Składniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami
W Mojej Kuchni Lubiędoskonala alternatywa do gotowanego miesa drobiowego. Sposob ich obrobki jest bardzo prosty, fajny i szybki. Polecam.Roladki drobiowe z piekarnikaskladniki 2 duze piersi kurczaka lub 4 male 50g pistacji 1 galazka tymianku 3 lyzki serka smietankowego typu Almette czarny pieprz swiezo mielony 4 plastry boczku wedzonego mielona papryka slodka ewentualnie sol wykonanie:W mozdzierzu ugniatamy pistacje i tymianek. Mozna
Przysmaki KarolkiKROKIECIKI MIELONE ZE SZPINAKIEM Krokieciki to kotleciki z mięsa mielonego. Ich wnętrze wypełnia bardzo smaczny i zielony farsz ze szpinaku wraz z ciągnącą się mozzarellą. Krokieciki są delikatne i chrupiące. Prezentują się elegancko. Można podawać je do obiadu jak i potrawa na imprezowym stole. ~~SKŁADNIKI~~ Na ok. 10 sztuk: filety drobiowe 3 sztuki jajko
Kuchnia Paulettesfarsz w tym przypadku z duszonych z cebulką pieczarek Na blogu są podobne przepisy: Baton wieprzowy gotowany Klops wieprzowy z galaretką (baton) Łosoś faszerowany na szpinakowo-truskawkowej kołderce Klops drobiowy faszerowany pieczarkami (baton): SKŁADNIKI na 2 batony: 8 ćwiartek kurczaka 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 bułki namoczone w mleku sól i pieprz czarny do smaku 1 łyżka majeranku(...)doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Ćwiartki kurczaka luzujemy z kości i mielimy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, wbijamy 2 jajka, dodajemy odciśnięte bułki, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, wsypujemy 3 łyżki kaszy manny i masę dokładnie wyrabiamy. Na folii spożywczej układamy masę drobiową tworząc prostokąt, na środku układamy farsz pieczarkowy, masę zwijamy pomagając sobie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBardzo lubię chude, domowe pasztety, więc kiedy kupiłam robota kuchennego, który "sam wszystko robi" i ma przystawkę do mielenia mięsa, postanowiłam poświęcić troszkę czasu i energii na samodzielne przygotowanie takiego pasztetu, którym będę mogła zajadać się bez obaw o to, co ląduje w moim żołądku. Świeże składniki, trochę cierpliwości i powstało pyszne danie, idealne na kanapki z bułką pełnoziarnistą, ogóreczkiem(...)bulion można wykorzystać jako bazę do zupy, na przykład pomidorowej :) A oto efekt, myślę, że warto było poświęcić trochę czasu, bo smakuje wybornie. Polecam, Pani M. :) Pasztet drobiowy z orzeszkami ziemnymi i rodzynkami
Kulinarny Pamiętniksię w mięso wieprzowe, osłonki / jelita, przyprawy, czosnek, oczywiście trzeba mieć maszynkę do mielenia mięsa (ręczną lub elektryczną) i nadziewarkę / lejek. Potem jest już będzie tylko z górki Na blogu jest kilka przepisów na białą kiełbasę: - domowa biała kiełbasa - kiełbasa biała na Święta - biała kiełbasa drobiowa ale staramy się cały czas aby doprowadzić ją do perfekcji, według mnie kiełbasa(...)pół) 1 łyżeczka białego pieprzu 4 ziarna ziela angielskiego 1 główka czosnku, 500 ml wody przegotowanej, jelita wieprzowe solone PRZYGOTOWANIE: Mięso z łopatki, oraz karkówki kroimy w kostkę, mielimy w maszynce elektrycznej do mięsa o średnich oczkach, dodajemy sól zwykłą i peklową (nadaje kiełbasie lekko różowego koloru, jak ktoś ma obawy to zamiast soli peklowej niech weźmie tylko zwykła sól
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępatelnię i dusimy mięso prze 30 minut. Do podduszonego boczku dodajemy umyte i oczyszczone z błon drobiowe wątróbki, całość doprawiamy, gałką muszkatołową, lubczykiem, solą, oraz pieprzem, a następnie dusimy przez dziesięć minut. Patelnię zdejmujemy z palnika, lekko studzimy, po czym mięso mielimy blenderem, dodając jedno żółtko, oraz tartą bułkę. Porcję ciasta francuskiego rozkawałkowujemy na cienki okrągły płat ( około
Miód i pieprzwieprzowego 1 jajko 1 bułka kajzerka mleko do namoczenia sól pieprz czarny mielony papryka słodka mielona olej rzepakowy do smażenia ZUPA: 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli 1 kolba kukurydzy natka pietruszki pomidorki koktajlowe 2-3 szklanki bulionu drobiowego Bułkę namoczyć w mleku. Kiedy zmięknie odsączyć i wymieszać z mięsem i pozostałymi składnikami. Formować małe kuleczki
https:KKuchniaMniampolecam :) Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka (ok. 600 g) 2 pomarańcze ½ szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego, ewentualnie wody 1½ szklanki czerwonej soczewicy 1 łyżka posiekanych listków melisy 1 łyżka mąki kukurydzianej olej do smażenia sól i pieprz ½ łyżeczki mielonego kuminu Pomarańcze dobrze umyć i sparzyć wrzątkiem. Z jednej pomarańczy wycisnąć sok. Drugą pomarańczę podzielić na cząstki
Pełny talerzsię jednym z ulubionych dań na dworze i w całej Francji. Składniki: (na 2 porcje) rosół drobiowy bez mięsa (może być również rosół drobiowo-wołowy, bądź bulion warzywny- bezmięsny) 2 żółtka 4 grzaneczki 150-200 g tartego sera żółtego świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Rosół jeśli macie swoją tajną- domową recepturę, naturalnie możecie zrobić swój sprawdzony przepis, jeśli
KreatywnePinydzieła, a raczej do kuchni :)Składniki zupy:450 g. mrożonego groszku,ok. 1 litr rosołu drobiowego - taki akurat miałam pod ręką, jak wiecie nie korzystam z kostek rosołowych,1 średnia cebula,2 ząbki czosnku,2 łyżki oliwy,sól, ostra papryka mielona - do smaku,śmietana - do smaku.Podstawą jest rosół, bulion lub inny dowolny wywar mięsno - warzywny
Codzienna kuchnia niecodziennaWątróbka drobiowa z jabłkiem i malinami - 500g wątróbki drobiowej - 2 cebule - 4 kwaśne jabłka (najlepiej szara reneta) - słoiczek malin - 200g ryżu 3 kolory - 100 ml octu balsamicznego - 100 ml czerwonego wina wytrawnego - świeżo mielony pieprz - sól - łyżka cząbru suszonego Wątróbkę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy mlekiem, w którym przechowujemy około godziny. Po godzinie wylewamy mleko, wątróbkę
Sajkofanka smakuSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 2 sztuki, jajka 2 sztuki "L", kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, wędzona papryka w proszku 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mięso gulaszowe z indyka 1 kg, mąka pszenna 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka 1 duża, olej rzepakowy 1/4 szklanki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, przyprawa curry Royal Brand 1 łyżeczka, sól morska - do smaku
W Mojej Kuchni Lubię