porcji: Klopsiki • 750 g mięsa mielonego z indyka • 2 jajka • 2 kajzerki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • bułka tarta ewentualnie • olej do smażenia • 1 kostka rosołowa • 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego Sos pieczarkowy • 500 g pieczarek • 1 cebula • 3 łyżki sosu sojowego • 250 ml śmietany
To co kochammakaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85 g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1 makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić
Lubię to gotujęstanie”. Było tak zwane czyszczenie lodówki, ale z głową. Użyłam składników, o których myślałam, że będą do siebie pasować i intuicja mnie nie zawiodła. Rozpuszczony brie, pieczarki ze słodką cebulą, szparagi, pomidorki, feta – wszystkie te smaki razem dały niesamowity efekt. Każdy składnik do siebie pasował. Robiłam tartę pierwszy raz i trochę obawiałam się, że spód i brzegi będą(...)gram śmietany 18% 2 jajka 200 gram fety 125 gram sera brie sól świeżo mielony pieprz starta gałka muszkatołowa kilka pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół kilka obranych białych szparagów poprzecinanych na pół (nie gotowałam) kilka gałązek rozmarynu kilkanaście małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 ząbki czosnku natka pietruszki masło do smażenia pieczarek i cebuli WYKONANIE Ciasto: Mąkę przesiewamy
OstryKęsmięsa mielonego wieprzowego 250 g mielonej wołowiny 1 duża biała cebula 3 ząbki czosnku 1,5 czerwonej papryki 3 suszone pomidory 0,5 łyżeczki ostrego chilli 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs 2 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli (240 g) 1 puszka kukurydzy (285 g) 4 duże pieczarki 1 łyżeczka cząbru Ostra czerwona papryka 1 szklanka wody
VioletoweKucharzeniedodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku Pozostałe: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 4 łyżki kukurydzy konserwowej 1,5 szkl. mąki
Kolorowy Przepisownikspaghetti możemy przygotować kotlety ziemniaczane faszerowane mięsem od spaghetti, a właściwie tym co zostało z sosu mięsa mielonego z cebulką, papryką i koncentratem pomidorowym. Ale do środka kotletów ziemniaczanych możemy dodać również jakąś siekaną wędlinę, podsmażone z cebulką pieczarki. Jest to przepis na proste, szybkie i smaczne danie . Wierzcie mi, że z takich zwykłych, tanich składników czy resztek obiadowych
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrobię je z dodatkami np, z pieczarkami albo porem to z chęcią pałaszuje. Te klopsiki choć proste, to bardzo nam smakowały, szczególnie z tymi warzywami. Co tu będę się dużo rozpisywać, po prostu pycha :)! FRYKADELKI Z INDYKA Z WARZYWAMI Z PATELNI. Składniki na 2 - 3 porcje: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku 1 jajko 3 łyżki(...)Żółtą fasolkę szparagową umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Zagotować wodę w garnku z łyżeczką soli, wrzucić fasolkę i gotować około 10 minut (fasolka ma być półtwarda). Mięso mielone z indyka zagnieść z jajkiem, bułką tartą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem czarnym i cayenne oraz ziołami prowansalskimi. Z masy uformować
Zakątek rozkoszy kulinarnychrazem jedliśmy po meksykańsku, czyli mięso mielone, czerwona fasola, kukurydza, sos pomidorowy i duuuuuuużo pietruchy. Takie nasze smaki. Lila zjadła 2 sztuki. Podwieczorek Chipsy z jarmużu. Kolacja Ze względu na to, że jarmużu mieliśmy w tym dniu bardzo dużo ( i nie chcieliśmy, aby się zmarnował) mąż przygotował omlet z pieczarkami i jarmużem. Lila nie miała nic przeciwko
lady-och-mistrzyni.blogspot.commozzarellą Tarta z pieczarkami Jajka faszerowane pieczarkami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Pikantny dip marchewkowy Pieczone pierożki ze szpinakiem i mozzarellą Zapiekane tortille z mozzarellą, pomidorami i pesto Zapiekany camembert Mozzarella z kiwi Skandynawska sałatka z buraczków i jabłka Pasta z buraczków Pieczone buraczki Sałatka z selera konserwowanego Mięsne: Mięso mielone na łódeczkach z sałaty Sałatka z indyka
Codzienne GotowanieMięso z piersi kurczaka mielimy, dodajemy otręby pszenne, jajko, wyciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną w drobną kostkę cebulę oraz przyprawy. Całość dokładnie mieszamy. Formujemy kotleciki, a następnie je grillujemy. Pozostałe składniki: - pomidor - 2 sztuki - cebula - 1 sztuka - cukinia - 1 sztuka - ser Mozzarella - 1 opakowanie - sałata - 2 listki - pieczarki (małe) - 7 sztuk - suszone zioła
Fit-aminaSkładniki: ok 60-70 dkg szynki wieprzowej 1 czerstwa bułka 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku sól, pieprz, słodka papryka mąka sos: 30-40 dkg pieczarek 1
czarrna od kuchniposiekanej cebuli 300 g drobno pokrojonych pieczarek (w oryginale 8-10 sztuk) 1/2 szklanki drobno pokrojonej zielonej papryki 1/2 szklanki drobno pokrojonej czerwonej papryki 1/2 szklanki drobno pokrojonej marchewki 1 papryczka jalapeno (proponuję zacząć od ćwiartki) 1 szklanka mrożonych ziaren kukurydzy (użyłam z puszki, część z dodatkiem groszku) 1 łyżeczka mielonego kuminu (w tłumaczeniu kminku) 1/2 łyżeczki mielonej
Sto kolorów kuchniprzepisie. Można zamiast nich użyć pieczarek, bądź pominąć grzyby. Pasują też świeże kurki a zamiast ryżu - kasza kuskus lub inna ulubiona. Kombinacja składników zależy od smaków i waszej pomysłowości. Składniki na 3 porcje papryk: 3 szt. czerwonej papryki (kolor zostawiam do wyboru) 70 g ryżu ( niecała torebka ) 250 g mielonego mięsa 5 szt. boczniaków 3-4 łyżki posiekanych
potrawyregionalnemałych pulpecików) Mięso 50 dag mięsa mielonego z indyka miąższ z 2 kromek chleba 2-3 ząbki czosnku 2 jajka 3 łyżki mąki + trochę do obtaczania 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka Przyprawy Gosposi Rafex Sos brokułowo-serowy 1 l bulionu 1 op. mrożonych brokułów lub 1 świeży 25 dag pieczarek 50 g serka topionego o smaku Gouda
Kto ugości moich gości?sól, pieprz,czosnek mielony, papryka czerwona mielona DODATKOWO do panierki - bułka tarta - jajko - olej do smażenia Wykonanie Wszystkie składniki ciasta naleśnikowego miksuję, odstawiam na 15-20 minut, aż mąka napęcznieje. Po tym czasie smażę na lekko natłuszczonej patelni, na wysokim ogniu cienkie naleśniki z obu stron na lekko złoty kolor. Pieczarki i ugotowane jajka ścieram na tarce
Kuchnia z widokiem na ogród