mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:205/1172)

Rolada drobiowa ze śliwką i boczkiem 128

ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku. Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie  owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut w 190*C. Pod koniec pieczenia możemy otworzyć folię aby mięso się zarumieniło

VioletoweKucharzenie
Pieczona kasza gryczana z warzywami 200

Pieczona kasza gryczana z kolorowymi, jesiennymi warzywami, to pomysł na podanie tradycyjnej kaszy w całkiem nowy i zaskakująco smaczny sposób. Tak przygotowane danie wnosi sporo kolorów, różnorodności i przede wszystkim jest bardzo zdrowe, a to jest najważniejsze. 200 g kaszy gryczanej palonej 1 mały kalafior 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 puszka całych pomidorów bez skórki(...)olej i stopione masło, wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do formy do zapiekania i wstawić piekarnik nagrzany do 180*C. Piec przez około 40 minut, w połowie pieczenia należy delikatnie przemieszać kaszę. Podawać jako gotowe danie lub jako dodatek do mięsa. Smacznego :) Kasza z warzywami piekła się w formie od #myAmbition Taką formę, jak i wiele innych produktów Ambition można zakupić

https:KKuchniaMniam
Kofta z pitą i hummusem 133

oraz majerankiem. Wyrabiamy kilka minut. Powinno być zwarte. Zwilżamy dłonie wodą, nabieramy garść mięsa i formujemy na patyczkach do szaszłyków podłużną koftę. Układamy na papierze do pieczenia. Postępujemy tak z resztą mięsa (powinniśmy otrzymać 5-6 koft). Nabite na patyczki mięsa wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop (funkcja góra-dół lub grill) na 20 minut

Mango Papaja
Pasztet domowy 191

pasztet domowy Pasztet pieczemy z moim narzeczonym regularnie od ubiegłego roku. Zawsze staramy się przygotować go więcej, a po upieczeniu i wystudzeniu porcjujemy i większą część mrozimy. Tak przygotowane zapasy :) sprawiają,że kiedy mamy tylko ochotę na pasztet sięgamy po własny, a nie ten sklepowy do których nie jestem zbyt przekonana. Wykonany własnoręcznie od razu smakuje lepiej, a przy(...)bułą tartą. Masę pasztetu przełożyć do form - 3/4 wysokości keksówki.  Piekarnik nagrzać do 200 stopni i włożyć do niego formy z pasztetem, piec ok 1 godzinę.  Jeżeli do pasztetu używamy w większości suchego mięsa, dobrze jest do na spód piekarnika włożyć żaroodporne naczynie z wodą. Parująca w wysokiej temperaturze woda sprawi,że pasztet po upieczeniu nie będzie zbyt

Aromatyczne Podróże
Drobiowe klopsiki – kotleciki z pieczarkami 141

resztą kurczaka, przykrywamy i pozostawiamy w lodówce, na co najmniej godzinę. Im dłużej postoi, tym lepszy smak będą miały kotleciki, więc można danie przygotować wieczorem i piec następnego dnia na obiad. Wystudzone mięso nakładamy łyżką na rozgrzany olej, tworząc średniej wielkości kotleciki. Lepiej by nie były zbyt wielkie, bo przy przewracaniu mogą się nam połamać. Pamiętajcie również, by piec klopsiki

Smakowy Raj
Fit placuszki drobiowe z cukinią 190

Pomysł na dietetyczny obiad - pieczone placuszki drobiowe przygotowane na bazie mięsa mielonego z piersi kurczaka nadziane świeżą, tartą cukinią. Dodatkowo, podałam je z sałatką wraz z dodatkiem świeżego szpinaku, pomidora, rzodkiewki i czerwonej cebulki. Prosto i pysznie :) Jeżeli nie lubicie suchego mięsa to placuszki możecie podać, np. z sosem pieczeniowym.  Składniki na 3-4 porcje(...)zetrzeć ją (wraz ze skórką) na tarce o średnich oczkach. Lekko posolić i odstawić. Do mięsa mielonego dodać przyprawy, wbić jajka i przełożyć lekko odciśniętą, startą cukinię. Na sam koniec wsypać mąkę. Wymieszać. Ciasto na placuszki będzie miało dosyć rzadką konsystencję. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta, formułując placuszki. Piec około 25 minut

Ugotować
Zrolowany Schab z Bakłażanem i Serem Feta 110

ułożyć plastry bakłażana, zrolować i związać sznurkiem. 4. Wierzch posypać czosnkiem granulowanym, włożyć do pojemnika żaroodpornego, spód pojemnika wyłożyć masłem(około 1-2 łyżki), piec w temp. 200*C. 5. Gdy mięso będzie już miękkie polecam zdjąć pokrywę, i piec przez kilka minut, aby się ładnie zrumieniło

Dziś Ja gotuje
ŻURAWINOWO-PIERNIKOWY KURCZAK W CIEŚCIE FRANCUSKIM 124

Kurczak wcale nie musi być nudny... Oto niebanalny i oryginalny przepis na kurczaka w sosie żurawinowo-piernikowym, pieczonego w cieście francuskim. Mięso jest delikatne i soczyste bo sos oraz ciasto francuskie chronią przed wysuszeniem kurczaka. Danie jest wyjątkowe w smaku - kwaśno-ostre z wyczuwalną słodką nutą piernika. Z pewnością posmakuje amatorom połączeń mięsa z owocami. Idealna przekąska imprezowa

Kuchnia MagdaLeny
Bigos ze słodkiej i kiszonej kapusty 134

Składniki 750 g kapusty kiszonej domowej 750 g kapusty białej 500 dag karkówki 2 pętka kiełbasy polskiej wędzonej 2 pętka kiełbasy Zyguły 1 pętko kiełbasy podwawelskiej różne skrawki mięs pieczonych garść suszonych grzybów sok pomidorowy Pudliszki suszone morele koncentrat pomidorowy kilka ziaren ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 cebula smalec     Przygotowanie(...)ułożyłem w brytfance. Kiełbasę ponacinałem i również ułożyłem wokół karkówki. Dodałem smalcu. Brytfankę wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni C , zapiekałem pod przykryciem do czasu , aż mięso upiekło się, pod koniec pieczenia dodałem pokrojoną w plastry cebulę, zdjąłem przykrycie i zapiekałem tak aby cebula się zeszkliła, a mięso przypiekło. Suszone grzyby namoczyłem. Kapustę kiszoną pokroiłem, zalałem w garnku wodą

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone w cieście francuskim 151

smakowały. A były efektem dość dużych modyfikacji przepisy z gazety Na żywo Kotlety mielone w cieście francuskim Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, płaską blachę, miskę, miseczkę, papier do pieczenia, zaostrzony drewniany patyczek lub wykałaczkę, ewentualnie wałek do ciasta. Przygotuj składniki:  0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki),  1 niedużą cebulę,  1 czerstwą(...)Jajka sparz. Bułkę przełóż do miseczki, zalej przegotowaną wodą lub mlekiem. Do zmielonego mięsa wbij jajko i dodaj posiekaną cebulę i namoczoną bułkę. Dosyp także tyle bułki tartej, aby mięso nabrało odpowiedniej konsystencji. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką i dokładnie wyrób dłońmi. Jeśli jednak dodasz zbyt dużo bułki tartej i masa będzie zbyt twarda i zbita

blog.moje-pasje.info
Karkówka zapiekana, aromatyczna i rozpadająca się w ustach 175

wylać troszeczkę oleju, obsmażyć mięso na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć z patelni i ułożyć na dnie naczynia na w którym będziemy piec. Na tej samej patelni obsmażyć cebulę pokrojoną w plasterki, następnie rozłożyć na mięso. Jako ostatnie obsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki, następnie rozłożyć na cebulce. Papryki umyć, oczyścić z nasionek i błonek. Pokroić w paseczki i rozłożyć

Kuchnia Pokoleń
Polędwiczki wieprzowe z purée z batatów i glazurowanymi w miodzie marchewkami 181

wierzchu. Następnie układamy polędwiczki na brytfance, wlewamy na nią pozostały z marynaty sos oraz układamy na wierzchu kilka cząstek masła. Wstawiamy do piekarnika. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - ok. 10-15 minut #Przydatne info:  Po upieczeniu mięso wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na talerz, by "odpoczęło" i wchłonęło wszystkie soki. Nie ważcie się go kroić przed upłynięciem przynajmniej(...)momentu, gdy wszystkie się zeszklą. Podajemy od razu po przygotowaniu. Na talerzu układam purée, polędwiczki kroję w plastry, marchewki układam obok. Mięso polewam glazurą z marchewek (choć można je polać także sosem z pieczenia). Jest naprawdę pysznie i z dużą ilością beta-karotenu. Oczywiście tak zamarynowane mięso możecie podać z Waszymi ulubionymi dodatkami lub skorzystać jedynie z przepisu na marchewki

Cooking Monster
Filet z indyka faszerowany żurawiną i sliwkami 127

zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w blaszce i odstawić do lodówki do drugiego dnia. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st ok  godzinę, Rozerwać i rozchylić folię aluminiową i wstawić jeszcze na ok 15 min w celu zrumienienia mięsa. Można podać jako obiad z pieczonymi ziemniaczkami, sosem żurawinowym i surówkami. Opublikowany

Gotowanie jest łatwe
Pieczone pałki z kurczaka 621

Aromatyczne pieczone pałki z kurczaka są klasyczną i bardzo apetyczna propozycją obiadową dla całej rodziny. Chrupiąca, glazurowana skórka i soczyste mięso to je znak rozpoznawczy. tego dania. Klasyka w najlepszym wydaniu! Składniki: 1o pałek z kurczaka ½ szklanki oliwy z oliwek sól 1/2 łyżki pieprzu 1 łyżka tymianku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka czosnku granulowanego1

Pyry na Gaz
Pieczony kurczak z soczewicą 154

naczynia żaroodpornego, podlać wodą i piec pod przykryciem przez 30 minut. Następnie zdjąć pokrywkę, zmienić program na grill lub termoobieg i piec kolejne 15-20 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości mięsa i mocy piekarnika. Soczewicę namoczyć w wodzie przez 20 minut. Potem jeszcze kilkakrotnie przepłukać. Seler, pieczarki i szpinak pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, następnie

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania