mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:287/458)

Słoik pełen przytulności, czyli cynamonowe śliwki 109

przyprawą pozyskiwaną z kory rośliny i jako jedna z niewielu jest delikatnie słodka sama w sobie. Cynamonu używa się prawie do wszystkiego; od ciast, ciasteczek i deserów do owoców, warzyw, na mięsach skończywszy. Jak nic innego podbija i wydobywa głębię smaku śliwek. I właśnie ten smak, cynamonowych śliwek, zamknęłam w słoiku, żeby móc delektować się jego słodyczą i ciepłem(...)wczesnojesiennego słońca :) Koniecznie zamknijcie kawałek śliwkowej przytulności w słoikach dla siebie! Dżem śliwkowy z cynamonem ok. 3 słoiczki Potrzebujesz: 1kg wypestkowanych śliwek 1 szklanka białego cukru 1 czubata łyżeczka mielonego cynamonu Sposób przyrządzenia: 1. Śliwki pokrój na połówki lub ćwiartki i umieść w garnku. 2. Owoce zasyp cukrem i gotuj pod przykryciem na małym ogniu ok. 15min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 126

patelni. Wystudzić. Kalafiora zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać, razem z kalafiorem do kaszy jaglanej. Dodać pozostałe składniki i wyrobić jak mielone. Masa powinna się lekko kleić do rąk. Ręce umyć i wilgotnymi formować kolety (lub tak jak ja formować je za pomocą foremki co ciastek :) - na foremkę o średnicy(...)kolejne 10 minut - do ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora. Polać sosem i przykryć wierzchem bułki. Smacznego! _______________ * mroziłam zarówno surowe jak i upieczone kotlety - obie formy wychodzą później ok. * zmodyfikowany przepis z Jadłonomi

CookYourself
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 200

patelni. Wystudzić. Kalafiora zetrzeć na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać, razem z kalafiorem do kaszy jaglanej. Dodać pozostałe składniki i wyrobić jak mielone. Masa powinna się lekko kleić do rąk. Ręce umyć i wilgotnymi formować kolety (lub tak jak ja formować je za pomocą foremki co ciastek :) - na foremkę o średnicy(...)kolejne 10 minut - do ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora. Polać sosem i przykryć wierzchem bułki. Smacznego! _______________ * mroziłam zarówno surowe jak i upieczone kotlety - obie formy wychodzą później ok. * zmodyfikowany przepis z Jadłonomi

CookYourself
Chłodnik rzodkiewkowe love 121

Zapewne jak każdy bloger szaleję ostatnio z aparatem. :) Młode warzywa są takie piękne! I szalenie fotogeniczne. :)  O ich walorach smakowych, na których przede wszystkim powinnam się skupić (choć muszę przyznać, że nie tylko nim poświęcam swoją uwagę ...), nie muszę nikomu mówić ani pisać. :) Ryneczek kusi kolorami i zapachami, choć wszystko jeszcze sporo kosztuje. Mam jednak nadzieję, że nie zniechęci(...)czyli główne składniki mojej dzisiejszej propozycji. :) Składniki: 1 duży jogurt naturalny 1 kefir 1 pęczek rzodkiewek 4-6 ogórków gruntowych 2-3 ząbki czosnku świeży koperek świeży szczypiorek świeżo mielony pieprz  sól cukier opcjonalnie: sok z połowy cytryny Wykonanie: Umyj i obierz rzodkiewki oraz ogórki. Zblenduj na małe kawałki. Wyłóż na sitko, aby odsączyć nadmiar wody.  Posiekaj

Garniec Magalie
NALEŚNIKI PO BOLOŃSKU 146

rozgrzanym oleju.  Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięso zacznie się rumienić dodać cebulę pokrojoną w drobną kostkę.  Doprawić solą, pieprzem, ziołami i przyprawą do mięsa mielonego. Odstawić do wystygnięcia. Serek topiony pokroić w plastry.  Następnie napełnij naleśniki przygotowanym farszem i na wierzch farszu położyć plaster serka topionego. Dopraw do smaku jeśli jest taka potrzeba(...)firmy JAMAR . Jest intensywny w smaku i wyrazisty. Konsystencja gęsta. Wytworzony jest w 85% z pomidorów. W składzie zawiera również czosnek, cebulę i zioła. Jego największą zaletą są kawałki warzyw i jest przygotowany na bazie wody jurajskiej. Polecam ten sos, ponieważ jest go dużo, aż 520g. Jest bardzo smaczny i można szybko przygotować danie. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Wegańskie ciasto marchewkowe 109

Ciasto z dodatkiem warzyw nie dziwi już nikogo, na blogu jest kilka wypieków z ich dodatkiem. Były bardzo smaczne muffiny z cukinią, było brownie również z tym dodatkiem a tym razem na blogu pojawia się przepis na wegańskie ciasto marchewkowe, które jest przepyszne. Dla urozmaicenia smaku postanowiłam przełożyć je konfiturą figową i udekorować (to już w wersji niewegańskiej) polewą(...)Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): 300 gram startej na dużych oczkach marchwi 300 gram mąki 225 ml oleju rzepakowego 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki mielonego siemienia lnianego* 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka imbiru szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 szklanki cukru konfitura figowa do przełożenia   Niewegańska polewa: 2 łyżki śmietany

Mango Papaja
Indyjskie curry warzywne 139

Curry to danie ulubione me, pyszne, pożywne w lekkim sosiku warzywnym. Polecam każdemu, smaki Indii nadają daniu jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. Wypróbujcie koniecznie. Użyłam

Moje Małe Czarowanie
"pulpeciki" z tofu wędzonego 199

Polsoi , ale możecie użyć każdego innego rodzaju który jest przedstawiony na stronie producenta ;) PULPECIKI Z TOFU przepis autorski // 2 porcje (7 pulpecików) ~kostka (250g) tofu wędzonego BIO Polsoja ~łyżka mielonego lnu ~2-3 łyżki mąki jaglanej (lub innej bezglutenowej) ~sól, pieprz, inne ulubione przyprawy do smaku ~ząbek czosnku ~2 łyżki posiekanego koperku ~warzywna kostka bulionowa z dobrym składem Tofu(...)potem delikatnie mieszamy, aby nie przywarły do dna. Zmniejszamy ogień i gotujemy je ok. 2-3 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podajemy z dowolnymi dodatkami np. gotowanymi warzywami, kaszą, ziemniakami, sosem itp... Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Zupa limonkowa z kurczakiem 158

można zastąpić natką pietruszki – wtedy dodać łyżeczkę mielonej kolendry 1 łyżka posiekanego świeżego oregano, ewentualnie tymianku 1 łyżeczka octu jabłkowego lub białego octu winnego 1/2 łyżeczki mielonego kuminu 1/2 szklanki pokrojonych w kostkę pomidorów 1/2 szklanki oczyszczonej i pokrojonej w kostkę zielonej papryki 1/2 szklanki posiekanej cebuli, najlepiej cukrowej sól, pieprz, opcjonalnie suszona trawa cytrynowa Sposób przygotowania(...)przez około 15 minut. W międzyczasie na patelni smażymy kurczaka, dodajemy do niego paprykę, pomidory i cebulę – podsmażamy wszystko razem przez kilka minut. Do miseczki wkładamy kurczaka z warzywami. Na nim układamy paski tortilli. Zupę limonkową doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy do miseczek. Dekorujemy plasterkiem limonki. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Kurczak po czerkiesku

Pociąg Do Kuchni
PASTA Z CUKINII 145

Przepyszna pasta, idealna jako baza-sos do pizzy,świetnie smakuje też jako dodatek do kanapki. To świetny sposób na wykorzystanie nadmiaru cukinii z którą nie wiemy

Z Majeczką w kuchni
Rabarbar z jabłkami pod wegańską migdałową kruszonką 193

roślinna sezonowość narzuca pewien rytm na naszych talerzach. Weganizm zaś, jako sposób żywienia oparty na roślinach, w szczególności pozwala nam to celebrować. Niewątpliwie jednymi z silnie powiązanych z sezonowością warzyw są wściekle różowe łodygi rabarbaru, kojarzone przez większość z nas ze smakiem dzieciństwa (tak, tak ten kompot!). Ich orzeźwiający, kwaskowaty smak idealnie sprawdza się w słodkich deserach. Dziś kawałki rabarbaru(...)migdałowej) to obowiązek, a nie kwestia widzimisię!  Składniki: 6-7 łodyg rabarbaru (ok. 650 g) 2 jabłka (ok. 300 g) 2 łyżki ekstraktu waniliowego ½ szklanki brązowego cukru ½ szklanki mielonych migdałów Na kruszonkę: 1 szklanka pełnoziarnistej mąki orkiszowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki (ok. 75 g) schłodzonej, wegańskiej margaryny (np. ALSAN-bio) 50 g posiekanych migdałów

Roślinna - blog wegański
Krem cebulowo-czosnkowy 103

średni garnek): ok. 600 g cebuli cukrowej 1 główka czosnku włoszczyzna 8 ziaren ziela angielskiego 5 liści laurowych 1 łyżka masła klarowanego 100 ml białego wytrawnego wina 1 łyżka mielonego imbiru 1 łyżka żółtej pasty curry 330 ml śmietany 30 proc. szczypta gałki muszkatołowej pieprz sól Sposób przygotowania: Włoszczyznę umyć, włożyć do garnka i zalać tylko taką ilością wody(...)będzie gotowa, dodać posiekany czosnek i dusić pod przykryciem 3 minuty. Wlać wino, doprowadzić do wrzenia i gotować, aż połowa wina wyparuje. Całość dodać do gotującego się wywaru z warzyw razem z gałką muszkatołową, imbirem i pastą curry. Przykryć i gotować jeszcze 20 minut, doprawić solą i pieprzem, po czym zdjąć z palnika i nieco przestudzić. Zmiksować razem z ugotowaną

W SMAK
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 136

Okres szału na cukinie dobiega już końca, ale mamy jeszcze kilka pyszności z tym warzywkiem  Cukinie faszerowałam już różnymi farszami. Ta z

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PILAW Z KURCZAKIEM 253

Jeśli trzeba coś zrobić szybko, jeśli do tego ma to być danie przepyszne, bardzo aromatyczne i takie które można podać nawet gościom, warto zrobić pilaw. Posiada

Z Majeczką w kuchni
Pęczotto buraczane z boczkiem 130

boczku sól, pieprz, cukier, 1/3 łyżeczki ziaren kminku 1 listek laurowy 3-4 kuleczki ziela angielskiego Buraki wyszorować, zalać wodą, ugotować do miękkości. Pilnować, by woda cały czas przykrywała warzywa, w razie potrzeby dolewać wody. Wyjąć, ostudzić, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Cebulę obrać, posiekać w kostkę razem z boczkiem. Masło stopić w garnku z nieprzywieralnym dnem, smażyć(...)pęczak wchłonie cały płyn. Wyjąć listek laurowy i kuleczki ziela. Następnie dodać starte buraki. Gotować ok. 2 minut, dodając pod koniec śmietanę. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem oraz cukrem do smaku . Podawać ciepłe do mięs i ryb  lub jako samodzielne danie

Czerwień i błękit
Minizapiekanki z rybą i warzywami 269

paprykę 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 2 duże filety z soli (jeśli są małe to polecam 3, a nawet 4) przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz, tymianek, słodką mieloną paprykę ok. 2-3 łyżki oleju trochę soku z cytryny Jeden ząbek czosnku siekamy drobno. Rybę oprószamy solą, pieprzem, papryką oraz tymiankiem, skrapiamy sokiem z cytryny, nacieramy pokrojonym ząbkiem(...)formy tak, by stanowił całą jedną warstwę), a na nim kolejno cebulę i paprykę. Całość posypujemy tymiankiem i odrobiną soli, a także skrapiamy olejem. Na koniec wciskamy między warzywa zmiażdżony ząbek czosnku (po jednym na porcję). Zapiekamy w 180 stopniach najpierw pod przykryciem (lub w rękawie z folii aluminiowej) przez ok. 15 min., później foremki odkrywamy i pieczemy kolejne

Ratunku obiad
Patisony faszerowane mięsem i soczewicą 137

dwudaniowy obiad. Przy tym pięknie prezentują się na talerzu. Polecam!     Patisony faszerowane mięsem i soczewicą   Składniki na 4 sztuki:   4 średniej wielkości patisony 300g mięsa mielonego (dowolnego) pół szklanki czerwonej soczewicy, ugotowanej wg instrukcji na opakowaniu i wystudzonej 1 cebula, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany 1 jajko przyprawy: sól, pieprz, ostra papryka po łyżce(...)czosnek podsmażamy na łyżce tłuszczu, po chwili dodajemy miąższ patisonów, lekko solimy i smażymy kilka minut. Odstawiamy do wystudzenia. Mięso mieszamy z jajkiem, dodajemy soczewicę i podsmażone warzywa, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na końcu dodajemy zieleninę i mieszamy.  Wydrążone patisony oprószamy w środku solą, napełniamy farszem i przykrywamy odciętymi czapeczkami. Układamy w naczyniu żaroodpornym

Smak mojej kuchni
Kasza gryczana z warzywami 136

pracy. Moją ulubioną od pewnego czasu kaszą, jest kasza gryczana niepalona, w której według mnie bardziej wyczuwalny jest smak kaszy, bo palona ma zbyt intensywny smak prażenia. Kasza z warzywami nie tylko nas nasyci, ale i dostarczy nam wielu witamin i minerałów np. witaminy B6, żelaza, magnezu, fosforu, miedzi, rutyny, które wpływają na nasz układ krążenia, poprzez wzmocnienie naczyń krwionośnych(...)kaszy. Składniki: (na 2 - 3 porcje) 1/2 selera naciowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 pomidory 1/2 szklanki kaszy gryczanej niepalonej 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka mielonego kminku 1/2 łyżeczki chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego 270 g sera sałatkowego w kawałku (opcjonalnie) 3 - 4 łyżki oliwy do smażenia Kasza z serem sałatkowym

Kuchcik gotuje
Burgery z buraka 182

się ze stoiska kupujemy pełno fantastycznych, kolorowych warzyw. O tej porze roku wyglądają niesamowicie i dziwnym trafem smakują zupełnie inaczej niż w pozostałych miesiącach :) Zgodnie z naszym etapep na warzywa postanowiłyśmy zrobić burgery z buraków. Nie żebyśmy rezygnowały z mięsa, co to to nie… ale jest to zdecydowanie miła i pyszna odmiana dla tradycyjnych, mięsnych burgerów. Serdecznie polecamy! Pomysł(...)duża (lub 2 małe) cebule 1 woreczek kaszy jaglanej 5 łyżek nasion słonecznika 3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej ¼ szklanki oleju ½ pęczka natki pietruszki 2 ząbki czosnku Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, sos sojowy Przygotowanie zaczynamy od ugotowania kaszy jaglanej. Najpierw przelewamy ją co najmniej dwukrotnie ciepłą wodą. Kiedy woda po kaszy będzie już czysta to gotujemy

Kolizje Smaków
Kurczak nadziewany cytryną. 131

Składniki : 1 kurczak 1 cytryna oliwa przyprawa do kurczaka papryka mielona słodka sól pieprz Sposób wykonania :   K urczaka umyj, oczyść, obsusz, natrzyj oliwą wymieszaną z przyprawami. Zawiń w folię lub folię aluminiową i włóż do lodówki na noc. Następnie kurczaka nadziej dokładnie umytą cytryną , przekłutą w kilku miejscach np. wykałaczką. Kurczaka zaszyj. Piec w piekarniku pod przykryciem, podlewając(...)kolor i miał chrupiącą skórkę. Kurczaka podawaj z ziemniakami, ryżem i surówkami. Na półmisku możesz przed podaniem ozdobić go plasterkami cytryny, pomarańcza, kiszonymi ogórkami przekrojonymi na ćwiartki lub innymi warzywami

Przepisy i porady kulinarne
Tzatziki z kalarepą czyli kuchnia grecka w nowej odsłonie 148

tzatziki jest niezastąpionym dodatkiem do shoarmy , ( przepis na shoarmę ) dań z grilla, warzyw (zarówno świeżych, jak i grillowanych) czy też wyśmienitych chlebków pita. Tzatziki podajemy mocno schłodzony. Poniższy przepis został nico zmodyfikowany przez Lulu poprzez dodanie kalarepy, którą nadała tzatiki nieco więcej ostrości. Składniki: 0,4-0,5 litra bardzo gęstego jogurtu typu greckiego *** 0,4 - 05 kg ogórków(...)mniejsze 1 bardzo mała kalarepa lub 1/2 dużej sól i pieprz do smaku ewentualnie kilka kropli oliwy ewentualnie jedna - dwie oliwki do dekoracji *** do tzatziki nigdy nie dodajemy mielonego czosnku ani beztłuszczowych jogurtów Przygotowanie Ogórki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posolić i odstawić na ok. 30 minut Po tym czasie delikatnie odcisnąć i wylać sok. Kalarepę

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto śliwkowe na weekend. 132

należą do moich ulubionych.    I wizyta na targu sprawia wiele radości. Jak zwykle nie mogę się pohamować w czasie zakupów i kupuję bez opamiętania różne owoce i warzywa. Rodzina się cieszy, bo wtedy pichcę na potęgę.  Dziś więc ciasto na weekend, śliwkowe, jak przystało na jesień. To już drugie takie ciasto w tym tygodniu. Poprzednie zniknęło(...)serka homogenizowanego 150 g mąki 1 łyżeczka esencji waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli składniki na masę: 400 g śliwek węgierek 50 g brązowego cukru 100 g mielonych migdałów 1 żółtko  2 całe jajka cukier puder do posypania  wykonanie:  Śliwki myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy na ćwiartki. W misce łączymy wszystkie składniki na spód

Przysmaki Karolki
Bakłażany nadziewane makaronem. 115

opłukując je pod bieżącą wodą. Rozgrzewamy na patelni odrobinę oliwy z oliwek i wrzucamy na nią paprykę i pokrojonego bakłażana. Smażymy aż staną się kruche. Ugotowany makaron i przesmażone warzywa mieszamy razem w misce i dodajemy cząber, pieprz, ostra paprykę, skrapiamy sojowym sosem grzybowym i dobrze mieszamy. Farsz nakładamy do połówek bakłażana i kładziemy na blasze. Na koniec kroimy serek(...)tego surówkę z roszponki z kukurydzą, pokrojonym ananasem i pomidorkami koktajlowymi. Bakłażany możemy też polać jakimś fajnym sosem, my polecamy tajski słodko-kwasny z chili. Chyba, że będziecie mieli chęć na jakiś inny to proszę bardzo, inwencja należy do Was. Ważne jest aby smakowało najlepiej :) Pozdrawiamy i życzymy smacznego

vegetanie
Kaczka nadziewana limonkami 126

ząbków czosnku (4 rozgniecione, 3 pokrojone w plastry) 100 g powideł śliwkowych 400 ml jasnego piwa 3 łyzki kolendry w ziarnach 2 łyzki suszonego tymianku mielony biały pieprz sól Przygotowanie Kaczkę marynujemy od środka białym pieprzem i solą. Limonki nacinamy w równych odstępach i delikatnie naciskamy. Kaczkę od środka nacieramy suszonym tymiankiem, a także ziarnami kolendry (2 łyżki(...)wkładamy do naczynia żeliwnego bez przykrycia, pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200-210°C przez 30-35 minut. Obraną i pokrojoną marchewkę wrzucamy do miski, dodajemy pokrojone ziemniaki. Do warzyw dodajemy 3 pokrojone w plastry ząbki czosnku i posypujemy je łyżką kolendry, roztartej w moździerzu, odrobiną soli i pieprzu. Warzywa układamy dookoła zapieczonej kaczki w brytfannie. Całość polewamy

w mojej kuchni
Caponata 210

tego jakie dobierzecie składniki, starajcie się, aby były świeże i dobrej jakości. Poczynając od samego bakłażana, ale warto też stosować świeże dojrzałe pomidory, aniżeli takowe z puszki. Świeże warzywa będą i zdrowsze i lepiej wyglądające. Z tych samych powodów nie gotujemy caponaty zbyt długo. Kilka minut smażenia plus 10-15 minut duszenia będzie dla większości składników całkowicie wystarczające. Ogromną zaletą(...)200g) 3-4 ząbki czosnku 3 łodygi selera naciowego 500g pomidorów garść oliwek (75g) 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii 6 łyżek octu winnego 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego sól Instrukcje Bakłażana kroimy w grubą (3-4cm) kostkę i sprawiamy wg naszych porad jak przygotować bakłażana – solimy, pozostawiamy na pewien czas, po czym płuczemy i osuszamy. Cebulę

Kulinarna Pokusa
Potrawka z kaszy pęczak z ziemniakami i kiełbasą szynkową 274

wlej kolejną porcję rosołu. Po przemieszaniu dodaj resztę usmażonych składników. Połącz. Dodawaj stopniowo po 1-2 chochle rosołu, każdą następną, gdy poprzednia porcja się wchłonie. W międzyczasie dopraw papryką mieloną. Możesz też dać nieco ostrej i jeszcze trochę pieprzu ziołowego. Po każdej 4-5 porcji rosołu, wlej cały sok pomarańczowy. Duś, aż  cały się wchłonie. Dopiero wtedy dodaj(...)potem ręcznikiem, w miarę szczelnie. Odstaw na 20-30 minut. Przed podaniem możesz wstawić na mały gaz, aby lekko podgrzać. Podawaj z ugotowaną marchewką z groszkiem - zanim odlejesz warzywa, wrzuć kukurydzę, żeby się ogrzała, przemieszaj i odlej. Smacznego

Anioszek w kuchni
Faszerowana papryka w sosie z serka mascarpone 131

Faszerowana papryka to alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Nie trzeba zawijać, ale napełniać papryki. Pyszne danie. Podałam je z sosem na bazie serka mascarpone i pomidorów. Koniecznie

O kuchni z uczuciem
Cukinia faszerowana a'la sushi 132

Cukinia faszerowana a'la sushi jest idealnym daniem na przyjęcia.  Przygotowana wcześniej, wymaga jedynie włożenia we właściwej chwili na pół godziny do piekarnika. Podana z

Smak mojego domu
Ziemniaczki boczkiem otulone na szpinaku 122

Ziemniaki u nas bardzo często goszczą na stole i to w różnych postaciach. Ostatnio przygotowałam je otulając boczkiem i podając na szpinaku. Ziemniaczki te bardzo szybko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Bruschetta z pomidorami i gorgonzolą 125

Z pewnością wielu z nas lubi bruschette ... U nas w domu świetnie sprawdza na kolację. Tak naprawdę jest mnóstwo kompozycji smakowych. Dzisiaj będzie dość klasycznie bo

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Falafel w tortilli z surówką z czerwonej kapusty i sosem czosnkowym! CUUUDOOOO!!!! 581

Kurczę, ale to dobre! To jest tak dobre, że moja znajomość języka ojczystego jest zbyt uboga, by wyrazić czy opisać ten niebiański smak. Zawsze serwuję falafel

Restauracyjka Literacka

Proponowane wyszukiwania