Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym

Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym

Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym

Z porcji wychodzi około 20 klopsików wywar drobiowy około 1,5 litra 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego 1-2 cebule 1 jajko mały pęczek koperku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka cząbru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 4 łyżeczki  skrobi kukurydzianej Do mięsa mielonego dodajemy całe jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy najlepiej ręką. Formujemy małe okrągłe klopsiki. Wrzucamy partiami na gotujący się wywar. Wyciągamy, gd... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.