mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:99/243)

Schab duszony z cebulą i grzybami leśnymi 194

Jeśli macie suszone grzyby, zachęcam Was do zrobienia na obiad aromatycznego schabu. Składniki: 6 kotletów ze schabu pieprz mielony sól papryka słodka 3 duże cebule 25 g suszonych grzybów (polecam Skworcu ) olej rzepakowy Wykonanie: Grzyby namaczamy w wodzie dzień wcześniej. W dniu wykonania mięso rozbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy z obu stron. Na koniec kotlety oprószamy papryką słodką

Smak mojego domu
Bitki wieprzowe w ciemnym sosie podawane z musem śliwkowym i figami 150

rzepakowy 1 słoik sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Mięso umyć i pokroić w kotlety. Przyprawić z obu stron świeżo mielonym pieprzem kolorowym i solą, po czym obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i ułożyć na nim mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor

Passions hobbies life
Mielone w paluszkach 137

Chyba każdy lubi paluszki. Super do pochrupania ale czy używaliście ich jako panierka do kotletów ? Kiedyś robiłam w ten sposób kotlety schabowe więc przyszedł czas na mielone. Panierka taka jest smaczna, delikatna i chrupiąca a kotlety soczyste. Ja użyłam paluszki Fanex , idealnie nadają się do panierki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
buraczane kotlety z fasoli (wegańskie i bezglutenowe) 186

tartych buraczków BIO Primavika ~2 łyżki mąki gryczanej ~łyżka mąki ziemniaczanej ~2 łyżki posiekanej natki pietruszki ~ulubione przyprawy, u mnie: pieprz cytrynowy i ziołowy, kumin, czosnek mielony   jeśli będziecie smażyć kotlety - bezglutenowa bułka tarta (lub otręby gryczne/mielone orzechy/sezam...) oraz olej do smażenia Fasolę odsączamy z zalewy i przepłukujemy na sicie, następnie wraz z buraczkami miksujemy na gładką masę

chili & sugar
Mini burgery 217

Składniki: bułki: 25 dkg mąki 150 ml mleka 2 dkg drożdży 2,5 dkg masła 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki soli 1 jajko kotlety: 40 dkg mięsa mielonego wołowego 2 łyżeczki … Czytaj dalej Mini burgery

czarrna od kuchni
KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI 177

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 6-12 (WYSZŁO 12 KOTLETÓW) Składniki: 40 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego, 5 dużych pieczarek, mała cebula, łyżka masła, mała bułka wcześniej namoczona w mleku (można zastąpić kromką chleba), łyżka bułki tartej + do panierowania kotletów, jajko, sól, pieprz cayenne, papryka słodka, majeranek, pietruszka suszona

JejKuchnia
Szisz kebab: wołowina na grilla! 398

Grill to nie tylko kiełbasa i karkówka! Zaskocz swoich znajomych przygotowując szisz kebab! Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne danie. Przygotuj: 1kg. Mielonego mięsa wołowego

MarcinChef
KOTLET DE VOLAILLE Z ZIEMNIAKAMI I BURACZKAMI 453

sobie równych :) Jeśli nie będziecie mieli pod ręką świeżej natki zawsze możecie użyć pietruszki suszonej.  Kotlety de volaille robi się bardzo łatwo i szybko, wystarczy filety z  kurczaka rozbić tłuczkiem, doprawić, nadziać ziołowym masłem i obtoczyć w panierce. Zwykle używam bułki tartej, ale ostatnio, żeby było zdrowiej, mieszam ją z mielonym siemieniem lnianym lub kupuję taką gotową(...)mieszankę.  Najpyszniejsze w tych kotletach jest to gorące, aromatyczne masełko, które wypływa po ich przekrojeniu ...:)) Mmmmmm... Coś pysznego... Do tego ziemniaki oraz buraczki z cebulką i mamy przepis na niebo w gębie :D  SKŁADNIKI (na 4 porcje): 4 niewielkie filety z kurczaka (po około 150 g każdy) świeżo zmielony pieprz odrobina słodkiej mielonej papryki 80 zimnego masła

Słodko-Słony Świat Ilony
Burgery z portobello 150

jest jednym z najsmakowitszych. Portobello rules! Kotlet z grzybów to oczywisty klasyk każdej jesieni i każdy grzybiarz, kiedy już ususzy co ma ususzyć, robi sobie porządnego kotleta z siekanych. albo mielonych ugotowanych grzybów. Takie rzeczy jednak tylko w szczycie grzybobrania, bo przez resztę roku, kiedy grzyby są droższe od kawioru o takim rozpasaniu można zapomnieć. No jednak(...)końca. Przez cały rok świetne burgery można robić z portobello, dużych brązowych grzybów, których jeden kapelusz wystarczy, żeby przyrządzić solidnego kotleta. Portobello a ucho Jenkinsa Portobello to wyrośnięta pieczarka. Jest jednym z najbardziej rozpowszechnionych grzybów na świecie. Dziko występuje od maja do października, hodowlana wersja jest dostępna cały rok. Nie udało nam się znaleźć informacji skąd wzięła się nazwa. Można

