Pieczemy ok. 1 – 1,5 godziny. 9. Podczas gdy piersi się pieką

Podwójnaporcja
Gniazda z mielonego mięsa z pieczarkami i serem 188

świetna alternatywa dla kotletów mielonych. W dodatku w przeciwieństwie do mielonych są mniej tłuste, bo nie smażymy ich na tłuszczu tylko pieczemy w piekarniku. Ja przygotowałam je z wieprzowiny, a konkretnie z karczku, ale Wy możecie użyć dowolnego mięsa. Tak samo możecie kombinować z farszem dodając warzywa, zioła, czy inne sery. Ogranicza Was tylko wyobraźnia Gniazda z mielonego mięsa(...)odparuje cały płyn, a pieczarki się zezłocą. Do mięsa mielonego przeciskamy przez praskę czosnek, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kulki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem co pieczenia. W kulkach robimy dziurki tworząc gniazda. Uzupełniamy je pieczarkami. Całość pieczemy około 40 minut w 170°C (z termoobiegiem). Po 30 minutach pieczenia gniazda posypujemy startym

PatiGotuje
świeżonka 139

razem z cebulą... Kupiłem szynkę... ale w opakowaniu i po otwarciu okazało się, że nie wygląda tak jak chciałem... powycinałem te kawałki, które nie nadawały się do pieczeni i tak uzyskałem mięso na świeżonkę :) Mięso smażymy krótko na mocno rozgrzanym smalcu... ...po usmażeniu mięsa, zmniejszamy moc grzania i dodajemy cebulę... ...dusimy pod przykryciem...do miękkości mięsa i cebuli

chleba naszego
Nogi kurczaka z tarniną 133

rozłożyć garść owoców, na nich ułożyć nogi kurczaka. Przykryć resztą owoców. Przykryć pokrywką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po 1/2 godziny wlać wodę, przykryć i piec kolejne 1/2 godziny. Mięso wyjąć i trzymać w cieple. Sos przetrzeć przez sito, zagęścić przez gotowanie. Podałam z puree z pietruszki. *u mnie kurczak kukurydziany zastawa

królestwo garów
Karkówka pieczona w worku z warzywami 172

ustach. Tak przygotowane danie na pewno jeszcze nie raz zagości na moim stole. Polecam :) Składniki potrzebne do przygotowania karkówki pieczonej w worku z warzywami: 4 plastry karkówki (około 400g) – w zasadzie może być każdy inny rodzaj mięsa, ja następnym razem zrobię z indykiem, 150-200g wędzonego boczku, 6 średniej wielkości ziemniaków, 300 – 400g pieczarek, 1 duża czerwona papryka(...)ćwiartki. Paprykę myję, pozbawiam nasionek i kroję w dość duże kawałki. Boczek kroję w słupki. Mięso, boczek i warzywa umieszczam w rękawie albo worku do pieczenia, wsypuję przyprawy, zamykam i wytrząsam porządnie aby przyprawy rozsypały się równomiernie po wszystkich składnikach dania. Karkówka pieczona w worku z warzywami - przygotowanie Wkładam danie w worku do piekarnika rozgrzanego

Gotuj Się Kto Może
Sałatka z pieczonym burakiem, marynowaną marchewką i plastrami polędwiczki wieprzowej 131

Wlej marynatę i duś polędwiczkę jeszcze kilka minut a następnie umieść ją w piekarniku z piekącymi się burakami na kolejne 4- 5 minut. Po upieczeniu odstaw mięso by odpoczęło. Buraki owiń folią i piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę lub dłużej jeżeli są duże. Ostudź i obierz. Marchew pokrój w plastry i zamarynuj w syropie klonowym, occie

Mango Papaja
Pierś z kaczki na różowo pieczona. Z okazji Dnia Matki - wszystkim mamusiom - moc życzeń. 185

Choć kaczkę pieczoną uwielbiam to bardzo rzadko przyrządzam  samą pierś. Jej mięso jest dla mnie za suche i zbyt zawiłe. A może raczej było dopóki jadłam ją tylko w formie wypieczonej... zbyt wypieczonej. Odkąd za sprawą Mamy miałam okazję spróbować fileta kaczki krótko pieczonej, różowiutkiej - to już chyba innej nie zjem. Przyrządzenie jej w takiej formie chodziło(...)strony skóry - na tyle długo by skóra się wypiekła i zrumieniła. Następnie od strony mięsa - chwilę krócej, ale na tyle długo by mięso się zamknęło. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i bez przykrycia, skórą do góry pieczemy ok. 15 - 20 minut w temp. 150 stopni. Zanim pokroimy kaczkę dajemy jej odsapnąć po wyjęciu z piekarnika. No pychota po prostu. Mięso mięciutkie

Kuchnia po mojemu
Kurczak z ryżem 233

Potrawy z kurczaka są bardzo lubiane. Nic dziwnego, mięso to jest lekkostrawne, niskokaloryczne i dietetyczne. Przyrządza się go szybko, nadaje się do gotowania, duszenia, pieczenia, smażenia, zapiekania oraz nadziewania. Dzisiaj prezentuje kurczaka w połączeniu z ryżem i warzywami. Jest to danie delikatne, ale można nadać mu pikanterii dodając papryczkę chili w postaci świeżej lub sproszkowanej. Ja ją pominęłam ze względu(...)Odłożone ćwiartki kurczaka wkładamy do garnka z ryżem, skórką do góry. Przykrywamy i wstawiamy do gorącego piekarnika na 40-45 minut. Po 30 minutach odkrywamy garnek i pieczemy dalej do zrumienienia się mięsa.  Potrawę można podawać jako samodzielne danie lub z dowolną surówką, np. z marchewki i jabłka

Kulinarne przemyslenia
Kurczak w coli 496

połączyć ze sobą. 3. Mięso wymieszać z przygotowaną marynatą, przełożyć do naczynia żaroodpornego. Piec pod przykryciem przez godzinę w 180 st.C. Następnie zdjąć pokrywkę / folię i piec jeszcze ok 30 mniut, by mięso się zrumieniło. 4. Podawać z ziemniakami i sałatką / surówką. Smacznego!!! Źródło: Obżarciuch

Kuchnia domowa Ani
Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i fetą 237

mnie feta jest wystarczająco słona. Farsz dzielimy po połowie i wkładamy do wcześniej naciętych kieszonek w mięsie. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oliwy z suszonych pomidorów. Układamy mięso i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 25 -30 minut,w zależności od grubości mięsa. Danie to będzie idealnie komponować się z opiekanymi ziemniakami

Kuchnia Pełna Pasji
Schab z żurawiną 197

godzinę. Po tym czasie wyjmujemy mięso z lodówki i nakłuwamy w kilku miejscach od góry patyczkiem do szaszłyków. Jeśli zostało nam trochę żurawiny posypujemy nią mięso lub wkładamy wraz z nim do naczynia żaroodpornego. Pieczemy pod przykryciem w temp. 200 stopni przez około 1 godzinę 20 minut

Lena Gotuje
Domowe burgery 210

świeżo mielony pieprz czarny. Dodatki do burgera: - 1 bułka grahamka, - sos barbeque z  tego przepisu , - sałata lodowa, - pomidor, - czerwona cebula, - ogórki konserwowe. Do podania: - frytki pieczone z  tego przepisu Mięso zmielić w maszynce, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżeczkę musztardy, sól i świeżo mielony pieprz. Uformować bardzo płaskie burgery. Smażyć w grillu elektrycznym przez

Zgrabne Gotowanie
Kotlety mielone duszone we własnym sosie. 225

Kotlety mielone, pulpety, klopsiki, pieczeń rzymska i inne smakołyki z mięsa mielonego są w moim domu zawsze mile widziane :-) Warunek jest jeden- mięso mielę sama. Najlepsza do mielenia jest łopatka, bo ma trochę tłuszczyku, który nadaje kotletom soczystości, byle by nie za dużo, bo ani to zdrowe, ani apetyczne. Składniki na kotlety mielone duszone we własnym sosie

Rozpustne gotowanie
Pieczone faszerowane papryki 122

Pieczona papryka to pyszna przekąska, a z dodatkiem dobrze doprawionego mięsa znakomity obiad. Wiosna w pełni, warzyw  coraz więcej, więc dla zdrowia i urody wprowadźmy je na nasze stoły! SKŁADNIKI: 3 średnie papryki (u mnie czerwone) 0,5 kg mięsa drobiowego(u mnie zmielona pierś ) 1 szalotka 1 łyżeczka chmeli-suneli 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki białego pieprzu(...)smażymy na oliwie na złoty kolor, mięso doprawiamy przyprawami, dodajemy jajko, szalotkę i por , jeśli farsz będzie zbyt luźny dodajemy bułkę tartą, faszerujemy wydrążone papryki, pieczemy w temp. 180 stopni około 45 min. mięso się zrumieni, a papryka będzie miękka

Kuchnia Beaty

Proponowane wyszukiwania