mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:54/100)

Pikantny kebab z sosem jogurtowym wg Karola Okrasy 266

zaczęłam zastanawiać się, co włożyć do środka. Jakiś czas temu serwowałam je z drobiowymi kęskami i sałatkowym mixem  tym razem miałam ochotę na coś innego. Z pomocą przyszedł Karol Okrasa i jego propozycja na pikantny kebab z sosem jogurtowym. Składniki: 500 g mięsa mielonego z szynki 200 g ciecierzycy z puszki 4 cebule dymki, pokrojone w drobną kosteczkę

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
szybkowar-kacze udka w marynacie pomarańczowej na ziemniakach... 184

Składniki: kacze udka 4 większe, sok z pomarańczy 1 szklanka, majeranek 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka

W Mojej Kuchni Lubię
kulki drobiowe w zupie majerankowej ze śmietaną... 167

Składniki: 1/2 kg mielone z drobiu, 1 sztuka jajka, 3 łyżki kasza manna, 4 łyżki tarta bułka, 2 łyżeczki kucharek, 1 mała cebula, 1

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki pół-drobiowe 394

Pewnie niektórzy chwycą się za głowę czytając proporcje składników .Zawartość ,, mięsa w mięsie" jest mała. Od razu wyjaśniam - nie jest to konieczność , a raczej świadomy

Buniabaje w kuchni
Paluszki z kurczaka w sezamie 1337

Świetnie komponują się z sosem czosnkowym lub słodko-pikantnym.  Przyprawę ziołową do kurczaka można zastąpić zwykłą przyprawą do kurczaka lub przyprawą do Gyrosa.Piersi z kurczaka podane jako sezamowe paluszki drobiowe na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale także i dzieciom. Sprawdzą się jako przekąska na imprezę, czy na Kinder Party dla najmłodszych. Paluszki z kurczaka w sezamie(...)400g)Sezam – 100gbułka tarta – 3 czubate łyżki1 jajkoolej rzepakowy – do smażeniasól – do smakupieprz – do smakuprzyprawa ziołowa do kurczaka – 1 czubata łyżkaPapryka słodka mielona – 1 czubata łyżka Paluszki z kurczaka w sezamie – Wykonanie:Piersi z kurczaka umyć, oczyścić z ewentualnych błonek i chrząstek, osuszyć. Każdą pierść pokroić na nieduże paseczki. Posypać

Kulinarne Przeboje
Mielonka drobiowa z szynkowaru 188

mięsa drobiowego 50 ml gorącej wody 1 łyżeczka żelatyny spożywczej 2–3 łyżeczki soli do peklowania ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżeczki papryki czerwonej 1 łyżeczka bazylii'; document.write(" "); Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Mięso myjemy, oczyszczamy z niepotrzebnych błonek i kostek, a następnie kroimy na mniejsze kawałki, które szatkujemy w malakserze. Można też skorzystać z maszynki do mielenia. Dodajemy przyprawy i wodę(...)możemy ją wyciągnąć i kroić na kanapki. Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest pyszny i przejrzysty. Na myśl o jakichkolwiek mielonkach ze sklepu odrobinę przechodzą mnie ciarki. Mielenie mięsa w domu gwarantuje mi nie tylko świeżość produktu, ale też skład, który sobie sam wymyślę. Bez polepszaczy. Po drugie: jest dietetyczny. Kurczak zawiera bardzo dużo białka i zwyczajnie warto

Proste-przepisy.pl
Pasztet drobiowy na Boże Narodzenie 234

Kolejny plus to znany skład - wiemy co mielimy a tym samym wiemy co jemy. Każdy powinien spróbow ać go choć raz. Pasztet można zamrozić, po rozmrożeniu jest równie pyszny i nie traci nic ze smaku. (składniki na 4 pasztety - takie jak na zdjęciu) 1 cały kurczak 4 udka  300g wątróbki drobiowej 4 duże marchewki 2 pietruszki 2 duże cebule(...)Studzimy.  4. Bułki moczymy w rosole pozostałym z gotowania mięsa i warzyw. 5. Kurczaka wraz ze skórą (lub bez, wtedy pasztet będzie bardziej suchy), warzywa, wątrobkę, cebulę, kajzerki mielimy w maszynce. Do masy dodajemy surowe jajka, obie papryki, sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie mieszamy ręką. 6. Pasztet przekładamy do aluminiowych foremek, pieczemy przez około 1h, w temperaturze

Szefowa kuchni
Kurczak z fasolą Jaś i papryką 257

papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka soli papryka ostra mielona Fasolę wypłukać i zalać zimną wodą. Pozostawić namoczoną przez całą noc. Uzupełnić wodę

https:KKuchniaMniam
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 161

filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5  łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól  3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl.  marchew 2 szt. liście lubczyka/ magi 4-5 szt.  bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek

Kuchnia Paulettes
MAKARONOWE DANIE Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM- JEDNOGARNKOWE 161

filety z kurczaka 3 szt. boczek parzony 150 gram papryka słodka mielona 1.5  łyżka cebula 1 szt olej 2 łyżki + 2 łyżki sól  3/4 łyżeczki kalafior mały 1 szt. brukselka 1 szkl.  marchew 2 szt. liście lubczyka/ magi 4-5 szt.  bulion drobiowy 300 ml. garść koperku do posypania pieprz do smaku Metoda: Boczek

Kuchnia Paulettes
Pierogi z mięsem 127

swojego uznania.  Składniki Farsz: 800 g kurczaka kukurydzianego 300 g żołądków drobiowych 400 g wołowiny 1 pęczek natki pietruszki maggi pieprz Ciasto: 500 g mąki 50 g masła 250 ml gorącej wody     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ugotowane mięso mielimy, dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Do smaku doprawiamy maggi i pieprzem, wyrabiamy na jednolitą

R'n'G Kitchen
Gołąbki z kaszą orkiszową, indykiem i suszonymi grzybami 297

prawie klasycznie – prawie, bo zdecydowanie lżejsze. Mięso mielone z indyka ma nieporównywalnie mniej tłuszczu od klasycznego nadzienia z wieprzowiny, a jego smak rewelacyjnie podkręca ultra zdrowa, lekko orzechowa w smaku kasza orkiszowa i suszone grzyby. SKŁADNIKI 1 spora kapusta (1,5-2kg) 200g kaszy orkiszowej (2 woreczki) 500g mielonego mięsa z indyka – najlepiej mieszanka mięsa ciemnego(...)duży ząbek czosnku 1 jajko L 3 łyżki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka przyprawy warzywnej typu ‘Vegeta’ lub kostka rosołowa, pokruszona kawałek zimnego masła do wysmarowania formy i pieczenia SKŁADNIKI SOSU 0,7 litra bulionu drobiowego lub jarzynowego 700g passaty pomidorowej 3 pełne łyżki mąki pszennej (z lekkim czubkiem

Karo in the Kitchen
Pulpety w sosie koperkowym 181

stronie smakidobregożycia Składniki:  500 g łopatki wieprzowej Sokołów, 4 plasterki szyneczki drobiowej Sokołów, 1 jajko, 2 łyżki kaszy manny, 1 litr bulionu warzywnego, 1 pęczek koperku, 400 ml śmietanki 30, 2 woreczki kaszy owsianej, brokuł, sól morska, biały pieprz. Przygotowanie:  Łopatkę wieprzową mielimy. Dodajemy do niej jajko, kaszę mannę, drobno pokrojoną szyneczkę, sól i pieprz. Mieszamy mięso

Aga w kuchni
ZUPA KREM Z PORÓW I CUKINII 111

ZUPA KREM Z PORÓW I CUKINII SKŁADNIKI: 1-1,5 l bulionu drobiowego 2 duże cukinie 1 duży albo dwa średnie pory (biała część) średnia cebula 3-4 średnie ziemniaki 3 łyżki śmietany 12% 3 ząbki czosnku 3 łyżki natki pietruszki szczypta kminku mielonego pieprz i sól do smaku prażony słonecznik chilli w proszku (opcjonalnie) łyżka masła cebulka dymka

Calzonella.com
Czerwone curry po tajsku z krewetkami i dynią 170

lubię pikantne smaki. Składniki dla 3-4 osób: 250 ml bulionu (warzywnego lub drobiowego) ½ łyżeczki świeżo startego imbiru 5 cm kawałek trawy cytrynowej (biała część, rozgnieciona) lub ½ łyżeczki suszonej 2 łyżki oleju 1 szalotka lub mała cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 2-3 łyżki czerwonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego

Pełny talerz

Proponowane wyszukiwania