mielone kotlety - 3642 przepisów (strona:112/243)

Fit schabowy w migdałowej panierce :) 143

Mój jest całkowicie inny, ale bardzo smaczny! Zrobiony z mięsa indyczego , obtoczony w mielonych migdałach i usmażony na niewielkiej ilości tłuszczu kokosowego . Wychodzi na prawdę dobry, dlatego polecam tym, którzy myśleli, że muszą z niego zrezygnować przechodząc na dietę czy zdrowe odżywienie :)  Składniki (3 kotlety): 3 szt. sznyclów z fileta z indyka  1 jajko sól i pieprz(...)solą i pieprzem.  Sznycle utłucz. Na patelni rozgrzej olej (smażyłam na małej, dlatego za każdym razem dodawałam po 1/2 łyżeczki oleju na każdego kotleta). Każdego sznycla zamocz dokładnie w jajku, a następnie obtocz w mielonych migdałach.  Smaż z każdej strony do zrumienienia. Jednak nie trzymaj zbyt długo na ogniu, aby mięso nie stwardniało

Zdrowie na języku :P
kotlety ziemniaczano-miesne 178

Składniki 200 g mięsa mielonego mięsa z rosołu 400 g ugotowanych ziemniaków 1 duże jajko 2-3 ząbki czosnku mała cebula 1 płaska łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu   zioła prowansalskie do smak u olej do smażenia  Wykonanie Cebulę obierać i pokroić w kostkę . Do miski przełożyć zmielone ziemniaki,mięso zmielone,lub drobno posiekane,dodać posiekaną cebulę(...)sól, pieprz i jajko. Całość dokładnie wyrobić kilka minut Z masy uformować kotlety ,lekko spłaszczyć. Rozgrzać na patelni olej, na gorący tłuszcz kłaść kotlety, smażyć z obydwu stron  na złocisty kolor na niewielkim ogniu. U mnie z sosem grzybowym i kapusta kiszona Smacznego

w mojej kuchni
Klopsy w sosie pomidorowym 160

sosie pomidorowym Przygotuj nóż i deskę do krojenia, maszynkę do mielenia mięsa, głęboką patelnię, miskę, miseczkę, łopatki do obracania kotletów, ewentualnie płaski talerz. Przygotuj składniki: Klopsy: 0,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatki), 1 niedużą cebulę, 1 czerstwą bułkę, 1-2 jajka, bułkę tarą, sól, pieprz, mieloną słodką paprykę, mąkę do obtoczenia, ewentualnie mleko, Sos: 4-5 łyżki ketchupu

blog.moje-pasje.info
Siekane kotlety z kurczaka i cukinii 1162

średnie łodyżki szczypiorku 1 jajko 50g sera żółtego 2 łyżki gęstego majonezu 2 czubate łyżki mąki pszennej olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Siekane kotlety z kurczaka i cukinii – Wykonanie: Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do miski, dodać przyprawy (pół łyżeczki suszonej bazylii, pół łyżeczki suszonego oregano, pół łyżeczki czosnku granulowanego, 1 czubata(...)zdrowy obiad w 15 minut Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Sałatka z cukinii i papryki do słoików na zimę Leczo z cukinią i mięsem mielonym Dżem z cukinii The post Siekane kotlety z kurczaka i cukinii appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pikantne kotlety wieprzowe grillowane 156

Pikantne kotlety wieprzowe grillowane są bardzo smaczne, miękkie a jednocześnie soczyste, przygotowałam je z 30 dag chudej łopatki wieprzowej, którą sama zmieliłam. Zamiast jajka dodałam 1

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety z kaszy gryczanej i mięsa -Hreczniaki 205

biała ..." Tak właśnie kwitnie kasza gryczana. W lwowskich terenach zwana gryką. Stąd rożne nazwy: gryka, hreczka i już  mamy wyjaśnienie nazwy Hreczniaki. Kotlety z kaszy gryczanej jedni robią z twarogiem, inni z mięsem mielonym. U mnie z mięsem. Bardzo wyraziste smakowo danie, ponieważ jednym ze składników jest również czosnek (jak ktoś nie lubi nie daje). Hreczniaki podajemy(...)smażenia WYKONANIE Kaszę gryczaną lekko posoloną gotuje zgodnie z proporcjami ( 1 szklanka kaszy , dwie szklanki wody). Po ugotowaniu studzimy Mięso mielimy, kaszę  dodajemy w całości wystudzoną. Do farszu dodajemy jajka, przyprawy , przeciśnięty przez praskę czosnek. Dobrze wyrabiamy. Formujemy kotlety. Smażymy na małym ogniu dokładnie z obu stron. Hreczniaki podajemy z dowolnym  sosem. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie

W kuchennym oknie Ewy
Schab zapiekany w kiszonej kapuście 191

schabu bez kości 1,5 kg kiszonej kapusty 2 marchewki 1 duża cebula sól świeżo mielony pieprz majeranek suszony 2 listki laurowe 4-5 kulek ziela angielskiego 8-10 ziarenek kolorowego pieprzu  2 łyżki przyprawy warzywnej 2 łyżki oleju Schab podzielić na kotlety,delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić z obu stron solą,pieprzem i majerankiem,ułożyć na talerzu. Talerz(...)tłuszczu  przesmażyć posiekaną drobno cebulę. Do cebuli dodać odciśniętą kapustę,przesmażyć kilka minut mieszając kilkakrotnie,doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Połowę przesmażonej kapusty włożyć do dużego naczynia żaroodpornego. Na kapustę ułożyć obsmażone kotlety i rozłożyć resztę kapusty. Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200* C i zapiekać ok. 40 minut. Spożywać na ciepło z kawałkiem

Kolorowa kuchnia Elki
Schabowe poduszki po flamandzku 137

łyżeczki czerwonego pesto 1 mozzarella sól , chilli do smaku dodatkowo : 2 jajka bułka tarta do obtoczenia smalec wieprzowy do smażenia Schab rozklepujemy , na kotlety dość cienko , lekko solimy, możemy ale nie musimy doprawić mielonym chilli . Pieczarki , cebulę i paprykę kroimy drobno Czosnek wyciskamy praską . Podsmażamy na odrobinie smalcu , na złoty kolor , doprawiając solą do smaku . Jak już zmiękną

Ogrodnik w podróży
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 98

mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi i salami(...)bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona 0,5 zł 1 główka czosnku

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Zdrowe przepisy z pęczakiem za 80 zł 99

mielonego indyka Kto oglądał „Simpsonów” pewnie kojarzy Mother Nature Burgers Homera, zrobione z pęczaku. Nasze hamburgery nie są wegetariańskie, gdyż zawierają gotowaną kaszę i mielone mięso. Z połączenia powstał kawał sycącego kotleta, który, jak powiedziała mama Agnieszki „w ogóle nie smakuje jak pęczak”. I o to chodzi Zobacz przepis Wtorek: Fritatta z pęczaku, sera haloumi i salami(...)bardziej rozbudowanego obiadu trwa niewiele krócej niż gotowanie naszego tygodniowego menu. Zobaczcie listę zakupową do tego menu na tydzień: Mięso 4 małe udka z kurczak 11 zł 500 g mielonego indyka 7 zł 2 polędwiczki z indyka 6,9 zł Warzywa 2 mała cebule białe 0,7 zł 1 cebula czerwona 0,5 zł 1 główka czosnku

Niedzielny kucharz
Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym 212

Pamiętajmy o kaszach:). Dziś na tapecie gryczana niepalona. Mniej intensywna w smaku od jej popularniejszej koleżanki. Do tak przygotowanych kotletów wystarczy surówka/sałatka i mamy pełnowartościowy obiad.  200g kaszy gryczanej niepalonej 500g mięsa mielonego  1 małe jajko 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 pęczek natki pietruszki po szczypcie: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa(...)gyros 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy. 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotlety. 3. Kotlety pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut

Szefowa kuchni
Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu 100

Grubo mielony pieprz, koniak, mocna śmietana i solidny kotlet – cztery składniki szlachetnego, ekskluzywnego obiadu, który naprawdę zrobi każdy w kilkanaście minut. Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu jest wyrazisty w smaku, ale bynajmniej nie jest specjalnie pikantny. Nutę ostrości nadaje mu koniak. Równoważy i łagodzi ją śmietana. Steki panierowane w pie;przu najlepsze są oczywiście

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad: Steak au poivre, czyli steki panierowane w pieprzu 137

Grubo mielony pieprz, koniak, mocna śmietana i solidny kotlet – cztery składniki szlachetnego, ekskluzywnego obiadu, który naprawdę zrobi każdy w kilkanaście minut. Steak au poivre, czyli stek panierowany w pieprzu jest wyrazisty w smaku, ale bynajmniej nie jest specjalnie pikantny. Nutę ostrości nadaje mu koniak. Równoważy i łagodzi ją śmietana. Steki panierowane w pie;przu najlepsze są oczywiście

Niedzielny kucharz
KANAPKA Z ANTRYKOTEM 127

Kanapki z kotletami, pieczonym mięsem rządzą :) np. kanapki z mielonym, z pieczonym indykiem, rostbefem. Dziś wróciłam późno do domu, więc zrobiłam chłopakom na szybko kanapki z antrykotem, który i tak marynowałam na jutro na obiad.  Składniki: ciabatta cebulowa stek z antrykotu lekko stłuczony, usmażony na odrobinie oliwy posypany solą i pieprzem, smażony po 1,5 min. z każdej

Cytryna&Co.
Roladki z karkówki z kapustą w sosie grzybowym 259

GRZYBOWY: 1 cebula ok 200 g grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki) 1 słoik ciemnego sosu uniwersalnego Łowicz 1/3 szklanki przecieru pomidorowego sól i pieprz czarny mielony Plastry karkówki rozbić tłuczkiem jak na kotlety, oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na głębokiej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju rzepakowego i zeszklić cebulę. Dodać kapustę, liścia laurowego i ziele angielskie. Zalać wodą

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania