ulepszaczy, wzmacniaczy smaku. Pastę z selera zamknęłam w słoiczku. Może służyć jako dodatek do zup, sosów, zapiekanek, do kanapek. Pasta wymieszana z tartym parmezanem i mielonymi orzechami, czy migdałami będzie doskonałym Pesto do makaronu. Najlepszym momentem na ich zbiór jest lato i wczesna jesień. Dlatego warto zadbać o zrobienie zapasów na zimę. Tak samo można przygotować pastę z lubczyku
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębanalnie łatwa w przygotowaniu, dosłownie w pół godziny. Jeżeli tak jak ja jesteś fanem orientalnych smaków, polecam także moją pikantną i ekspresową zupę tajską z makaronem i równie smaczną zupę tajską z mięsem mielonym . Zapraszam! Scroll down for recipe in English Tajska zupa z łososiem (4-6 porcji) Składniki: 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki masła 4 całe ząbki
karmelowyopakowanie makaronu lasagne o falistych brzegach 300 g mięsa mielonego marchew seler naciowy cebula 100 g sera żółtego 1 mozzarella przecier pomidorowy 3 łyżki oleju z oliwy masło tarty ser do posypania (typu parmezan ) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Rozgrzać na patelni olej z oliwy dodać drobno pokrojoną cebulę , poszatkowaną marchew i seler. Po chwili dodać mielone mięso
zielonacukinkaPietruszka nać suszona 40g Sól czosnkowa 300g Tzatziki 100 g Przyprawa do piernika 300 g Kurkuma mielona 50g Mąki , Nasiona, Mak : Do ciast, placuszków,makaronów, pierogów , deserów, ciastek . Bez chemii i konserwantów. Lubimy TO :) Nasiona Chia 250g Mak Biały Mak Niebieski Mąka
Gotowanie Patkizagryzką imprezową dla mięsożerców. Podałam do nich mój ulubiony sos czosnkowy. Kulki mięsne, możecie również podać na ciepło do dania głównego, z ryżem lub makaronem w sosie pomidorowym lub grzybowym. Składniki: mięso mielone jagnięce 500 g, jajko 1 szt, kolendra mielona 2 łyżeczki, kmin rzymski 1,5 łyżeczki, czosnek 2 ząbki, cebula 1 szt, sól i pieprz
kulinarne odsłony patiWłoski makaron cannelloni w kształcie rurek faszerowany wieprzowym mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Całość polana sosem beszamelowym, posypana tartym serem i zapieczona. Czytaj dalej
Przepisy KulinarneSkładniki 50 dkg łopatki wieprzowej 25 dkg makaronu kokardki Lubella 20 dkg sera żółtego 1 opakowanie serka wiejskiego 1 kulka mozzarelli 1 główka czosnku 1 duża
czarrna od kuchniŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 10 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: około 3 50 g ulubionego makaronu 560 g pomidorów krojonych (z puszki), 35 dag pieczarek, cebula, opakowanie mozzarelli, pieprz (najlepiej świeżo mielony), sól, suszona natka pietruszki, tymianek, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 2 łyżeczki cukru. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Pieczarki
JejKuchniaCzasami zostaję mi połowa makaronu , i to nie jednego rodzaju a kilku , i w tym przypadku miałam aż trzy
Mój Smakwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Co powiecie na zastąpienie makaronu kaszą gryczaną - w prostej zapiekance z mięsem mielonym, pieczarkami i sosem pomidorowym? Uwierzcie, że połączenie jest rewelacyjne! Zapiekanka posmakuje miłośnikom kaszy oraz tym, którzy za nią nie przepadają. Taka wersja na pewno do nich przemówi, bo d anie jest naprawdę bardzo smaczne(...)niezwykle sycące! Spróbujcie! (U mnie naczynie o wymiarach 16 x 20 cm) 180g kaszy gryczanej (użyłam niepalonej) Warstwa mięsna: 250 mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 5 pieczarek (średnich) 1 cebula (średnia) 2-3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów (całych, bez skóry) 2 łyżki świeżej bazylii (posiekanej) tymianek gałka muszkatołowa czosnek granulowany sól, pieprz ziołowy
Di gotujemożemy rozsmakować się w prawdziwie włoskich smakach, bo w ten sposób podaje się je tradycyjnie. :-) Całość można posypać startym żółtym serem, co ja pominęłam. 250g makaronu tortellini (u mnie z serem) 500g mięsa mielonego 2 cebule 2 puszki pomidorów krojonych 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz, papryka wędzona 1. Tortellini gotujemy zgodnie
Szefowa kuchniłyżka masła - 1 łyżka mąki - 3/4 szklanki mleka - duża garść topliwego żółtego sera - 1 ząbek czosnku - 2 łyżki soku z cytryny - 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu - sól do smaku - po ok. 100 gr ulubionego makaronu na osobę W garnku zagotowujemy wodę z łyżką soli. Wrzucamy brokuł i gotujemy do miękkości***. Należy spróbować - kwiat ma być miękki - ale łodyżka ma stawiać
kawawszklancekażdego zestawu bidon z wodą. Poniedziałek: kluski leniwe ( zrobiłam z samego twarogu z dodatkiem ubitego na sztywno białka, żółtka i mąki) + bułka tarta z mielonym lnem na maśle gotowany kalafior rodzynki Wtorek: makaron pełnoziarnisty z brokułami, oliwkami i zmielonymi migdałami migdały gruszka
Atlas Smakówcebula 1 łyżka masła sklarowanego 1 jajko sól pieprz bułka tarta – tylko do obtaczania olej do głębokiego smażenia Wykonanie: Cebulę obrałam, drobno posiekałam i zeszkliłam na maśle. Przestudziłam. Mięso mielone jeszcze raz zmieliłam razem z zeszkloną cebulą i ugotowaną, przestudzoną kaszą gryczaną. Do masy dodałam jajko, sól i pieprz do smaku, bardzo dokładnie wyrobiłam. Z masy, wilgotnymi dłońmi(...)wlałam wino. Wszystko razem gotowałam, aż sos się trochę zagęścił (kilkanaście minut). Zmiksowałam go, ale tak, że pozostały wyczuwalne kawałeczki cebuli. Doprawiłam pieprzem, cukrem i mieloną papryką. Jeśli sos ma być dodatkiem do makaronu, warto dodać trochę ziół np. bazylię lub oregano
Kuchenne zapiski EdytyTrochę roboty było trzeba ale wyszła pysznaaaaa <3 Składniki (na około 3 porcje)/całość około 1251 kcal/: 400g mielonej piersi z kurczaka 400g czerwonej papryki 100g makaronu niskowęglowodanowego świderki 200g zielonej fasoli mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość