drobiowego blat gotowego ciasta francuskiego jedna mała papryka jedna cebula zioła prowansalskie 2 ząbki czosnku Sos ok szklanka śmietany 1 jajko kulka sera mozzarella Do dzieła!!! Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na patelni z mięsem mielonym i czosnkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gdy mięso się dobrze wysmaży wykładamy je na durszlak i odstawiamy aby ściekł
sierotka maRysia w kuchnimięsem mielonym i warzywami. Była pyyyszna. Więc się dzielę. Składniki: 1 kg ziemniaków 1/2 kg mięsa mielonego z szynki opakowanie mrożonych warzyw (kalafior, brokuł, marchewka) puszka kukurydzy 2 opakowania sosu 4 sery z brokułami mała śmietana 18% 200 gr startego sera mozarella pół kostki rosołowej majeranek, sól, papryka słodka 3 łyżeczki oleju Wykonanie: 1.Ziemniaki obrać, pokroić w talarki(...)Mięso mielone podsmażyć z dodatkiem soli, majeranku i czerwonej papryki. 4. Formę do zapiekanek wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę ziemniaków, warzyw, mielonego mięsa, kukurydzy i ponownie ziemniaków. 5. Sos przygotować w garnku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowym zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 min. Po tym czasie posypać startym serem
Mama z miastapochłonęła bardzo dużo czasu. Ale warto było: będziemy mieli piękny balkon z ziołami w doniczkach i miejscem do siedzenia zrobionym ze skrzynek po warzywach <3 Jak już skończymy malowanie drewna na pewno pochwalimy się efektami :) Tymczasem zapraszamy Was po przepis na muffinki naładowane po same brzegi suszonymi pomidorami, kaparami, serem mozzarella i orzeszkami pini. SKŁADNIKI(...)uroczych muffinek :) 360 g mąki pszennej (ja użyłam orkiszowej) 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 2 łyżki posiekanych listków bazylii 40 g masła 220 ml mleka 1 jajko 125 g sera mozzarella (1 kulka) 150 g suszonych pomidorów w oleju (masa po odsączeniu z zalewy) 1 łyżka kaparów (opcjonalnie) 1 łyżka orzeszków
W kuchni KatieNaleśniki z borówkami to zarówno szybkie danie na śniadanie, ale równie dobrze mogą być smaczną propozycją na słodki deserek. Borówki możecie zastąpić dowolnymi sezonowymi składnikami np
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Makaron penne z pesto pietruszkowym to bardzo proste i szybkie danie. Ponadto pietruszka posiada wiele właściwości odżywczych i powinna często być wykorzystywana w kuchni. Działa moczopędnie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych 1 szklanka soku pomidorowego 1/2 szklanki białego wina wytrawnego sól, pieprz 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej szczypta papryki chili 1/2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka ziół prowansalskich olej do smażenia Dodatkowo: odrobinę sera żółtego lub parmezanu (do posypania) Wykonanie: Placki: Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte ziemniaki odsączamy(...)usmażeniu placki układamy na ręczniku papierowym by odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Sos boloński: Cebulę oraz czosnek obieramy, drobno siekamy i podsmażamy do zeszklenia na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone i przyprawiamy pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, papryką słodką i papryką chili. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy
Kuchnia MagdaLenySkładniki Ser Camembert 2 sztuki Miąższu chleba zwykłego 160g Ciasteka „Floretki” 100g Pistacje bez łupinek garść Mielone migdały 1 łyżka Jajko 2 jajka Mąka pszenna typu 450 Sól do smaku Pieprz do smaku Olej roślinny Mix sałat 1 opakowanie (lub s The post Panierowany Camembert z migdałami i pistacjami wg Pascala appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSkładniki Ser Camembert 2 sztuki Miąższu chleba zwykłego 160g Ciasteka „Floretki” 100g Pistacje bez łupinek garść Mielone migdały 1 łyżka Jajko 2 jajka Mąka pszenna typu 450 Sól do smaku Pieprz do smaku Olej roślinny Mix sałat 1 opakowanie (lub sałata lodowa) Szparagi ze słoika Pomidorki koktajlowe Szynka Szwarcwaldzka 4 plastry Miód Musztarda Ocet winny […] The post
Kulinarne Przebojemnie rurki Czaniecki 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko 1,5 łyżki kaszy manny sól,pieprz oragano 200 g kwaśnej śmietany 18 % (pół dużego kubka) 75 ml wody 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego ser grana padano masło do posmarowania formy Makaron ugotować al'dente i osączyć. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i kaszą manną(...)odrobiną oregano. Przygotowaną masą zalać makaron z klopsikami. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut. Po wystawieniu z piekarnika gorącą zapiekankę posypać startym serem grana padano
Monia miesza i gotujeustach, soczysta i aromatyczna. Składniki 12 papryk (10 do nadziania, 2 do farszu) 0,5 kg mięsa mielonego 1 woreczek kaszy gryczanej 1 kostka rosołowa 15 dag pieczarek 2 średniej wielkości cebule 4 łyżki oleju 15 dag startego żółtego sera sól pieprz majeranek Sos 3 - 4 łyżki koncentratu pomidorowego szklanka bulionu z 1 kostki rosołowej(...)rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, oraz pokrojone w plasterki, bądź kosteczkę pieczarki. Do miski wrzucić surowe mięso mielone, ugotowaną kaszę, podsmażone pieczarki z cebulką, dodać 2 czerwone papryczki pokrojone w kostkę, oraz stary żółty ser. Całość przyprawić i wymieszać. Nadzieniem wypełnić papryki, przykryć odkrojonymi górnymi częściami, poukładać ciasno w szerokim garnku. Przygotować szklankę bulionu
Kuchenne aromatysklepie pod moim domem kosztują niecałe 4 zł za opakowanie 250 g). Składniki (dla dwóch osób): 1 podwójna pierś kurczaka kilka plasterków koziego sera 2 łyżki kaparów 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki miodu sól i pieprz do smaku Jeśli pierś chcecie podać jak ja - z ryżem i sosem pieczarkowym - będziecie potrzebować jeszcze(...)dzięki temu będzie ono bardziej soczyste). Zmniejszyć ogień do średniego i smażyć po ok. 4 - 5 minut z obu stron. Gdy mięso będzie prawie gotowe, na wierzch położyć kozi ser i pod przykryciem trzymać, aż się nieco rozpuści. Na koniec na serze położyć kilka kaparów i poczekać jeszcze chwilę, by się zagrzały
W SMAKIlość porcji: 2 Czas przygotowania: 15 - 20 minut Składniki na pikantny makaron z serem: 200 g makaronu 250 g białego sera twarogowego 1 cebula 50 ml śmietany 30% 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu ziołowego świeżo mielony pieprz naturalny do smaku sól do smaku 1 łyżka masła klarowanego Jak zrobić pikantny makaron z serem? Cebulę bardzo drobno
Gotuj w domuPysznie i kalorycznie :) sprawdza się na obiad jak i na kolację na gorąco. Robię ją od lat :)Składniki:opakowanie makaronu lasagne1 kg mięsa mielonego (u mnie wołowe)1 słoiczek przecieru pomidorowego1 puszka pomidorów20 dag żółtego sera w plastrach albo tartego (u mnie w plastrach)30 dag pieczarek2 cebule2 ząbki czosnkusól, pieprz1 litr wody suszone oregano, suszona bazyliaprzyprawa chili natka(...)pietruszki i świeża bazylia do dekoracji.olej do smażenia2 czubate łyżki mąki Na oliwie smażymy pokrojoną w kostkę cebulą oraz pokrojone w plastry pieczarki. Następnie dodajemy mięso mielone. Zalewamy wodą i dodajemy pokrojone pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, chili oraz suszonymi ziołami i wszystko gotujemy około 15 minut. Po tym czasie robimy zaklepkę z mąki
Bon Appetit Małgorzatypuszka pomidorów krojonych 1 opakowanie sera feta sól pieprz ziołowy majeranek czosnek granulowany kilka plasterków sera żółtego Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. W tym samym czasie paprykę myjemy i obcinamy wierzch, wycinamy gniazda nasienne. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Bułkę namaczamy w wodzie. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy do mięsa mielonego wraz z jajkiem, pomidorami(...)puszki i odciśniętą bułką. Ugotowaną i ostudzoną kaszę dodajemy do mięsa i przyprawiamy. Wszystko dobrze wyrabiamy. Ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do farszu. Lekko musimy wymieszać żeby ser się nie rozgniótł za bardzo. Paprykę nadziewamy farszem, układamy po plasterku pomidora i pieczemy ok 45 min w 200 st.C. Po tym czasie na każdą paprykę kładziemy po kawałku żółtego
Olikowa kuchnia