mielone pieczarki - 2077 przepisów (strona:99/139)

Pulpety z migdałami i pesto bazyliowym w sosie, podawane z pieczonymi ziemniaczkami faszerowanymi burakiem z kapustą 165

Składniki : pulpety  500 g mięsa mielonego wołowego 1 jajko 4 ząbki czosnku 1/3 posiekanego na drobno pora pęczek szczypiorku 4 łyżki pesto bazyliowego 0,5 szklanki zblendowanych migdałów 1 łyżka papryki słodkiej kilka kropli tabasco sól i pieprz do smaku sos 1 puszka pomidorów posiekanych 0,5 papryki czerwonej 100 g pieczarek 1 łyżka papryki słodkiej i słonej

Niezły Młynek
Łazanki 194

kostkę. Dodajemy do boczku i smażymy.Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry i dodajemy do boczku z cebulą.Kapustę kiszoną kroimy i dodajemy do boczku i pozostałych składników.Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.W dużym garnku mieszamy makaron, ugotowaną białą kapustę i pozostałe smażone składniki. Przyprawiamy solą i duuużą ilością świeżo mielonego pieprzu

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety mielone grzybowe z biszkoptami 204

bułki tartej a wy macie wszystko przygotowane na kotlety mielone? I nic co praktycznie mogłoby j ą zastąpić ani płatków owsianych, otrębów, mielonych orzechów, płatków kukurydzianych.. a jednak okazało się ze się da, zastąpiłam bułkę pokruszonymi biszkoptami, które sprawdziły się idealnie. W połączeniu z pieczarkami kotlety wyszły pyszne a sos był "kropk

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sos pieczarkowy 139

My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepszy sos do placków ziemniaczanych i nie tylko. Można go podawać z duszonym mięsem, kotletami schabowymi lub mielonymi. Przygotowuje się

My Blueberry Corner
Muffiny jęczmienne z wołowym klopsikiem i sosem kukurydzianym 127

Składniki: Pulpety: 500g wołowego mięsa mielonego 20g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 3-4 łyżki bułki tartej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku sól i pieprz do smaku Muffiny: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 1 szkl. mąki chlebowej 3/4 szkl

Kolorowy Przepisownik
Steki wołowe zawijane w bekonie, na sosie pieczarkowym 171

rostbefu 150-200g pieczarek 4 cieniutkie długie plasterki surowego wędzonego boczku 50g (1/4 kostki) zimnego masła pokrojonego na 6 równych plasterków 3-4 malutkie szalotki 200ml wody z ½ kostki bulionowej wołowej lub 200ml bulionu wołowego 1 łyżka oliwy 1 płaska łyżeczka mąki pszennej sól (użyłam do steków soli LAWENDOWEJ ) świeżo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
Gołąbki inaczej, szybszy sposób na pyszny obiad 305

kawałek zapiekanki. Sos, możecie użyć sosu gotowego pomidorowego. Ja użyłam mój który zrobiłam latem i przechowywałam w słoiczkach. Na patelnię wlać dwie łyżki oliwy i wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki, obsmażyć, aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą. Sos pomidorowy,przecier pomidorowy, śmietanę lub mleko wylać na patelnię. Jak ktoś chce bardziej dietetycznie można dolać mleka zamiast śmietany. Chwilkę podgrzewać(...)posiekać drobno. Na patelni z odrobiną oleju obsmażyć cebulę i czosnek, jak już wszystko się zarumieni natychmiast zdjąć z patelni. Ryż ugotować do miękkości. Do miski wrzucić mięso mielone, majeranek, ugotowany ryż, obsmażoną cebulę i czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Masę doprawić do smaku jak lubicie. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem lub olejem i rozłożyć część posiekanej

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym 225

Mix warzyw i mięsa Składniki 300 g makaronu spaghetti 250 g zmielonej łopatki wieprzowej 3 pomidory 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1 cebula 1 papryka 2-3

czarrna od kuchni
Kotleciki miniaturki 146

majerankiem solą i pieprzem świeżo mielonym i dokładnie wyrabiamy mięso. Olej rozgrzewamy na patelni małą łyżeczką nabieramy mięso i kulamy malutkie kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu obracając z każdej strony.Usmażone kotleciki wkładamy do rondla podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 5 minut. Można dodać kilka pieczarek. Podajemy na gorąco

kgwjanczewo
Dip szpinakowy 231

prowalsalskimi, solą i świeżo mielonym pieprzem. Dokładnie mieszamy. Gotowy dip wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut, aby przyprawy dobrze się przegryzły. Podajemy z gotowanymi warzywami. To uniwersalny sos, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z brokułami. O dobroczynnym działaniu szpinaku można przeczytać w przepisach na  kulki szpinakowe   oraz sałatkę ze szpinaku i pieczarek

My Chcemy Jeść
Vege frykadelki pieczarkowo – jajeczne 155

klopsików Olej do smażenia Obrane pieczarki kroimy drobno i smażymy na margarynie, po czym pozostawiamy na chwilę, by leciutko przestygły. Ugotowane i obrane jajka, ziemniaka i cebulę przeciskamy przez maszynkę do mięsa. Bułkę moczymy w zimnej wodzie, a gdy dobrze nasiąknie wyciskamy z niej wodę i rozdrabniamy ją palcami do reszty mielonki lub mielimy maszynką. Przyprawiamy solą, vegetą i pieprzem

Smakowy Raj
STROMBOLI 214

roli glownej STROMBOLI Przyszykowalam ciasto jak do pizzy Usmazylam piersi z kurzczaka, przygotowalam szpinak, podsmazylam pieczarki, ser starty mozzarella, brie oraz zblanszowalam brokuly. Wylozylam to na rozwalkowany prostokat ciasta, posmarowany pasta z pomidorow. Zrolowalam. Drugie Stromboli przygotowalam z miesa mielonego z cebulka, I z grilowanej papryki, mozzarella Wlozylam do nagrzanego piekarniaka do 180 C, na 25 min Przygotowalam

Smaki Edyty
Polska minestrone z wielkanocnym akcentem 139

odłożyć a ugotowaną kiełbasę pokroić w plastry. Na łyżce oliwy poddusić pomidory pokrojone w ósemki oraz plasterki pieczarek, dodać do wywaru razem z fasolką. Dodać makaron i gotować do miękkości. Zupę podawać z pokrojoną białą kiełbasą oraz posypaną natką i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Magiczne Życie Marty
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 187

wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki mielone z fetą. Pizzerinki z patelni. Sałatka Najsztuba. Parówki z serem w cieście francuskim. Krewetki z szafranem

W kuchni Karmel-itki
Wieprzowina myśliwego 115

wieprzowiny  300 g pieczarek 1 opakowanie mrożonej włoszczyzny pęczek natki pietruszki (posiekać) 3 garści suszonych grzybów (zalać wrzątkiem i odstawić na noc) 1 duża cebula czerwona (posiekać) 1 mała czerwona papryka (posiekać) 3 liście laurowe 3 ziarenka owoców jałowca pieprz kolorowy 2 łyżki czosnku granulowanego jogurt naturalny (200 ml) sól himalajska świeżo mielony pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania