podgardla, 1 kg wątróbki gęsiej lub innej drobiowej, 30 – 40 g grzybów suszonych 6 ziaren pieprzu czarnego, 6 ziaren ziela angielskiego, 1 listek laurowy, 2 cebule, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera 120 g suchej bułki, 7 jajek, 100 ml brandy, sól, gałka muszkatołowa, imbir mielony tłuszcz lub plastry surowego boczku do wyłożenia formy Mięso włożyć do garnka, dodać
królestwo garówłyżki oleju 50ml chłodnej wody 7g soli nadzienie 400g mielonego mięsa z szynki wieprzowej 1 mała marchewka 2 ząbki czosnku 1-2cm świeżego imbiru 1 nieduży por 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka wina ryżowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 łyżeczka sosu ostrygowego 1/3 szklanki bulionu drobiowego sos 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka miodu 5 łyżek
W kuchni wieczoremkrólika. W tym roku do jego przygotowania użyliśmy mięsa z indyka. Większość pasztetów jest przygotowywana z mięsa gotowanego, jest wówczas taki miałki-smarowny. My preferujemy pasztet przygotowany z surowego, mielonego mięsa. Polecam Wam bardzo mocno bo jest po prostu rewelacyjny. Gdy raz się go spróbuje, inny już nie smakuje. Przekonajcie się sami. A na pewno się nie zawiedziecie. Przepis(...)najbardziej smakuje z żurawiną z chrzanem. Pychotka! Składniki:-750g mięsa z indyka lub królika ( filet)-400g słoniny (lub podgardla) -200g boczku-250g wątróbki (drobiowej lub wieprzowej)-800g karkówki wieprzowej-2 duże cebule-75g masła-100g pieczarek-100g kurek ( daję mrożone)-100g natki pietruszki-majeranek-gałka muszkatołowa-sól i pieprz-8 jajek-4 bułki namoczone
Smaczne ZdrowePrzepisów na pasztet jest masa. Ja zazwyczaj robię podobny do tego, z przepisu poniżej. Oczywiście, czasem są inne proporcje mięsa, zależy jakie ładne mięsko uda mi się kupić. Ja mielę mięso z warzywami, ale niektórzy nie lubią takiego pasztetu, więc to od Was zależy co sobie zmielicie. Kolor pasztetu zależy od użytego mięska jak i ilości dodanej wątróbki i stopnia(...)Składniki 2 kg mięsa ( u mnie ok 0,5 kg piersi z kurczaka, 0,5 kg wołowiny, 1 kg karkówki) 0,5 kg surowego boczku 0,3 kg wątróbki drobiowej 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu 1/2 selera 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula ok. 500 ml wywaru z mięsa Do przyprawienia: sól, pieprz
Mieszam w Garnkuidealna. Polecam! Inspiracje znalazłam tutaj. Składniki; 40 dag wątróbki drobiowej 1 pomidor bez skórki 1 cebula biała 1 cebula czerwona 2 łyżki oliwy z oliwek Marynata; 100 ml wody 50 ml oliwy 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki soku z cytryny 2 przeciśnięte ząbki czosnku pół łyżeczki kurkumy mielonej Skworcu łyżeczka startego imbiru łyżeczka papryki słodkiej lub odrobina chili
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: kurczak 1,5 kg, olej rzepakowy 6 łyżek, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, Dip Party Meksykański 2 opakowania, papryka ostra mielona
W Mojej Kuchni Lubięgulaszu. Łatwo i ekspresowo. Składniki: 700 g mięsa drobiowego gulaszowego cebula szklanka marchewki z groszkiem (z mrożonki) kilka różyczek kalafiora (mogą być mrożone) szklanka kuskusu łyżka mąki 2 łyżki oleju 2-3 łyżki kwaśnej śmietany ziele angielskie liść laurowy łyżka suszonej słodkiej papryki w płatkach sól, pieprz, mielona słodka papryka Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaangielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika i podroby będą miękkie obieramy je z kości. Ugotowany boczek mielimy w maszynce do mięsa, mielimy także podroby i mięso królicze
Bon Appetit Małgorzatyangielskie oraz liścia laurowe a także przypaloną cebulę oraz dodajemy drobiową wątróbkę i podroby królika. Gotujemy wszystko aż do miękkości mięsa, podrobów i włoszczyzny. W między czasie gotujemy boczek do miękkości ale w osobnym garnku. Gdy mięso z królika i podroby będą miękkie obieramy je z kości. Ugotowany boczek mielimy w maszynce do mięsa, mielimy także podroby i mięso królicze
Bon Appetit Małgorzatyryżu ? U mnie przeważnie kurczak. Dzisiaj roladka z fileta drobiowego z pysznym nadzieniem szpinakowym i z dużą ilością czosnku, co w tym zimowym okresie nam na pewno nie zaszkodzi. Nie polecam zabierać do pracy, ale na obiad będzie pyszne!Składniki :* 4 pojedyncze filety z kurczaka* sól, pieprz świeżo mielony* ulubiona przyprawa do kurczaka * 200g pieczarek* łyżka oliwy
Magiczne Życie Martysuszonymi morelami. Bardzo lubię połączenie drobiu i owoców. Szynka dodatkowo podkreśla kontrastowość smaków.Składniki:piersi z kurczaka,szynka wędzona parzona,suszone morele - polecam Kresto,sól, pieprz, majeranek - do smaku,mielone suszone płatki chili - można je zastąpić odrobiną ostrej papryki,jajko, mąka, bułka tarta - do panierowania,olej do smażenia.Piersi opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i zbić tłuczkiem dość cienko(...)jajku i bułce tartej. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron przez kilka minut....morele są tak delikatne i miękkie, że idealnie nadają się do faszerowania drobiowych roladekMięso dobrze rozbite i ciasno zwinięte nie powinno rozwijać się podczas smażenia. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaęsto do środka daje jakąś wkładkę . Dzisiaj są to grzyby leśne suszone ale z moich zbiorów tego rocznych Skład Jak to z klopsami bywa mięso może być różne (drobiowe,wieprzowe ,wołowe) w zależności od rodzaju mięsa zmienia się ilość dodatków i obróbka. Ten jest z indyka. 500g filetu indyczego 1 duża cebula 2 jajka 1 łyżka majeranku(...)szklanka mleka lub wody Wykonanie Krok1 . Grzyby moczymy i gotujemy. Kajzerki namaczamy w mleku.Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Krok 2 Mięso i wyciśniętą bułkę mielimy . Cebulę bardzo drobno siekamy , pietruszkę również Krok 3 , Wszystkie składniki w rzucamy do miski ,dodajemy przyprawy , jajka i bardzo dokładnie mieszamy ( masa musi być kleista) Krok 4 . Smażymy odrobinę
Eli GotowaniePołaczenie smaków baaardzo ciekawe, moje dzieciaki zajadaja sie nimi bez końca, wyjątkowo smaczne z sosem czosnkowymSkładniki:70 dag piersi z kurczaka2 jajka1/2 szklanki bułki tartej1/2 szklanki
Z Majeczką w kuchniRoladki drobiowe z cukinią gotowane w foli spożywczej. To fajna alternatywa dla tradycyjnych roladek. Do tego są szybkie, zdrowe i bardzo smaczne. Moje roladki podałam z brązowym ryżem i surówką z kapusty Składniki: 2 podwójne filety z kurczaka 1 cukinia słodka mielona papryka suszona bazylia sól, pieprz dodatkowo folia spożywcza Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić
magiczna kuchnia Kasimakaronu, kaszy lub jako dodatek do mięsa – najlepiej drobiowego. Aby wykonać 2 porcje fenkułu z kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi selera naciowego 100-200 g pieczarek 40 g kuskusu 20 g czerwonej soczewicy 1 łyżeczka oleju kokosowego sól i kolendra mielona do smaku Na patelni lub w woku podgrzewamy olej
Kucharzyca