mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:120/191)

Przekąska w sam raz na mecz czyli sagonki :) 200

grzybów np. shitake lub pieczarek (u mnie brunatne) ª       mała garść ulubionych kiełków (u mnie rzodkiewki) ª       2 szczypiory ª       300 g mięsa mielonego (u mnie z łopatki) Przyprawy do farszu

Bazując na smaku
Łosoś duszony z warzywami 236

niedzielny obiad Składniki filet z łososia 300 g cukinia 1/2 szt pieczarki 5-6 szt suszone pomidory 2-3 szt pieprz ziołowy przyprawa do ryb sól i pieprz papryka słodka mielona … Czytaj dalej Łosoś duszony z warzywami

czarrna od kuchni
Gulasz z karkówki 207

Składniki karkówka wieprzowa 50 dkg pieczarki 20 dkg cebula 2 szt czosnek 4 ząbki szpinak mrożony 10 dkg sambal oelek 1 łyżka papryka słodka mielona pieprz sól koncentrat pomidorowy 2 … Czytaj dalej Gulasz z karkówki

czarrna od kuchni
pyszny a`la strogonoff z indyka... 125

indyka 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 2 łyżki, czosnek granulowany 1 łyżeczka, cebula 1 duża, pieczarki 30 dag, ogórki kiszone 4 średnie, papryka czerwona 1 mała, kostka rosołowa 1 sztuka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, woda 3 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
Galaretka z warzywami 119

groszek konserwowy 1 puszka · kukurydza w puszce 1 puszka · pieczarki marynowane 200 g · papryka marynowana 200 g · szynka z kurczaka 200 g · żelatyna 5 łyżek · sól · czarny pieprz mielony · rosół warzywny 1 L   Żelatynę należy namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, tak żeby napęczniała. Rosół dokładnie połączyć z rozpuszczoną żelatyną, sola i pieprzem. W dużej formie

Camilla w kuchni
Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym 154

można dodać jeszcze zrumienioną cebulkę i natkę pietruszki lub szczypiorek. Składniki: 4-5 garści czerwonej soczewicy ok. 1/2 kg mielonych leśnych grzybów 3 jajka 2-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz 330 ml kwaśnej śmietany 18% 250 g pieczarek 2 łyżki masła olej do smażenia placuszków (np. Rapso) Wykonanie: Soczewicę gotujemy do miękkości. Na patelni na maśle podsmażamy zmielone

IMPRESJA SMAKU
Zapiekanki damskie i męskie :) 311

nazwa :) Składniki:bułka do zapiekanekpieczarkisólpieprzmięso mielonestarty żółty sermasło klarowanePieczarki kroimy, podsmażamy na maśle, doprawiamy solą i pieprzem.Mięso mielone smażymy na oddzielnej patelni, również doprawiając do smaku.Bułki kroimy wzdłuż na pół, na część z nich kładziemy pieczarki, resztę pieczarek mieszamy z mięsem i układamy na pozostałych bułkach. Posypujemy startym serem.Zapiekamy w piekarniku w temp

chwile dla mnie
Sos paprykowo pomidorowy do ryżu i drobiu 188

supermarketu 1/2 kg cukinii 1 i 1/2 kg czerwonej papryki, zamiennie można dołożyć 2 żółte papryki 20 dag pieczarek 1 szklanka cukru brązowego 1/2 szklanka oleju lub oliwy 1 łyżka soli3/4 szklanki octu 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego ziele angielskie liść laurowy świeżo starta gałka muszkatołowa Zioła i przyprawy zawsze od sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl 1. Pomidory przygotowujemy

Apetyczna babeczka
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 180

sałatce to zapraszam do spróbowania.    Składniki : * kawałek kapusty pekińskiej * ogórki kiszone * rzodkiewki * pomidor * czerwona papryka * smażone pieczarki z cebulą * filet z kurczak pieczony w ulubionych ziołach * plasterki gotowanej kukurydzy Sos : * 4 łyżki oliwy * papryka czerwona mielona * ulubione zioła * opcjonalnie czosnek * sól , pieprz Przygotowanie : Składniki sałatki pokroić wedle uznania. Można ozdobnie a można warstwowo ułożyć w pojemniku

Magiczne Życie Marty
Ślimaki 161

pleśniowy camembert (lub inny-ulubiony) przyprawy: sól pieprz, suszone oregano i bazylia olej do smażenia papier do pieczenia Pieczarki myjemy w razie potrzeby obieramy i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa na średnich oczkach. Cebulę obieramy i  również mielimy. Całość przekładamy na rozgrzaną i posmarowaną olejem patelnię. Doprawiamy do smaku. Na desce rozkładamy ciasto francuskie. Usmażony farsz przekładamy na ciasto

Pudełko rozmaitości
Cebulowe roladki naleśnikowe 249

łyżka cebulowej zupy francuskiej w proszku szczypta soli olej do smażenia Nadzienie: 200 g pieczarek 2 łyżki masła 200 g szynki gotowanej pęczek natki pietruszki 2 ząbki czosnku 2 łyżki śmietany 18% 300 g sera chudego białego sól morska do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób przygotowania Ciasto:  Wszystkie składniki ciasta zmiksować mikserem,odstawić ciasto(...)każdym razem sporą porcję ciasta na dość gruby naleśnik.smażyć z obu stron na rumiano.Przełożyć na talerz. Z tej porcji ciasta wychodzi 4 grube naleśniki Nadzienie:  Pieczarki umyć pokroić drobno w kosteczkę . Masło roztopić na patelni włożyć pokrojone pieczarki i dusić 7-8 minut.  Szynkę kroimy w kostkę ,czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę ,natkę pietruszki drobno

Wanilia i Kardamon
Naleśniki z cukinią i pieczarkami zapiekane z serem 175

śmietany kremówki lub słodkiej 18% Olej rzepakowy  do smażenia Nadzienie: 30 dag świeżych pieczarek 1 cukinia 2 cebule dymki ze szczypiorem ½ pora 1 łyżka klarowanego masła 15 dag ostrego żółtego sera np. cheddar Sól morska do smaku Pieprz świeżo mielony do smaku Wiórki zimnego masła Sposób przygotowania:   Ciasto naleśnikowe: Jajka zmiksować krótko, dodać szczyptę soli, wlewać mleko(...)oleju rozgrzać, nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć z obu stron na średnim ogniu , przełożyć na talerz. Nadzienie: Na patelni rozgrzać klarowane masło, dodać umyte i pokrojone na plasterki pieczarki, po chwili dodać pokrojony por, dymkę –bez szczypioru  oraz cukinię-nie obierać ze skórki. Chwilę dusić aż warzywa zmiękną około 5 -7 minut , zestawić z ognia, doprawić do smaku

Wanilia i Kardamon
Proste kotlety mielone 296

smażenia.Sposób przygotowania:Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać.Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.Natkę pietruszki umyć, dobrze osuszyć, drobno posiekać.Do miski włożyć mięso mielone. Dodać przyprawy (tj. przyprawę do mięsa mielonego, słodką paprykę, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz).Następnie wbić jajo i dodać musztardę, drobno posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i 1/2 szklanki(...)mięsnej, jeszcze przed uformowanie kotletów można dodać ser żółty pokorojony w drobną kostkę, pieczarki starte na tarce o drobnych oczkach, czy drobno posiekany szczypiorek.Natkę pietruszki można zastąpić 1 łyżeczką ulubionych, suszonych ziół np. rozmarynu, lubczyku czy tymianku.Z dodatku czosnku można zrezygnować, choć nadaje on mięsu mielonemu wyjątkowego samku.Kotelty, po usmażeniu, można odsączyć z oleju, układając je na papierowych

Gospodyni Miejska
Kiełbasa zasmażana z cebulą i ajvarem 318

wzbogacenia zup i sosów, a łyżeczka czy dwie dodane go mięsa na kotlety mielone sprawia, że gotowe kotleciki są soczyste i pełne smaku.  Ajvar pikantny to zdecydowanie nasz faworyt. Dodawaliśmy go praktycznie do wszystkiego - na kanapki, do grillowanego mięsa, do krokietów z pieczarkami. Poziom ostrości zdecydowanie zadowolił moje kubki smakowe, to zdecydowanie będzie jeden z moich ulubionych

W poszukiwaniu inspiracji
Kurczak z patelni ekspresowo- roladki z udka faszerowane w kremowym pieczarkowym sosie 170

przygotować to danie również z piersi). Składniki: 6 udek z kurczaka 2 garści pieczarek 1 cebula 2 łyżki oliwy 600 ml bulionu z kurczaka 150 ml śmietanki 18% około 1 -2 łyżki mąki mała garść natki pietruszki przyprawy: sól, pieprz do smaku,  łyżeczka mielonego czosnku (lub 1 ząbek) 1/2 łyżeczki mielonego tymianku Wykonanie: Ja kupiłam już udka(...)ściągnąć (ale pamiętajmy, że w skórce jest dużo tłuszczu, a w efekcie powstały sos będzie bardzo tłusty). Umyte i rozdzielone części kurczaka natrzeć delikatnie przyprawami i ułożyć wewnątrz pokrojone pieczarki. Zwinąć i spiąć wykałaczką. Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą na oliwie. Dodać zwinięte roladki i smażyć, ciągle odwracając około 7 minut. Następnie podlać całość

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania