mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:5/400)

Sernik z orzechowym spodem i kruszonką 270

dlatego ta wersja bardzo przypadła mi do gustu. Jeśli chcecie aby kruszonka również miała orzechowy smak możecie zastąpić płatki owsiane mielonymi orzechami. Sernik z orzechowym spodem i kruszonką Składniki: Spód: 3 łyżki masła 250 g ciastek orzechowych ½ szklanki mielonych orzechów 30 g roztopionego masła Kruszonka: 50 g rozpuszczonego masła ½ szklanki maki migdałowej 5-6 łyżek cukru ½ szklanki płatków(...)słodzonego 1/2 szklanki cukru (można dodać więcej ale mleko również dodaje sporo słodkości) 5 białek 5 żółtek aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka i orzechy mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.  Tortownice o średnicy 25 cm lub mniejszą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie dno tortownicy. Spód

Mania Gotowania
Mini serniczki z frużeliną jagodową 205

sera na serniki 1/2 opakowania budyniu waniliowego 3/4 szklanki cukru (można dodać mniej) 4 białka 4 żółtka  aromat waniliowy lub ekstrakt waniliowy Przygotowanie: Masło roztapiamy. Ciasteczka mielimy w blenderze. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni.  Przygotowujemy foremki na muffinki. Możemy użyć albo sztywnych foremek albo papilotki włożyć do formy na babeczki. Ciasteczka łączymy z masłem i wykładamy nimi dokładnie

Mania Gotowania
Empanady z mięsem 155

mielonym. Są to delikatne, smaczne i pikantno-słodkie pierożki zrobione z ciasta francuskiego i pieczone w piekarniku Składniki: - 250 g mielonej wołowiny - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 200 g pomidorów - szczypta mielonego cynamonu - szczypta mielonego kminku - szczypta mielonej chili - 2 łyżeczki cukru - 1 łyżeczka octu - 1 łyżka posiekanej kolendry - 2 łyżki płatków migdałowych - sól, pieprz(...)łyżka oliwy - ciasto francuskie - 1 jajko W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę drobno posiekaną. Gdy cebulka nam się już zeszkli dorzucamy mięso mielone i dusimy aż nam zbrązowieje. Teraz dorzucamy pomidory obrane i pokrojone na drobną kostkę. Całość doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem, kminkiem, cukrem i octem. Dusimy na małym ogniu do momentu gdy pomidory nam odparują

Kuchenne Wariacje
Wielki klops na kanapki – pyszna wędlinka 982

wielki klops , to po prostu pyszny , mielony gigant , pieczony w piekarniku , dzięki czemu uzyskuje wspaniałą skorupkę i niebiańsko smakuje na zimno do kanapeczek z majonezikiem lub sosem chrzanowym…mniam . Polecam , naprawdę fajna i prosta potrawa na ciepło – wędlinka ,na zimno Składniki : 1 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1/2 szklanki tartej bułki 2 średnie cebule sól(...)długo aż masa będzie zwarta i da się uformować w wielki , gigantyczny kotlet mielony o nieco cygarowym kształcie – to ułatwi krojenie , go na kanapki Uformowany kotlet układamy na wysmarowanej olejem blaszce do pieczenia , przecieramy go natłuszczonymi olejem dłońmi i wsuwamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C , przez około 60 minut , bez termoobiegu , gdyż może popękać

Ogrodnik w podróży
Indyjski zapiekany kalafior wg Jamiego Olivera 198

pół pęczka świeżej kolendry 2 łyżeczki chutney mangowego (zastąpiłam kawałkiem mango z puszki) sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 1 świeża papryczka chilli, posiekana listki kolendry do przybrania pieczywo do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza. Kalafiory dzielimy na duże różyczki. ananasa kroimy na kawałki, ciecierzycę odcedzamy z zalewy. W dużym(...)minut. Dokładnie odcedzamy i przekładamy do dużej brytfanki. Dodajemy ananasa, posypujemy nasionami kopru włoskiego i gorczycą, delikatnie mieszamy. Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut. Po tym czasie delikatnie mieszamy, dodajemy ciecierzycę i płatki migdałów. Zapiekamy kolejne 10-15 minut, aż kalafior ładnie się przypiecze. 2. W między czasie

My Culinary Art
Aromatyczny krem z pieczonych warzyw 145

firmy Saputo )* 4 pomidory 3 czerwone papryki 2-3 czerwone cebule 2 główki czosnku oliwa z oliwek extra virgin przyprawy: świeżo mielony pieprz, oregano, bazylia  *dla nie-lightowiczów polecam mini-mozzarellę Do dzieła: Piekarnik nagrzewamy do 180*C. W między czasie myjemy warzywa i obieramy cebulę. Pomidory kroimy na pół i wyci-namy z nich twarde środki, paprykę(...)niego tylko czubek. Warzywa układamy na blasze wyłożonej pergaminem, skrapiamy oliwą z oliwek - ja używam atomizera do rozpylania oliwy - i oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Pakujemy wszystko do piekarnika na 40-50 min. i robimy pyszną herbatę, aby umilić sobie to niekończące się czekanie! ;) Nie zapomnijcie tylko przygotować bulionu! ;) Kiedy warzywa są już miękkie, wkładamy

Spektrum Smaku
Ziemniak zapiekany z dodatkami czyli prawie kumpir 232

składniki  (4 porcje)4 duże ziemniaki2 łyżeczki masła150g sera żółtego200g mięsa mielonego ( u mnie jagnięcina)mała cebulamała paprykałyżeczka koncentratu pomidorowegoszczypta oreganosólpieprzprzygotowanieZiemniaki dokładnie umyć i w łupinach wrzucić do wrzącej wody, gotować 5 minut. Wyjąć z wody zawinąć w folię aluminiową i włożyć do maksymalnie nagrzanego piekarnika. Piec aż będą miękkie od czasu do czasu sprawdzać  - wystarczy(...)żółtego sera, zrobić w ziemniaku piure. Dodać odcięty kawałek ziemniaka bez skóry i zgniatać dalej. Na powstałe piure nałożyć sos z mielonym mięsem i lekko posypać żółtym serem. Podobnie przygotować pozostałe ziemniaki. Wszystkie 4 ziemniaki włożyć do piekarnika by je lekko zapiec. Wystarczy że ser się stopi, chodzi o to by je podać gorące.Uwagi: Ziemniaki piekłam w garnku

Stare Gary
Kapusta zasmażana w plastrach babci Basi 183

przygotowanie i rzut do piekarnika na niecałą godzinę. Składniki : kapusta świeża zielona nieduża, oliwa z oliwek,( ja użyłam rzepakowego ), 2-3 ząbki czosnku,(rozbity) sól, pieprz mielony, Wykonanie : 1 Podgrzewamy piekarnik do temp. , smarujemy blaszkę do pieczenia olejem . 2. Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści kapusty. Tniemy kapustę od góry do dołu na 1 cm plastry. 3. Smarujemy

Pysznosci Babci Basi
Arabskie kefty z pietruszką i fetą 283

pysznym ziołowo- serowym nadzieniem. Ja przygotowałam je w tradycyjny sposób, czyli usmażyłam, ale równie smaczne (a może nawet bardziej smaczne:)) są upieczone na grillu lub ewentualnie w piekarniku. Składniki:1/2 kg mielonej wołowiny,cebula,2 ząbki czosnku,łyżka jogurtu naturalnego,łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki,łyżeczka oregano,1/2 pęczka natki pietruszki,50g sera feta,sól, pieprz.  Przygotowanie Cebulę posiekać(...)nakładać po trosze farszu i zlepiać, formując podłużne kefty.  Obsmażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor.  Można także upiec je na grillu lub zapiec w piekarniku.                                             Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
C... Conchiglioni nadziewane 352

miesięcy spędzałam na obczyźnie, strasznie brakowało mi... piekarnika, dlatego tak wdzięczna jestem mojemu G., który (jako techniczny/technologiczny geek) zakupił mikrofalówkę z naprawdę mocnym opiekaczem, który z powodzeniem pełni rolę piekarnika.  Nie pozostaje nic innego, jak zaprosić Was na literkę C, czyli pyszny makaron Conchiglioni. Dzisiaj proponuję Wam dwie wersje jednego dania (nauczona doświadczeniem z mojego domu (mój tata jest(...)często dawać wybór), "nafaszerowałam" je na 2 sposoby. Składniki: przede wszystkim: 3/4 (lub całe, w zależności jakie macie naczynia i ile głodnych brzuchów) opakowanie makaronu I nadzienie: mięso mielone z pieczarkami w sosie pomidorowym 250g mięsa mielonego* 1 cebula 4-5 pieczarki 1 x pomidory z puszki sól/pieprz/papryka Chilli/czosnek 2 plastry serka topionego  *w zależności

Kitchens Alphabet
Pieczone gołąbki z mięsem mielonym i ryżem 129

Kalorie 110 kcal Najlepsze gołąbki z mieloną wieprzowiną i ryżem, w białej kapuście, polane pikantnym pomidorowym sosem. Tradycyjny przepis na gołąbki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: GOŁĄBKI 400 g mięsa mielonego wieprzowego z łopatki 100 g ryżu długiego (1 torebeczka) 2 niewielkie żółte cebule 30 ml oleju rzepakowego grubo mielony czarny pieprz i sól 1 główka płaskiej białej(...)u0119sa mielonego wieprzowego z \u0142opatki","100 g ry\u017cu d\u0142ugiego (1 torebeczka)","2 niewielkie \u017c\u00f3\u0142te cebule","30 ml oleju rzepakowego","grubo mielony czarny pieprz i s\u00f3l","1 g\u0142\u00f3wka p\u0142askiej bia\u0142ej kapusty do go\u0142\u0105bk\u00f3w","300 g pomidor\u00f3w w puszcze","2 chochelki roso\u0142u","du\u017co mielonego

ProstePesto.pl
Kolorowe pieczone kotlety drobiowe 1134

Cieszą oko i podniebienie. Kolorowe, drobiowe kotlety są pieczone w piekarniku, bardzo zdrowe i bez sezonowych składników, czyli możliwe do zrobienia przez cały rok. Filety zamiast mielić, drobno siekam. Konsystencja jest wtedy dużo przyjemniejsza niż w mielonym mięsie a pieczenie w piekarniku czyni je zdrowymi. Do ich przygotowania użyłam produktów od Orzech. :-) 2 filety z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy(...)będzie bardzo klejące. Dodajemy przyprawy, jajko, bułkę tartą, kukurydzę, paprykę i szczypiorek. Masa nie jest zwarta, ale po upieczeniu nie powinna się rozpadać. 3.  Formujemy kotlety wielkości standardowego mielonego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni, przez 25 minut, do zarumienienia

Szefowa kuchni
Lasagne bolognese ze szpinakiem 333

minut, po czym wyciągnąć i rozłożyć na talerzu. Układanie warstw: Na spodzie naczynia żaroodpornego ułożyć 3 płaty makaronu, posmarować je warstwą sosu beszamelowego, nałożyć warstwę mięsa mielonego. Na mięso mielone ponownie nałożyć 3 płaty makaronu, posmarować je beszamelem, nałożyć warstwę szpinaku (całość) i ponownie ułożyć 3 płaty makaronu. Makaron posmarować beszamelem, nałożyć pozostałe mięso mielone(...)makaronu. Górę posmarować pozostałym sosem beszamelowym i posypać serem. Na koniec górę lasagne i boki polać sosem pomidorowym, nałożyć pokrywę naczynia żaroodpornego, włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać 40-50 minut. Gotowe mięso mielone. Gotowy szpinak. Gotowy sos beszamelowy i potarty ser. Wyciągnięta prosto z piekarnika lasagne. Smacznego

Passions hobbies life
Sycylia naszym okiem 201

białko kilka łyżek płatków róży w cukrze (nasze!) Jeśli mielimy orzechy i migdały **bardzo ważne jest, żeby nie mielić ich zbyt długo, bo puszczają olej i przestają być sypkie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na 180*C. Mielone pistacje, migdały i cukier mieszamy. Białko lekko ubijamy do otrzymania zaczątków piany. Mieszamy białko z suchymi składnikami

les mirabelles
Sałatka z kaszy quinoa z pieczoną dynią i marchewką 177

orzechów, uprażonych na suchej patelni (np. włoskie, nerkowce, migdały, pistacje) 1 pomarańcza 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka oliwy z oliwek extra vergine sól morska, świeżo mielony czarny pieprz   Przygotowanie: Piekarnik nastawić na 160°C ( termoobieg ) lub 180°C ( grzałka góra-dół ). Dynię Hokkaido umyć. Przekroić w poprzek na pół. Wydrążyć pestki. Pokroić na 1 cm plastry. Każdy(...)blachę do pieczenia. Wstawić do nagrzanego pieca i piec przez ok. 50 minut lub do miękkości warzyw . 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego sól morska, świeżo mielony czarny pieprz W międzyczasie ugotować komosę ryżową (kaszę quinoa): Komosę ryżową wypłukać w zimnej wodzie (jeśli się nie pieni, wystarczy tylko raz; w przeciwnym wypadku powtórzyć 2-3 razy) . Następnie

Moja Delicja