mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:3/400)

Szaszłyki z mielonymi pulpetami 147

propozycje polecam do przygotowania na grillu, ale wychodzą pyszne również upieczone w piekarniku.  500g mięsa mielonego  1 papryka czerwona 1 papryka zielona 10 dużych pieczarek  3 cebule  czosnek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, paprykę słodką i ostrą(...)plastry, każdą pieczarkę na 4 części. 3. Na patyki nakładamy kolejno: pulpety, paprykę, cebulę, pieczarki, aż do końca patyka i do wyczerpania składników. 4. Szaszłyki grillujemy lub pieczemy w piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
BABKA MAŚLANO-CZEKOLADOWA Z MIGDAŁAMI, BEZ DODATKU CUKRU 384

Zrobiłam takie nieregularne ciapki. Delikatnie wyrównałam i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 175*C, piekłam 50 minut na programie góra-dół, bez termoobiegu. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy babka jest dopieczona. Może się zdarzyć, że będzie gotowa już nawet po 45 minutach, wszystko zależy od piekarnika... Można posypać mielonym ksylitolem lub pudrem lub polukrować, u mnie lukier

Smaczne Zdrowe
Burger z serem pleśnowym 164

czubata łyżka majonezu (z  TEGO  przepisu) Rozgrzewamy piekarnik z funkcją grilla. Sałatę kroimy w cienkie paski. Pomidora na plasterki. Składniki na sos mieszamy ze sobą. Bułki kroimy na pół i lekko grillujemy w piekarniku, mniej więcej przez 5 minut. Wyjmujemy bułki, ale piekarnik zostawiamy włączony. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki(...)dobrze rozgrzanej suchej patelni przez 3-5 minut z każdej strony. I odkładamy na talerz na 4-5 minut żeby mięso odpoczęło. Następnie burgery kładziemy na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Na burgery kładziemy gruby plaster sera i wkładamy na kilka minut do piekarnika. Drzwiczki zostawiamy lekko uchylone. Ser na burgerze powinien lekko, bardzo lekko zacząć się topić

Marder&Marder Manufacture
Kofta kebab - gyros na patyku 1946

świeżym pieczywem i sosami na bazie jogurtu. Nie są pracochłonne i można przygotować je na długi czas przed podaniem a w odpowiednim momencie jedynie wrzucić do piekarnika.  500g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku   1 jajko 1 kajzerka 1/2 pęczka natki pietruszki  1-2  łyżeczki przyprawy kebab/gyros 1/2 łyżeczki papryki

Szefowa kuchni
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 284

mielony pieprz   Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (termoobieg). Ugotować ryż, wg instrukcji na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę i usmażyć na 1-2 łyżkach oleju. Kapustę poszatkować. Wrzucić do dużego gara z wrzącą i dobrze posoloną wodą. Gotować ok. 10 minut (w przypadku młodej kapusty, obgotowywanie może nie być konieczne). W misce wymieszać mięso mielone

Moja Delicja
O soli. Sól morska i kamienna, przepisy na sól smakową – wykańczającą 180

smażonych i frytek, risotto. Świetna do jagnięciny i mielonego mięsa wieprzowo-wołowego. Myjemy dokładnie cytrynę najpierw pod zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy z solą i listkami świeżego rozmarynu. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka(...)zimną, potem pod ciepłą wodą, żeby pozbyć się z owocu utrwalającego wosku, osuszamy. Odcinamy nożem lub zesterem samą skórkę, bez albedo. Skórkę mielimy razem z solą w blenderze, dodajemy paprykę pimenton, mieszamy. Mieszankę suszymy w piekarniku, w temperaturze 100⁰C. Sól powinna stać się sypka i błyszcząca, nie może być lepka. • SÓL SELEROWA – do potraw mlecznych – twarogu, jogurtu, śmietany

Karo in the Kitchen
Schab kanapkowy, peklowany, parzony w piekarniku. Domowa wędlina. 5643

Dzisiaj chciałam Wam zaprezentować smakowity, pieczony w niskiej temperaturze, w zasadzie parzony w piekarniku, schab kanapkowy. Schab przygotowałam w bardzo podobny sposób jak boczek rolowany peklowany, ( przepis jest już na blogu  klik ) Tak naprawdę, to pierwszy był schab, robiłam go już kilka razy, ale za każdym razem tak szybko znikał, że nie zdążyłam zrobić zdjęć. Schab z tego przepisu(...)Przekładam do siatki wędliniarskiej lub z powodu jej braku obwiązuję sznurkiem bawełnianym, na zgrabny kształt.   Obwiązany schab natłuszczam delikatnie olejem, nacieram czosnkiem, papryką, majerankiem i kminkiem mielonym. Przekładam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni celsjusza i piekę ok. półtorej godziny z termoobiegiem. Kiedy schab jest miękki w dotyku i sprężysty, a tłuszcz powstały z jego wytopienia jest przejrzysty

Kuchnia z widokiem na ogród
Pizza bezglutenowa z figami i szynką parmeńską 101

Nadzienie: 12,5 dkg serka mascarpone 12,5 dkg sera Gouda 12,5 dkg świeżych fig 10 dkg szynki parmeńskiej 1 łyżeczka oliwy z oliwek szczypta soli szczypta świeżo mielonego pieprzu zielonego (opcjonalnie) mieszanka sałat lub rukola do podania (opcjonalnie) Jak zrobić bezglutenową pizzę z figami i szynką. Do miski przesiać wszystkie mąki, odebrać z całości 2 łyżki(...)minut. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza. Włożyć ciasto na 15 minut do podpieczenia. Po 15-u minutach wyjąć ciasto z piekarnika, posmarować mascarpone i posypać tartym serem Gouda. Na serze ułożyć plastry szynki oraz pokrojone figi. Po wierzchu oprószyć całość solą. Pizzę ponownie włożyć do piekarnika na 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika oprószyć świeżo mielonym pieprzem. Podawać

MeCooks
Quiche Lorraine 121

żółtko farsz: – 200g wędzonego boczku – 50g sera Gruyere lub innego – 200ml creme fraiche (1 kubeczek) – 3 jajka, dobrze ubite – szczypta mielonej gałki muszkatołowej Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Przygotować ciasto – zagnieść z podanych składników. Należy pamiętać o tym iż kruche ciasto musi na ok 30 minut znaleźć się w lodówce i 30 minut

Szybko Tanio Smacznie
Pieczeń rzymska z prażoną cebulką 228

mamy to cebulę kroimy w drobną kosteczkę i szklimy na oleju. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jaja, dodajemy prażoną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i namoczoną w mleku bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. Żaroodporną keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Piekarnik nagrzewamy do 160°C z termoobiegiem. Przekładamy mięso do formy, całość dokładnie dociskamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Domowy makaron jak u włoskiej mammy 212

świeżych pomidorów  3 jajka  szczypta soli Przygotowanie: Z pomidorów zdejmujemy skórkę, usuwamy nasiona i sok. Pieczemy ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, po czym mielimy. Mąkę przesiewamy na stolnicę i mieszamy z solą. Usypujemy górkę i pośrodku robimy dołek, do którego wbijamy jajka i dodajemy pomidory. Wyrabiamy ciasto(...)maki  500 g miąższu dyni 3 jajka  szczypta soli Przygotowanie: Miąższ dyni kroimy w cienkie plastry i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Następnie mielimy lub przepuszczamy przez praskę.   Mąkę przesiewamy na stolnicę i mieszamy z solą. Usypujemy górkę i pośrodku robimy dołek, do którego wbijamy

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z dynią na ciepło 165

Składniki na każdą osobę: garść roszponki jabłko sok z całej cytyny pół małej dyni hokkaido ze skórką duża łyżka sezamowej tahini 3 orzechy włoskie do dekoracji świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Dynię pozbawiamy pestek, smarujemy odrobiną oliwy, solą i pieprzem. Pieczemy w piekarniku ok 20 minut aż będzie miękka. Mieszamy pozostały sok z cytryny

Ugotowane pozamiatane
CRUMBLE TRUSKAWKOWO-RABARBAROWE Z PEŁNOZIARNISTĄ KRUSZONKĄ 129

KRUSZONKĘ: 100 g mąki pszennej pełnoziarnistej 80 g zimnego masła pokrojonego w kosteczkę 80 g brązowego cukru 4 łyżki płatków owsianych (około 40 g) 1/3 łyżeczki mielonego cynamonu WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni C. NADZIENIE: Umyty i osuszony rabarbar pokrój w 1 cm kawałki. Na patelni rozgrzej cukier z wodą, aby powstał syrop. Wrzuć rabarbar, zamieszaj

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczakburger - domowy fast food. 143

odpowiedź). To tym razem się przygotowałam! Przed treningiem piłkarskim syna wyrobiłam ciasto na bułki. Po powrocie było pięknie wyrośnięte, a więc już w postaci bułeczek trafiło do piekarnika. Przygotowałam mięso mielone z udek kurczaka i usmażyłam kotlety. Podświadomie czułam, że tym razem będzie 1:0 dla mnie :) Wszystkim smakowało. Wydaje mi się, że dzisiaj miałam swoje pięć minut

zadanie-gotowanie
Boczek rolowany, peklowany, pieczony w niskiej temperaturze. Domowa wędlina na kanapki. 293

ściśle wnętrzem do środka, przekładam do siatki wędliniarskiej lub z powodu jej braku obwiązuję sznurkiem bawełnianym, na kształt zgrabnej rolady. Roladę nacieram czosnkiem, papryką, majerankiem i kminkiem mielonym. Przekładam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni celsjusza i piekę 1,5 - 2 godziny z termoobiegiem. Kiedy boczek jest miękki w dotyku i sprężysty, a tłuszcz powstały z jego wytopienia jest

Kuchnia z widokiem na ogród
Rokitnik - z czym to się je...? 194

soczyście pomarańczowa i kwaśna. Wygląda pięknie, a smakuje jeszcze lepiej. Ciężko się jej oprzeć... W dodatku nic się nie marnuje; skórki, które zostają po przetarciu owoców, suszymy w piekarniku, a następnie mielimy na pył. Bardzo dekoracyjnie taki pyłek wygląda, mam już kilka pomysłów na jego wykorzystanie.  Jeśli więc znajdziecie gdzieś rokitnik - nie wahajcie się. Naprawdę warto go spróbować! Konfitura

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ekspresowe ciasto z jabłkami 195

łyżka proszku do pieczenia 10-12 szt. małych jabłek (np. papierówek, antonówek) 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (można zamienić na mielony cynamon) Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do temp. 180 ° C. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować masłem. Obie mąki przesiać, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Papierówki umyć, obrać, wydrążyć

Domowa Cookierenka Agi
Wytrawne muffiny drożdżowe 138

świeżych drożdży 1 szklanka mleka 120g masła 4 łyżki cukru 1 jajo 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soli dodatki: ser  szynka suszone pomidory bazylia pieprz papryka mielona  Sposób przygotowania: Piekarnik nagrzej do 180 stopni. Z drożdży, cukru, połowy ciepłego mleka i 2-3 łyżek mąki zrób rozczyn ( uzyskując konsystencję gęstej śmietany)- odstaw w ciepłe miejsce

Wielki apetyt
Soczysta dorada pieczona pod solną skorupą 200

całości (każda po 400-500g), wypatroszone i oczyszczone, z łuskami 1 cytryna 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego 1.5-2kg soli sól morska i świeżo mielony pieprz   Przygotowanie: Piekarnik nagrzej do 180°C. Wnętrze ryby posól i popieprz. Obsyp nasionami kopru włoskiego. Cytrynę pokrój w plastry. Włóż do wnętrza każdej ryby. Delikatnie ściśnij rybę od strony nacięcia

Moja Delicja

Proponowane wyszukiwania