Niedzielny kucharz
Burgery wołowe nie tradycyjne 173

Nie potrafię zrozumieć podawania wszelkiej maści burgerów ( hamburgerów-wołowych, fishburgerów-rybnych, chickenburgerów - drobiowych  . cheeseburgerów - z serem ) w bułce z dodatkami i frytkami. Po co frytki ? Albo

Buniabaje w kuchni
Pieczeń z mięsa mielonego z pieczarkami/Pieczeń rzymska 189

Już Wam pisałam, że uwielbiam domowe pieczenie z mięsa mielonego, więc często je przyrządzam z różnymi dodatkami. Wolę takie wersje podania mięsa mielonego niż klasyczne, smażone kotlety, które są dla mnie za ciężkostrawne. Tym razem chciałam zaprezentować prostą i bardzo smaczną pieczeń z pieczarkami. U mnie sprawdza się na co dzień i podczas rodzinnych imprez. Polecam

Di gotuje
76. Piersi z kurczaka a'la pizzerinki 148

kurczaka 1 opakowanie sosu bolońskiego w proszku  300 g mięsa mielonego 200 ml. bardzo gęstej śmietany 500 g pieczarek 1 cebula  5-6 plastrów dobrego sera żółtego olej do smażenia pieprz, sól Kotlety delikatnie rozbić posolić i popieprzyć. Przygotować sos boloński dodać podsmażone mięso mielone i śmietanę, wymieszać. Pieczarki pokroić w plasterki, posolić, popieprzyć(...)usmażyć z cebulą. Na każdy kotlet nałożyć gęsty sos boloński następnie warstwę pieczarek. Piec w 170 stopniach przez 25 minut. Pod koniec pieczenia położyć ser, aby się rozpuścił

Jadło i czytadło
Kotlety schabowe tradycyjne 169

czym kojarzy się Wam typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni(...)poradzę na to, że go lubię :) Składniki - na 4 kotlety około 400-500 g schabu bez kości lub 550-650 g schabu z kością 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej tłuszcz do smażenia (smalec, olej lub masło) sól i pieprz do smaku opcjonalnie mąka pszenna do oprószenia kotletów Przygotowanie Schab umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kotlety mielone z indyka w sosie pomidorowym 174

KOTLETY - składniki:     700 g mielonego mięsa     2 jajka     1 cebula     1 czerstwa bułka     mleko (lub woda) do namoczenia bułki     sól i pieprz,estragon ,ziola Marioli    kasza kukurydziana .lub sezam do obtaczania     olej do smażenia  sposób(...)mleku lub w wodzie. Cebulę obieramy , drobno siekamy. Mięso wkladamy do miski ,dodajemy cebulę ,odciśnięta bułkę.Wbijamy jajka,dosypujemy przyprawy i dokladnie  wyrabiamy masę .Zwilżamy dlonie i formujemy kotlety ,które obsmażamy na oleju. Rady: do masy mięsnej możesz dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki albo trochę suszonych ziół, np. tymianku lub rozmarynu. Możesz też zaostrzyć smak kotletów dodając łyżeczkę musztardy

w mojej kuchni
Pikantne kotleciki na fasolce 171

pestek winogron 1/3 szklanki bulionu warzywnego 1 łyżeczka sosu chili słodko-kwaśnego 1/2 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej 1 puszka fasolki szparagowej ( cienka) - ok. 400 g Wyrobić mięso mielone z  sosem sojowym , żółtkiem, bułką tartą, kminkiem, curry, pieprzem ziołowym, szczyptą soli . Dokładnie wymieszać . Uformować 6 sztuk kotlecików. Obtoczyć w mące. Rozgrzać resztę oleju. Wrzucić na olej listek(...)ziarnisty. Usmażyć kotleciki na rumiano. Podlać bulionem .Wlać sos chili słodko-kwaśny i włożyć pastę z trawy cytrynowej. Zamieszać. Dusić kotlecik pod przykryciem kilka minut obracając w trakcie duszenia. Kotlety na moment wyjąć z patelni. Włożyć w sos odsączoną fasolkę . Na fasolce ułożyć kotleciki . Przykryć i dusić jeszcze 5 minut na małym gazie pod przykryciem. Podawać z ryżem na sypko

Buniabaje w kuchni