mielone z serem - 3500 przepisów (strona:82/234)

Sałatka grecka 226

cebula 1/2 szklanki czarnych oliwek 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny opcjonalnie pieprz czarny mielony   *** Na dużym talerzu lub w misce wykładamy sałaty *** *** Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i układamy na sałacie *** *** Obrane ogórki oraz ser Feta kroimy w kostkę i wykładamy na sałatce *** *** Cebulę i oliwki kroimy w krążki i układamy na wierzchu

Blog z Apetytem
Kotlety drobiowe z bulgurem i fetą 178

przez nas kotlety mielone. Czasami narobimy czegoś za dużo ,później zostaje i...uwielbiamy kulinarne freestyle :D Składniki 100 g sera feta bakłażan 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kaszy bulgur 500 g mielonego mięsa drobiowego 100 g pieczarek 1/2 szklanki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia 1 jajko natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Kotlety mielone wieprzowe 227

podniebieniom. Kotlety mielone to wielkie pole do popisu – od kształtów, po smaki. Zmieniając przyprawy i dodatki (możemy dodać pieczarki, ser żółty, topiony…) za każdym razem otrzymamy inne, pyszne danie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Kotlety mielone wieprzowe appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 186

sezonie! SKŁADNIKI:- czerwona papryka – 2 szt- ugotowany ryż – 1 szkl- poszatkowana kapusta – 100 g- mięso mielone – 200 g- cebula – 1 szt- czosnek – 1 ząbek- jajko – 1 szt- śmietana 18% – 200 ml- ser żółty – 50 g- olej- sól- pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.   Dodajemy posiekaną cebulę(...)kapustę.Chwilę razem podsmażamy.   Dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy je mieszając.   Dodajemy czosnek oraz przyprawy : sól i pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ).   Smażymy ok. 15 min.   Studzimy mięso , po czym mieszamy z jajkiem, ryżem i szczyptą kurkumy.   Papryki przekrawamy na połówki.Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą

Ostra na Słodko
Risotto z pieczarkami 147

duża cebula     1 ząbek czosnku     1litr gorącego wywaru grzybowego     3 łyżki startego sera (ja dałam cheddar)     3 łyżki masła     pieprz świeżo mielony     sól morska     2 łyżki posiekanej natki pietruszki Przygotowanie:    Pieczarki obieramy nie odrywając nóżek i kroimy(...)ogniu cały czas dolewając wywaru. Gdy nasz ryż jest już al dente zdejmujemy go z ognia, dorzucamy pieczarki i mieszamy. Ostatnimi produktami, które dodajemy do naszego risotto jest starty ser , 1 łyżka masła, natka pietruszki oraz oczywiście sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać.  Garnek przykrywamy pokrywką i na chwilę odstawiamy

Amatorka kuchenna
Goście, goście – kulki serowe 368

pieprz mała, drobno posiekana czerwona cebula 3 łyżki posiekanego koperku ½ łyżeczki oregano 2 pęczki szczypiorku ¾ szklanki białego sezamu uprażonego na patelni łyżka słodkiej, mielonej papryki ½ łyżeczki ostrej papryki szklanka zmielonych orzechów Do miseczki wkładamy ser i rozdrabniamy widelcem na gęstą masę. Nie robimy tego blenderem, bo nam wyjdzie trudna do uformowania ciapa. Dodajemy łyżkę jogurtu, koperek, cebulę, oregano

ladykitchen
Zapiekanka ziemniaczana z zielonymi warzywami alla lasagne 138

porcji) 5-6 dużych ziemniaków 3 duże szklarniowe, długie ogórki 2 ząbki czosnku-pokrojone w plasterki szczypta soli  szczypta świeżo mielonego pieprzu garść liści świeżej kolendry garść listków świeżego rozmarynu 200 gram startego żółtego sera pół średniej wielkości brokuła 10 cebulek dymek odrobina oliwy z oliwek 1 pomidor Masa: 6 białek duża szczypta soli duża szczypta świeżo mielonego(...)dodać pieprz oraz sól. Podsmażyć do miękkości 6. Układać w brytfannie warstwami według poniższego opisu: Warstwy: 1. Ziemniaki 2. Warzywa zielone: ogórki, brokuły, cebulki 3. Masa jajeczno-śmietanowa 4. Ser i zioła kolendra oraz rozmaryn 5 Warstwy te należy powtórzyć do wyczerpania się składników, ostatnimi warstwami powinna być masa oraz ser. 6. Wierzch dekorować świeżymi ziołami i pomidorem Piec: Około

