oregano, solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone na połówki pomidorki cherry i chwilę smażymy. Dodajemy odcedzony tuńczyk oraz groszek i dusimy chwilę całość. Dodajemy ugotowany makaron i całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy grubo mielonym pierzem. Gotowe
Mango PapajaSkładniki: szpinak świeży 2 pęczki, masło 2 łyżki, cebula 1 sztuka, czosnek 2 ząbki, kucharek 1 łyżeczka, śmietana 12% 1 kubek, papryka ostra mielona 6 łyżeczka, przyprawa w płynie - do smaku, koperek siekany 1/2 pęczka, makaron łazanki 2 szklanki, jajka - ile potrzeba świeży szpinak dobrze opłukać i porwać liście na strzępy , zalać w misce wrzątkiem i wylać na sito
W Mojej Kuchni Lubię400g pieczarek 2 duze cebule 2 zabki czosnku 1 kg miesa mielonego wieprzowego 20g sera zoltego w piorkach smietana maslo makaron spaghetti pieprz sol jarzynka papryka Obieramy pieczarki i kapelusze kroimy w dosyc drobna kostke, a trzonki na pol plastry Kroimy cebule Na masle
Klaudynkowa kuchniawystudzenia. Gotujemy makaron w osolonej wodzie. Na patelni musimy zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę wraz z wędliną bądź kiełbasą. Do tego dokładamy kapustę oraz makaron. Wszystko przesmażamy by składniki się połączyły. Przyprawiamy świeżo mielonym czarnym pieprzem oraz majerankiem
Magiczne Życie Martyznam włoskiego, ale coś mi nie pasowało z tą muszlą. Z ciekawości sprawdziłam i rzeczywiście: D. V. znaczy latający talerz... Makaron z klopsikami i warzywami na ostro.Składniki:na klopsiki:mięso mielone ok. 300 g;cebula pokrojona w drobną kostkę;jajko;2 łyżki bułki tartej;sól, pieprz, chili;1 łyżka zimnej wody; 750 ml bulionu.na sos:cukinia(...)samym końcu cukinię, żeby się nie rozciapała... Na patelnie wrzucamy przecier, wszystko mieszamy i podlewamy odrobiną bulionu spod klopsików. Dusimy przez chwilę. Do sosiku wkładamy klopsiki.Ugotowany al dente makaron podajemy z sosem i klopsikami, posypany pietruszką.Smacznego
Miksturownikniespodzianka! Jedli wszyscy i pytali czy zostało coś na jutro :) Składniki: na 4 porcje większe lub 6 mniejszych ok. 200 g makaronu penne (waga makaronu suchego) ok. 100 g startego żółtego sera 500 g mielonego mięso wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 350 g passaty pomidorowej (1 kartonik) 2 łyżki koncentratu pomidorowego 150 g startego sera pecorino(...)liści bazylii (lub bazylia suszona) ew. 1 suszona papryczka chilli sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Na niewielkiej ilości oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy zgniecione ząbki czosnku i mięso mielone. Podsmażamy razem do momentu, aż mięso będzie lekko przyrumienione. Następnie dodajemy passatę pomidorową, przecier, dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. Dusimy, aż sos zgęstnieje, a woda
bistro mamaczerwona cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka chili garść suchych glonów wakame kilka grzybów shitake 100 gram makaronu ryżowego 1 czerwona papryka kawałek cukinii przyprawy: sos sojowy, mielona kolendra, curry, kurkuma, wędzona papryka kiełki jarmużu do dekoracji oliwa z oliwek do smażenia Glony wakame i grzyby shitake namocz(...)namoczone glony i grzyby. Gotuj jeszcze 5 minut. Wlej mleko kokosowe i dopraw zupę sosem sojowym. Gotuj jeszcze kilka minut. Łososia pokrój w kostkę i wrzuć do zupy. Dodaj makaron. Gotuj całość jeszcze minutę. Podawaj ciepłą zupę z odrobiną kiełków. Smacznego, Klaudia
Mango Papajałyżki drobno posiekanego koperku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku skórka z połowy niewoskowanej cytryny (przelanej wrzątkiem) sól morska świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Makaron gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zanim odlejemy makaron – zachowujemy ok. 8 łyżek gorącej wody z gotowania (to ważne) – dodajemy
Poezja smakuZapiekanka z tortellini Składniki: opakowanie tortellini z serem, 200 g szpinaku mrożonego, 400 g mięsa mielonego z indyka, puszka pomidorów krojonych, 20 dag żółtego sera, cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka masła, łyżeczka oregano, łyżeczka bazylii, sól, pieprz, olej. Wykonanie: Makaron tortellini gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Szpinak rozmrażamy, dusimy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek(...)doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym smażymy na patelni. Kiedy mięso jest już usmażone dodajemy pokrojone pomidory, oregano, bazylię, sól i pieprz. Sos dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem brytfanki nakładamy odcedzony makaron, który przykrywamy warstwą szpinaku. Na szpinak nakładamy sos pomidorowy z mięsem i całość posypujemy
paapilotkaastarciu) 3 łyżki oliwy 2-3 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny 1 duży ząbek czosnku ½ łyżeczki grubo mielonego pieprzu 4 łyżki posiekanej natki pietruszki woda i sól do gotowania makaronu
Karo in the Kitchentemu na blogu pojawił się wpis na tort gołąbkowy, pomyślałam, więc, że wersję tortową również można zrobić właśnie z cannelloni. Spróbujcie :) Składniki: opakowanie makaronu cannelloni 0.5kg mięsa z łopatki (zmielone) łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego puszka pomidorów krojonych 2 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki papryki słodkiej szczypta cukru zioła prowansalskie ( do smaku) sól, pieprz 2 cebule(...)ząbki czosnku 2 opakowania serka ricotta jajko 20dag mozzarelli (w wiórkach) Przygotowanie: Makaron wrzucić do osolonej wrzącej wody i gotować 3 minuty. Wyjąć na durszlak, polać lekko oliwa i poprzecinać na pół, aby powstały dwie mniejsze rurki. Ustawić w nasmarowanej tortownicy pionowo. Do miseczki wyłożyć serek, jajko, sól i pieprz. Wymieszać. Serkiem wypełnić cannelloni. Na rozgrzaną patelnię z olejem
ChilliJemySkładniki: biodrówka 70 dag, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, woda 2 szklanki, mąka ziemniaczana 1 łyżeczka, makaron po seczuańsku Royal Brand 250 gram, przyprawa do zup - do smaku biodrówkę pokroić w kostkę i na gorącym oleju zrumienić, dodać pokrojoną cebulę, pieprz, kucharka, wlać wodę i dusić do miękkości mięsa
W Mojej Kuchni Lubięsosie z mięsem, bakłażanem i oliwkami. Smaczne i sycące danie przygotowane we włoskim stylu. Obowiązkowo posypane startym parmezanem. Polecam ;) 200 g makaronu penne 1 cebula dymka 3 ząbki czosnku 1 bakłażan 2 pomidory 300 g mięsa mielonego wieprzowego 1/2 szklanki gęstego przecieru pomidorowego 100 g oliwek czarnych 50-100 g parmezanu sól pieprz czarny bazylia oregano oliwa z oliwek(...)Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu (11 minut). Makaron odcedzić, zachowując również wodę. Bakłażana pokroić w kostkę oprószyć sporą ilością soli i odstawić na około 10 minut. Kiedy puści sok przełożyć na sitko, przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć, najlepiej ręcznikiem papierowym. Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni
https:KKuchniaMniamJeśli szukacie w swojej domowej kuchni nowych, ciekawych sosów do makaronu to jest to przepis dla Was. Ragu oznacza mięsny sos, który gotuje się niezwykle długo. My wykorzystałyśmy nogi z kaczki do jego przygotowania. Dodatkowo użyłyśmy cynamonu w trakcie gotowania co dało bardzo fajny efekt. Jako że nogi od kaczki nie są, aż tak drogie jak na przykład piersi wypróbujcie(...)pomidorów 250ml bulionu (szklanka) 125ml czerwonego wina (połowa szklanki) Cebula Ząbek czosnku Łyżka oliwy Łyżka śmietany kremówki 30% Łyżeczka mąki pszennej Szczypiorek Przyprawy: łyżeczka mielonego cynamonu, posiekany rozmaryn, liść laurowy, ½ łyżeczki cukru, sól, pieprzDodatkowo: Makaron dla 3 osób ugotowany al dente Na sporej patelni rozgrzewamy olej. Nogi z kaczki oprószamy solą i pieprzem. Kiedy patelnia się nagrzeje obsmażamy mięso
Kolizje SmakówKupiłam piękny udziec z indyka. Córeczka miała ochotę na pulpeciki więc mięsko zmieliłam. Dodałam kurki i pełnoziarnisty makaron i wyszedł pyszny, szybki i pożywny obiadek. składniki: 450 g mięsa mielonego z udźca indyka 200 g kurek 1 łyżka masła 1 szklanka gorącej wody 1/2 szklanki śmietanki 30 % sól. pieprz 2 łyżki kaszy manny 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)łyżki mąki pszennej ok 300 g makaronu pełnoziarnistego Lubella Kurki dokładnie oczyścić, mniejsze zostawić w całości a większe pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuścić masło. Dodać kurki i smażyć chwilę aż nieco zmiękną i puszczą soki. W międzyczasie przygotować masę na pulpeciki. Do zmielonego mięsa z indyka dodać kaszę mannę oraz posiekaną natkę, sól i pieprz do smaku. Masę
Monia miesza i gotuje