mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:57/100)

Mięsne kulki w sosie pieczarkowym 108

jajko bułka tarta 500 g pieczarek por (biała część) 1 l bulionu drobiowego (do gotowania pulpecików) łyżka masła 500 ml bulionu warzywnego (do sosu) 3 łyżki jogurtu greckiego sól ,pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso płuczemy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (drobne oczka). /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Makaron spaghetti z kurczakiem w sosie czosnkowym z pomidorkami 421

skórka otarta z 1 cytryny (dobrze wyszorowanej i wyparzonej) 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżeczka gruboziarnistej soli 2 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy   Sos czosnkowy: 6 dużych ząbków czosnku 100 g masła 2 łyżki oliwy 2 łyżki mąki pszennej 2 i 1/2 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii sól, pieprz 2 garście pomidorków koktajlowych

Moja Delicja
Zupa z zielonej soczewicy z kaszą gryczaną i paluszkami serowymi 158

paluszkami serowymi.     Składniki: - ok. 3,5 litra bulionu (do wyboru drobiowy lub warzywny) - 3 marchewki z bulionu - 2 cebule - 2 pomidory - 4 małe słodkie papryki (czerwone i żółte) - czosnek (jak zawsze daję sporo, więc ilość pozostawiam do wyboru) - por (młode części) - 1 łyżeczka mielonego pieprzu ziołowego - szczypta pieprzu syczuańskiego - gruboziarnista sól morska cytrynowa (do smaku) - 2 łyżeczki

mojewypiekiinietylko
Szynka domowa pieczona 167

przygotowanie dobrej domowej wędliny. Był już schab dojrzewający , biała kiełbasa , szynka drobiowa , kiełbasa suszona dojrzewająca , a teraz będzie - Szynka domowa pieczona.       Składniki: - 2,5kg surowej szynki Marynata: - 1 opakowanie peklosoli (50g) - 500 ml wody - liscie laurowe - ziele angielskie - 1 główka czosnku - czarny pieprz grubo mielony Dodatkowo: - olej rzepakowy - pieprz ziołowy mielony (1 opakowanie) - majeranek - papryka

mojewypiekiinietylko
Sajgonki z kurczakiem 465

możemy pałaszować. Te sajgonki zrobiłam z udek kurczaka, na których gotowałam bulion drobiowy. Możecie je zastąpić lub zmieszać z dowolnym innym mięsem gotowanym lub podsmażanym. No może z wyjątkiem boczku wędzonego ;) Składniki (12 sztuk) 12 arkuszy papieru ryżowego olej roślinny do smażenia nadzienie 300g gotowanego mielonego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka(...)bambusa z puszki 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżki wody sos 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka miodu 1 mały ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę Sposób przygotowania Mięso mielone połączyć w misce z 2 łyżkami sosu sojowego, łyżeczką cukru i oleju sezamowego. Ugnieść rękami i zostawić na 20 minut w lodówce. W tym czasie posiekać paprykę zieloną

W kuchni wieczorem
Gulasz z mortadeli 184

chyba nic łatwiejszego.Potrzebne produkty:-solidna porcja mortadeli-1,2-1,4 kg (wieprzowa lub drobiowa-obie smakują podobnie)-puszka czerwonej fasoli-kartonik 500 ml koncentratu pomidorowego-4 marchewki-2 papryki-3 ząbki czosnku-przyprawa warzywko-majeranek-przyprawa delikat do mięs-pieprz czarny mielony-olej do smażeniaMortadelę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię z niewielką ilością olejui smażymy

Maminek kulinarny
Zupa marokańska 153

łyżeczki cynamonu2 płaskie łyżki mąki2 łyżki soku z cytryny 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnegosól i pieprz1 łyżka posiekanej natki pietruszki 2 łyżki oleju Przygotowanie: Gdy używamy kurczaka to należy go obrać z kości i drobno pokroić. Olej rozgrzać w garnku. Wrzucić mięso (kurczak lub mielone), posiekaną cebulę i czosnek - dusić na małym ogniu kilka minut. Dodać przyprawy

Fabryka pomysłów
szybkowar-babka galaretkowa drobiowa z oliwkami zielonymi... 178

wyjąć udka, warzywa ugotować jajka na twardo i obrać, oliwki zielone z papryką odcedzić z zalewy na sitku samo mięsko z udek pokroić na kawałeczki, drobno pokroić marchewkę, wsypać mielony pieprz i wymieszać oliwki przekroić na połowę i dać do mięska, dodać plasterki jajek i delikatnie wymieszać 1,5 litra wywaru zagotować, zdjąć z ognia, wsypać żelatynę i wymieszać(...)galaretki, nakryć talerzem, postawić formę na talerzu i ją zdjąć - pozostały wywar można użyć np. do pomidorowej, krupniku itp.... wywar z szbkowara jest klarowny, aromatyczny, babka z galaretki drobiowej jest pyszna delikatnie skropiona cytryną.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki z mIeloną karkówką i ryżem. 309

