mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:104/243)

Kuleczki z sosem pomidorowym 157

Składniki kotlety 0,5 kg mięsa mielonego 2 jajka sól pieprz olej do smażenia sos 2 duże pomidory 2 żabki czosnku 1 duża cebula sól pieprz zioła prowansalskie Wykonanie: Wszystkie składniki na kotlety dokładnie wyrobić ze sobą. Formować małe kuleczki i smażyć na "małym" tłuszczu z każdej strony. Pomidory pokroić na mniejsze cząstki i podsmażyć razem z cebulą

Pychotkaaa
Kotlet z mięsa i kaszy bulgur w sosie grzybowym 149

kotlety; 200 g ugotowanej kaszy bulgur 250 g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko pół cebuli sól pieprz pół łyżeczki suszonych pomidorów szczypta bazylii bułka tarta do panierowania na sos; 200 g mrożonych grzybów (opieńki) pół małej cebuli tłuszcz do smażenia 200 ml mleka 200 ml śmietany 1 łyżka mąki sól pieprz szczypta estragonu szczypta majeranku odrobina papryczki suszonej(...)Mięso wyłożyć do miski, dodać kaszę, jajko, drobno posiekaną cebulę, przyprawić do smaku i dobrze wyrobić ręką. Uformować niewielkie kotlety , panierować w bułce tartej, usmażyć na tłuszczu. w rondelku przyrumienić drobno posiekaną cebulę na odrobinie tłuszczu, dodać rozmrożone grzyby zalać mlekiem i zagotować, dodać przyprawy i gotować przez chwilę, podprawić śmietaną wymieszaną z mąką

Gotowanie jest łatwe
KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM 216

pyszna karkóweczka otulona przepysznym sosem wydobytym podczas suszenia.Krucha,mięciutka spływająca smakiem po brodzie,az Buzka się cieszy:). 4 kotlety z karkówki 1 cebula sól pieprz papryka mielona tłuczony ziarnisty pieprz woda mąka smalec lub olej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety z karkówki lekko rozbijamy.Nacieramy przyprawami i obtaczamy tłuczonym pieprzem.Zostawiamy  na 1 godz.w lodówce.Potem obsmażamy na smalcu bo jak wiem mięso wieprzowe

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kotlety mielone w waflu 273

Już od kilku dni mięso mielone leżało w lodówce i czekało na swoją kolej.   Sznycelki … zrazy … spaghetti zdecydowanie mi się przejadły , dlatego

Ostra na Słodko
Kotlety ryżowe z zieloną pietruszką i sosem czosnkowym 150

przepisów na takie surówki. Składniki: (na 7 sztuk) 100 g ryżu basmati Karoon 1 jajko duża garść posiekanej zielonej pietruszki 4 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotletów 1 płaska łyżeczka czarnego mielonego pieprzu szczypta soli 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 1 łyżka płatków suszonej cebuli (można zastąpić małą szalotką wcześniej obsmażoną na niewielkiej ilości masła) olej do smażenia(...)kotletów Do podania sos czosnkowy – składniki: 0,5 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 4 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Gotujemy nasz ryż. Ryż należy dwukrotnie przepłukać, następnie zalać woda i odstawić na 20 minut. Po czym zalewamy woda tak, aby o centymetr przekroczyć poziom ryżu. Gotujemy ryż (często mieszając) około 10 minut, aż woda wyparuje

Słodkie okruszki
Hreczanyki – kresowe kotlety z kaszy gryczanej i mięsa 138

Hreczanyki to danie pochodzące z Kresów Wschodnich. Są to niewielki kotlety z ugotowanej kaszy gryczanej i mięsa mielonego, doprawione solą, pieprzem i czosnkiem. Wydaje się, że takie połączenie składników to nic specjalnego, a jednak! Kotlety są bardzo smaczne i aromatyczne. I nie tylko kasza nadaje im smak, ale przede wszystkim czosnek, który idealnie pasuje do takiego połączenia składników. Hreczanyki(...)Hreczanyki tradycyjnie podawano z sosem śmietanowym z czosnkiem, doprawionym solą i pieprzem. Nazwa kotletów pochodzi od słowa gryka, inaczej hreczka. Na Lubelszczyźnie w podobny sposób przyrządza się hreczniaki, z tym że zamiast mięsa do kaszy dodaje się biały ser (twaróg). Składniki:  300 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 300 g kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem) 3 jajka

Trzeci talerz
Sałata z grzankami i grillowanym mięsem 159

macie już plany na Walentynkowy wieczór? "Składniki:jedna mała sałata ozdobna4 pomidorkikromki chleba pszennegoprzyprawa do sałatek2 kotlety schabowe pół szklanki płatków owsianych2 łyżki mąki pełnoziarnistejlyżeczka mielonej ostrej paprykipieprz, sólSposób przygotowania:Kotlety myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Do głębokiego talerza wsypujemy 2 łyżki mąki pełnoziarnistej, pół szklanki płatków owsianych, łyżeczkę ostrej papryki, sól i pieprz do smaku. Kotlety panierujemy