KreatywnePiny
Naleśniki z cukinią i pieczarkami zapiekane z serem 165

smażenia Nadzienie: 30 dag świeżych pieczarek 1 cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem ½ pora 1 łyżka klarowanego masła 15 dag ostrego żółtego sera np. cheddar Sól morska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Wiórki zimnego masła Sposób przygotowania:   Ciasto naleśnikowe: Jajka zmiksować krótko, dodać szczyptę soli, wlewać mleko na przemian wsypywać mąkę , wlać kremówkę oraz łyżeczkę oleju(...)obierać ze skórki. Chwilę dusić aż warzywa zmiękną około 5 -7 minut , zestawić z ognia, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, do ciepłych warzyw dodać połowę startego żółtego sera, wymieszać. Farsz rozłożyć na naleśnikach zawijać w trójkąty, ułożyć w formie do zapiekania, wcześniej wysmarowanej delikatnie masełkiem, posypać resztą startego sera , posypać wiórkami masła, włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika zapiekać

Wanilia i Kardamon
PIECZONA ROLADA Z CUKINII Z BOCZKIEM (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 169

wydrążonej cukinii 200 g cebuli 1 duży ząbek czosnku 4 jajka 40 g mąki kokosowej sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony koperek inne ulubione zioła i przyprawy opcjonalnie 300 g sera żółtego lub mozarella – w wersji z laktozą (na zdjęciu opcja bez nabiału) Farsz: 400 g boczku wędzonego (patrz skład) 200 g papryki czerwonej/żółtej/zielonej(...)pieczenia. W zależności od tego czy ciasto zawiera w składzie ser, ciasto będzie mniej lub bardziej delikatne. To bez sera jest delikatniejsze. Na gotowe ciasto wyłożyć przygotowany farsz. U mnie są to plastry boczku wędzonego i pokrojona w kostkę papryka. w wersji z nabiałem można posypać je dodatkowo serem dzięki czemu farsz ładnie sklei pozostałe składniki by nie wypadały

Ola la LCHF
Błyskawiczna zapiekanka z makaronu i kurczaka z cukinią 145

pietruszka, groszek) ½ cukinii 1 łyżka oleju ½ szklanki wody 1 szklanka słodkiej śmietanki 18%-22% 10 dag   śmietankowego   serka topionego 10 dag ostrego sera żółtego cheddar Jarzynka lub sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Gałka muszkatołowa do smaku Natka pietruszki do posypania Sposób przygotowania: Mięso z uda kurczaka pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, dodać posiekaną(...)odcedzić i gorący wymieszać   z sosem serowo-mięsnym.  Całość przełożyć do ceramicznej formy do zapiekania, między makaron powciskać pokrojoną na cienkie pół plasterki cukinię, posypać startym ostrym serem cheddar. Zapiekać przez 20 minut w nagrzanym do 180*c piekarniku, przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Makaron z sosem szpinakowo-serowym 135

ogóle na wszystko brakuje mi czasu, a do tego doszła choroba i brak sił na wymagające dużego nakładu pracy i czasu obiady. Miałam w zamrażarce trochę szpinaku, w lodówce ser pleśniowy i od razu pomyślałam, że będzie to połączenie idealne. Przepis jest bardzo prosty, a smak na prawdę wyjątkowy, tak powstał makaron z sosem szpinakowo-serowym. Pamiętam jak się mówiło(...)zajadają się szpinakiem z apetytem, co mnie niezwykle cieszy. Polecam wszystkim, smaczny prosty obiad. Składniki: - 300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego) - 30 dag mięsa mielonego (może być drobiowe, może być wieprzowe) - 10 dag sera typu rokpol - 1/2 szklanki mleka - szklanka bulionu warzywnego - 2 duże ząbki czosnku - 1/4 szklanki śmietany 30% - sól, biały pieprz - makaron Wykonanie: Mięso podsmażyć na oleju

dom-agi.pl
Domowy makaron z natką pietruszki z masłem cytrynowym 158

jednak ma w sobie smak i coś ukrytego  :P Składniki: 100 g mąki pszennej, 1 jajko, nać pietruszki, 3 łyżki masła, 10 g sera twardego bursztyn, 1/2 małej cytryny, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, ponadto: mąka do podsypania. Przygotowanie: Makaron: Pietruszkę  myjemy, suszymy i dzielimy na małe gałązki. Z mąki, jaja zagniatamy elastyczne ciasto, w zależności(...)rozwałkowane. Następnie za pomocą nożyka do pizzy lub ciasta kroimy w kwadraty, prostokąty tak, aby w każdym kawałku znajdowała się pietruszka. Makaron gotujemy z wodzie na al dente. Zamiast sera bursztyn, można użyć parmezanu. Sos: Sparzoną cytrynę, suszymy, kroimy na plasterki, a następnie na ćwiartki. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy cytrynę i chwilkę podgrzewamy, żeby masło nabrało cytrynowego smaku. Makaron

Moniki Smakołyki
Sernik z kremem cytrynowym 180

pszennej 25 dkg masła lub margaryny 3 żółtka 10 dkg drobnego cukru łyżka cukru waniliowego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia MASA SEROWA: 1 kg sera twarogowego półtłustego trzykrotnie zmielonego lub gotowego wiaderkowego (nie mielić) 6 żółtek 9 białek szklanka drobnego cukru 200 ml śmietany kremówki 30 % 200 ml mleka 3,2 % skórka otarta z jednej sparzonej cytryny 4 łyżki(...)papierem do pieczenia. 2. Ciastem wyłożyć formę tworząc kilkucentymetrowy rant. Ponakłuwać widelcem i podpiec ok. 10 min. W tym czasie przygotować masę serową 3. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, śmietankę, mleko i wszystko miksować przez kilka minut. Dodać mąkę ziemniaczaną i skórkę cytryny. Połączyć. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Przy pomocy łyżki lub szpatułki delikatnie połączyć pianę

Maślane ciasteczko
Zapiekane pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej 163

pieczarki z farszem z kaszy jęczmiennej SKŁADNIKI: - 10 średniej wielkości pieczarek - 2 duże cebule - 2 ząbki czosnku - 1 woreczek kaszy jęczmiennej - 150 g tartego sera mozzarella - 200 g boczku (w kawałku) - przyprawy (kminek mielony, rozmaryn, ostra papryka, sól, pieprz) Pieczarki myjemy, obieramy i oddzielamy kapelusz od nóżki. Następnie delikatnie wydrążamy środek kapelusza (ciemne blaszki). Kapelusze układamy w brytfannie / naczyniu(...)instrukcją na opakowaniu (trochę soli do smaku i 15 minut gotowania). Wsypujemy kaszę do miski z pozostałymi składnikami, mieszamy, doprawiamy i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy farsz ostygnie dodajemy ser mozzarella i jeszcze raz mieszamy. Kiedy kapelusze pieczarek są już odpowiednio miękkie, łyżeczką nakładamy do nich farsz i jeszcze raz wkładamy do piekarnika. Tym razem do momentu rozpuszczenia sera żółtego. Czas

Związek na patelni
Kotlety ziemniaczane z brokułami 334

kostki sera feta (nie jest koniczna ale dodaje smaku) garść bułki tartej lub otrębów – do uzyskania konsystencji podobnej do kotletów mielonych ząbek czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Ugotowane ziemniaki i brokuł oraz ser feta ugniatamy jak puree. Wbijamy jajko i wsypujemy bułkę tartą lub otręby Wciskamy czosnek i doprawiamy do smaku. Wszystko dobrze wygniatamy

Mama z miasta

Proponowane wyszukiwania