Składniki 3 białe cebule 1 czerwona cebula 100 ml białego wina 600 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 2 kromki chleba (np. razowego, na zakwasie, z ziarnami) 4 łyżki startego sera gruyère 3 łyżki oliwy z oliwek kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kromki chleba pieczemy w tosterze. Można też podpiec je w piekarniku. Po ostygnięciu kroimy(...)mieszając smażymy na małym ogniu. Dodajemy listki świeżego tymianku i smażymy, aż cebula będzie miękka. Następnie dodajemy białe wino, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż odparuje. Dodajemy bulion drobiowy lub warzywny i gotujemy 10 minut. Następnie zupę blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem i przelewamy do kokilek. Na wierzchu układamy grzanki i posypujemy startym serem gruyère. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
My Chcemy JeśćKurczak na rozgrzanie. Składniki 600 g filetów z piersi kurczaka pół łyżeczka mielonego imbiru szczypta mielonego ziela angielskiego 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu
R'n'G KitchenSkładniki: gęsie udka 4 sztuki, sok z pomarańczy 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, cząber
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 większa, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 1 łyżeczka, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, jajka 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 3/4 łyżeczki, olej rzepakowy 1 łyżeczka/smakowy, bułka tarta
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 6 łyżek, masło 1 łyżeczka, mąka pszenna 3
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: mięso gulaszowe z indyka 1 kg, kurkuma mielona Royal Brand 1 łyżka, przyprawa Harrisa Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, cebula 3 średnie
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: udka z kaczki 2 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, czarny pieprz mielony Prymat, słodka papryka Prymat 1 łyżeczka, miód pszczeli 1 łyżka, kucharek 1
W Mojej Kuchni Lubięstyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 0,5 kg wątróbki drobiowej 2 uda drobiowe ( tzw. L ) 0,5 kg łopatki wieprzowej ( dość tłustej ) 1 opakowanie boczku wędzonego nie parzonego ( plastry ) 1 marchewka 1 cebula – duża lub dwie małe 1,5 łyżeczki mielonego pieprzu sól do smaku 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonej gorczycy(...)przypalało , tak długo ,aż mięso będzie miękkie i rozpadające . Odstawiamy do wystygnięcia . Wątróbkę podsmażamy na patelni , dosłownie 2 minuty , tylko tyle żeby się lekko ścięła z wierzchu . Mięso drobiowe obieramy z kości , przepuszczamy przez maszynkę do mięsa o drobnych oczkach razem ze skórą , warzywami i wieprzowiną . Następnie całość przekładamy do malaksera , dodajemy wątróbkę , sos powstały przy pieczeniu , przyprawy ,wyciśnięty praską
Ogrodnik w podróżygram filetu z kurczaka, 200 gram wędzonego łososia, 300 ml białego wytrawnego wina, 500 ml bulionu drobiowego, 400 gram ryżu arborio, 150 gram sera gorgonzola, 6 łyżek oliwy, 3 szalotek, 4 ząbków czosnku, pęczka natki pietruszki, 1 łyżeczki suszonego cząbru, 1 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczki suszonego tymianku, soli, białego mielonego pieprzu. Nie wiem dlaczego risotto uchodzi(...)bardzo cienkie plasterki piersi z kurczaka. Całość doprawiłem jedną łyżeczką suszonego cząbru, jedną łyżeczką suszonego tymianku, jedną łyżeczką mielonej gałki muszkatołowej, solą i dość sporą ilością białego mielonego pieprzu. Ważne, aby nie przesadzić z ilością soli, gdyż zarówno łosoś jak i ser gorgonzola są słone. Kurczaka smażyłem przez około 5 minut, a następnie dodałem na patelnię 400 gram
Wyprawy kulinarneporcji) Składniki: 1 łyżka masła 1/2 średniej cebuli, z grubsza posiekanej 3 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka bulionu drobiowego 2 duże piersi kurczaka, ugotowane lub usmażone, pokrojone w kostkę 1 czerwona papryka, pokorojona w drobną kosteczkę 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki chilli cayenne, lub więcej jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy 1 szklanka ulubionego sosu pomidorowego, gotowego
karmelowyłyżki, sól 1 łyżeczka, gorąca woda 1 litra +-, mięso gotowane 3/4 kg, kasza jaglana 100 gram, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, majeranek 3 łyżki, włoszczyzna 1/2 pęczka, cebula 4 sztuki, olej rzepakowy 3/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka mięso drobiowe (średni kurczak) z rosołu obrać z kości i zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku razem z włoszczyzną
W Mojej Kuchni LubięSkładniki: 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki wody 1/2 kostki rosołowej 1 czerwona cebula ok. 200 g kiełbasy drobiowej natka pietruszki ok. 200 g marchewki z groszkiem (mrożonej) 5 jajek 100 g sera żółtego sól, pieprz papryka słodka mielona olej do smażenia Wykonanie: Kaszę jaglaną płukamy kilkakrotnie pod zimną wodą, następnie zalewamy gorącą wodą i odcedzamy. Gotujemy
Kuchnia MagdaLenyłyżki oliwy z oliwek 1 marchew 1 mała cebula 1 czerwona papryka 1 papryka zielona 1 pomidor 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne 2 puszki ciecierzycy 2 średniej wielkości cukinie 1,2 l bulionu drobiowego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Oliwę rozgrzewamy w garnku na średnim
R'n'G Kitcheninspirowana kuchnią indyjską w szczególności. Pikantna, aromatyczna, po prostu bardzo smaczna :) Koniecznie wypróbujecie :) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pasty imbirowej 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki garam masali 2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 3/4 szkl. wody sól olej Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Podsmażyć na oleju, mieszając
zadanie-gotowanie