mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:113/191)

Gulasz drobiowy 422

konserwowego, jeśli konserwowy to dodać go w ostatniej chwili 1 duża cebula 1 duża marchew 25 dag pieczarek 3-4 łyżki gęstego koncentratu pomidorowego  4-5 łyżek keczupu pomidorowego o ostrym smaku sól, pieprz, cukier do smaku, papryka mielona słodka i ostra Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w kostkę, marchew i cebulę podobnie Mięso  oprószamy paprykami, przekładamy(...)momentu, aż cebula stanie się szklista ( nie przypalić!) Przekładamy do garnka z grubym dnem, podlewamy połową szklanki wody, przykrywamy pokrywką i gotujemy przez 10 min. Dodajemy umyte, pokrojone pieczarki, paprykę, groszek (jeśli mrożony), mieszamy i gotujemy około 10 min. Gdy składniki są już miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy ( mieszamy go w połowie szklanki wody) oraz keczup  Doprawiamy solą, cukrem

Proste Potrawy
Sałatka meksykański Król Imprezy 2599

Imprezy – Składniki: 300g mięsa mielonego (u mnie mięso mielone z szynki wieprzowej) 1 duża czerwona cebula (ok. 150g) pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka bazylii szczypta pieprzu chilli cayenne 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku 300g pieczarek 5 pomidorów (ok. 500g, u mnie śliwkowe) pół główki sałaty(...)niewielkiej ilości oleju. Następnie na patelnię dorzucić mięso mielone i podsmażyć (do czasu odparowania nadmiaru wody). Dodać pół łyżeczki czosnku granulowanego, 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 1 czubatą łyżeczkę bazylii, 1 czubatą łyżeczkę oregano, szczyptę pieprzu chilli cayenne oraz pierz czarny i sól do smaku, wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Pieczarki pokroić na plasterki lub półplasterki (jeśli są duże). Podsmażyć

Kulinarne Przeboje
Leczo 153

młoda cukinia 0,5 kg 2 czerwone papryki 2 zielone papryczki chilli 6 dużych pieczarek 2 średnie cebule 3 nieduże pomidory malinowe  0, 5 kg dobrych jakościowo parówek wieprzowych 2-3 białe kiełbaski 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki sól, słodka mielona papryka i pieprz do smaku kilka liści świeżej bazylii kilka gałązek świeżego tymianku 2-3 ząbki czosnku(...)cukier do smaku olej  Sposób przygotowania: Do garnka o grubym dnie wlać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojoną w piórka cebulę i obrane pokrojone w plasterki pieczarki, lekko poddusić. Wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę, dodać  okrojoną w talarki cukinię. Pomidory naciąć delikatnie na krzyż i ułożyć pod warzywami, wyjąć gdy skórka będzie odchodzić, zdjąć skórkę i pokroić. Dodać

Gosia gotuje
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym 160

jabłkiem, mizerię i kalafior. Składniki: 1 polędwica (ok. 1/2 kg) 250 gramów pieczarek (to jest ok. 1/2 opakowania, jeśli kupujemy pieczarki w "koszyczku") 1/2 litra wywaru warzywnego (może być bulion z kostki) oliwa z oliwek pieprz rozmaryn słodka, mielona papryka ok. 2-3 łyżki mąki na zdjęciu ze składnikami widać też jogurt naturalny, ale tym razem go nie dodawałam(...)nakładamy mięso, lekko mieszając drewnianą łopatką lub łyżką.  Gdy się trochę podpiecze (nie musi być starannie i ciągle na małym ogniu) - dolewamy wywar, przykrywamy pokrywką i... ... przygotowujemy pieczarki:) Myjemy (jeśli trzeba - obieramy), oddzielamy kapelusze od nóżek i kroimy tylko kapelusze na większe kawałki. Nóżek nie kroimy. Tak przygotowane pieczarki dorzucamy wraz z rozmarynem do mięsa i dusimy całość

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Klopsiki hiszpańskie na potrawce z cukinią / Spanish meatballs with zucchini stew 139

zdrową potrawkę, która doskonale pasuje do wszystkiego. Takim też sposobem powstały pyszne klopsiki wołowe z chorizo, ryżem i aromatyczną kolendrą, które podałam na szybkiej potrawce z cukinią, papryką i pieczarkami. Aż sama byłam zaskoczona jakie to wyszło pyszne! Generalnie rzecz biorąc, przygotowanie tego dania było też zaskakująco łatwe i przyjemnie, polecam gorąco! Jeżeli jesteś posiadaczem Tefala Cuisine Companion to przygotowanie(...)potrawkę: 1 łyżka oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka suszonego oregano 400g (1 puszka) krojonych pomidorów 1 cukinia, pokrojona w kostkę 100 g pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 1/2 czerwonej papryki, pokrojonej w kostkę sól, pieprz i cukier do smaku Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw

karmelowy
Potrawka z indyka a la strogonow 197

liść laurowy) lub 400ml wywaru warzywno-drobiowego 300g pieczarek pęczek młodej cebuli ze szczypiorkiem (wystarczą 3 niewielkie cebulki) 100ml białego wina dwa średnie ogórki kiszone 40g koncentratu pomidorowego (czubata łyżka) łyżka ostrej musztardy po łyżce sproszkowanej papryki słodkiej i ostrej 2 łyżki śmietany 12% 2 łyżki oliwy sól i świeżo mielony pieprz do smaku Do podania: natka pietruszki 120g(...)międzyczasie ugotować ryż, według przepisu na opakowaniu, uważając żeby go nie rozgotować. Pieczarki przesmażyć na drugiej patelni na łyżce oliwy, dodać do mięsa. Śmietanę wymieszać z 50 ml gorącego wywaru i też wlać na patelnię. Dodać kiszone ogórki pokrojone w kostkę, doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, można do środka dodać też natkę pietruszki. Wymieszać dokładnie. Taką

Dietolog
SCHABOWY Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ 119

czasu do czasu można zaszaleć. SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu 8 pieczarek 1 ser Camembert President 1 jajko bułka tarta  sól, pieprz olej do smażenia 1 średnia biała kapusta 200 g wędzonego boczku 1 mała cebula sól pieprz  słodka papryka mielona kminek mielony mąka 1 łyżka margaryny A jak to zrobić:  Kotlety rozbić i posolić(...)Jajko skłócić z solą i pieprzem. Każdy z kotletów opanierować w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni. Na każdym usmażonym kotlecie ułożyć na przemian plasterki podsmażonych pieczarek i ser. Całość lekko podgrzać, aż ser lekko zmięknie. Kapustę poszatkować i zagotować w niewielkiej

Kuchnia w opałach
SAŁATKA Z GRILLOWANYCH WARZYW I KURCZAKA 176

kurczaka 1/2  małej sałaty lodowej  1 mała cebula czerwona 1 cukinia 1 papryka czerwona 200 g pieczarek 2 łyżki natki pietruszki oliwa przyprawy: po 1/2 łyżeczki: świeżo zmielonego czarnego pieprzu, suszonego oregano, słodkiej czerwonej papryki w proszku, mielonej kolendry, szczypta chili, sól winegret : 2 łyżeczki miodu lub syropu klonowego, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, 4 łyżeczki oliwy(...)Mieszamy, próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. PIERSI KURCZAKA osuszamy i oczyszczamy z białych błon. Nacieramy z obu stron przyprawami oraz 1 łyżką oliwy. Odstawiamy do zamarynowania. Cukinię i pieczarki kroimy w 2-3 mm plastry, paprykę w szerokie paski. Przekładamy do miski skrapiamy 1 łyżką oliwy, lekko solimy, mieszamy.  Mocno rozgrzewamy patelnię grillową, kładziemy piersi kurczaka i dociskając

cool and minty
Curry z kurczaka ze szpinakiem 123

również lubicie takie smaki? Składniki: (na 5 - 6 porcji) 1 kg piersi z kurczaka 500 g małych pieczarek 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 3 szalotki 5 ząbków czosnku 1 marchew kawałek selera 400 ml mleczka kokosowego 1/2 świeżej papryczki chili (mielonej 1/3 łyżeczki) 2 łyżeczki proszku curry 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki soli 1 łyżka soku(...)masła klarowanego pieprz do smaku (opcjonalnie) Dodatkowo: ugotowany ryż do podania Jak przygotować curry ze szpinakiem? Kurczaka oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać ze wszystkimi przyprawami oprócz soli. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i lekko podsmażyć na maśle klarowanym. Szalotkę i czosnek obrać i drobno pokroić. Marchew i selera obrać i pokroić w małe słupki. Z papryczki usunąć pestki

Kuchcik gotuje
Węgierski kociołek – pożywna zupa gulaszowa :) 305

czerwonej papryki, a można też dodać papryki w innych kolorach) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, chili, cukier olej do smażenia     *** Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości oleju i przekładamy do garnka *** *** Na patelni podsmażamy pokrojone w kostkę pieczarki, cebulę, marchew, pietruszkę i seler – wszystko razem smażymy około 2 minuty ciągle mieszając, na koniec dodajemy

Blog z Apetytem
Kotleciki z czerwonym ryżem 103

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Kotlety mielone znane są w każdym polskim domu. Ja polecam bardzo smaczną odmianę kotlecików z czerwonym ryżem. Cudowne dodatki

My Blueberry Corner
Pulpety zapiekane z pieczarkami i serem 2828

Nie przepadam za mięsem mielonym, może dlatego, że nigdy nie robiłam z niego nic innego poza mielonymi kotletami.Tym razem mięso było tak apetyczne i

Zdrowa Kuchnia Sowy
Duszony filet z kaczki 114

buraków ćwikłowych oraz szpinaku. W połączeniu z kaczką ,rewelacyjne. Składniki 600 g filetów z kaczki (bez skóry) 250 g pieczarek 1 łyżka masła pęczek dymek ze szczypiorem 600 ml bulionu z kury 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonej kozieradki 2 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 500 g klusek ziemniaczanych  Chicche Tricolore sól(...)ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę ,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w odrobinie

R'n'G Kitchen
BEZGLUTENOWE BURGERY Z CZARNEJ FASOLI 133

BEZGLUTENOWE BURGERY Z CZARNEJ FASOLI Składniki: 1 puszka czarnej fasoli  1 duża czerwona cebula 6 małych pieczarek lub 3 duże 130 g ugotowanego ryżu (50 g suchego) * 3 łyżki mąki ryżowej**  2 łyżki płatków drożdżowych  1 łyżka mielonego siemienia lnianego 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku 1/4 łyżeczki papryki wędzonej lub zwykłej sól, pieprz olej(...)wtedy kotlety nie będą, aż tak zwięzłe. Przygotowanie: Pokrój drobno cebule, przełóż na patelnie z olejem, posól i podsmaż na patelni, aż się skarmelizuje.  Następnie pokrój drobno pieczarki i dodaj je do cebuli. Smaż ok. 3 minuty, do momentu, gdy pieczarki zmniejszą objętość.  Fasole przepłucz pod bieżącą wodą. Następnie zmiksuj ją lub rozgnieć ją za pomocą tłuczka

wegujemy
Jajka w koszulkach z grzybami i szpinakiem 191

osób) 2 garście młodego szpinaku (ok. 60g) 1 średnia czerwona papryka (250g) 350g grzybów hodowlanych, najlepiej pieczarek, boczniaków i shitake w proporcjach 3:2:1 2 duże (L) jajka 2 łyżki masła 2 płaskie łyżeczki soli 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego chilli (pieprzu cayenne) 2-3 łyżki octu z białego wina Sos 2-3 fileciki anchois 4 łyżki oliwy(...)posiekanej świeżej) Do podania świeża francuska bagieta (bułka), najlepiej przypieczona nad tosterem Instrukcje Papryki rozkrajamy, usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w kostkę o boku ok. 1 cm. Pieczarki dokładnie płuczemy lub obieramy, po czym razem z boczniakami i shitake kroimy w nieco większą niż papryka kostkę. Na patelni na dosyć silnym ogniu rozgrzewamy 2 łyżki masła. Gdy zacznie wrzeć

Kulinarna Pokusa

Proponowane wyszukiwania