mielone drobiowe - 1500 przepisów (strona:13/100)

Sos ze szpinaku z kurczakiem, żurawiną i makaronem 137

oleju i osoloną wedle uznania, gdy woda zacznie wrzeć, wrzucamy makaron, aż uzyskamy stopień al'dente.   Gdy nasz makaron zacznie się gotować na rozgrzaną patelnię wkładamy mielone mięso drobiowe, musimy je przysmażyć do złocistego koloru, uważajcie żeby go nie spalić. Na podsmażone mięso układamy szpinak, może być w całości zamrożony, możecie użyć świeżego, ale pamiętajcie

Kuba Gotuje
Pieczeń gryczana z pieczarkami i śliwką 157

gotowanej kaszy gryczanej 25 dkg drobiowego mięsa mielonego 5 dkg śliwek suszonych kalifornijskich 20 dkg pieczarek 2 łyżki oleju sól pieprz 1 jajko 3 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Na formę keksową 20x10cm Pieczarki myjemy, oddzielamy korzonki. Główki w całości obsmażamy na oleju, delikatnie posolone. Korzonki kroimy na mniejsze kawałki, podsmażamy. Dodajemy mięso mielone, smażymy. Do usmażonych

Kuchnia w czekoladzie
Drobiowe kotleciki bolognese z grilla lub ogniska 151

odmieni Wasze życie. To jakby zamknąć smak sosu bolognese w jednym kawałku. Fantastycznie komponują się z sosem czosnkowym . DROBIOWE KOTLECIKI BOLOGNESE Z GRILLA LUB OGNISKA Składniki: - 1 kilogram drobiowego mięsa mielonego - 190 gram koncentratu pomidorowego - 300 gram mozzarelli - 1 czerwona cebula - 1 biała cebula - 2-3 ząbki czosnku - bazylia - oregano - tymianek - pieprz - sól Przygotowanie: Cebule obieramy i drobno kroimy

Życie zamknięte w smaku
Roladki z baklazana z miesem mielonym 127

To jedno z tych dań, do których z chęcią wracam latem. Ostatnio przygotowała je moja córa. Myślałam ze będzie dla niej za trudne, tymczasem uwinęła się

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Twaróg i szynka, połączenie idealne 159

Ultra szybkie i ultra pyszne! :) Kocham proste smaki w kuchni. Dziś na śniadanie chlebek z dynią, tak pyszny i tak rzadko widywany :))) Składniki: dobre pełnoziarniste pieczywo twaróg mielony szynka drobiowa pimidorki koktajlowe siemię lniane do posypki herbata z cytrynką :) Smacznego

Spektrum Smaku
Dlaczego mięsa nie lubię... 235

Kiedyś nie wyobrażałam sobie obiadu bez mięsa. Najczęściej jadłam mięso drobiowe, inne było dla mnie za ciężkie. Uwielbiałam pieczonego kurczaka, filety drobiowe, gulasz, mielone... Powoli, powoli zaczynało się to zmieniać. Zaczęłam więcej czytać o tym jak zachować zdrowie i jak jedzą najdłużej i najzdrowiej żyjący ludzie na świecie (polecam przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle

pyszne zdrowości
Pikantne kiełbaski/kabanosy drobiowe 229

kotek był chory i leżał w łóżeczku, I przyszedł kot doktór: Jak się masz koteczku? Źle bardzo... Inspiracja Składniki (około 18 sztuk): około 750g mielonego mięsa drobiowego 1/4 łyżeczka chilli (ostrożnie z ilością żeby wam nie wypaliło kubków smakowych;p) 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki ziół prowansalskich 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu 7 łyżeczek koncentratu pomidorowego Sposób

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Chińska rolada, rolada z mięsem mielonym i chińszczyzną domowej roboty 183

zimno. Spróbujcie.   'chińska rolada' Składniki: * ciasto: - 16 łyżek mąki pszennej - 2 szklanki mleka - 0,5 szklanki oleju - 2 jajka - szczypta soli * farsz: - 0,5 kg mięsa mielonego (użyłam drobiowego) - 0,5 kg mieszanki chińskiej - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżeczki startego na drobnej tarce świeżego imbiru - papryczka chilli wg smaku - sól, pieprz * sos: - 3 łyżki sosu sojowego

CookYourself
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 186

jaki rodzaj. Pochodzą od babci z pola,sama je właściwie zbierałam... są żółte i po upieczeniu skórkę mają chrupiącą ,a środek jest maślany i lekko słodki. -wątróbka drobiowa -mięso mielone wieprzowo-wołowe- to u mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od  ETERNO  , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy

Z Kuchni Do Kuchni
Potrawka pomidorowa 203

drobiowego mięsa mielonego  puszka pokrojonych pomidorów 1 cebula oregano bazylia pieprz sól Podsmażyć mięso mielone, cebulę. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać pomidory i przyprawy. Dusić do miękkości. Podawać ze świeżą bazylią lub oregano. Porcja dla 4 osób

Humanistka w kuchni
Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym 180

porcji wychodzi około 20 klopsików wywar drobiowy około 1,5 litra 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego 1-2 cebule 1 jajko mały pęczek koperku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka cząbru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 4 łyżeczki  skrobi kukurydzianej Do mięsa mielonego dodajemy całe jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, wyciśnięty przez

Humanistka w kuchni
Bakłażany faszerowane mięsem 235

odstawiamy na 15-20 minut. Czosnek i cebulę drobno kroimy, przesmażamy na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym. Bakłażany i miąższ płuczemy z soli i odsączamy z wody. Mielone mięso drobiowe dodajemy wraz z kawałkami odsączonego bakłażana, pokrojoną papryką i smażymy 15-20 minut. Połówki bakłażanów skrapiamy olejem i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika

mojewypiekiinietylko
Klopsiki zapiekane z makaronem w sosie śmietanowym z porami 357

mielonego mięsa drobiowego (można też użyć wieprzowiny)20 dag makaronu penne1 spory por - biała część2 szklanki mleka1 szklanka śmietanki 18%1/2 szklanki startego żółtego sera1 jajkogarść drobno posiekanej natki pietruszki1 łyżka masła1 łyżka pszennej mąkisólświeżo zmielony czarny pieprzDodatkowo:masło do wysmarowania naczynia żaroodpornegoKlopsiki zapiekane z makaronem w sosie śmietanowym i z porami - to bardzo proste, ale za to efektowne

Świat Domowej Kuchni
Pieczony filet z indyka 137

indyka. Mięso po upieczeniu jest pełne miękkie i delikatne a aromat wypełnia całą kuchnię. Składniki - 70 dag filetów z indyka - 2 łyżki soli Marynata-1 łyżka bulionu drobiowego - ½ łyżeczki mielonej słodkiej papryki - 1 łyżka musztardy -  3 rozgniecione ząbki czosnku - 1 łyżka sosu sojowego - 2 łyżki oliwy Wykonanie Filet nakłuć widelcem. Sól rozpuścić w 1 l wody i zalać

Świat Smaku
Kotelty mielone z cukinią i szczypiorkiem 162

takie połączenie smakuje bardzo, bo kotlety wyszły delikatne. [przepis z dodatku do "Poradnika Domowego": obiad w pół godziny]Składniki (ja robiłam z podwójnej porcji):30 dag mielonego mięsa drobiowego lub wieprzowegomała cukinia (ok. 20 dag)pęczek szczypiorku3-4 łyżki bułki tartejjajkozioła prowansalskiepieprzsólWykonanie:1. Cukinię umyć, obciąć końce i razem ze skórką zetrzeć na tarce o dużych oczkach.2. Dodać

Pasja Smaku

Proponowane wyszukiwania