Słodkie Przyjemności
Schabowe inaczej 175

Wspaniałe, chrupkie kotlety schabowe, zaletą ich jest to, że dla amatorów schabowego nie są kaloryczną bombą, zdrowe dietetyczne kotlety w wersji light, ale w smaku....tradycyjne schabowe! Składniki: 1 kg schabu 2 jajka 4 łyżki mielonego siemienia pęczek świeżej kolendry 1 łyżeczka mielonej papryki sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Schab myjemy, kroimy w plastry(...)przyprawiamy papryką, solą, pieprzem oraz posiekaną świeżą kolendrą, odstawiamy na 1 godzinę w chłodne miejsce. Oddzielamy białka od żółtek (żółtka wykorzystać do dowolnego ciasta). Kotlety obtaczamy w ubitych na sztywną pianę białkach, następnie w mielonym lnie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 C około 20 minut. Po 10 min pieczenia obrócić kotlety

kgwjanczewo
SZYNKA WIEPRZOWA Z SZYNKOWARA 134

łyżeczki mieszanki przypraw Dobry Smak Rozkoszna * pół łyżeczki mielonego chili * 1 łyżeczka cukru * 100 ml wody Wykonanie: Szynkę wieprzową pokroić na plasterki jak na kotlety, włożyć do miski, wymieszać z mielonym chili i mieszanką przypraw. W garnku zagotować wodę, wsypać żelatynę, sól peklującą i cukier, mieszać do rozpuszczenia składników. Odstawić z płyty grzewczej i wystudzić. Zimną wodę

Zrób to smacznie
Kotlety wołowe duszone w sosie pieczarkowym 134

prostu smakuje najlepiej. Do kotletów świetnie pasuje sos pieczarkowy, ale nie taki zwykły, ale duszony w bulionie wołowym, co jeszcze lepiej podkreśli smak mięsa. Świetna propozycja do podania z tłuczonymi ziemnakami – zachwyci wszystkich i nakarmi do syta. Składniki (na 4 duże porcje): 1kg mielonego mięsa wołowego – u mnie samodzielnie mielone mięso z antrykotu 1 średnia(...)kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w pióra.   Do mielonego mięsa dodajemy bardzo drobno pokrojoną cebulę, wybijamy jajko, dodajemy bułke tartą, musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy, najlepiej rękami. Mięso dzielimy na 4 części, z każdej formujemyu kulkę i spłaszczamy na dużegom grubego kotleta. Na patelni mocno rozgrzewamy odrobinę oleju i obsmażamy kotlety

Smaczna Strona
KOTLETY MIELONE BEZ PANIERKI 349

Dziś zapraszam na tradycyjne mielone z delikatniejszej odsłonie - bez panierki. Kotlety sporządzone w ten sposób są bardzo delikatne, mięciutkie i soczyste. Wykorzystałam do nich schab wieprzowy, który miałam zamrożony, a wiadomo, że taki schab po odmrożeniu praktycznie nadaje się jedynie do zmielenia, bo stracił swoją soczystość.  W raz ze schabem zmieliłam kawałek boczku, dla nadania potrawie lepszego(...)laurowy ziele angielskie pieprz ziołowy majeranek 1/2 szklanki wody 1 ząbek czosnku  olej Wykonanie:  Mięso mielimy razem z cebulą i czosnkiem, dodajemy bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, jajka i wodę. Wyrabiamy dokładnie ok 10 minut. Następnie  formujemy zwilżonymi dłońmi kotlety dowolnej wielkości.  Smażymy na patelni z obu stron.  Następnie wlewamy na patelnię 1/4 szklanki bulionu

Walijskie Pichcenie
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 191

czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy dwie łyżki

Szczęśliwa kuchnia
Kotlety z indyka w sosie paprykowym 291

czerwona cebula 2 ząbki czosnku 4-5 pomidorków koktajlowych lub 1 zwykły 80 ml śmietany 18% 4 łyżki oleju 400 ml rosołu drobiowego suszony lubczyk słodka mielona papryka pieprz ziołowy sól Kotlety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Owijamy w folię spożywczą i delikatnie ubijamy. Oprószamy solą, pieprzem ziołowym, papryką i lubczykiem z obu stron Rozgrzewamy dwie łyżki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Królewski schabowy w złocistych płatkach 139

suszonej , mielonej cebuli , lub soli cebulowej sól , pieprz do smaku Plastry schabu, rozklepujemy tłuczkiem na wielkie ,ale niezbyt cienkie kotlety . Chodzi o to żeby było mięso , a nie sama panierka Każdy kotlet obsypujemy z obu stron suszoną , mieloną cebulą , ona nadaje im wspaniały , królewski aromat .. Nic nie pobije tego smaku Jeśli używacie soli cebulowej to już nie solicie

Ogrodnik w podróży
Mielone z pieczarkami i szpinakiem 128

Czy mielone muszą być nudne ? A nie muszą i moje takie właśnie są. Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki. A panierka to bułka tarta

Ewa w kuchni

Proponowane wyszukiwania