karkówki, mielonej w domu z dodatkiem ryżu. Przedstawiam Wam przepis jakiego nauczyła mnie moja mama, a ją babcia. Czyli domowo i tradycyjnie. Polecam gorąco. Składniki: większa główka białej kapusty 1 kg karkówki wieprzowej  1 szkl ryżu 2 średnie cebule sól, pieprz czarny  Kamis koncentrat pomidorowy 3 łyżki smalcu 2 łyżki mąki bulion drobiowy kilka listków laurowych Kamis(...)garnku zagotowujemy 2 szkl wody lekko solimy i wrzucamy szklankę ryżu. Przykrywamy doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy płomień do minimum i gotujemy ok 20 min. Odstawiamy do wystudzenia.Karkówkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa na mniejszych oczkach razem z 1 cebulą. Doprawiamy do smaku solą, czarnym pieprzem i wkładamy ugotowany i zimny ryż. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy.Z odparzonych liści

Malinowe Pocałunki
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami 2454

trybowanie mięsa z kości, ale efekt końcowy jest niezwykle smaczny. Ja trybuję kości z ćwiartek kurczaka przygotowując równie smaczne jak ćwiartki faszerowane klopsy drobiowe gotowane na parze: Klops drobiowy faszerowany pieczarkami i Klops drobiowy faszerowany papryką U mnie w domu faszerowało się zwykle całego kurczaka lub kaczkę, ale ten sposób jest według mnie znacznie lepszy, każdy dostaje swoją porcję faszerowanego(...)okład do kanapek, czy jako zimna przystawka na przyjęcie. Sądzę, że faszerowane ćwiartki kurczaka będą pojawiać się regularnie na naszym stole. Koniecznie wypróbujcie je. Polecam. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami na zimno, pokrojone w plastry:   The post Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udziec z sarny z dodatkiem sosu z jagody drzewa jałowca i oliwy z czarnej trufli 160

łyżek smalcu gęsiego 50 ml oliwy truflowej sól,pieprz grubo mielone S os: garść  najlepiej świeżej jagody z drzewa jałowca może być suszona ale karmelizowana . (wykluczamy wysuszony owoc jałowca ,gdy nie mamy dostępu do takiego produktu możemy zastąpić zwykła jagodą ,borówką 100 ml bulionu drobiowego 1 ząbek czosnku przepuszczony przez praskę 1 łyżeczka miodu 20 ml czerwonego

Viola cooks with passion
Krem z kukurydzy - ulubiona zupa dzieci 143

duże kolby kukurydzy 1 średnia cebula 20 dkg dyni lekki bulion drobiowy lub woda lub woda i mleko w proporcjach 1:1 (może być również mleko migdałowe, ryżowe) - w ilości takiej, aby zakryć warzywa  1 łyżka masła + 1 łyżka oliwy z oliwek sól do smaku mielona kolendra lub pieprz ziołowy do smaku Sos malinowy: szklanka malin brązowy

Codziennik Kuchenny
Ekspresowa zupa pieczarkowa z makaronem 138

pieczarek 10 cm kawałek pora (jasnozielona część pora) 6 szklanek bulionu drobiowego (1 szkl.= 250 ml) 1 łyżka masła klarowanego (lub zwykłego masła) 1/2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka mąki  2 łyżki śmietany do zupy (18%) kilka gałązek zieleniny do zupy - koperek, pietruszka 1/3 łyżeczki mielonej kolendry (to mój ulubiony dodatek do pieczarek) sól, pieprz do smaku drobny

Codziennik Kuchenny
Pasztet drobiowy z bobem 126

się w jaki sposób wykorzystać pozostałości ugotowanego bobu a lubicie takie drobiowe pieczenie to polecam Wam te przepis. Bardzo smaczny z sezonowym warzwem oraz dużą ilością świeżych ziół. Składniki (na keksówkę o wymiarach 10x 20 cm): 1 szklanka ugotowanego i obranego, młodego bobu 400 gram mielonej piersi kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera

Mango Papaja
Jednogarnkowiec z serc indyczych 173

cebula 3 ziemniaki średniej wielkości 1 łyżka masła 1/2 płaskiej łyżeczki kminku mielonego 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki cukru sól , pieprz do smaku ( najlepiej użyć pieprzu ziołowego ) 1,5 łyżeczki, mąki pszennej do zagęszczenia 100 ml śmietanki słodkiej 12 % 1 l wody 1 kostka bulionowa drobiowa ( lub własnej roboty przyprawa -susz warzywny ) Serduszka przekrawamy na cztery części

Ogrodnik w podróży

Proponowane wyszukiwania