Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym
Drobiowe klopsiki w sosie koperkowym
Z porcji wychodzi około 20 klopsików wywar drobiowy około 1,5 litra 0,5 kg drobiowego mięsa mielonego 1-2 cebule 1 jajko mały pęczek koperku pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej łyżeczka cząbru 2 ząbki czosnku sól, pieprz 4 łyżeczki skrobi kukurydzianej Do mięsa mielonego dodajemy całe jajko, pokrojoną w małą kosteczkę cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Mieszamy najlepiej ręką. Formujemy małe okrągłe klopsiki. Wrzucamy partiami na gotujący się wywar. Wyciągamy, gd... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Humanistka w kuchni
Autor
humanistka w kuchni
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sosy, mielone, drobiowe, mięso, mięso mielone, papryka, koperek, muffiny, tort, torty, zupa, klopsy, ryż, ziemniaki, diety, dieta, sos do ryżu, sos do mielonego , sos do jajek, zupa z mięsem mielonym
Inne przepisy z Humanistka w kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję